- CES 2025: jóárasított mobil Ryzeneket is hoz az AMD
- CES 2025: Elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- CES 2025: A Zenbook és Vivobook notebookszériákról sem feledkezett meg az ASUS
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- CES 2025: Már az idegenek is 4K-s, 240 Hz-es QD-OLED monitorral nyomulnak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
-
rudi
nagyúr
Nem csak az a kérdés, hogy ezek a képek DX10-zel készültek, hanem az is, hogy ha DX10-ben csinálták őket, akkor milyen FPS-sel futnak majd. A korai DX9-es cuccoknál is az volt a helyzet, hogy OK, szép, de egyjegyű FPS-t produkált a csúcshardveren is. A HDR+AA már van egy ideje az ATI kártyákon de a legtöbb játékban tényleg csak a csúcs-csúcskategóriában produkál normális sebességet (ergo olyan mintha nam is lenne).
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Komplikato
veterán
Konkrétumot nem tudok, pár írást átnéztem, de nem vagyok programozó, ezért nem sok mindent értettem meg belőlük. De senki se mondta, hogy biztosan jobban néznek majd ki a DX10 cuccok. Viszont mivel eleve máshogy oldanak meg dolgokat (lásd az állandó hivatkozás a CPU/GPU üresjárat minimalizálására), lehet ugyan az sokkal gyorsabban megoldható, vagy volt példa a normális Eye-Candy szintű Motion Blure megvalósítására a Geometrai Shaderek segítségével, stb.
Viszont engem sokkal jobban izgat a DirectSound3D, mert hócipőcském tele van az EAxXegyeduralmával (miközben sokkal jobb API-k haldokolnak és tünnek el) ...
PS. Egyetlen konkrét példa amit hallottam a Crysis-es csapattól, hogy az SM4.0 alatt már lesznek anyagon átszűrődő fények, például a növények levélzetén, a vékony jégfelületeken, stb. Az ezzel járó plsuz fény/árnyék dolgokkal együtt.
[Szerkesztve]"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
Tudtommal a Flight Simulator X illetve a demója már kint van, DX10 és vas meg sehol hozzá. Szóval ugyan az lesz, mint többi DX10 játékkal, amit eddig bejelentettek, hogy lesz hozzá majd utólagos DX10 patch, azt csokolom. (Hellgate, Crysis, stb. Bár Crysisnél elképzelhető, hogy még is a Vitsa után jön ki, de nem hiszem)
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ez volt a helyzet eleinte, de idővel rendesen megközelítette a GeForce 4-eket (3DMark2001SE: Radeon 8500 10-11e, GeForce 4 12-13e, GeForce 3: 7-8e), képességekben pedig egyértelműen jobb.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
RpPRO
őstag
Tokeletesen egyetertek. annyit tennek hozza, h lesz 2-3 db techdemo, ami kihasznalja a dx10 csillivilit es lesz kb 1 db jatek, amit a microfo$ alaposan megtamogat, h elmondhassuk, lam itt a dx10. Haha.
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
orbano
félisten
hdr kb 1 eves rt3d kontextusban. egyebkent szoval sem mondtam, hogy a 2007 masodik feleben megjeleno jatekok nem lesznek visszafele kompatibilisek. De nyilvan senki nem lesz olyan elmebeteg a programozok kozul, hogy sajat magat szivassa, es ne a sajat kenyelmere kifejlesztett uj shader modelt hasznalja (ezek ugyanis nem onceluan keszulnek, mert unatkoznak a HW es api fejlesztok, hanem valaszul a fejlesztoi igenyekre, osszhangban az aktualisan legyarthato hardverek kepessegeivel).
Masreszt valoszinunek tartom, hogy a DX10 kompatibilis also- es kozepkategorias gyorsitok eleg hamar elterjednek majd, legalabbis nem lassabban, mint a Vista (foleg azert, mert eleg jo penze lesz a hw gyartoknak a cserebol)A vér nem válik VAZZE!™
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Robotporszívók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Weblap készítés
- Asszociációs játék. :)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- World of Tanks - MMO
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...