Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
Nem értem a problémát. Ha mindenkinek ugyanolyan színvonalon oktatnák a matekot, akkor mihez kellenének a matematikusok ?
Szerintem teljesen rendben van, ha a mérnök csak használni tudja a matekot, nem pedig alakítani. (még az kellene, hogy a mérnökök bizonyítsanak dolgokat a matekban.
)(#57) Jim Tonic : Húha erős kijelentés.

Kicsit viccesnek tartom ezt, a BME-s VIK-es tapasztalatok után.(#42) hcl: Alapvetően kellene átalakítani a tananyagot. Minden ott megbukik, hogy a közép matek érettségiben nincs deriválás.... Nem nehéz megtanulni, viszont nem fog utána senki se izzadni vele. Sokkal több matek kellene középiskolában, és kevesebb marhaság, mint mondjuk ének, rajz és társai.
-
pixelking
tag
BME-VIK villanyosként mondom: lehet Neked fájó pont, h nem tanítják a bizonyításokat analon (amúgy nekem 2 éve letolták), azonban szerintem ezzel az oktatás színvonalát kicsit sem emelnék. A probléma inkább ott van, h 3. félévben látok először egyetemi keretek közt oszcilloszkópot, 5-ben meg mikrokontrollert. Vicc, milyen szinten elméleti az oktatás. Ha meg végre eljut az ember a laborba, akkor szembesül az igénytelenül összerakott mérési segédlettel és jegyzőkönyvvázlattal. 2. félévben egy tárgyból végig egy olyan eszközről tanultam, amit egész félév során NEM VOLTAK KÉPESEK MEGMUTATNI (Digit 2 - jó öreg 8085)....
Ha majd a továbbiakban ezért az oktatási rendszerért kell majd fizetni - ahol arra mennek rá, minél több embert préseljenek egy előadóba, ahol egy alulfizetett tanár megtartja az előadásokat, 30-40 fősek a gyakorlatok (de van mikor 100 fős), labor meg minél kevesebb legyen - akkor egyre többen mennek majd ki, már tanulni is (és valószínűleg ott is ragadnak). Miért? PÉNZ. Így a legolcsóbb.....
-
"úgy tanítanak matekot infós mérnöknek, hogy nemhogy nem kell bizonyítást tudni, el se mondják, az a vicc kategória."
És akkor az a másik vicc, hogy ha tudja a matekot, lehet 4-es átlaga, de amikor én végeztem a PTE-n (mind a kétszer) kijöhetett úgy egy informatika tanár, vagy mérnök onnan, hogy alapvető dolgokat nem tudott.Ezért mondtam, hogy mind a két oldal "sáros" . Tele van minden (nem csak az infó szakok, szociológia, építészet, biosz) feleslegsen erősen követelt dolgokkal, miközben néhol fontos szakmai ismeretek maradnak ki. Ez gáz.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hobby elektronika
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- TCL LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nikon DSLR topik
- Gitáros topic
- Linux kezdőknek
- Semmibe veszi a KRESZ-t a Tesla Mad Max módja
- Formula-1
- További aktív témák...
- PlayStation 4 Pro 1TB 7216B, frissen pasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A7 Lite 8,7" 3/32GB Wifi (SM-T220) szürke színben
- Apple iPad Air 5 10.9" (M1 Chip) 5G/64GB/8GB WiFi+Cellular
- Apple Iphone 16 Pro White Titanium (07.25-ei vásárlás)
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- Xiaomi Smart Band 8, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

)