- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Raspberry Pi
Aktív témák
-
Dozer
tag
LCD moncsiknal (pl TFT) a megadott frekvencia csak annyit jelent, hogy a monitor olyan frekiket tud fogadni, de ennek a kep megjelenitese szempontjabol nincs jelentosege, mivel az LCD (a crt-vel ellentetben) nem frissiti allandoan a kepet, csak akkor ha megvaltozik a kep tartalma (ill. ekkor is csak azokat a pixeleket, amik megvaltoztak). Itt van jelentosege a valaszidonek, mert a folyadekkristalyoknak kell valamennyi ido, amig atrendezodnek az egyik allapotbol a masikba (a folyadekkristaly (Liquid Crystal (LCD=Liquid Crystal Display)) feszultseg hatasara meg tudja valtoztatni a szerkezetet: ha nincs ra kapcsolva fesz. akkor atengedi a fenyt, ha van, akkor nem engedi at a fenyt (amit a fenycso(vek) adnak (mondjuk itt a feny jobb eloszlatasara tenyleg tukroket hasznalnak, de ezek nem forognak:) )). 1 pixel=3 szin oszzetevo(RGB)=3 folyadekkristaly (az egyiken piros, a masikon zold, a harmadikon kek szuro van)).
-
utax
aktív tag
válasz
Don Vittorio #2 üzenetére
nem egészen
nem csak elcsúszást jelent (annál 30 ms észre sem vehető), hanem hogy egy képpont változást mennyi idő alatt tud végrehajtani. azaz mennyi a válaszideje a képpontváltásra. -
tocsa
senior tag
Hi!
Na, én meg azt nem értem, hogy hogyan lehet 135 MHz sávszélesség mellett ilyen felbontásokat tudni. Lehet, hogy én számolok rosszul. Pl. 1280x1024 24 bites szinmélység mellett 75 Hz-en:
1280*1024*3*75 ~= 300 MHz
Mondjuk ez túl soknak tűnik. Hogy a manóba kell ezt kiszámolni?
De a 135MHz túl kevésnek tűnik. Egy 0.27-es pontméretnél is többet vártam.
Üdv! -
Don Vittorio
őstag
Az nem azt jelenti, hogy annyival később jelenik meg, annyival később látod? Szvsz ennek nem sok köze van a frekvenciához. Inkább arra hasonlít(hat), hogy a koncertterem hátsó sorában ''később'' hallod a zenét, mint otthon a rádióban... Attól még a hangok frekvenciája ugyanaz, nem hallod a Ix. szimfóniát magasabban vagy alacsonyabban...
-
utax
aktív tag
lehet, hogy csak én nem értek hozzá, de ha a válaszidő 30 ms, akkor hogy lehet a frekvencia nagyobb mint 33,3 Hz ? ha nem változik a kép, akkor meg frekvencia sincs (vagyis 0), mert nem mozdulnak a tükrök.
Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gumi és felni topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Eladó Apple iPhone 14 Pro 128GB Arany / 12 hó jótállás
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest