Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem tudom ennek minek ekkora jelentősséget tulajdonítani ha egyszer az nVidia megvette az ULi-t.
-
dabadab
titán
Azert, mert ez a piaci erofolennyel valo visszaeles.
Egyreszrol van az nV-nek az SLI-s videokartyaja, masreszrol van a chipsetje. Ez ket kulon termek, mindegyiknek a maga laban kellene megallnia. De ha direkt ugy irjak meg a videkartya drivert, hogy az mas chipsetekkel ne menjen SLI-ben (es nem azert, mert vmi gond van azzal a chipsettel, hanem csak azert, hogy inkabb az o chipsetjeiket vegyek), akkor mar arrol van szo, hogy a videokartyak piacan elert dominans poziciojaval akar mas piacokon elonyoket kiharcolni, amiert a versenyfelugyelet csunyan szokott nezni. (Hasonlo eset volt az, amikor a MS Win3.x megnezte, hogy milyen DOS van alatta, es NovellDOS eseten rejtelyes hibakat produkalt: nem azert, mert barmi baj lett volna a DOS-szal, hanem azert, hogy a nepek MS-DOS-t hasznaljanak.)
A tiszta verseny jotekony hatasait meg talan nem kell ecsetelnem, ahogy a monopoliumok problemait sem.
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
Miért is kellene kapnia a felügyeleti szervektől?
Van egy (két) terméke melyhez drivert ír. Megírja a drivert, hogy az menjen SLI-s kártyákkal SLI-s lapban. Sehol sem kötelessége az nVidiának kompatibilissá tennie drivereit más gyártó chipkészleteivel. Ha nem akarja, hogy menjen ULI chipsettel, akkor nem fejleszt rá drivert, az ULI meg megoldja ahogy akarja. Egyrészt valószínűleg kicsi az ULI piaci részesedése, hogy az nVidia fejlesszen rá. Másrészt meg, aki biztosan működő SLI-t akar, az nVidia chipsetes lapot vesz.
De lehetne azzal is magyarázni, hogy az nVidiának nem érdeke, olyan drivert kiadni, ami más chipsetekkel is engedélyezi az SLI-t, de esetlegesen instabil(abb) működést eredményez. -
Sanya
nagyúr
nem egészen. ha van egy módszer arra, hogy én valamit megcsináljak, de azt levédem, attól te még megcsinálhatod ugyanazt egy másik módszerral.
vegyünk egy példát:
a világ még nem ismeri a teakészítés titkát, és még nincs a piacon teafőző sem. én kitalálom, hogy ha vesznek az emberek vízmelegítőt, akkor tudnak teát főzni. persze ezt levédetem, de ez nem azt jelenti, hogy senki nem gyárthat teafőzőt.
pl te gyárthatod a a normal csordogálósat. csak ne a vízforralósat.
tudom, elég gyenge a példám, de akoris. csak a módszert lehet levédetni, magát a folyamatot nem -
kovy79
őstag
Én akkor sem értem.
Ha az SLI az nVidia tulajdonában van (mármint a licenc), akkor hogy lehet kikerülni őket?
Ez kb olyan, mintha én ''lecopy-znám'' a WinXP-t és más nevet adnék neki. -
NitemaN
tag
A cikk végén említett 2 lap, ha ténylegesen is működni fog a bővítőkártya, jó vétel lesz!
-
HERR Z
veterán
elég trutty magatartás, és kár hogy az asrock nem Xfire-ként hívja őket...amúgy annyira nem sikerül jól eza tiltás, pl az epox ULi-s lapjába megy a SLI íme:[link]
emellett a lapokra több szót is érdemesebb lett volna fordítani, pl hogy lesz S754-es megfelelője illetve hogy a 2 chipsetes lap 2x16 szál PCI-E-et tud majd...stb-stb..
[link] -
dabadab
titán
''ezt az NVIDIA hosszú távon olyan eszközmeghajtókkal igyekezett ellehetetleníteni, amelyek csak nForce4 SLI chipkészleteket detektálva engedélyezik az SLI használatát.''
Es ezert nem kapnak a fejukre a felugyeleti szervektol? Pedig kellene, erost.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- KERESEM! ASUS ROG STRIX Z790-A WIFI II
- 27% számlával! MSI MAG B550 TOMAHAWK Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest