- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Dell notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
yorka
tag
Ki tudja mikortól lehet megvásárolni az F8 szériás ASUS notebookokat kis hazánkban? Szerepel ugyan árlistákban, de nem wxga+, hanem csak wxga felbontású kijelzővel, és egyéb paraméterekben is kicsit gyengébb.
-
efi99
őstag
Elég bonyolultan magyarázzátok el. Szerintem lehet ezt egyszerűbben is. Le kell ülni pár órát 60 cm-re a 72 cm-es nagyképernyős TV elé. (Látható képméret kb 28 coll).
Még mindig kényelmes?A másik meg: 4:3-as 17-es és 19 collos monitor - hála a gyártók igen kevés eszének - kvázi nincs. A felbontás 1280*960 helyett sajnos 1280*1024, ami 5:4. Nesze neked TV-nézés, digit fénykép nézegetés teljes képernyőn.
-
rudi
nagyúr
Szerintem ez teljesen más tészta mint a tápgyártóké, sőt azt ismegkockáztatom, hogy az egyre gyorsabb processzor helyett is jobb dolog inkább a monitor méretét tuningolni. Hogy mekkora az optimális méret, azt ember, helyzet és pénztárca válogatja.
Ember: van akinek jó a szeme és elboldogul kis pixelmérettel is, van aki meg nem. Ebből az ábrából ki lehet számolni, mekkora képátlóhoz milyen pixelméret vagy milyen (dpi-ben számolt) pixelsűrűség tartozik. 22"-os wide 1680x1050-es 90 dpi körül van, de ugyanez a felbontás 20"-on már 100 dpi (10%-kal kisebb pixelek). Nekem szintén 100 dpi körüli 4:3-as 20"-os 1600x1200-asom van, de elbírnék egy hüvelykkel nagyobb képátlót és 94 dpi-t. A 86 dpi körüli 19"-os 4:3-as 1280x1024-est viszont már nagyon lópixelesnek érzem még távolról is.
Helyzet: milyen távolról nézed. Kis matektudással ki lehet számolni, mekkora szögben látsz egy hüvelykes szélességet a monitoron. X helyen a 20"-os wide pixelei akkorának látszhatnak mint Y helyen a 22"-os pixelei stb. Mire használod majd a monitort, kell-e a nagy felbontás. Játékhoz pl. nem feltétlenül, mert akkor túl erős VGA kell a natív felbontáshoz és nem natívban meg ronda lehet. Fejlesztőmunkában, grafikában viszont fontos a nagy felbontás mert akkor több eszköz kifér a felületre, nem kell annyit alkalmazásokat váltogatni. Kell-e a színhelyesség, panel alacsony válaszideje.
Pénztárca: nyilván nem kell magyarázni. Max annyit, hogy a low-end modellek paneljei minőségben nagyon közel vannak egymáshoz, fölösleges mondjuk a Samsung vagy egyéb márkanévért további ezreseket fizetni. Drágább minitoroknál meg qurvaélet, hogy olyan példányt fogsz ki, ami picivel az átlag alatt van, és amint megvetted, lemegy majd az ára, szóval ezeken teljesen fölösleges idegeskedni
-
xuldar
addikt
Tudod, én el tudnék viselni egy 24"-os monitort az irodámba. Most egy 17-es bámulok alig több mint 1 méterről, de nem bánnám a nagyobb felületet, és főleg a nagyobb felbontást, mert az 1280-ba nem sok minden fér abból, amit használok. Nem hiszem, hogy nyakizomlázat kapnék egy 24"-ostól
-
efi99
őstag
Egyszer már fél éve le lettem anyázva emiatt, de most újra aktuális:
Aki az íróasztalra akar majd monitort venni az mit vegyen? Csak mert az LCD gyártók is kezdenek elmenni a tápgyártók irányába: az a lényeg, hogy jó nagy számot írjunk rá! Aztán jövőre majd mindenki nyakizomlázat kap a 26-30 collos monitorja előtt, mert nem is lesz kisebb. -
parandroid
félisten
Köszönöm a helyreigazításokat, hiányos volt a technológiai felkészültségem nem kicsit.
p
-
ddekany
veterán
"Nem a dögösség a lényeg ezen a szinten, hanem a még nagyobb színhelyesség."
Már úgy értettem a lényeg a gyártó szempontjából nyilván a dögösség (élénkebb színek érhetőek el) a LED háttárvilágításnál, lévén átlag embert nem érdekli a színhelyesség... De persze nem a grafikusoknak szánt monitoroknál, hanem majd ha kommersz lesz a LED.
"A fénycső "vibrálása" elsősorban nem a látható/nem látható zavarással van kapcsolatban, hanem a felületen egyenletes fényerővel."
Ezt most nem értem. A vibrálás hogyan van kapocslatban a felületen egyenletes fényerővel?
-
rudi
nagyúr
Nem a dögösség a lényeg ezen a szinten, hanem a még nagyobb színhelyesség. Egy ilyen LED-essel sokkal jobban le lehet fedni az sRGB vagy a CIE színtereit mint bármilyen jó korábbi fénycsövessel. A fénycső "vibrálása" elsősorban nem a látható/nem látható zavarással van kapcsolatban, hanem a felületen egyenletes fényerővel.
-
ddekany
veterán
válasz
masterful87 #49 üzenetére
Ha másért nem is, hát a lelki nyugalmad kedvéért...
-
ddekany
veterán
"a led háttérvilágítás sokkal energiatakarékosabb és egyenletesebb (nem vibrál), mint a régi fénycsöves"
És tudtommal a színe is közelebb van az ideálishoz, és így dögösebb színeket lehet elérni. Viszont ezt a "nem vibrál"-t nem értem. Az igaz, hogy a hagyományos LCD monitor háttérvilágítás vibrál, de vmi KHz-es léptékben, azt meg már bőven nem látja emberi lény.
-
masterful87
senior tag
Én személy szerint 52.700Ft-ért vettem a kicsi Q6600-omat! Szerintem megérte.
-
-
xuldar
addikt
Ez a led nem egyenlő az oleddel. Ez csak a háttérvilágítást jelenti, a led háttérvilágítás sokkal energiatakarékosabb és egyenletesebb (nem vibrál), mint a régi fénycsöves.
Az olednél (organic led) maga a panel világít, nem hátutról világítják meg külön fényforrással. Teccik érteni?Más: A cikkben az Asus notebookoknál ezen a kocka mondaton mekkorát röhögtem:
"A GeForce-os modellek felülete különlegesen textúrázott, karcálló." -
Dare2Live
félisten
arrol nem szolva, hogy ha jobban körbenézel 140Kért kapsz nemcsak 1920*1200 at "nyomo" LCDt hanem ilyenböl a legjobb SPVA paneles Samu 244Tt is. És ott már a TNek jellemző hibái se rontják az élményt. (Megpersze megy fullhd-ben és hát az 1080P az vmi döbbenet egy szimpla "lokaki DVD"hez képest.)
-
Ferdzsoo
addikt
Azért vicc milyen szinten csökkennek az árak. Kereken 2 éve vettem egy 27"-os Samu TV-t 1360x768-as felbontásút 200k-ért.
Ma pedig 130-140 ért kapok olyan MONITORT! Ami 1920x1200-at nyom 24colon.
Nemsemmi. Komolyan nem is éri meg eladni a sajátomat. Várok még 1-1,5 évet és veszek egy detto 27-28"-os szépséget 100-110k ért bika felbontással a régit meg eladom kb 60k-ba. LOL. Nagyon pörögnek most az LCD méretek felfele az áruk meg lefele. -
ddekany
veterán
"nemszabad asus notit venni
a cégünknél 3 különböző tipusu adta meg magát és átlagosan 2-4 hétig voltak garba"A grai idő kétségtelenül botrányos, viszont ami a meghibásodási arányt illeti, majd ha másmilyen márkát vesztek, valószínű arra fogsz jutni, hogy simán "nemszabad notit venni
", csak ugye muszáj...
Hullanak mind mint az őszilégy.
-
cousin333
addikt
válasz
parandroid #34 üzenetére
Hol láttál te OLED-et?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
TazLeacher #7 üzenetére
Nem jó márkabuzinak lenni, mert akkor a szopásokat is be kell vállalni. Én azt veszem ami jobb. Most épp intel + nv, de volt már amd + ati is, amikor az volt jobb (athlon-prescott korszak). Ha megint az amd-ati lenne jobb, ismét azt vennék. De most nem jobb.
-
parandroid
félisten
Nocsak, megjöttek az oledek?
Van áruk...
Azért egy ilyen 30" monitor fali tartókarral beleférne az életembe. Szépen el tudnám rendezgetni rajta a munkaablakaimat, hogy jusson is és maradjon is hely. Sorozatnézésnél pedig... Ahhh.
p
-
Dr. Akula
félisten
Ez az Asus U3 570k-ért egy vicc, ennyiért a leghúzósabb IBM-et is megkapom, ami fényévekkel jobb nála.
-
Lipton
őstag
Barátnőmnek Asus van, és ahhoz képest, hogy miket művel vele, nagyon jól bírja a kiképzést.
-
.mf
veterán
Annak a monitornak messze nincs jó ára, de tény, hogy ilyen pénzes júzereket én is láttam már. Ritkán járok számtechboltban, de egyszer tavaly kb dec.-ben összefutottam egy olyan, már ránézésre sem túl intelligens (na jó, talán volt annyira, mint a mosópor) egyeddel, aki 8800GTX-et akart - de nem volt, csak GTS; és erre visszakérdezett, hogy "ja, és az jobb?"
Az ilyenektől néha sajnálom a pénzt és vasat.
-
.mf
veterán
válasz
Lotusomega #2 üzenetére
Hja, 124k-s "jó árú" TN-paneles monitor, 1.2millás monitor, notik közel 600k-ért, RAM 140k-ért -- van még itt valami az átlagpénztárcájú földi halandónak is?
-
Findzs
addikt
nemszabad asus notit venni
a cégünknél 3 különböző tipusu adta meg magát és átlagosan 2-4 hétig voltak garba az nse-nél
nem beszélve rola hogy miután az egyiket visszakaptuk 2 hét után ujra megadta magát 2 nap mulva ugyanazzal a hibával
legközelebb toshibákat vesz a cég -
Khaal
őstag
Akinek nagy monitor kell, bika felbontással, az miért ne venne mondjuk egy 24-es TN-es Acert? Már 100 alá süllyedt az ára és aki nem ért hozzá az csak azt látja, hogy 50 ezerrel olcsóbb mondjuk a Dell 2407-nél.
Ez a Samsung viszont tényleg túl van árazva TN létére. -
X Factor
addikt
160k körül már van 26 colos acer moncsi ami már pva paneles, akkor már inkább azt veszem mint a Samsungot, jelnleg is arra gyűjtők h. elváltsak 22ről.
-
elit_hun
őstag
válasz
TazLeacher #19 üzenetére
Honnan tudod? Vannak pénzes átlagfelhasználók, akik simán kiadnakm 100k-t "mert az eladó azt mondtra ez jobb"
-
elit_hun
őstag
válasz
Johnny Cage #16 üzenetére
aki nem tudja mi az, hogy TN, más szóval: átlagfelhasználó
-
yorka
tag
Ez az F8Sv jónak tűnik, ha tényleg ez lesz a bruttó ára. Játékra is elég erős grafika, nagyfelbontású kijelző, kellemes design...
-
Chaser
legenda
Én meg se mondom hány procim volt eddig
Ha most hirtelen össze kellene számolni, azt hiszem nagy bajban lennék
-
peti85
senior tag
A t2330 az szerintem nem C2D. Inkább Pentium Dual-Core.
-
zlin
tag
Már sérült a 9500 doboz sarka..
-
h-yle
addikt
MM-ben 40 a magicolor 2500w be is szereztük az egyetlen darabot, ami éppen abban az üzletben volt. toner persze nincs MMben hozzá, de azt lehet rendelni úgyis jópár helyről.
-
zUlU53
tag
S majd rájövünk,h az Asus V60 hűtési teljesítményben semmivel nem marad el a Silent Square-ektől, mint ahogy már több külföldi tesztben olvasható. Aki szereti a csicsát, az persze, h a ledes cuccra szavaz, bár ez is ízlés kérdése, nekem még jobban is tetszik a csupakróm felület.
Rudi, remélem lassan készültök a nagy procihűtő teszt VOL.2.-re.
Üdv.!
-
Muton
addikt
tegnap csodálkoztam, hogy nem volt asusos hír. aztán rájöttem, h csak át kell nézni az arénába
-
Versus
senior tag
Rudi !
Erről nem tudnátok kicsit többet megtudni ? :"Az ASUS örömmel jelenti be, hogy a vásárlók még tökéletesebb kiszolgálása érdekében2008. január 25-től a notebookok, PDA-k és LCD monitorok szervizhelyzetének javításába fektetett munkájuk első gyümölcseként megszületett az ASUS magyarországi ügyfélszolgálata.
Az ügyfélszolgálaton keresztül csehországi szervizközpont javítószolgáltatásait és terméktámogatását lehet igénybe venni. Magyarországi szervizpartnerükként az NSE Hungária Kft. természetesen továbbra is végzi a termékek szervizelését, tehát az ügyfelek számára immár két lehetőség érhető el az értékesítés utáni szolgáltatásokhoz:
ASUS ügyfélszolgálat: 06-1-505-4561
NSE Hungária Kft.: 06-22-513-420
Felkészült és segítőkész ügyfélszolgálatos munkatársak várják a hívásokat. Az Asus biztos abban, hogy ezzel az új szolgáltatással, kereskedő partnereink még több elégedett vásárlót tudhatnak magukénak.
Kérdésekkel és javaslatokkal forduljanak bátran az ASUSTeK Inc.-hez."Mert így első olvasatra úgy tűnik végre az Acer-hez hasonló megoldással próbálkoznak és ha lehetne valamit tudni a részletekről esetleg az is bátrabban nyúlna az Asus-hoz akit eddig óvatos félelemmel töltöttek el az NSE-s meg az A.COLINE-s rémtörténetek.
-
TazLeacher
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
igen, valóban érdekesek...
nekem múlt év májusától 7 db. amd procim volt, kezdve egy 2500+ barthon-tól mostanáig.
nem lehet azt mondani, hogy hűtlen pali vagyok. az érdekes procikon kívül gyorsak is jöhetnének...(ismerve a ph-s fórumtársakat, ennyi talán pont elég is lesz a cikkhez semmi köze nem lévő, napi, szokásos amd vs. intel, végeláthatatlan acsarkodás elindításához...)
-
elit_hun
őstag
drukkolok az AMD-nek, érdekesek ezek a 3 magos procijaik
-
Khaal
őstag
Szerintem a Samsung 2493HM 124 ezres ára nem mondható olyan jónak, ha azt nézzük, hogy a 245B már 100 ezer körül is kapható.
-
Lotusomega
senior tag
Jó kis összeállítás, csak sajna 100k alatt nem sok termék van benne
-
szab.tam
nagyúr
éppen most reggel vergődvén azon, hogy vegyek, és kipróbáljak egy phenomot, (6400+-om van), jól jött kicsit lehiggadni olvasgatván a cikket...
inkább maradok itthon...
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3516, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN S2 TG Chieftec 750W
- LG L192WS monitor eladó: 19" 1440 900
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest