Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
faster
nagyúr
Szerintem nem érdemes különösebben sokat gondolkozni, hogy vajon mi a helyes módja a kifejezésnek. A hacker szó nagyjából azt jelenti, hogy ''a számítógéphez az átlagnál sokkal jobban értő''. Tehát, ha azt írják, hogy ''kernel hacker'', az is helyes, meg az is, hogy ''hackerek feltörték a rendszert''.
[Szerkesztve] -
KEndre
HÁZIGAZDA
Ez a hacker/cracker terminológiai vita szerintem már lefutott dolog, az egész világon a hacker-ként nevezett feltörőt negatív figurának, hogy ne mondjam mára már bűnőzőnek tekintik. Ezt a média már elrendezte.

Nem véletlen, hogy az IBM is ''hackertámadásról'' beszél a globális jelentésében, már pedig ha a király így értelmez, mi sem tehetünk másképp. Legalábbis nincs sok értelme.
-
faster
nagyúr
A hacker NEM támad a cracker próbál meg betörni, lopni, kárt okozni.
Ez egyfajta terminológia, én hallottam olyan felosztásról is, hogy a hacker az, aki hálózat felől ''hekkel'', a cracker pedig az, aki a programok másolásvédelmét töri fel. Mindenesetre a köznyelv nem nagyon tesz különbséget a kettő között.
Új hozzászólás Aktív témák
- XBOX 360 + Kinect 500GB HDD + 2db. gyári kontroller 111db. játék telepítve
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / 32GB DDR3 / RTX 2060 6GB / 512GB SSD
- Abit alaplapos Tricod házas Retro számítógép 2004-ből és hardver csomag
- PS5 dualsense kontroller hibátlan
- 2 db Xbox One kontroller Venom akkuval
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest