- Villámgyorsan töltődhet be minden a PNY új SSD-jével
- A Kensington új terméke mindent megtesz, hogy kímélje csuklódat
- Ipari mennyiségű szuperszámítógéppel dagasztaná az AI lufit az USA
- Utolérjük a processzorokat? Az ASUS új monitora ma a leggyorsabb a piacon
- Sorban áll az iPad és a MacBook az OLED panelekért
- John Carmack csalódott a DGX Sparkban
- Utolérjük a processzorokat? Az ASUS új monitora ma a leggyorsabb a piacon
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- OLED TV topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- RAM topik
- Mini-ITX
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
Szerencsére ez már változott. Most már a tananyag része a deriválás, akár középfokon akár emelten matekozol. Ha valaki tanult koordinátageometriát, akkor kb egy hangyalépés a deriválás. Szóval helyes, hogy végre ezt elkezdték így. Az integrálás meg más tészta.
(#84) bambano : Nyilván velem a gond, hogy ha a mindenki mögött bölcsészt is feltételezel. Mindegy. Felesleges a bizonyítás, még sok más helyen is, nem csak programozáson. Például nem leszek beljebb, ha tudom a Taylor sorbafejtés bizonyítását, de nem tudom alkalmazni egy hiperbolikus függvényre. Fordítva viszont nincs gond, maximum kiröhög egy matematikus. Az meg sose gond.
-
mrhitoshi
veterán
Nem értem a problémát. Ha mindenkinek ugyanolyan színvonalon oktatnák a matekot, akkor mihez kellenének a matematikusok ?
Szerintem teljesen rendben van, ha a mérnök csak használni tudja a matekot, nem pedig alakítani. (még az kellene, hogy a mérnökök bizonyítsanak dolgokat a matekban.
)(#57) Jim Tonic : Húha erős kijelentés.

Kicsit viccesnek tartom ezt, a BME-s VIK-es tapasztalatok után.(#42) hcl: Alapvetően kellene átalakítani a tananyagot. Minden ott megbukik, hogy a közép matek érettségiben nincs deriválás.... Nem nehéz megtanulni, viszont nem fog utána senki se izzadni vele. Sokkal több matek kellene középiskolában, és kevesebb marhaság, mint mondjuk ének, rajz és társai.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3588, 100% Akksi
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3573, 99% Akkumulátor
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)