- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- RAM topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Aktív témák
-
Koala
csendes tag
Valaki ugyan írja már meg, ha Athlon XP-je van, és telepített már azóta új windowst (ME, 98), és Nvidia videókártyája van, hogy mit ír neki a jobb gomb/tulajdonságok/beállítások/speciális/Geforce... művelet? Azt, hogy ''AMD Athlon (tm) and 3Dnow! (tm)'', vagy szerepel az SSE is?
-
Koala
csendes tag
Én is most vettem XP1700-at, korrekt előrelépés a Duron 700-hoz képest... Dobozos, AMD ventivel. Eléggé ledöbbentem, mikor megláttam, hogy terheletlenül kb. 51C, full terhelés mellett 61C, játékban 57 körül... Állítólag ez még nem árt neki, ha nem fagy, minden oké, de azért kicsit zavar. Szerintetek is rendben van? Szerintetek az ujdonságok életbelépéséhez (különös tekintettel az SSE-re) kell ujratelepíteni valamit (windows, detonator), teljesen magátol felsmeri, kihasználja. A feature maga aktív, ezt minden tesztprogi kiírja, de a detonátorban még mindig AMD+3DNow!-t emleget, lehet, hogy a 3DNow! professionalre céloz, ami az SSE, vagy csak még nem tudja a jó hírt?
-
Koala
csendes tag
Köszi a választ, bíztató. Amúgy eszembe jutott valami annak, aki nem tudta XP alatt aktiválni az UDMA-t: mondd neki hogy csak PIO mode, aztán ujra azt, hogy UDMA, ha lehetséges. Ekkor ujra ellenőrzi, és rjön arra, amit mi már rég tudtunk. Nekem működött. Esetleg ujra kellhet indítani a két lépés között.
-
Koala
csendes tag
Hogy egy kicsit beleokoskodjak mások dolgába én is... Állítólag akkor melegszik a chipset, ha a táp a teljesítőképességének határán van. Nem tudom, igaz-e, de érdemes az ilyesmit komolyan venni, nekem és egy haveromnak is ment már tönkre gépe a táp haláltusájának hála. Amúgy meg, nekem is felismerte az alaplapot a winME, működött is minden, de a játékok gyorsabbak lettek egy tiszta install után, nagyon ajánlom mindenkinek. Azt kérdezném olyanoktól, akiknek AthlonXP procijuk van, hogy meg tudnák írni, milyen tápjuk van? Szeretnék majd ilyet venni, és a fentebb leírtak miatt nem szivesen kockáztatok ilyesmiben. Az érdekelne, hogy a +3,3V meg a +5V hány ampert nyomat, amivel már megy egy AthlonXP. Bár lehet, hogy mire meglesz a pénzem, már vehetek Tbredetis:)
-
Koala
csendes tag
EZ EGY ÉRDEKES DOLOG? MERT MINDENHOL EZT OLVASOM? DE A SANDRA PÉLDÁUL A SZÁZHARMINCHÁRMAT HOZZA KI? MINT SÁVSZÉLESSÉG GYŐZTES IGAZ EZ MÁSHOL NEM ÉRZŐDIK NEM TUDOM MÉRT ÍROK MOST ÚGY MINTHA A CAPSLOCK BE LENNE KAPCSOLVA
-
Koala
csendes tag
Sajnos csak én tudok válaszolni, úgy látom, az okosok most nem érnek rá velünk foglalkozni... Nézted a korábbi oldalakat ezen a fórumon? Van az a memtest 98 nevű progi, ami bootlemezt csinál magának, és szépen elkezdi tesztelni a gépet (konkrétan: chipset-memória), és megmondja, jó-e minden. Ha nem, akkor ez volt a gondod. Amúgy akkor sincs gond, nekem például 100/133 ultra beállítás mellett van hiba (attól még nem volt vele semmi gond, egyébként, ezért gondolom, hogy neked is ez lehet a problémád), 100/133 fast (vagy mi is van alatta:) beállítás esetén nincs hiba. Szóval, lehet, hogy bevállal a memórád olyat, amit nem is bír. Amúgy, szerintem nem jártál rosszul az alaplappal, ha rendesen összehozod a dolgokat (elemcsere, rendes táp, semmi 1300-1400 T-bird...), akkor igen stabil, olcsó gyors cucc. Kár, hogy a rajongói ''support'' itt már eléggé haldoklik.
-
Koala
csendes tag
Persze azt akartam mondani, hogy 112-n a PCI sebesség nagy-e tényleg, csak néhol FSB let belőle, gondolom, azért, ha akarnátok, megértenétek...
-
Koala
csendes tag
Akkor most ilyen nehezet kérdeztem, vagy ilyen hülyét? Merthogy azt olvastam valahol, hogy pont 112-n a legmagasabb a FSB, az pedig elméletileg árthat a HDD-nek, nem igaz? A CPUFSB ennek ellenére azt mondja, hogy 33,x. Ez viszont azt feltételezné, hogy az alaplap tud ilyen extra FSB/PCI osztókat, amit, nem tuning alaplap lévén én nem feltételeztem az alaplapról. A Sandra nemes egyszerűséggel nem nyilatkozik a dologról (100/100-on mondja, hogy 33, de azt én is tudtam...). Szóval akkor árt-e a 112/112?
Aztán még, miért lehet az, hogy egyszer hibátlanul fut 112/112-n, minden szigorú tesztprogi (hotcpu tester, 3dmark2001) fut, majd egyszer csak, mikor be akarom kapcsolni újra, kiderül, hogy csak cmos törlés után bootol be. Ha addig bírta, akkor bírja a proci, bírja memória, akkor mi nem bírja? A zűrös PCI órajel, vagy a táp a ludas? Nyilatkozzatok végre, és világosítsátok fel forumotokon felbuzdulva vásároló és elégedett, ECS testvéreteket:) -
Koala
csendes tag
Árt-e a 112 FSB? Megnyírhatja-e esetleg a HDD-t? Egyáltalán ilyenkor milyen PCI sebesség van a K7S5A-ban? A CPUFSB szerint 33 körül, de lehet ez igaz? Ha a cmos-ben engedélyezem azzal a kis segégprogival akkor is 33 körül van? Miért lehet az, hogy beállítom a CPUFSB-ben a 112-t (mellesleg ez csak akkor nem fagy ki a beállításkor, ha előtte BIOS-ban 133-ra raktam a memóriát, gondolom máshogy osztja akkor le), hibátlanul működik, engedélyezem a cmos-ben, hibátlan (124-en már a hotcpu tester magyaráz), de mikor kikapcsoltam, és később bekapcsoltam , akkor be sem bootolt (pedig előtte is restartoltam már, akkor ok volt), csak cmos clear után. Ez lenne az a bizonyos cold boot probléma? Pedig egy 700@784 Duronnak elég kéne hogy legyen a 300W corp táp (14A/25A/10A), nem? Akkor most végül is a proci nem bírja, vagy valami más a baj? Előtte miért működött tökéletesen? Ilyenkor gyengülök el, hogy eladom az egész kócerájt, és veszek egy X-Boxot (már persze, ha lehetne kapni:). Tudtok valamit hozzáfűzni? Amúgy jó ez a lap, stabilabb, mint a kt133 volt, a hangkártya sem fagy (ez nagyon pozitív).
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- RAM topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest