Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Apple notebookok
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
koby11h
őstag
64GB Intel, 2 darab 6 év körül, korai szériák, mindkettő csak olvashatóvá vált pár hónapon belül (egymáshoz képest), és egy 120GB Kingston, se kép se hang, gépben semmi másnak semmi baja, azóta is megy másik ssd-vel.
Mindhármat látta szerviz, lapon vezérlő hiba szerepelt, semmit nem tudtak vele csinálni. Rendszer lemezek voltak, adatvesztés kb. 0 byte.[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
Nem láttam még ennyit (350TB) írt ssd-t sem a cégeknél ahol dolgozom (közel 100 ssd, 9 éve, de mindenhol csak kliensben és az adat az file serveren, nason) sem az otthoniaknál (6 ssd, de szinte mindenhol csak rendszer lemez és mellette hdd).
Biztos más lesz majd nálam is a nagyobb, csak magában lévő és nem slc-mlc meghajtókkal."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
demagóg
aktív tag
...halott vezérlőt már többet láttam.
Mesélj kérlek, melyik vezérlőt láttad meghalni? Mert egy konkrét gyártó egy adott típusát leszámítva nem a vezérlő hal meg. Ott egy elcseszett technológiai lépés okozta a kontroller bizonytalanságát, de részlegesen az is menthető maradt (bár ez a normál felhasználót nem vigasztalta). Amúgy meg hogy lehet az, hogy adatmentéskor mindig! a saját lábán történik az adatmentés a beépített eredeti kontrolleren keresztül (a titkosítás miatt). De minek is mondom évek óta sokadszorra, egymilliárd légy nem tévedhet.
-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...
-
lvb
aktív tag
Ez erősen sw függő. Ha olyan sw-t is használsz, ami folyamatosan ír, de csak 1-2 bájtokat, akkor gyorsan el tud fogyni az ssd. A Samsung 840 pro 23TB-vel lett nyugdíjazva, mert gyorsan szaporodtak már a bad sectorok. Az ugyanennyi írás után - más felhasználási profil - meg szinte új az ssd. Mindkét ssd legalább 30%-ka üres.
-
koby11h
őstag
Pontosan! Szerintem is inkább a vezérlő hal meg hamarabb otthoni felhasználásnál - kiírt TBW-t még nem, halott vezérlőt már többet láttam.
Sokat számít, hogy az adott vezérlő és a firmware mennyire sikerült jól.
Van 128GB EVO 840-em 93%-nál jár 6 év alatt (tehát 15TB írt, 7% kondícióvesztés) és kimondottan NEM dicsért széria. De ha a vezérlő és a cellák bírják akkor a TBW alapján még elmenne 70-80 évet én megelégednék még 6 évvel anyósom gépében."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
poci76
aktív tag
A 850-es Samsungok a TBW érték sokszorosát tudják, de normál felhasználás mellett a TBW-t sem fogod soha elérni. Normál felhasználásra pont jók a mai konzumer SSD-k. Nem az írásszám elérése miatt szoktak tönkremenni, hanem a vezérlő adja meg magát jóval előbb, mint hogy a cellák kimerülnének.
-
koby11h
őstag
A fejlesztés alapja inkább az olcsóbb előállítási költség.
Meg a mire a TBW-t eléri úgyis mindenki le fogja cserélni (nagyobbra, gyorsabbra, színesebbre) mentalistás a gyártóknál.
Ami ebben zavaró: környezeti hatások, erőforrás pocsékolás, esetleges adatvesztés esetén széttárt karok, vonogatott vállak.
De mivel nincs így? Telefon, tv, autó..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Alf65
csendes tag
Nézegetem az asztalomon az SSD-ket (2.5" SATA csatolósak):
Transcend 128 GB TBW 50 tera
Lite-On 120 GB TBW 70 tera
Micron 120 GB TBW 100 tera
Samsung EVO 850 256 (!)GB TBW 75 teraTényleg ez a fejlesztési irány?
A "korszerű", "új fejlesztésű", "modern" a leggagyibb?
Az egyetlen előnye az ára volt (majdnem ingyen szereztem)Csak még egyet had írjak:
Lenovo SL700 256GB TBW 1000 (igen: ezer) tera
És ez is 500 fölött dologozik mindkét irányban.Kéretik nem azt írni válaszul, hogy jobb a helykihasználás. Merthogy a 2.5"-os háznak max az 1/3-át foglalja el egy 256-os panel (igen, tudom, hogy M.2, de a vállalati SAS-ok is 2.5"-os kasznik)
Az eredeti SLC csipek 100.000× voltak felülírhatóak.
A mai moderneknél néha 400-as értéket látok
Meg hogy már 15-20% (!) a tartalék területÉrtem én, hogy van, ahol kell a nagy sűrűség.
Se se a laptopok 2.5"-os, az asztali gépek 3.5"-os meghajtóhelye nem indokolja ezt az értelmetlen fejlesztgetést.Okos pilóta alagútban nem katapultál.
-
BlindMind
tag
A háromból csak kettőt fog tudni.....csak az nem világos melyik 2...
ASUS Crosshair V Formula Z FX990, BIOS Mod with Samsung EVO960 M2 SSD + FX8350 , NOCTUA NH-D15, 4x4GB DDR3 G.SKill Ripjaw Z 2400MHz C10, ASUS GTX 1060 6GB, Seasonic F. Platinum 650PX , SilverStone Temjin SST-TJ11
-
koby11h
őstag
Legyen olcsó, gyors és hűvös is!
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Formula-1
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háború Izraelben
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest