Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
OK.
OK, én meg ezt értettem félre.
Épp ezaz, hogy Aureo azért nem fog akkora mem sávszélt használni, mint egy játék. (nincs hatalmas, grafikailag bonyolult ''pálya'', nincsenek óriási textúrák, stb.). Szóval ezzel tényleg meg kell várni a megjelenést.
Hülye egy felépítésű oldal... videos képességek: [link] és filmtesztjük: [link] -
Male
nagyúr
Olvastad, amit írtam?
''Igen, léteznek régebbi játékok, azzal lehetne is tesztelni... Itt a PH!-n is olyanokkal/olyan beállításokkal tesztelik a VGA-kat, amik kb játszható sebességet produkálnak rajta. Mert pl belépőszintű kártyákat felesleges összehasonlítani Oblivionban 1600x1200 minden maxon beállítással...''
Ez az egyik összetevője annak, amiért viccesnek találtam azt a tesztet...
Nem mondtam, hogy buták, csak hogy oda nem fejlesztettek.
Persze, 8800GTX-en is fut, csak nem arra való. A 6100/6150 is drágább + többet fogyaszt, és cserébe semmi pluszt nem tud felmutatni ezen a területen. (más területen igen)
Attól, hogy az új játékokban jelentősen lassabb, nem biztos, hogy Aero alatt is ez lesz... azért az jelentősen különbözik egy játéktól.
A teszt szerint a videos képességei (ha csak minimálisan is) jobbak a Mirage 3-nak (ocworkbenches teszt alapján, angol nyelvű, az asszem emberinek minősíthető, korábban linkeltem). Ehhez jön, hogy olcsóbb, és 5W-ot fogyaszt... a kisebb (nem játékos) HTPC-knél szintén nem tudok előnyöket felhozni ezzel szemben nVidia oldalon. -
Senior tag
aktív tag
Ugyan, 10e Ft-ért olyan passzív VGA-t kapsz otthoni általános felhasználásra, ami reggelire megeszi a te IGP-det. Sőt, a legtöbb kész konfigurációban van is valami gyenege külön VGA.
Én se akarom azt mondani, hogy nincs létjogosultsága az erősebb integrált VGA-knak, de a jelenlegiek még mindig nem elég erősek, és sokkal szűkebb rétegigényről beszélünk, mint az irodai felhasználás. Jelenleg szerintem a fogyasztás és a passzív hűthetőség (hang) is fontosabb ezen a területen, mint a fogyasztás. Az nVidia megoldása itt egyértelműen elvérzik az összes többivel szemben. -
Male
nagyúr
Ha jól láttam, 1024x768, minden minimumon próbálták...
Igen, léteznek régebbi játékok, azzal lehetne is tesztelni... Itt a PH!-n is olyanokkal/olyan beállításokkal tesztelik a VGA-kat, amik kb játszható sebességet produkálnak rajta. Mert pl belépőszintű kártyákat felesleges összehasonlítani Oblivionban 1600x1200 minden maxon beállítással...
A integrált VGA alapesetben arra való, hogy az irodában menjen a Word meg az Excel, esetleg az Aero fusson, hogy a betévedő ügyfelek lássák milyen jó gépei vannak a cégnekA másik terület a kisebb HTPC-k, ahol meg a videos képességek + minimális fogyasztás (melegedés) a fő szempont.
Csak azt írtam, hogy szerintem nem arra kell fejleszteni az integrált VGA-kat. El lehet adni párat ezzel is, és gyártsanak, ha erre is van igény, de a nagyobb rész az integrált VGA-knál akkor is az irodai felhasználás, és pl az nVidia ide nem nagyon készített semmit. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Tökéletesen leírtad a lényeget.
Arról nem is beszélve, hogy jelenleg elég sok Linux-os irodai gép kerül terítékre, és ugye jelenleg csak az nv-nek és az Ati-nek vannak úgymond használható Linux driverei.
De ha valaki mégis a SiS, Intel integrált megoldásokat válassza annak csak gratulálni tudok.
Az Intel pedig jobban tenné, ha mérnököket csoportosítana a VGA fejlesztésekhez, mert az AMD-hez képpest komoly lemaradásban van.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest