Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vadmeggy

aktív tag

Megint egy olyan álintézkedés, ami a jelenlegi felsőoktatás színvonalát javítani biztosan nem fogja. Több nagyon nagy tudású professzorom mondta, hogy az érdemjegy soha nem ad korrekt visszajelzést a diák szakmai tudásáról. BME-VIK-en végeztem villamosmérnökként idén nyáron, elég jó rálátásom van a villamosmérnöki/informatikus oktatásra.

Két kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor volt szóbeli számonkérés az egész egyetem alatt. Mindent papíron akarnak számonkérni és a tárgyak 90%-ban az a legcélravezetőbb, ha az előző X év példasorát végigoldod és a bemagolod a mintapéldákat. Mindenki így csinálja. Egyik barátom, aki később kezdett, azt mondta, hogy ez bullshit és bejárt az összes létező előadásra, gyakorlatra, azokból próbált készülni, de a vizsgákon mégis elhasalt és átment a Kandóra, ahol 4-feletti átlaga van azóta is.

Saját magunkat csapjuk be, ha azt hisszük, hogy így az adófizetők pénzéből bulizó tróger egyetemistákat fogjuk kiszűrni. Cserébe egy csomó tehetséges jövendőbeli mérnöktől fosztjuk meg az országot, akik az esetleges költségtérítés miatt inkább egy másik könnyebb szakot választanak, vagy elmennek külföldre.

Új hozzászólás Aktív témák