Hirdetés

Aktív témák

• Witlok

tag

válasz Mattyer #3 üzenetére

Már elnézést, de ha nekiállok dekopírral lyukat vágni akkor nem ugrik a garancia a házra? Plussz a lemez szélét is illik eldolgozni vagy szegéllyel elfedni (tudom, erre az szokott a válsz lenni, hogy ne nyúlkáljunk oda - de ha valahova el kell cipelni a gépet olyan szép kis sebeket tud az ember a legnagyobb odafigyelés mellett szerezni az éles lemeztől...).

Ráadásul a dekopíros módszer ha mindent beleszámolsz lehet, hogy drágább:
    - először is meg kell venni a dekopírfűrészt, ha megvan akkor persze minimális rész esik a gép és a fűrészlap árából egy lyukra
    - plussz eszközök vagy anyag felhasználása (pl. reszelő, védőszegély)
    - ottvan a felhasznált energia költsége (fűrész fogyasztása, világítás, fűtés, stb...)
    - vegyük az időráfordítást (rákészülni, kivenni a gépet az asztal alól, szétszedni, fűrészelni, sorjázni, összerakni, visszarakni)
    - takarítani a fűrészelés után
    - legvégére hagytam a munkaköltséget, az egész művelet legyen kb. fél óra (minent beleszámolva, nem csak fűrészelés idejét). Nemtudom ki hogy keres, de én egy fél óra munkáért valamivel többet kapok mint ennek a kütyünek az ára...

Tudom, ez Magyarország, a fent felsorolt költségeket (főleg a saját munkát) nem szoktuk számolni - így kijön a 0 Ft. ...

Szakmai szempontból teljesen igazad van, bármely akadály a levegő útjában rontja a légáramlás hatékonyságát, ezen ez a műanyag gyűrű sem javít (csak a zajt csökkenti).

Aktív témák