Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• WN31RD

addikt

válasz raszputyin #57 üzenetére

''A lámákról: remélem nem gondolod komolyan, hogy aki leteszi a jogosítványt, az tud is vezetni''
    Nem. Úgy értettem, hogy aki még azt a fáradságot sem veszi, hogy elmenjen a tanfolyamra (vagy autodidakta módon megtanulja, stb.), az ne várja, hogy fog tudni vezetni, pusztán attól, hogy vásárolt egy autót.

''Ettől még semmilyen okot nem látok rá, hogy egy normális embernek feltétlenül szintén így kéne tennie, ha számítógépet szeretne használni.''
    Pedig ez a helyzet. Mindent meg kell tanulni használni, az autót, okmányirodát csakúgy, mint a számítógépet.

''Én böcsülettel elolvastam a windows xp teljes license agreement-jét, 65 oldal volt, és pár dolog annyira jogi nyelven, hogy nem értettem. Nincs időm és energiám a spyware-gyanús dolgokat elolvasni''
    Nem is kell feltétlenül elolvasni mindent. De ha valaki nem olvassa el, akkor kérje ki egy hozzáértő véleményét, vagy legalább győződjön meg róla, hogy a szerződésben levő másik fél egy általában megbízhatónak tartott cég.
    Ez ugyanolyan, mint az ''igazi'' életben: Nem megyek be az utcáról egy ismeretlen nevű pénzintézetbe, hogy számomra érthetetlen jogi szöveget tartalmazó szerződéseket aláírjak. Utánanézek a cégnek, érdeklődöm az ilyen téren tapasztaltabb ismerőseimnél, óvatos vagyok, hacsak nem vagyok magam is pénzügyi szakember. Aki nem így teszi, az hülye.

''Egyébként nem kell nagyon hülyének lenni, elég azt nem tudni, hogy kell a tűzfal, és máris baj van.''
    Ez részben más probléma. Bár aki nem tudja, hogy kell tűzfal, az nem tud Windowst telepíteni, tehát eleve egy szakértő segítségét kellett volna kérnie. Persze ehhez hozzátartozik, hogy a Windows telepítőnek fel kellene rá hívni a figyelmet, hogy szaktudással nem rendelkező felhasználó nem tudja megfelelően telepíteni a Windowst, nem pedig mindenféle varázslókkal azt a látszatot kelteni, hogy de igen.

''Ismerek egy-két lányt, akik nyers szellemi erőben sztem zsebrevágnák ezt az egész fórumot, de barátságtalannak és kényelmetlennek tartják a szoftverek kezelési logikáját általában.''
    Akkor hajrá, írjanak maguknak szoftvert, ha olyan okosak. ;) Valószínűleg a nyelvi/kulturális lokalizációhoz hasonlóan el lehetne készíteni az egyes szoftverek női logikához illesztett változatát is.

• VladimirR

nagyúr

''Talán a Firefoxba be lehetne építeni egy ''általános internet bevezetőt'', sztem népszerű lenne, ha nagyon szépen megcsinálnák''

ha tudnad, hogy a microsoft csinalt ilyet is (persze ezek korant sem nepszeruek, sokkal inkabb szarfoswindoze)
    Bővebben: link (nem wol kedvem ms-eknel keresgelni, de szerencsere le volt mentve ketto is :DDD)

• luciferc

őstag

Ezért aztán ugyanolyan értékes a ''holt''/''bemagolt'' információtömeg, mint a szellemi rugalmasság; a kettőből együtt születhet valami igazán használható. Egyébként külön-külön adott személyre megkötve megfigyelhető, hogy általában lényegesen gazdaságosabb megérteni és utána fejből megtanulni valamit, mint anélkül.
    Szvsz a holt/bemagolt információtömeg értéktelen, semmire való. Pontosan az utolsó mondatod miatt! Ugyanis ha valamit megértettél, akkor azt már nem kell bemagolnod, így nem is lesz holt információtömeg! Lásd pl matematika vagy fizika vizsgák egyetemen. Ha beseggeled, akkor egy jó oktató 2 perc után kivág. Ha megérted és úgy tanulod meg a részleteket a vizsgára (vagyis csak a sarokpontokat, hiszen a többit le tudod vezetni), az semmiképp nem holt információ. Holt/bemagolt információtömegből szvsz nem születik semmi értékes, akármilyen szellemi rugalmasság van mellette.

Új hozzászólás Aktív témák