- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Canon EOS DSLR topic
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
1010
őstag
ez már unix alapu lesz végre
?
-
moonman
titán
válasz
dr faustus #85 üzenetére
kérdés, hogy az új platformnak megfelelő új driverek elmaradása és kezdeti botlásai miért az új platform negatívumaként tűnnek fel. különösen, hogy a ihv-knek kb egy évük volt felkészülni, az akkor már véglegesnek mondható platformra. elkényelmeskedték és most verik a nyálukat, ez van.
-
moonman
titán
válasz
nyaralasptt #73 üzenetére
nem vagyok programozó, de messziről meg tudok különböztetni egy gányolást egy tisztességesen megírt programtól. ami például így 2007 közepe felé fel van készítve a többfelhasználós, hálózatos és korlátozott jogkörű futtatásra. ennyi kell csak.
-
dr faustus
senior tag
Én nem kárhoztatom a Microsoftot, a kompatibilitás vs. fejlesztés téma nem könnyű dolog, és könnyű az arányokat elvéteni. A driverváltás dolgot értem, hogy miért csinálták, csak az eredmények nem tükrözik jelen pillanatban ezt, bár az lehet, hogy csak átmeneti probléma a ''Vista driver szindróma''. Egyébként itt is látszik, hogy mennyire más a vállalati és az otthoni felhasználói igény. A vállalatok elsősorban a kompatibilitás miatt problémáznak, az egyéni felhasználók pedig a kevés újdonság miatt.
[Szerkesztve] -
FTeR
addikt
válasz
dr faustus #83 üzenetére
osx-be mintha egy komplett os9 került volna.
habár az is igaz, h a vista comp könyvtára is vagy 2gigát nyom.
a legtöbb gond abból jön, h az appok nem a user mappájába teszik a konfig és adat fájlokat. jobb esetben dob vmi hibaüzit, h nem tudja írni, rosszabb esetben csak akkor veszed észre, ha újra indítottad az appot.
persze a directsound típusú problémák más kategóriába tartoznak, de vhol meg kell húzni a határt.
btw, érdekes, h egyik oldalon az a gond, h az ms semmit nem újított, a másikon meg a, h a sok változtatás miatt semmi sem kompatibilis.
a driver modell-nél meg kell érteni, h az ms statja szerint a kékhalálok 98%-át a driverek okozták és az ms ezen akart változtatni. -
dr faustus
senior tag
válasz
nyaralasptt #82 üzenetére
persze neha a helyzet tarthatatlanna valik a sok workaround miatt...
Bizony, jó példa erre a Mac OS 9 -> OS X váltás. Csoda, hogy ez az Applenek sikerült, és ez is leginkább azért, mert egy kézben van a hardver, a driver és az OS. Az MS-nek az ilyen sokkal komplikáltabb. Mindenesetre vannak olyan váltások a Vistában (pl. az általam emlegetett driver architektúra váltás) amik meg kissé erőltetettnek tűnnek.
Vállalati szinten mindenesetre a kompatibilitás az, ami fontos, főként ott, ahol sok egyedi fejlesztésű rendszer van. A megnövekedett felhasználói élmény itt nem rúg labdába.
[Szerkesztve] -
nyaralasptt
csendes tag
válasz
dr faustus #77 üzenetére
A kompatibilitas valojaban az egyik, ha nem a legfontosabb tulajdonsaga minden rendszernek:
Az analog szines tv szabvany is emiatt lett olyan amilyen
Az x-86 is lehetne ''jobb''
A java 5 generics is emiatt lett olyan amilyen
A win egy csomo problemaja is ebbol jon
persze neha a helyzet tarthatatlanna valik a sok workaround miatt... -
nyaralasptt
csendes tag
válasz
(Kolombusz) #74 üzenetére
nagyvallalati kornyezetben az egy ev az bakfitty /en lattam olyan allami (nem magyarorszag, romania, vagy hasonlo kaliberu orszagra kell gondolni) sw projektet, ami 8 evig futott (csak a fejlesztes!!!)/. Itt arrol van szo, hogy lehetnek akar tobb evtizedes komponensek is /sokan meg a win elotti idokbol jonnek/. Namost tegyuk fel, hogy valamilyen technikaval megoldottak a klf. rendszerek integraciojat (szoveges terminalprogiktol a vastagklienses progikon at a menedzsmenten keresztul mindent). Mondjuk vannak olyan komponensek, amik win-en futnak es nem web-es technologiaval keszultek /tehat java es c# elotti idokben keszultek/. Ezeket mondjuk evek ota hasznaljak es nem akarjak oket ujrairni/migralni stb. Most kepzeljuk el azt is, hogy az ms megvaltoztatott valami aprosagot es emiatt a kompatibilitas nem 100%-os, es ez esetleg valami hulye hibat okozhat, amit nem is biztos, hogy egy alapos (es draga!) teszt egyaltalan megtalal meg eles hasznalat elott.
Ezzel allitsuk szembe, hogy van egy mukodo rendszerunk.
mas:
A karbantartas is nehezkesse valhat a bevezetesi idoszakban, mivel a rendszergazdak mondjuk mar almukban is tudnak xp/me-t telepiteni es konfigolni, van 10000 db. image cd-juk, ismerik a hibauzeneteket, a toolokat (amit esetleg meg is vettek) stb.
Ettol fuggetlenul a migracio zajlik (support, miegymas miatt), de nem lesz tul gyors. -
dr faustus
senior tag
Abszolute egyetértek. Igazából nem is tudom, miért neked címeztem a hozzászólásomat.
Talán csak azzal nem értek egyet, hogy a megjelenésig olyan sokat változott volna. Itt inkább arról van szó, hogy sokszor nem éri meg portolni a régi alkalmazásokat, egyszerűbb a bevált platformot használni.
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
válasz
dr faustus #77 üzenetére
Teljesen lényegtelen, hogy miért vannak/nincsenek kompatibilitási problémák.
Amíg X program kifogástalanul fut XP-n, de Vistán nem, addig elég nyilvánvaló, hogy nem migrálják Vistára az XP-s gépeket. -
dr faustus
senior tag
Nem azért vannak problémák a Vista alatt, mert a programozók rosszak lennének. Bizonyos szintű kompatibilitási probléma szinte minden nagyobb Windows változtatásnál vannak, ilyen az élet. A Microsoft a visszamenőleges kompatibilitásra elég nagy hangsúlyt fektetett eddig is, de nem lehet mindent ennek alávetni. A programozókat sem azért fizetik, hogy évtizedeken keresztül ugyanazt a programot portolják az újabb Windowsokra.
-
jerry311
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #74 üzenetére
És a megjelenésig sokat változott...
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
nyaralasptt #73 üzenetére
A meg sem ejelent oprendszer a megjelenés előtt egy évvel már publikus volt.
-
nyaralasptt
csendes tag
-
dr faustus
senior tag
Az SP2-től kezdve nem láttam a gépemen kék halált, szóval nem látom be, hogy miért pont a stabilitásra hivatkozva kellett ennyire átszabni ezt a részt, illetve kellett volna átszabni az XP-ben. Szerintem az úgy jó, ahogy az XP-ben van most, kiforrott technológia, mégha nem is tökéletes.
-
válasz
dr faustus #68 üzenetére
Nem, a hiba az volt, hogy nem az XP megjelenésével csinálták meg ezt.
-
bambano
titán
Unalomig ismételt érvek következnek, akár végig se olvasd:
- az adóhivatal nem kerget az asztal körül, ha nem iphone-ról hívom fel őket.
- a nagyvállalati könyvelő szoftver meg az sap elfut ihpone nélkül is.
- az iphone egy divatmarhaság, az ms windows meg vállalati alap infrastruktúra körébe tartozik
De mondok egy példát: ha a mol megváltoztatja a motorolajait, valószínűleg senki nem fog szólni egy szót se, vesz helyette másikat vagy elfogadja az újat. Ha a mol belenyúl az alap 95-ös benzinbe, abból simán lehet országos anyázás, mert az nagyjából mindenkit érint az országban. -
-
jerry311
nagyúr
[link]
Látom sok cég is ugyanazon a véleményen van: windowst csak az SP1 után lehet oprendszerként kezelni. -
dark100
aktív tag
Vao! Moonman altalam latott eddigi legjobb hozzaszolasa! Tokeletesen ratapintott a lenyegre!
Miert nem varjuk soha az uj Wint? Miert anyi anyazas? Mert a jelenlegi Winek tokeletesen kielegitik azt, amit elverunk toluk (Nekem pl win 95-os kezelofelulet es stabilitas) Az uj Win-ek legfobb ujdonsaga az, hogy rengeteg tanulast es penzt kell belefektetni, amig a korabbi Win hasznalati szinvonalat elered. Ez a dolog titka.
Az NVIDIA-s problemakert szerintem a proprietary software logika a felelos. Ugye a fejlesztesi logika ott ugy mukodik, hogy az MS-es szakemberek kiagyalnak egy Win-hez kitunoen passzintos driver logikat, amit a vegen atadnak a hardware-es cegeknek. Nekik rogton egnek all a hajuk, mert az o vasukhoz az tokeletesen nem passzol. Tengernyi workaround, es szamos kihasznalatlan hw kepesseg. Pl a Linux-hoz is folyton csinalnak ''uj driver modelleket'' (uj absztrakcios szintek behozasa, meg strukturak atirogatasa), de mikor megjelenik, akkor az osszes driver mar at van irva hozza, igy az atlagember nem is veszi eszre. Szamomra nem ketseges, hogy az ms es nvidia csapat is jot akar, a maximalis teljesitmeny es stabilitas kihozasa. Csak epp ez a ket dolog ellentmond egymasnak. -
Vistaboy
veterán
Nem baj, megerősítettél abban a meggyőződésemben, hogy gyorsabb és jobb a Vista, mint az XP. Február óta használom, és idáig (Az aktiválástól eltekintve, ami egy rémálom) semmi gondom nem volt vele. Amúgy moonman #54. hsz-éhez még annyit tennék hozzá, hogy sem az UAC, sem a Superfetch nem lassítja zavaróan a gépet, sőt! Az UAC-al telepítés után találkozok néha, vagy ha egy olyan játékot akarok indítani, aminek az ikonján az a kis pajzs jel van. (Mondjuk furcsa, hogy a most megjelenő játékokon is az van.) Ha kilépek egy játékból, akkor kb. egy-két percig töltögeti az adatokat a memóriába a Superfetch, de ez igazán nem zavaró, nyugodtan lehet közben használni a gépet.
Szóval, nagyon is jó a Vista, de ki kell tapasztalni és nem két-három órás használat után ítélkezni felette.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Úgy van, de akkor mondd meg, hol hamis a statisztika? Ugyanis a statisztika úgy szólt, hogy 20 millió feletti licenszet adtak el. Nem korrekt összehasonlítás az XP-vel? Talán. Levonod az Express Upgrade kuponokat? Az sem korrekt, mert nem tudhatod, milyen céllal vették meg ezeket. Hozzájukvágták ingyen, vagy azért vettek XP-vel, és nem vártak Vistára, mert kaptak kupont. Na, akkor mennyit vonsz le? Mire alapozhatok? De pontos legyen ám, mert lehamisstatisztikázom. Levontál X milliót, bukás volt? Nem. Nagyszerű.
-
bambano
titán
Figyelembe véve, hogy az első két hónap alatt úgy kelt el a 20 millió példány, hogy előtte hónapokig árultak/osztogattak vista upgrade kuponokat, szerintem legfeljebb hamis statisztikára lehet itt bármit is alapozni.
Pl. mit vár egy nagyvállalati architect szakember egy oprendszertől:
- fusson rajta sap kliens
- el lehessen érni róla egy sps-t
- legyen rajta egy levelező, ami tud meetingeket is szervezni (meg még egy-két csellentyűcske, mint pl. közös címtár)
- menjen rajta valami, amivel docot, ppt-t, xls-t meg lehet nyitni, módosítani lehet
- valami módon eltaláljon a nyomtatóig a lomja
Nagyjából ennyi. Hangsúlyozom: nagyvállalati környezetről szóltam, nem jóskapista bt-ről. Azután még jön pár dolog, hogy ne legyen horror üzemeltetni, vírus meg tűzfal kérdések, oszt jólvan. Szerintem ennek az egésznek egy xp professional, win2k3 szerverekkel még meglehetősen sokáig meg fog felelni. -
Lortech
addikt
Olvasd már el a hozzászólásom.
Két részből áll a wddm driver, ha a kernel módú driver okoz hibát, azt nem lehet kezelni, és BSOD a válasz, ha meg a user módú, akkor legfeljebb újraindul a driver, vagy valami működési zavar lép fel.
Mindegy, amíg XP-t lehet kapni, én mindenkit lebeszélek a vistáról
Mert te olyan bölcs vagy. -
csibra
tag
Csak egy megjegyzés:
Ha user módban fut a videodriver, és kidöglik, akkor miért kékhalált ad a windows, ahelyett, hogy simán újraindítaná, ezzel esélyt adva a mentésre.
(nem tudom, én kb. 2 órát küzdöttem a vistával, nálam nem fagyott a driver, lehet hogy megteszi, de a fent leírtak alapján nem)
Mindegy, amíg XP-t lehet kapni, én mindenkit lebeszélek a vistáról -
moonman
titán
engem rendszergazdai teendőim között sem zavar az uac, annyira ritkán találkozom vele, nem is szoktam érteni, miért panaszkodnak egyesek. persze, ha valaki állandó jelleggel állítgatja a gépét, meg telepítget...
a memóriazabálásnak meg kifejezetten örülök, hogy végre megoldották, a superfetch-et elnézve - ami még mindig kiforratlannak számít - igazi fatalicskának hat az XP működése.
szerintem a Windows egész egyszerűen lekörözte az emberek szemléletmódját a PC működéséről. memóriazabálás, kerregés, rákérdezés, elég csak ezeket említeni aztán megnézni, mi van mögöttük. -
FTeR
addikt
most bővítettem 2 gigára, mert 9eHUF-ért találtam márkás noti ramot és úgy gondoltam bűn lenne kihagyni. eddig (2-3 hónapot leszámítva beta2 óta**) 1g rammal használtam.
minden volt csak lassú nem. ha xp-n megnyitsz egy képekkel teli előnézetes mappát, akkor percekig nyekereg, vista alatt egyből bejön. ha adott esetben számokkal igazolva nem is gyorsabb, de ''érzetre'' biztos az.
ha sok fölöslegesnek tartott fícsört kilövöd, akkor 300 alá megy a memória igénye.
habár superfetch miatt elég csalóka a dolog. képes 90%ig felkúszni a memória használat, de ez nem azt jelenti, h a winnek ennyire van szüksége. legszemléletesebb példám erre a WoW. xp 600megás alap memória használat mellett 1,2g-re kúszik fel. vistán 700megás alappal nem megy 900 fölé. mondanom sem kell, mivel nem a winyót nyekergeti folyamatosan sokkal kellemesebben fut.
itt kitérnék arra, h a beépített videodriver-t használom és eddig szépen elfutottak a játékok. lehet bennem van a hiba
sokan abba a hibába esnek, h mondjuk 1 hétig (vagy kevesebb ideig) tesztelik és csak azt látják, h agyon nyekergeti a gépet, meg minden utasításra 2x rákérdez. pedig ez csak addig tart, míg ''bemelegszik'' a telepítés (''míg kiismeri a usert és a gépet'').
**új notimhoz nem volt rendes hangkari driver (feb közepén jöttek ki vele)
//
lehet nem a tiedre reagálva kellett volna írnom, sry
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Lehet, hogy darabszámra n-szer több Vistát adtak el az első 6 hónapban, mint XP-t, de akkori és mostani 6 hónap között csak a exp(n)-szer több PC a különbség..
Ezt lehetne hosszasan vizsgálgatni, de a kérdésnek még van jópár fontos összetevője is ezeken kívül, mert nem ugyanaz a piaci helyzet, mint 5-6 éve, és ezek az összetevők (több pc-n kívül) nem biztos, hogy a Vista malmára hajtják a vizet.
Én nem állítottam, hogy azonos feltételek mellett a Vistából adtak volna többet. Ilyen azonos feltételek nem is lehetnek, senki nem tudja ezt megmondani. Nem is ez volt a kérdés, hanem a bukás megítélése. Ahhoz, hogy megkérdőjelezzem a bukást, ez az adat elég volt úgy gondolom.
Egyébként szerintem csak egyetlen egy ponton baxták el a Windowst. Mi a tökömért kellett User módu VGA drivert követelni?
Erről már egy néhányszor elmondtam a véleményem. Egyrészt ugyanúgy van kernel módú driver rész is, csak optimális esetben sokkal kisebb része az egész drivernek. Amit lehetett és érdemes, az meg ki lett téve user módba, azért hogy kevesebb legyen a fagyi. Miért nem maradt úgy, ahogy volt, kérdezed te. Jogos, rövidtávon(most még ott tartunk) nem sok hasznát (sőt inkább kárát) látjuk, később talán fogjuk. Két ekkora gyártót hadd ne sajnáljak már, ha nem veszik elég komolyan a driverírást.
Technikai dologra visszatérve azért is vitték ki user spacebe, mert kivitték a d3d-t, ddraw-t is az egész magasabb szintű megjelenítéssel együtt. -
LordX
veterán
Menj egy tükör elé, és nézd azt hülyének, aki benne van, ne engem..
Vistás alaplapi driver van fent. (nv 15.00-s alaplapi, Vistás.) Vistás Realtek hangdriver van fent. Vistás minden lúkutyafüle driver. Mindig az nvlddmkm.dll hal le, ami az nVidia VGA driver része. (És csak a WDDM driverben van ilyen dll, WDM-ben nem láttam..)
[Szerkesztve] -
moonman
titán
vicces az ember, amikor telefonról, pc-ről, tv-ről autóról, vagy mac-ről van szó, alig várják az új kiadásokat, windowsnál meg ez van.
-
LordX
veterán
Jó lenne, ha el is olvasnád, mit írok...
Itt figyel fent a Vista ezen a gépen, és kb. a 10. drivernél nem kaptam kékhalált óránként. Szar driver miatt. Vista alatt. Szóval az lett az egész ''ne kelljen újraindítani'' dologból, hogy kékhalál, ha szar a driver. Nah vajon mi történik kékhalálkor? (Hint: reboot) Szóval akkor hol is van ez a hatalmas előny? -
moonman
titán
a bukástól akkor is messze van, ezt csak jól hangzik puffogtatni, de semmibaj, már megszokhattuk.
''Az, hogy ''ha szar a driver, ne fagyjon le a gép'', az hülye érv''
szerinted. szerintem meg ez volt az egyik legnagyobb húzás az egész fejlesztésben. nyilván neked nem gond, hogy minden szarért újra kell indítani.
[Szerkesztve] -
LordX
veterán
Lehet, hogy darabszámra n-szer több Vistát adtak el az első 6 hónapban, mint XP-t, de akkori és mostani 6 hónap között csak a exp(n)-szer több PC a különbség..
Egyébként szerintem csak egyetlen egy ponton baxták el a Windowst. Mi a tökömért kellett User módu VGA drivert követelni? Mai napig nincs egyik oldalról sem normális driver, mert újra kellett írni. (Az, hogy ''ha szar a driver, ne fagyjon le a gép'', az hülye érv, mert fent van a szar driver és kapok egy kéhalált azzal, hogy lefagyott a driver, nem tudtam újraindítani, reboot, a nem mentett dolgaidnak csá...)
[Szerkesztve] -
moonman
titán
ez egy érdekes kérdés, legtöbbször, amikor ilyen ''célszoftverek'' nem működnek, azok programozói lustaságból erednek (tudom, nálunk is előfordult). a két leggyakoribb hiba: beégetett dolgok (már nem ott, nem úgy kell meghívni bizonyos dolgokat), jogosultsági problémák (eleve mindent adminként tesztelnek).
remélem, a Vista és az utódai egy kicsit rákényszerítik majd a programozókat is a gányolás mellőzésére. -
Integra
titán
ez egyértelmű
de most itt a ddr3 és az ember húzza a száját. pedig azt hittük a ddr2 után már csak jobb jöhet. erre kb alig valamivel jobb. miért vegyen az ember akkor gépet 2-4 giga rammal?
dx10 ablakban, ráírt játékok szintén, van egy oprendszer amin még van mit kalapálni bőven..
majd másfél év után visszatérek a kérdésre, addig meg ez a konfigom bőven jó.
ok, nem lesz crysis, de hát ez van -
Integra
titán
volt itt tesztelés keresztül kasul, nem hülyék ezek
a pénz nem számít ilyen cégnél
itt a maximális stabilitás volt a lényeg.
egyszerűen túl sok gond akadt a vistával, amik célszoftver specifikusak.
túl durva pénzeket bukhatnak ha nem működik a rendszer.
bár ilyen alapon lehet hogy a win7 is ugyanerre a sorsra juthat sok tekintetben ugye, hogy akkor meg az
meg hát igen, ilyen cégnél fő IT vezetőként én is kétszer gondolnék dolgokat, túl jó a fizu
de tényleg nagyon gondolkodtak rajta és végigzongorázták a vistát, nem csak önön érdekből lesöpörték, ezt tudom. -
moonman
titán
igen, lehet hogy eltérően értékeljük a botrányosan lassú fogalmát. én nem kapok sikítófrászt, ha 4-5 másodpercet várni kell valamire (igen, láttam már ilyet, anyázott, hogy lassú én meg csak néztem, hogy ki hol?)
meg a mai ram-áraknál már a 3-4 GB sem számít luxusnak. következő gépem biztos, hogy 2 fölött lesz. ezajövő! -
moonman
titán
sok helyen a ''lustaság'' miatt nem váltanak. azért teszem idézőjelbe, mert természetesen költséggel is jár az új környezet belövése, de inkább sok időbe (ez is pénz) telik, mire ráfaragják a helyi dolgokat. van, ahol még mindig 2000-et használnak, mert az már ''bejáratódott''.
-
Lortech
addikt
A nagyvállalatok már csak ilyenek. Akármennyivel lehet(ne) jobb a Vista, ha nincs szükség jobbra, mint ami van, nagyobb a rizikófaktor, nem vállalják be, miért tennék. Új gépállomány beállításakor már elgondolkodtatóbb lenne számomra a Vista vs XP kérdés. De hiába jobbnak tartom a Vistát, ha az IT tanácsadók vagy a vezetők egy része azt mondaná, hogy de ha aztán mégse válik be a Vista és gondok lesznek, akkor repülök, mint a huzat, akkor meggondolnám kétszer is, és lehet, hogy XP lenne belőle.
Sőt, talán anélkül is.
Én mindössze annyit akartam kihozni az egészből, hogy egy vállalati döntés alapján sok következtetést nem lehet levonni egy oprendszerről. -
Integra
titán
botrányosan lassú rajta.
anno a notira először xp-t raktam csak a próba kedvéért hogy c2d 2166-os proc 1giga ddr2-667 rammal hogymegy. bitangul hasított.
felraktam a vistát rá. hát b+ egy vicc, muszáj bele még egy giga ramot venni. egyszerűen muszáj. drámai a különbség a két oprendszer sebessége között. -
Integra
titán
bevallom, nem fűzök az sp1-hez se nagy reményeket.
de azért majd ha kint lesz letölti magának a noti aztán meglássuk
szerintem pont a nagyvállalatok azok akik nem váltanak, pont azon okok miatt amit én is mondtam példának. ettől függetlenül szívesen megnéznék egy statisztikát, hogy milyen szektorok, személyek között és hogy oszlik meg a vista értékesítése -
Vistaboy
veterán
-
Lortech
addikt
Egy-két kellemetlen
kérdés:
-mire alapozod a bukást, mert jelen állás szerint jobban szerepel az eladásokat tekintve a Vista mint az XP anno? Lehet, hogy nem adtak(kezdésnek 2 hónap alatt 20 millió felett)/adnak el belőle r*h*dt sokat, hanem csak nagyonsokat. A bukást nem azzal mérik az én szememben, hogy kisjóska szerint szar az egész Vista, vagy csak sp1 után lehet használni. (úgy tűnhet, de nem! célzok senki véleményére sem konkrétan, csak általános vélekedés)
-nagyon is megértem a cég vezetőjét, viszont ha az MS a fejére áll, akkor sem tud egy minden tekintetben kiforrott(abb) és hibátlan(abb) terméket produkálni, mint egy több éve piacon lévő, mikor nemrég lett kiadva. Egyszerűen emberek millióinak kell nyúzni, hogy kiderüljenek a hibák, nem jó ez így, de ez van. Szóval lehetett-e vajon egyáltalán esélye a Vistának (akármilyenre is sikerült) az XP-vel szemben a döntés kapcsán, ?
-tudod-e mi konkrétan az a WinFS, és meg tudod-e mondani, hogy miért várod?
-mik azok a ''valóban számító'' dolgok, miket vársz egy OS-től, amit nem tud az XP, és a Vista sem (realitások talaján maradva). -
-
Integra
titán
ja ok
akkor valszeg németország egyik legnagyobb és leggazdagabb cégében is csupa debil van a számtech vezérkarban.
annyira csak nem tuti ha már a célközönség is azt mondja, hogy köszönjük de inkább nem..
na mindegy, nem akarok vitatkozni te vagy a guru ebben én nem is vonlak kétségbe, csak a tények sok esetben mást mutatnak. és a saját tapasztalatom se tudom kihagyni a dologból.
ennyi -
moonman
titán
micike produktivitása a keresőtől, a shadow copy-tól, meg az ezekhez hasonló apró finomságoktól nő, micike gépén gondolom semmi szükség aero-ra, de ezt nyilván te is tudod, csak most jó belekötni.
micike tulajdonképpen a mai napig jól ellenne a win98-ával meg az office 97-ével, ha az a csúnyagonosz rendszergazda nem migrálta volna át az éj leple alatt neki xp-re és office 2003-ra.
[Szerkesztve] -
bambano
titán
Sok helyen még most is 2k van.
Azt el tudom fogadni, hogy a vista jelenlegi állapotában sikeresebb, mint az elődök életciklusuknak ugyanebben az állapotában.
De pl. minek új driver modell? Egy halom munka megy a kukába, megint egy halom pénz kidobására kényszeríti az ms a fejlesztőket.
Érdekes lesz, ha valóban bevonják majd a felhasználókat a fejlesztésbe vagy legalább a fejlesztési célok kitűzésébe. Elképzelem, kiáll majd egy-két ms manager, hogy ezt meg azt fogják belerakni a rendszerbe és mindenkinek milyen jó lesz, a bevont felhasználók meg majd közlik, hogy köszönjük, nem érdekel.
Nem baj no, végülis engem nem érint... -
moonman
titán
a Vistát kivéve ez a bevett időzítés az őskor óta, de látom szagértő kollégáink már megint megfejtették: bukta, sp1, sp5, cégek így cégek úgy, csakcsicsa...
kezdődik megint. -
feka007
veterán
Nem gondoltam volna, hogy ilyen korán jön a Microsoft újabb csapása az emberiségre
-
FTeR
addikt
érdekes látni ezeket a véleményeket. 6 éve ugyanez ment, csak akkor a 2k volt az xp és az xp volt a vista
már régen bevált módszer, h nagyobb vállalatok kihagynak 1-1 generációt.
egyes statok szerint a vista eddig a legsikeresebb win, még ha ebbe bele is lehet kötni, akkor sem szerepel rosszabbul mint a korábbi winek.
egy gyakorlati példát véve. vista arról hírhedt, h driver hiányban szenved. mindez annak ellenére, h vistához megjelenésekor nagyságrendekkel több driver volt, mint bármelyik másik winhez korábban. egyetlen baja, h az új driver modell miatt nem lehet régi drivereket felhasználni.
ha lehet hinni az ms-nek, akkor a rendszerhibák 98%át a driverek okozták xp-n, szal nem meglepő, h bekeményítettek. -
Integra
titán
a nagy cégeknek nem jött be a vista.
mondok egy példát
anyám az egyik legnagyobb német konszernnél dolgozik, SAP guru lassan felhasználásban, így van némi fogalma róla, hogy miért nem vistáznak..
a cég 75ezer pc-t és notebooke-ot cserél hamarosan, még az idén.
nagy vita ment kint hogy vista vagy xp.
xp pro lesz mindegyiken.
nem bíznak a vistában, és azt meg nem kockáztatják meg hogy az sap és a többi nélkülözhetetlen rendszer ne működjön meg rajta az első perctől fogva maximális biztonsággal, mert ezek a gépek mindenhonnan, főleg a notik azonnal bekell tudjanak csatlakozzanak a német szerverekbe.
anyám naponta ezzel dolgozik rakás országban, nincs mese.
és szerintem rengeteg cég ezért nem állt rá a vistára és nem is fog. a horribilis hardver igényéről nem is beszélve.
szóval absz megértem őket.
itthon a notin vista van az asztalimon meg xp
egy szó mint száz, semmi nem indokolja a cserét vistára. semmi.
valszeg veszek is még egy xp-t a notira 2007-es magyar office-szal. mert az office 2007 valóban megéri a vistával ellentétben..
nem a vistát kell turbózni hanem kéne végre az isntenerte winfs és a valóban számító dolgok. és nonsense hogy ekkora hardver igénye legyen. senki sem fogja megvenni ha annál is 2 magos gép kell csak azért is min 2 giga rammal. -
WonderCSabo
félisten
Vista jól néz ki nagyon, de igazából nem sokkal jobb, mint az XP... Én legeslegkorábban SP1 megjelenésével térnék át rá.
-
bambano
titán
Most kizárólag nagy vagy mégnagyobb cégek fejével gondolkodjunk:
Tegyük fel, hogy 2008-ra használható állapotra kerül a vista. Akkor objektív okokból a 2009-es költségvetésbe kerülhet be olyan tétel, hogy megvizsgálják a vistára áttérés lehetőségeit, megcsinálják a kompatibilitási teszteket, megtervezik a saját szoftvereki vistára portolását, stb. Ha ezt 2009-ben meg tudják tenni (szerintem nem tudják, nagyobb cég május végéig, a tőzsdefelügyeletnek és a cégbíróságnak kötelezően leadandó anyagaival foglalkozik, szétrúgják az informatikusok hátsóját, ha ez zavart szenved), akkor talán 2010-re előállhat az a helyzet, hogy érdemben megkezdődhet a vistával foglalkozás éles, üzemi helyzetben. Pont akkora tolják bele a vevők arcába az utódot, amikor azt meg akarja majd venni valaki? Én biztos azt mondanám, hogy akkor már kimarad a vista, megvárjuk a win7-et. Ami majd 2012-re bevezethetővé válik. A 2k3 szerverek meg majdcsak kihúzzák valahogy 9 évig...
Szerintem ez nem az a fajta gondolkodás, ami a vásárlók igényeire koncentrál.
Másrészt úgy is lehet gondolkodni, hogy mondjuk idénre lesz valami a vistából. Egy nagyobb cégen belül a migráció felméréssel, telepítéssel, dolgozók képzésével együtt legalább másfél-két év. Miért akarja a microsoft, hogy két év szívás-egy év láblógatás után kezdjem előröl az egészet?
Nekem ez valahogy nem jön be... -
-
bambano
titán
válasz
dr faustus #7 üzenetére
Megérkezik időre?
-
dr faustus
senior tag
Lehet tudni valamit a Vienna újdonságairól?
-
shabbarulez
őstag
-
Integra
titán
hajrá hajrá
ez a vista egy nagy túró összességében. jöhet az új oprendszer, szerintem az ms is rájött hogy bukta a vista így ebben a formájában, remélhetőleg az új oprendszer már valóban tartalmazni fogja azt amire szükség van és nem szemrikító háttereket meg kurva nagy page file-okat.
és végre eljutnak odáig, hogy inkább bevonják az embereket a fejlesztésbe és nem pedig fafej módon csak az van amit gondolnak. mondjuk a jogi dolgok megint más tészta..
jó lesz 10ig még az xp szerintem messz -
VINIKOR
senior tag
Támogatom. Az akciós Vistát ócsón mikortól lehet majd venni?
-
dani0907
csendes tag
LoL
Szerintem 3 év mulva még csak áttérni fognak az emberek Vista-ra nemhogy meg Windows 7 is legyen
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Microsoft vissza akarja nyerni nagyvállalati partnerei bizalmát.
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Garmin venu 3
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Nintendo Switch OLED, 2026.12.12-ig gyári garanciával, dobozában, karcmentes állapotban, Bp-i üzlet
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest