Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini PC
- ASUS ROG Ally
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
nem, a játékmotorok tényleg annyit esznek, amennyit tudnak.
egyébként stalker CoP benchmark 5760x1080as felbontában mindent maxra tolva AAval már nem indult el ("nincs elég erőforrás, biztos megüti a gép a minimum gépigényt?"), AA nélkül viszont ment szépen, mindezt egy 6950 2GBvel. Far Cry 2-3 tudta magát multimonitorral szintén kienni 2giga vramból is még bőven játszható fpsek mellett egy kártyával is.
Bioshock 3 1080p ultra/dof beállításokkal 3640ig ment (tehát 1820 kártyánként), viszont 5760x1080ban kapásból felugrott 4gigáig (tehát 2 gigáig a CF miatt) a terhelés bench közben is.
-
gyuszaa
őstag
Élsimítás nélkül, magas textúra beállítások mellett is megkíván magának 1gb-nál több vramot (ha van miből gazdálkodni) 1080p esetén mostani játékok egy részénél. Így lehet a memória hiánya szűk keresztmetszet a gpu helyett, főleg magasabb órajelen, jövőben ez a tendencia csak nőhet.
-
Neovenator
senior tag
Fene se tudja, én nem vagyok rá különösebben érzékeny, ha 3 FPS-el kevesebbet kapok egy játékban. Ízlések és pofonok, gondolom.
Ha a teljesítményt nézzük, szerintem tökmindegy, melyik kártyát veszi az ember azonos kategóriában...nálam az billentette csak a Radeon felé a mérleget, hogy talán az elkövetkező pár év játékait tekintve időtállóbb a GCN, mint a Kepler architektúra, de kábé ennyi. Nincs lényegi eltérés teljesítményben itt sem, 5-15% nem releváns. Nekem. -
fsb1000
nagyúr
Azt elfogadom, hogy ezek voltak a céljaid.
Szerintem te nem érted mik a következményei a cikked ilyetén való szerkesztésének.
Nézd meg az utánad következő hsz-t.Idézek belőle:
"mutass már egy általad hitelesnek tartott oldalt(ahol a gtx-ed nyer),"Látod.. öt már meggyőzted arról hogy a HD7850 leveri a GTX660-at.
Mert ez az olvasata a cikkednek, függetlenül attól hogy mi volt a célod.
Öt már az sem érdekli hogy nálad jelentős tuning kellett hozzá, míg a "hivatalos" PH! cikkben ezt tuning nélkül is sikerült világ csodájára kihozni: -
fsb1000
nagyúr
#72-ben leírtam az aggályaimat [link], de a boostal kapcsolatos véleményed utána született, ezért most már kicsit másképp gondolom, hogy a cikk címe miért nem az lett, hogy
Tuningolt HD7850 vs nem tuningolt GTX660
Nekem nincs semmilyen kifogásom a tekintetben, hogy kinek mit javasolsz, ez a magánügyed, de egy címlapos írásban én nem tartom célravezetőnek, hogy tuningolt kártyát hasonlítsunk nem tuningolthoz.
Persze elfogadtam, amit mások hoztak fel mentségedre, hogy csak kis hangsúlyeltolódás, meg első ilyen írásod... Ok legyen.De aztán jött az a hsz-ed, amelyben leírod, hogy szerinted gyak minden GTX660 tuningolt és ilyen szempontból jogos hogy a 7850-et felhúztad a 7870 szintjére (nem szó szerint, de a lényege ez), ez már nem tetszett és utánanéztem milyen VGA-d van és milyen vonalon mozogtál eddig.
Ezek után már nem is olyan meglepő és nem is annyira elnézhető az a kis "hangsúlyeltolódás". -
fsb1000
nagyúr
"A boost órajelnél feljebb is mehet a kártya programtól függően. Tehát nyugodtan lehet ezt egy tuningolt 660-nak tekinteni."
Én ezt olyan elfogadhatatlan állításnak tartom, amely megkérdőjelezi a cikked hitelességét és korábbi feltételezésemmel ellentétben mégiscsak felveti azt a kérdést is, hogy nem pártatlanul végezted és adtad közre ezt a tesztet.
Azért érthetetlen és elfogadhatatlan az idézett állításod, mert általában azt tartjuk "tuningolásnak", amit a HD7850-el csináltál, nem pedig azt ami a kártya gyári beállításai.
Ez a boost dolog meg esetleges túllépése nem attól függ, hogy userkém rányomja az utánégetőt, hanem tőle függetlenül a 3D-s "terheléstől" függően kapcsol be, tehát nem tekinthető tuningnak, mert egy olyan üzemszerű órajel, amit a gyártó határoz meg, nem pedig az user.Nem csak a VGA kártyáknál, hanem a CPU-knál is van hasonló megoldás, mégsem mondjuk azt hogy az Intel SB és IB cpu-knál kapcsoljuk ki ezt a funkciót tesztnél, hiszen az is "gyárilag" adott.
Kivéve ha valamilyen okból a versenytársnak akarunk kedvezni. -
-
fsb1000
nagyúr
Nem akarom műszaki szempontból kritika tárgyává tenni a cikked, és kösz hogy dolgoztál vele. Viszont vannak dolgok amik a műszaki léten túlmutatnak és egy teszt készítőjének meg a szerkesztőknek is van felelősége abban, hogy mi a másodlagos olvasata a cikknek, mi marad meg az egyszeri olvasóban. Felelősék azért, hogy egy korrekt mérés eredményei milyen formában és milyen kommentekkel jelenhet meg Magyarország legnagyobb IT orientáltságú portálján.
Ez az újságírás művészete. Olyat közölni amit konkrétan nem írunk le, de a másodlagos jelentésréteg az olvasóban valamennyire tudatosul. Én úgy látom ez a cikk akarva vagy akaratlanul ennek a folyamatnak részese is lehet.
(#78) gbors
Így van: Megfelelő tesztkörnyezetben igazolható az amit a mem OC-ról írtam (lásd tpu) és egy másikban meg cáfolható illetve gyengíthető az állítás. Kérdés hogy adott GPU teljesítmény és user elvárás/szokás mellet milyen beállításokkal játszanak egy adott játékot, illetve milyen mértékű CPU limit befolyásolja a mérést.(#76) kovsol
Azért az egy kicsit meredek lenne, ha azzal indokolnák az ATI tuningos összehasonlítását, mert a versenytárs Boost képes. -
kovsol
titán
Ezt írd bele az első bekezdésbe, megelőzve a következő 50 hozzászólást ezzel kapcsolatban.
(#10) fsb1000 [link] gtx 660 ti esetén a +15% memória órajel hozott átlagban 4,1% többletet. A gtx660 ugyan akkora memória sávszéllel rendelkezik de a GPU gyengébb szóval ezt még kevésbé fogja vissza a ram.
(#14) Tankos5672 i3-2100 mellett nem is csoda, hogy csalódást okozott és visszaváltottál 7770 -re.
Új hozzászólás Aktív témák
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sorozatok
- Battlefield 6
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB ZALMAN N4 Enermax 650W
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Asus X540YA - AMD A8 I 8GB I 512SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest