- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Apple MacBook
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macc
aktív tag
Nem tudom miert erezned magad bezarva. Mac-kel is tudsz full karakteres modban beloggolni, ha azt szeretned, ott is mindent meg tudsz oldani parancssorbol, csak meg kell ismerni. Ne legy a szokasaid rabja. Vagy legyel nyugodtan, de akkor lasd be, hogy ha megismerned, akkor mar nem erezned magad bezarva.
-
Macc
aktív tag
Hat mert az betenne a HW reszlegnek, meg egy minimalis kitartas meg van a cegben amellett hogy ok gepeket is gyartanak. Mint lathato szivugyuk a HW. kuvul belul gyonyoru design, az en G5-om legeldugottabb csavarja is egy formatervezesi remekmu. Leginkabb a HW eladasbol elnek. A software-eik, azert ilyen jok mert tokeletes egyetertesben mukodik a HW-el. Ha barmire felraknad, oda lenne az egesznek a varazsa. Ill nem a varazsa, hanem a tokeletes egyuttmukodes, elojonnenek a driverhibabol adodo hibajelensegek, fagyasok, hegesztene mindenki innen onnan, es akkor az egesznek annyi, onnantol mar az OSX sem kellene senkinek.
Szoval hidd el a Mac az a HW-SW egyuttese, egyik sem teljes a masik nelkul. Tessek Mac-et venni, mostmar a win-rol sem kell lemondani. -
Macc
aktív tag
Ha felmegy ra, miert ne menne rajta barmilyen program??? Max olyan nem ami nagyon HW specifikus, es talan kozvetlen hozzaferese egy adott HW komponenshez.
Amugy korabbi kerdesedre: a Mac nyilvan megtartja az eddigi Filesystem-et a HFS+, HFS+ journaled -et. Szoval Win nem fogja latni segedprogi nelkul. En ha ilyen gepem lenne nem szivesen raknam ra kulon particioba a wint, inkabb megvarom az uj VPC kiadast, es azon futtatnam. -
faster
nagyúr
Biztos vannak tesztek, de majd most lesz az igazi, hogy Intelre és PPC-re is lesz OSX.
amúgy az elmúlt 2-3 évben nem követtem nyomon a HW-t. van egy PC-m, és kész.
De azért az Intel - AMD vitákról hallottál, nem?
Azok is erről szóltak, és a mai napig nincs 3 GHz-es AMD proci, ennek ellenére mégis jobban szerepel az esetek többségében, mint a Prescott széria.
[Szerkesztve] -
Macc
aktív tag
rii: ha a processzor miatt fagy egy gep akkor az a proci hibas. Manapsag nagyon ritka az ilyen, foleg nem lehet ilyet kijelenteni architekturalis szinten! A Mac-ekben meg nyilvan nem fognak egymasnak betenni a kulonbozo HW komponensek, uh hidd el az intel miatt nem lesz instabilabb. Dzsunka pc-re felbuheralt OS viszont biztos nem lesz atomstabil, de ez mas kerdes.
A sebesseget nem az orajel alapjan tartottam gyorsnak, hanem a benchmark programok eredmenyei alapjan, es hozzatettem, hogy varom hogy fuggetlen tesztelok mit mondanak. Ha viszont bebizonyul hogy nem allitottak valotlant akkor jonak tunik.
Amugy a bench programokkal, meg flopokkal nem sokra mesz ha hasznalod a gepeket, de azert az ilyen nyers ero tesztek is sokat elarulnak.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
3GHz-es PPC nincs, és tudtommal az 1,8GHz-es G5 is vízhűtéses volt. Notebookba meg elképzelhetetlen lett volna belerakni.
3Ghz-s PC-met Hát, nem mindegy, hogy Prescott, vagy Opteron vagy Yonahról van itt szó (jó, tudom, csak Prescottból van 3 GHz)
De most nem akarom elhinni, hogy neked kell magyaráznom PC-s alapokat.Ne csinálj már úgy, mintha még mindig ott tartana a PC-s világ, hogy csak az órajel számít.
Szerintem a Dothan teljesítményét ismerve a Yonah (illetve Core Duo) alaposan elveri a PPC-t, a Prescottot, még az X2-t is, legalábbis merem remélni.
[Szerkesztve] -
Macc
aktív tag
-
isapeti
aktív tag
''sajnos a programok átírását PC/OSX környezetre soha senki nem fogja megcsinálni ugyanúgy, ahogy nem érdekük a software gyártóknak a PC/Linux -ra való adpotálás.''
Elképzelhetô, hogy rosszul gondolom, de az Intel procira megírt progik nem fognak válogatni, Mac és PC között. Továbbá azt sem tartom valószínûnek, hogy lesz külön PC-s OSX. Bár ki tudja...
Ja, a PC szerepét szerintem sem fogja átvenni a Mac a platformváltással.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Windows 11
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Külföldi SIM-ek itthon
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Ryzen 7 9800x3d RTX 4070 ti
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest