- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
Sziasztok.
Tudom régi a topic de csak ezt találtam ,hátha rénéz valaki..
Most találtam egy olyat hogy GTX970 4GB 128bit... Gagyi kinai csoda lehet ,sima alu hűtő és egy 6 pines tápcsati.
Létezhet ilyen?
Pl van már a gyüjteményemben egy "komolyabb" darab... 9600GT 512M DDR2 128bit. Valós g92-es gpu van rajta ,nem csak egy szimpla bios hack.... lehet megveszem ha nem csak egy átirt bios-os hulladék lenne.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
építész
aktív tag
Én egy népszerű boltban vettem úgy ATI Radeon kártyát, hogy 64 bites volt a memória busza 128 bit helyett. Nem mondanám, hogy durva hamisítvány volt, csak olyan átverős típus, ami egyébként nem is létezik katalógus szerint. Az eladó is csak csodálkozott és természetesen visszavette. Tehát ezek a hamisítványok ugyan úgy készülnek mint a korrektek és ugyan olyan csatornán jutnak el hozzánk. Vannak elfekvő alkatrészek (chippek) filérekért, amit kisöpörnek a raktárból és filérekből gyártanak valami eladhatót.
bye
-
atidzsiforc
őstag
asszem pc formatban, vagy pc world ben olvastam nagyon regen, hogy bizonyos 200mhz-es intel processzorokrol ha lecsippantottak egy ellenallast, megduplazodott az orajel+modositottak a feliratot. meg nemreg neweggen volt egy elado, aki femdarabokat adott i7 dobozban.
[ Szerkesztve ]
r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt
-
Pikari
addikt
Abban a formában is el lehet képzelni, amit írsz. Ha egy kici kínai capat direkt ezzel foglalkozik, pár év alatt úgyis beszerzi a kacatokat hozzá.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
aktív tag
válasz atidzsiforc #113 üzenetére
Athlon XP-ket hamisítottak anno, arra emlékszem én is.
[ Szerkesztve ]
Annyira bevésődött nálam a p4 korszak, hogy számomra az i7 az p4, az i9 az p4 extreme edition, az i5 pedig celeron.
-
aktív tag
Az előbb fogtam a kezemben egy Eagle "márkájú" TNT2 M-64 videokártyát. Na annak olyan hamisítvány kinézete volt Én azt hittem, hogy ilyen formában kell ezt az egészet elképzelni.
Annyira bevésődött nálam a p4 korszak, hogy számomra az i7 az p4, az i9 az p4 extreme edition, az i5 pedig celeron.
-
Pikari
addikt
Ezelőtt kb 6 évvel én is adtam el ilyen kártyákat (főleg az akkori csúcskategóriából valókat), amelyek rosszan kerültek hozzám, persze én felhívtam előtte a vevő figyelmét, hogy javított.
függően a problémától, GPU órajelből egy kicsi le, aztán hogy kompenzáljam, ram órajele szénnéhúz, biosok válogat amíg 99%-ban bugmentes nem lesz, és nem lehet látni hogy hibás, max tesztprogrammal kiszűrni (unalmas perceimben írtam rá egy tesztprogramot anno, ami kiszűri a gpu hibákat).
Esetleg egy kis forrasztás ide-oda, egy kis plussz volt, egy kis éjféli kakasáldozás.Adtam el talán 3-4 ilyen kártyát is, azóta is probléma nélkül mennek. Simán el tudom képzelni, hogy valaki ebből hobbi szinten pénzt keressen, vagy akár meg is éljen belőle rövid/hosszú távon. Itt a ph-n is csinálják sokan, mint már említettem. És ezzel semmi baj nincs is addig, amíg a javító felhívja a vevő figyelmét arra, hogy javított a kártya. A baj akkor van, ha nem.
Az én gépemben is ilyen vga van, amit én javítottam, már 6 éve teljesít szolgálatot.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
nem.
műanyag kacat - műanyag kacat.
persze a vga nyák kicsit komplexebb, többrétegű, meg miegymás. de sufniban simán megoldható a javítása, itt a portálon is sokan foglalkoznak vele.ha a kártyán furcsa drótokat látsz kanyarogni, vagy utólagos forrasztás nyomát véled felfedezni (elfeketedések, látszólag cserélt kondik) akkor lehet gyanakodni
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Kapisgálom, ez így rendben van, és kezd számomra is érthető lenni. De ezekhez azért laboratóriumi körülmények kellenek, vagy nem? Azért csak nem sufnikban csinálják? Anno itt a gyáli piacon,a sok kínai Sega megadrive 16 bites videojáték konzolokat árulták tömegesen, és csak néztem mint a borjú, hogy mi lett ebből a világól. Na azokról a sz@rokról lesírt hogy gagyi, sufniban tákolt bóvliság. ( a sárga kazettás csoda tv játékokkal együtt) De azért ez már más kategória nem?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Például megveszi az OEM a kártyát, majd eladja. Idővel visszajön egy rakás hibás, amik nem stabilak az alapórajelen. Ezek egy részéről már lejárt a gari, így eladja egy harmadik félnek, aki meghamisítja. Visszaveszi az órajelet, kikapcsolgat a GPU-ból hibás részeket, és eladja új néven, mintha tiszta lenne. Minél több a hibás termék, annál több a hamis. Hát kb. így lehet ezt jól megoldani. Eredetileg a hibás termékeket el kellene pusztítani, de annyira szarul áll a VGA-piac, hogy a gyártók számára jobb alternatíva lehet jelenleg a továbbértékesítés a szürkepiacra. Valószínűleg ezért nőtt meg a hamisítás, mert amit eddig megsemmisítettek az elmúlt években, azokat most eladják.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
aktív tag
Valaki elmagyarázhatná, hogy a jó büdös francba lehet videokártyát "hamisítani" Nekem nem áll össze a kép. Miért nem demóztak néhány darabot a hamisított kártyákból?
-
Bird
addikt
Nem semmi, hogy már a VGA-kat is hamisítják.
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
=Mentor=
őstag
Tudjátok én nem is a hamisítókra haragszom, hanem az olyan emberkékre akik még hisznek a mesékben, hogy a jót olcsón megkapod...
-
Landon
őstag
Szia Maszi, elnezest tegnap mar faradt voltam nagyon.
Nem szabad elfelejteni, hogy az emberek egy jo resze nem azon a teljesen logikus es normalis modon gondolkodik mint Te. Nekunk igy tunik logikusnak de sokaknak nem es ezt kihasznaljak mert tudjak.
Udv,
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
félisten
LOL!
Ilyet se hallottam még.GeFos made in china.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
maszi99
őstag
Üdv neked is
Nem tudom, de ha kis pénzből kell gazdálkodni, magamból kiindulva még jobban utánanézek a dolgoknak.
Nem hinném, hogy a feltűnően olcsó karit fogom megvenni, hanem a bevált forrásokhoz, vagy megbízhatóbb emberekhez fordulok.
Bár gondolom az emberek nagy része megveszi a legolcsóbbat minden infó nélkül, és ez a történet vége részemről.
Tehát infógyűjtés, és módszeres keresgélés ésszerű tartományokbanhttp://gamepod.hu/teszt/nadirim/mult.html
-
Landon
őstag
A rossz gazdasagi helyzet miatt valoszinuleg nagyobb az igeny az olcsobb dolgokra es gondolom ezt probaljak meg kihasznalni, hogy a tudatlan embert atverjek. Aki csak annyit tud hogy a GTX590 az egy uber vga es mast nem es nem is nez utana csak latja hog jelentosen olcsobb a termek mint normalisan az esetleg bele eshet ebbe a hibaba.
Van erre egyebkent egy nagyon jo pelda: nem is olyan reg meseltek nekem hogy angyon sok luxus ora hamisitvany valojaban 'eredeti'. A gyarbol mivel ugye viszonylag egyszerre sok alkatreszt kell legyartani nem veszik eszre ha el-el tunik par darab. Ezeket ugye a sargak begyujtik es gyakorlatilag osszeraknak egy felhamisitvanyt, az esetleges hianyzo darabokat kipotoljak.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Pikari
addikt
9600GT 512M 64bit TC PCI-E Graphics card
2 Similar from this Supplier
9600GT 512M 64bit TC DDR2 DVI+CRT+HDMI pci-e graphics card...
Video Memory Type: DDR2húha
vigyázni kell ám ezzel
512 megabájt memória
az már valami öcsém
nincs ezzel semmi baj
te
megy ezzel az unreal
csak lowra kell tenni valami beállítást
nem tudom mit jelent a low
de tökéletesen megycsak nem értel hozzá
te
heA Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
ch003067
addikt
De lehet tudni, hogy milyen "márkák" lehetnek kamuk ?
-
Thom95
tag
Ez az XXI. század! Csak így tovább
-
atidzsiforc
őstag
es akkor lehet majd kapni ati geforce-ot?
r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt
-
törölt tag
97 hsz-t életemben nem olvastam ilyen gyorsan át
egyébként nevetséges hogy ilyen egyáltalán történhet, bár mondjuk a gyártót se nagyon lehet hibáztatni.
-
ch003067
addikt
Azért nem semmi, hogy már ezeket is hamisítják Eljutott idáig a világ.... csodálatos.
-
zoltanz
nagyúr
Zárójelben jegyzem meg néha jobb a hamisítvány mint az eredeti, minőségre, persze ritkán.
-
7
addikt
A topicot takarítottam. Az offolást és a flame-et vigyétek máshova, mielőtt még újra intézkednem kéne.
-
Solten
őstag
Ovakodj a Vargane es Tsa dzsiforcoktol...
Saor Alba
-
aktív tag
Szerintem ez a hír egy kamu. Ez baromság.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Miért nem az egyik legnagyobb nagyker? Tény, hogy vannak mások is, de ettől az empo elég nagy, simán benne van a hazai élmezőnyben. Aztán, hogy ki a ténylegesen legnagyobb mindenki maga döntse el, nekünk az a jó, hogy sokan vannak és versenyeznek.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
_kovi_
aktív tag
Computer Emporium mint egyik legnagyobb nagyker??
Most viccelsz? -
ZIL
tag
Valószínű az ilyen kártyákról lehet szó, szépen átdobozolva...
A WINTEK termékei pl finoman szólva is od@basznak![ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz peterm711 #58 üzenetére
Nem. Alapból nagyon nehéz GPU-kat szerezni egy vállalatnak. Szerződés midenképpen kell hozzá, és ezzel már kötelez az NV, hogy az alap specifikációkat teljesítsd. Valószínűleg a mostani hamisítók a board és az OEM partnerektől szerzik a chipeket, mert a rossz példányokat manapság inkább eladják a gyártók, mintsem hogy megsemmisítsék. Az a csökkenő piac miatt van. Bárhonnan jön a bevétel az jó, még ha a piacnak rossz is a hamisítás, hiszen a gyártók tudják, hogy a harmadik fél, aki megveszi ezeket a rossz termékeket, nem fogja megtartani őket.
-
peterm711
aktív tag
Az újonnan kialakult helyzet valószínűleg annak köszönhető, hogy az asztali VGA-kra a kereslet csökken. Ez milyen hülyeség? Akkor kezdenek hamisitani, mikor "kutyának se kell" VGA? Ez véletlenül nem a forditott esetben előforduló dolognak kéne lenni?
[ Szerkesztve ]
-
capulet75
addikt
Szivesen megnéznék egy ilyen kamu VGA-t mit teljesít.
Flém,flém! Ezt a Ati driver kiabálást én sem értem, volt vagy 5-6 végéám tőlük, soha semmi gondom nem volt velük.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
GribMate
aktív tag
Azért megnézném, hogy vajon akik a selejtes GPU-khoz képesek PCB-t csinálni és BIOS-t úgy átírni, hogy "működjön" és egységsugarúak számára még hihető is legyen 1 vagy 2 óra alatt védenék ki a driver ilyen kísérleteit.
Akkor meg semmi jelentősége, ha a kártyához mellékelt szintén hamisított drivert használja a szerencsétlen, aki megvette#33 Elisha: Csak két szó: AMD magfeloldás (no offense, bírom őket)
[ Szerkesztve ]
-
capulet75
addikt
Videjókártyát vegyenek! Ötöt egy százasé! Itt a zoccsó videjókártya!
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
kpal
nagyúr
gyorsan meglesem már a karit nehogy már másolat legyen ....
-
elisha
tag
válasz atti_2010 #30 üzenetére
Így van Egyébként én simán kinézem BÁRMELYIK gyártótól, hogy az enyhén selejtes cuccot, értékcsökkent áron eladják... Jelen esetben megtörténhetett az is, hogy az NVIDIA úgy adta el a chipeket olcsón, hogy "kicsi" teljesítményű cucc legyen belőle; Aztán a vevő visszaélt ezzel.
Manapság már... Bármi megtörténhet De ha tévedem... Az is megtörténhet
Túlterhelt a szerver...
-
szab.tam
nagyúr
már látom, hogy a józsefvárosi piactól nem messze, egy sötét pinyóban a kis sárga emberkék nem azt varrják a cuccra, hogy adiads, hanem, hogy ndivia, és raledon....
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
GIJoe
addikt
Mindig is volt ilyen én egy éve anno ezt vettem 9600 GTnek árulták 30$ körüli árért.. BIOS át volt írva 9600nak és fel is volt profin címkézve, hűtőt leszedtem talán 7300 gs...
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Nem értem, mit picsog az nVidia.
Ők írják a drivert, vagy nem? If generáció == valami then if órajel < valami || shaderprocesszorok<valami then strcat(gpuname, "Lehetséges, hogy ön hardverhamisítás áldozatává vált");
creativity, emberek, creativity...
-
Devid_81
félisten
Imádom az ilyeneket akik rögtön hozzávágnak valakihez valami netes szleng dumát gondolkodás nélkül.
Imádom helyett: lájkolom
Épp elég választékos a magyar nyelv, felesleges honosítani.Az itt a nagy kérdés, hogy hogyan jut el a hibás chip ezekhez a gyártókhoz.
Nem kevés pénz/szaktudás kell ahhoz, hogy egy adott GPU alá a pcb-t megépítsék.
Nyilván a nyák tervet is lopják.
Ennyi ésszel/pénzzel gyárthatnának jót is bakker....
-
zapok
aktív tag
Még jó, hogy PNY-t vettem januárban..., bár gyanúsan óccón adták.
Még múkodik rendesen...Anyám tyúk, avagy az ember tragédia.
-
smkb
őstag
Az még csak oké, hogy oem kártyákat megmatricázgatnak, esetleg hűtőt cserélnek rajta, de hogy valaki sufnitunigban ilyen bonyolultságú nyákokat nyomjon meg vga-kat gyártson lejmolt gpu-ból... nehezen tudom elképzelni, de úgy látszik mégis van.... azért ezekhez nem akármilyen gyártósor kell meg mérnöki tervezés, plusz az összes komponens beszerzése.
[ Szerkesztve ]
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Nekem hasonló 5200-om van, de annak egy Geforce MX 400-as magja van; és DVI-D csatlakozó van rajta ami be sincs kötve, csak fel van téve a nyákra!
A hírhez: Ez nem újdonság, már máskor is volt ilyen. De azért durva látni, hogy napjainkba még mindig előfordul!
Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)
-
Z86
őstag
Hmm... A selejtes áruból elvileg hulladék lesz, összegyűjtik és elviszik megsemmisíteni illetve néhol egyszerűen leöntik valamelyik hulladéktárolóban. Gondolom ez lehet a forrás, vagy egyszerűen csak megkennek néhány embert a megfelelő helyeken, és már eleve a gyárból hozzájuk kerül a cucc.
Simán el tudom képzelni, hogy Kínában több focipálya méretű gyáregységekben készítik ezeket a hamisítványokat és senki egy szót nem szól emiatt. -
Lenry
félisten
válasz Pusztitusz #4 üzenetére
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Zolee11
senior tag
atti_2010: Ekkora butaságot is rég hallottam már, de tőled ez nem is meglepő.
Az viszont meglepő, hogy ennyire keményen beindult ez az ipar is. Ma már mindent megtesznek, csakhogy valamiből pénzt csináljanak.
Amikor meg garanciáztatná az ember, akkor hoppá van, legalábbis az értékesítő részére, majd megfontolja 2x is, hogy kitől vásárol.no brain, no problem
-
patex1983
őstag
Igen, mindig a kelendő, jó minőségű áru az, amit hamisítanak...egyébként mi értelme lenne.
Egyébként meg szerintem elég durva, hogy ezt is elértük...mondjuk arra nem tér ki a cikk, de nem lennék meglepve, ha "szok kici szárga" ember lenne a háttérben...Kimész a zsibire és majd ott fog rád vigyorogni a sok NDivia márkájú, tucatjával olcsóbb kártya....LOL
mondjuk annyira nem viccesX
-
Lacika001
aktív tag
De ki adja el a gpu-kat ezeknek, honnan szerzik be?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest