Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz MCGaiwer #52 üzenetére

hogy a párodban bízhatsz-e, azt neked kell eldönteni, de:
    az, hogy a mai diákok és/vagy a mai tanárok hogy érzik: mennyire vannak meghajtva a mai diákok, az szubjektív. Az én tapasztalatom az, hogy ez mítosz.

nem tudom, a gimi, ahova jártam anno, akkoriban "elit gimi" volt-e. az oktv és a felvételi eredményekből gyúrt lista alapján rendszerint 2-3. volt az országos rangsorban. az egyetemi első féléves analízis tananyagot zömében tudtam. és egyáltalán nem gondolnám, hogy beleszakadtunk a gimnáziumi évekbe. A lányom gimije ugyanígy első tízben volt tavaly, és nem a végén.

ehhez jön az, hogy látom, a lányom mit tanul most a vik-en, hogy finoman fogalmazzak: annál azért lehet többet tanítani. Nekem az, hogy egy mérnök-egyetemen (tehát nem gittegyletben, meg vidéki zugegyetemen, hogy felkapjam azt a kifejezést, amit itt mondtak) úgy tanítanak matekot infós mérnöknek, hogy nemhogy nem kell bizonyítást tudni, el se mondják, az a vicc kategória.

másik, hogy láttam egy mezőgazdasági mérnöki bsc-t is, azért attól se állnék fejre. ugyanez nem igaz a mostani diákokra, ott bizony van, akinek ez sok.

szóval a "versenyló képzés" kifejezésedben érzek kis eufémizmust (meg miért is mondaná a párod, hogy gagyi munkát végeznek, vagy hogy azt más is meg tudná csinálni, nyilván nem fog ilyet mondani).

ezek alapján azt gondolom, hogy ennél a terhelésnél a diákok bírnának többet, feltételezve, hogy nem hülyébbek nálunk. igazából megalapozottan azt kellene feltételezni, hogy reál területeken okosabbak, mint mi voltunk anno.

"lehet azt se tudja, milyen anyagokat és feladatokat ad a diákoknak?": azt nyilván tudja, hogy mit ad. azt is minden bizonnyal tudja, hogy a többi gimi mostani szintjéhez képest ez hogy áll. azt viszont valószínűleg nem tudja, hogy régen hogy volt.

Új hozzászólás Aktív témák