Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
Szerencsére ez már változott. Most már a tananyag része a deriválás, akár középfokon akár emelten matekozol. Ha valaki tanult koordinátageometriát, akkor kb egy hangyalépés a deriválás. Szóval helyes, hogy végre ezt elkezdték így. Az integrálás meg más tészta.
(#84) bambano : Nyilván velem a gond, hogy ha a mindenki mögött bölcsészt is feltételezel. Mindegy. Felesleges a bizonyítás, még sok más helyen is, nem csak programozáson. Például nem leszek beljebb, ha tudom a Taylor sorbafejtés bizonyítását, de nem tudom alkalmazni egy hiperbolikus függvényre. Fordítva viszont nincs gond, maximum kiröhög egy matematikus. Az meg sose gond.
-
mrhitoshi
veterán
Nem értem a problémát. Ha mindenkinek ugyanolyan színvonalon oktatnák a matekot, akkor mihez kellenének a matematikusok ?
Szerintem teljesen rendben van, ha a mérnök csak használni tudja a matekot, nem pedig alakítani. (még az kellene, hogy a mérnökök bizonyítsanak dolgokat a matekban.)
(#57) Jim Tonic : Húha erős kijelentés.
Kicsit viccesnek tartom ezt, a BME-s VIK-es tapasztalatok után.(#42) hcl: Alapvetően kellene átalakítani a tananyagot. Minden ott megbukik, hogy a közép matek érettségiben nincs deriválás.... Nem nehéz megtanulni, viszont nem fog utána senki se izzadni vele. Sokkal több matek kellene középiskolában, és kevesebb marhaság, mint mondjuk ének, rajz és társai.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Steam Deck
- BestBuy topik
- Once Human
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest