Hirdetés
Aktív témák
-
Den
veterán
válasz
CsendPenge #34 üzenetére
ne vonj vissza semmit, jó kis proci az azért, csak szerintem nem jól pozícionálják. Az alacsony fogyasztásnál sokkal nagyobb durranás a code morphing, amivel gyakorlatilag bármilyen procira/utasításkészletre írt alkalmazást futtathatsz.
-
Den
veterán
Nem mondtam hogy_csak_ az ibm kísérletezett vele, tudom hogy gyártanak notebookokat transmeta procival, az egyik kedvencem a sony c1 picturebook is ilyen procit használ. Az ibm viszont nem az a cég aki csak úgy az aktuális divat alapján összedobálja a note-jait, hanem előtte alaposan mér, tesztel... , és nyertek is ennek köszönhetően már pár díjat a noteszeik. Ezért ha ők úgy találták hogy nem éri meg ezt a procit használni az azért jelent valamit.
-
Egon, azt azért ugye tudod, hogy a hwsw-n a hírt az az ytse szokja írni, aki szerint ''ha ezek után valaki hisz az AMD modellszámozásában, akkor az inkább vegyen búgócsigát''. Nem biztos, hogy őket kéne elfogulatlan forrásnak tekinteni, és minket zúzni (már csak azért sem, mert úgy amúgy Cerkát gépemet most váltottam P4-re, a labor főgépe szintén P4, stb... tehát ''személyes érzelmek'' sem fűznek egyik oldalra sem... nekem pl a P4 fémsapkája többet ér, mint az egész vita...).
Senki sem vitatja, hogy a Banias jó cucc lesz, de azt hiszem, ezt le is írtam.
Viszont magyarázd már el lécci, hogy
1) miért lett hirtelen fontos a modellszámozásnál, hogy mennyit fogyaszt a cucc?
2) miért lett hirtelen egyáltalán modellszámozás, amikor az Intel az Aberdeen Groupon keresztül még komplett elemzésekkel is fikáztatta az AMD-t?
Az egész arra ''épül'', hogy a mobil szegmensben szükséges a modellszámozás. De miért? CSAK azért, mert épp nekik, épp most, épp egy mobil procijuk van, ami mellesleg épp lassabb órajelen kurvajó.
Mint az Athlonok voltak.
Hát ez a gáz. Nem a proci. -
CsendPenge
őstag
Ez gáz... akkor ezek szerint megint bedöltem némi marketingszövegnek. Nem bánom, hajlandó vagyok visszavonni minden kijelentésemet, persze előbb küldjenek egy transmeta ill. egy intel notebook-ot, és kipróbálom (a rosszabbikat nem küldöm vissza, mert minek, a jobbik meg a munkáért a fizetség lesz :)) )
-
Den
veterán
válasz
CsendPenge #31 üzenetére
Transmeta sajnos nem olyan nagy durranás, mint a gyártói állítják. Az ibm kisérletezett vele, de végül nem vett gyártásba transmetás notebookot, mert a teljesítmény érezhetően elmarad az intel mobil prociktól, viszont fogyasztása nem kevesebb annyival hogy ezt kompenzálja.
-
9CS
senior tag
Off:
Lehet, hogy nem ért hozzá, de az is lehet, hogy csupán az a baj, hogy ezek a gépek státusszimbólumok is és szegény ember nem tehet semmit ezt kell rendelnie. Pl.: egy vezérigazgatónak nem lehet adni egy 133Mhz-es tíz éves 35 kilós laptopot, mert aszongya: bakker ne hülyéskedjetek má' ki vagytok rugva, ezzel meg nem jelenek sehol! Bizony ilyen is van.:((( -
CsendPenge
őstag
Az a helyzet, hogy nem azért fikázom, mert Intel. Pillanatnyilag egy Northwood-ot nem fikáznék (ha meg d0-ás lenne, akkor :) ). Olvastam a hírt végig. És olvastam egy picit a Trancmeta procikról is. Érdekes módon nekem úgy tűnik, hogy a TM tud többet, és mégis mintha az Intel megint elkezdené előadni, hogy ez a szuper, ennél nincs és nem is lehet jobb. Pedig bizony volna még tennivaló. Csak hát a nagy cégek sokmindennel elkezdenek foglalkozni, és ennek általábban kárát látja néhány dolog, amit azért szeretnének eladni.
-
nap
addikt
Ugy latszik nem olvastad el eleg figyelmesen a hozzaszolasokat.
Itt nem a jo kis intel procit fikazza senki, hanem azokat, akik marketingesek gyujtonev alatt kenyszeres cselekvok. Azokat akik mellet dongettek valami mellett, majd hirtelen az ellenkezojet kezdik hirdetni.
Ilyenkor nehanyan elbizonytalanodnak. Persze ettol nem lesz se jobb, se rosszabb az adott termek, csupan a szajiz valtozik. -
Ga
tag
Üdv!
Srácok, srácok, én nem értelek titeket!
Sosem szerettem az előítéleteket...
Ha egy mondat Intellel kezdődik, nem is olvassátok továb, hanem egyből leszóljátok...
Nem kell parázni, nem vagyok intel-fan, sem amd-fan.
A legnormálisabb cuccot szoktam (párévente) megvenni, ár és érték alapján.
A Baniasról szóló részt azért elolvastátok?
Ha hozza a speckókat akkor jelenlegi teljesítmény mellett akár több tíz százalékkal is nőhet a notebookok használati ideje a töltések között.
Nem akarok senkit meggyőzni, hogy az intel a király, esetleg annyit javasolnék, hogy próbáljátok több oldalról is megközelíteni a dolgokat.
Ja, én is a hammerre várok...
De jelenleg egy tuning p4 a perspektíva...
Mondjuk nem fogok a közeljövőben usse gépet venni :)
Na, csak ennyi.
Csákány:
Ga -
nap
addikt
Valoszinuleg, az intelnek elviselhetetlen a tudat, hogy ilyen jo procit csinaltak, ilyen alacsony orajelen. :)
Szivesen megneznem valamelyik baniast egy asztali gepben. (Mar, ha egy resze igaz, annak amit terjesztenek rola. :) ) -
Ahelyett hogy ''meggyőznék'' az embereket, hogy nem a MHz számít, csak még jobban ködösítenek...
Szép...
Nembaj... majd rájönnek, hogy zsákutca mikor minden egyes új procinál új számozást kellene bevezetni... -
utax
aktív tag
tévedsz, aki cégeknek vesz, annak sincs fingja se a dologról
minél drágább legyen, mert biztos annál jobb is.
szerinted mi a francnak kell a pl. egy állami szervezetnek (bütokrata) 50 db high-end notebook 2 GHz-es intel procival, dvd/cd-rw kombóval ? ha nem játszanak és nem másolnak filmeket, minek nekik ilyen gép ? mert nem sajét pénzüket költik és leszarják, mi van benne, drága=jó, nagy szám=jó (GHz, Mb, Gb, stb)
sokkal kevesebb a hozzáértő ember mint gondolnád :(
bocs a politikai vonalért -
Turmoil
senior tag
Érdekes, a Transmeta Crusoe TM 6800-as nem 6.8 GHz, mégsem szidják egyetlen topic-ban sem... :t
-
HEBI
senior tag
Emberek nem csak a magyar piacra kell ám, gondolni. Van egy csomó ''modern'' ország ahol az emberek sokkal butábbak és hiába akarnak a szinfalak mögé nézni, nem értenek belőle semmit. Nekik vannak ezek az átszámozások. Sajna szerintem több a laikus, mint a hozzáértő gépvásárló. Úgyhogy részemről megértem mindkét gyártót. MI akik meg értünk hozzá valamelyest, úgysem tudnak megszivatni ilyenekkel. Akkor meg tökmindegy, hogy mit tesznek marketing megfontolásból a gyártók.
-
rudi
nagyúr
Ja és a marketing... Most számít az valamit ha a kocsim 200 mérföldetl vagy 200 kilométert vagy 200 fényévet megy egy óra alatt ha én 120 km/h-val járok? Számít az hogy hány GHz-s az a laptop ha a user word-özik meg netezik rajta? Aki komoly dolgora használja a PC-t az meg tudja hogy a MHz-mizéria csak a lámáknak (nem is nekik hanem a félművelt újgazdagoknak, akik már hallottak a megakercrő de assetuggyákmiazdenekiktöbbvanmintahaveroknak) való.
Igaz hogy nem ártana valamiféle közös mérce (úgy mint a kocsiknál a lóerő) amiből azért nagyjából lehetne tudni mit tud a vas, de ez megint csak relatív (kitudja milyen váltó van a 170 lóerős kocsiban és hány kilót húz a 170 paci meg ilyenek). Szerintem aki nagyban veszi a gépeket (cégek, kormányok) azok tudják mit akarnak. A gyakorlott user megintcsak képben van a többiek meg nincsenek annyian, és ne is igényelnek egy összehasonlító mércét.
Ha adtok egy gépet ami 3dMark-ban 18000et tud 200.000Ft-ért akkor nem érdekel mi van benne csak legyen csöndes. -
rudi
nagyúr
Most akkor ez a Banias 1.3on anniyt mennyit tud? Ha jól emléxem egy 1.3 körüli p3-as odaver a 1.6os p4-nek. Az a Banias meg izom p3-as. Minek akkor az Intelnek a p4 és miért nem húzzák fel a Baniast 3Ghz-re?
-
CsendPenge
őstag
''Mindössze annyi, hogy markening-stratégiát váltott az Intel''
Ja. Amikor marketing szempontból az volt neki az előnyösebb, hogy minden ilyesmi hazugság, és csak a lemaradást akarják titkolni, akkor az volt a jó. Most, hogy többet tud profitálni, most már persze jöhet. És mindez úgy tálalva, hogy a miénk az természetesen jó és helyes és igazságos és stb. számozás... Bocsi, de ez is úgyanúgy szar és szemét hülyeség, mint az AMD számozása. AMD fan vagyok, de akkor sem teszik egyik cégnél sem, mert nincs normális, értelmezhető valódi összehasonlítási alap. És az ilyen marketing-stratégia váltogatások miatt nem is lesz soha megfelelő modellszámozás, mert akkor nem lehetne eladni azt a szöveget, hogy az enyém jobb, szebb, igazságosabb, demokratikusabb stb... :(( -
CsendPenge
őstag
Jaja, akasztják a hóhért... :) Azt hiszem, nem ártana, ha valamelyik szabványügyi szervezet a szárnyai alá venné ezt a modellszámozásos dolgot, mert így tényleg könnyű lesz átb*szni a júzereket. McJames-nek igaza van abban, hogy utána-, illetve színfalak mögé kell nézni, de mi van akkor, ha az átlag júzer nem akar heteket tökölni azzal, hogy beleássa magát a témába, hanem ''csak'' venni szeretne egy procit? Szóval utálom az ilyen marketinges húzásokat (mint pl. via, a kt400-al, ami nem támogatja a ddr400-at...)
-
Bgs
senior tag
He !!!! Eltunt a hozzaszolasom, pedig meg a PROHARDVER!-eseket is megvedtem benne :)
Ez vmi bug ? -
Bgs
senior tag
Ezt is kidumaljak majd vhogy ... a wintel kartel profi ebben :/
Aztan majd jonnek ''a mi jelolesunk jobb/igazsagosabb/pontosabb/stb., mint az AMD-e'' szovegek is...
Es ugyanezek a szlogenek megjelennek majd az Intel vs. AMD forumban is :) -
Egon
nagyúr
Ha már hiányolt valaki...:)
Hát igen, érdekes hír. De mi is történt valójában? Mindössze annyi, hogy markening-stratégiát váltott az Intel. Se több, se kevesebb, szvsz...
Ezen túlmenően két dolgot szeretnék megjegyezni (szubjektíve természetesen):
1. Kíváncsi lennék, hogy a fentebb kárörvendkedők hogyan viszonyultak volna a kérdéshez fordított esetben (mármint ha az AMD-nek lett volna órajel-előnye anno, és az Intel vezette volna be ELŐSZÖR a modell-számozást anno (tartok tőle, hogy ők (is) lefikázták volna az Intelt akkor).
2. A fentiekhez hozzájárul a hír itteni (prohardveres) tálalása is: érdemes elolvasni a HWSW-n a fenti hírt, valahogy egészen más hangnemben/stílusban/megközelítésben íródott (pl. kiemeli az új architektúra előnyeit, várható teljesítményét is: kíváncsi vagyok hogy a konkurens cégek hány év múlva fognak tudni hasonlót felmutatni...).
Ezzel együtt a legszebb öröm a káröröm: simán megértem az Intelt kevésbé komálók reakcióit. És is szakadtam a röhögtem, amikor megláttam a ''valós'' órajelen üzemelő Hammer első összehasonlító tesztjét a Tomshardware-n...:D -
Egon? :))
-
zsborbas
aktív tag
Ehhehe! Akasztják a hóhért? :))
-
McJames
senior tag
Épp' tegnap fakadtam ki egy másik topicban a reklámmal és marketinggel foglalkozók és azon igazgatók miatt akik az ilyenre bólintanak. És ide sorolhatók azon emberi egyedek is, akikre ez a bohóckodás hat, sőt (majd hogy nem) igénylik, örülnek és tapsolnak neki, de arra már nem hajlandóak - lusták -, hogy a színfalak mögé is benézzenek vagy legalább kicsit elgondolkozzanak, hogy: na, ez most hogy' is van? És tök mindegy, hogy ez ügyben vki milyen ''fan''.
-
Roly
csendes tag
:DDD Többek között ezért utálom az Intelt. :(((
Kíváncsian várom, hogy fogja eladni az Intel az 1,3GHz-es Baniast, a 2GHz feletti P4 M processzorok mellett. -
9CS
senior tag
Nya, most kiváncsi vagyok az intelfanok arcára, akik köpködték az AMD-t emiatt. :t
-
Ezt lehetne egy nagyon csúnya (sőt, több nagyon csúnya) jelzővel illetni... de inkább csak röhögök egyet... :))
-
twollah
nagyúr
Aki másnak vermet ás... :)
-
karib
addikt
Bruhaahaaahahaaaa :DDD
Aktív témák
Hirdetés
ph Mindez a hamarosan megjelenő Banias mobil processzor kapcsán vált kritikussá, és az Intel döntött: feladja eddigi elveit.
- SSD kibeszélő
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest