Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Akciókamerák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
NandoXXL
senior tag
Erdekes ennyi ido utan ilyen butasagokat olvasni, egy linkelt ajanlasban. TUNINGRA SEMMI GARANCIA NINCS. A tuningolt alkatreszek is elhasznalodnak, es csokkenhet a tuning potencial. A lehetseges gyorsabb amortizacio meg gratisz. Nem tartom etikusnak a dolgot, mert nagy csalodast okozhat, radasul a tesztprogramok nem mutatnak ki minden instabilitast. A leharcolt hardvereket meg eladjak a hardverapron sok esetben korrekt info nelkul.
-
fsb1000
nagyúr
A "Milyen videokártyát?" fórumban ma egy 7850-et ajánlottam egy NV karival szemben: [link] Erről eszembe jutott ez a cikk és fórum..
Egyébként pár hónapig volt 7850-em, meg 2db 7870-em is.
Címlapos írásokat nem szoktam olvasni, nyugodtan telnek a napok.
Azért érdekes volt visszaolvasni, hogy is volt és miért.... -
-
-
Forgathatod, ahogy jól esik:
Te erre a hsz-re:
"A 660-nál jóval rosszabb a helyzet ilyen téren, össz-vissz +40MHz-et sikerült kihoznom belőle, afelett már instabil volt."
Gondolom ezért nem mért újra a +40Mhz miatt. Az kb lepkefingnyi tuning.Írtad ezt:
Hmmm.... asszem 1 fórumba járunk, ahol kiderült már nem a GPU-t kell húzingatni, hanem a memóriát.
Mindenkinek adott a lehetőség, hogy értelmezze a soraidat, immár szövegkörnyezettel együtt.
Persze utólag úgy mosdatod, ahogy jól esik.
És ugye innét indult ki az ominózus, fsb1000 nagyobb teljesítménynövekedést ért el mem sávszél tuninggal a 660 esetén, mint az alábbi teszt 660TI esetén, de mivel durcás a gonosz vörös PH!-ra, ezért nem osztja meg a közönséggél, csak szapul mindenkit akit ér ámokfutásod.
Lelked rajta.
-
lowzor
veterán
Nincsenek semmilyen következményei. Bemutattam, hogy mit tud alapon a 660-hoz képest és azt is, hogy egy kis OC-val (amit a legtöbb 7850 kitud hozni magából) mennyit hoz rajta.
Az már más lapra tartozik (nem is ehez a teszthez), hogy a 660-ak is lehet adni 1 kis pluszt. Amúgy rengeteg 7850 1100 feletti órajellel is stabil, szóval nem de olyan hűdenagy, világrengető tuning annál az 1100. -
Khmmmm
Hmmm.... asszem 1 fórumba járunk, ahol kiderült már nem a GPU-t kell húzingatni, hanem a memóriát.
Ezt Te írtad, kovsolnak, erre volt válasza a linkelt teszt.
Erre a korábban levezetett beszélgetéssel reagáltál.
Legalább saját magadat ne hazudtold már meg.
Te dobtad fel, hogy úgysem a GPU tuning számít hanem a mem sávszél. Szóval ezen okfejtésedhez kapcsolódóan igen is van köze a kovsol és általam is linkelt tesztnek. Ugye nem kell újra leírnom, hogy Te ezen korábbi diskurzusra, milyen adekvát válaszokat adtál.Várj, sorrendben:
kovsol által linkelt mérésekreakciód:
"-660-nál nekem más eredmény születet, mint 660TI-nál a memsávszél jótékony hatását illetően."megkérdeztem, hogy akkor neked magyarul egy gyengébb GPU-nál többet hozott a me OC, mint az erősebb testvérénél.
reakciód:
"amit leírtál magyarul van, de nem biztos, hogy helytálló következtetés
"plusz még hozzá tetted, hogy neked más eredmények jöttek ki.
megkértelek oszd meg velünk
reakciód:
"nem osztom meg, mert ilyenre nem fanyalodom, mióta a PH! vörös oldal lett."Szóval ezen diskurzus elején hol volt szó arról, hogy ne lehetne összesen 5-6% teljesítménynövekedést előhozni tuninggal a 660 esetén. Egyedül azt áltál neki vitatni, hogy annak ellenére, hogy a 660TI esetén átlagban a 15%-os mem OC csak 4%-os teljesítménynövekedést hozott, neked más eredményeid születtek a 660 esetén. (persze kénytelen voltál, hiszen a cikkíró kifejtette, hogy a nála járt 660 "csak" plusz 40 mhz-et bírt core tuning esetén, és hát persze bele kellett kötni, hogy hát akkor miért nem a memóriát rántotta meg)
Szeretnél még tovább trollkodni, vagy mára már megvolt az adagod?
-
zserbox
őstag
azért írtam ezt mert 1200/1500-on használom a saját 7850-em, okoska és ott biza megveri.
a hivatalos cikkben mások voltak a driverek amik mind2 félénél azóta jelentős fejlődést hoztak.
akár hogy csűröd csavarod nem fogod asdxv kolégát besározni, érdekes mindenki értette a villám teszt célját csak te teszed itt a kötekedőt -
zserbox
őstag
bírom hogy mindig valamit kiragadsz a hozzászólásomból, de a másik felére soha nem sikerül reagálni.
mutass már egy általad hitelesnek tartott oldalt(ahol a gtx-ed nyer), mert csak a duma megy de semmivel nem támasztod alá egyik állításod se ha valaki meg linkel valami eredményt azt meg csak fikázod, hogy amd párti teszt... -
fsb1000
nagyúr
Bocsi... ezt párszor átszerkesztettem de mindig full vastag lett. Nem szándékos... soronként bedobta a B meg a zárójeles (B)-t is majd kérem a módosítását
(#137) zserbox
"esetleg a felhasználónevembe nem akarsz belekötni?"Miért mi a baj nickneveddel?
Nem szoktam mások nickneveit kifigurázni, nincs rá szükségem, mert szerintem az érveim elegendőek ahhoz amit el akarok mondani. -
gyuszaa
őstag
"Én nem a GTX660 mellet kardoskodok, hanem egy jelenség ellen szólalok fel.
Tessék egyenlő mércét alkalmazni. Pl. ha egyik VGA kártyáról adunk tuningos eredményeket akkor legyen a másikról is.
Az nem kifogás, hogy a kölcsönkapott kártya épp tuningmentes volt.
Számtalan tesztben látható hogy GTX660-al is simám elérhető 15%-os 3D teljesítmény növelés."Gtx 660-nál igen is ki kell fogni egy jobban sikerült gpu-t mert már gyárilag optimálisan be vannak lőve az órajelek, míg a 7850-nél 25-30% közötti eredmények átlagosak referencia feszültségen (1,21v) a gyári downclock miatt. És jön a szokásos tuning-ra ugye nem szabad alapozni vásárlásnál.
Nem az volt a cikk célja, hogy mennyit visz egy 660 meg 7850, erre az előző hozzászólásommal hivatkozok.
-
Sondi1986
addikt
Itt az is volt a lényeg hogy a butított Pitcairn magnak mekkora órajel kell hogy elérje a GK106 teljesítményét.
Ebből következtetésből 1070-1100Mhz-re húzott 7850-es hozza a 660 sebességét, amit a 7850-ek 95% bír is könnyedén, mivel nem 860Mhz-re lett tervezve az adott chip.
-
Mardel
őstag
Miért lenne netto hülyeség?
Arról van szó, hogy egy sima tesztből nem mindig derül ki, hogy valami azért hoz jobb eredményeket mert a gyártó picit húzott a karin és jobb órajelekkel adta ki.
Ha egyforma paraméterekkel megy ott derül ki, hogy egymáshoz képest a 2 kártya mennyire erős.Legalábbis szerintem, de nemhiszem hogy ezzel egyedül lennék.
Ha meg nem lenne releváns akkor az ilyesfajta tesztnek sem lenne értelme.Ez nem okoskodás szerintem, ez csak egy logikus következtetés.
De tőled még csak okoskodást láttam, de még szinte semmit nem tettél le az asztalra, pedig szívesen olvasnék tőled teszteket.
De nem folytatom, Don't feed the trolls.
-
gyuszaa
őstag
Nem csoda, hogy nem láttál még ilyen tesztet, szerettük volna gyakorlatban is megnézni az eredményeket, nem csak a külföldi tesztekhez képest, hanem gyakorlatban egy olyan usernél aki bárki lehetne innen aki ilyen kártyákat vásárol. Aki 7850 mellé teszi a voksát az meg nem alapon fogja használni jobb esetben, ( ha még is ott vannak a gyári órajeles eredmények, mert tudjuk nem mindenki tuningol, az meg, hogy ekkora órajelen üzemelnek az marketing fogás, fent kell tartani a 10-15%-os különbséget a következő kártya között minidig.) ezért került bele a az efféle eredmény is, mert köztudott sok erőtartalék van az összesben.
El lehet döntetni kinek éri meg a felár a gtx 660-hoz képest, nem tudom miért van ennyire túllihegve az egész. Itt mindenhol az ember torkának ugranak ilyen kényes témánál, pont a cikk készítője egy objektív véleményt szeretett volna adni azoknak akik a vásárlás előtt állnak, mindenki magába le tudja vonni a konklúziót, mert nem másnak lesz véve az a kártya. -
Mardel
őstag
Ahogy teszteltem:
A 660-at alapórajelen (1100/1500-ra boostol), a 7850-et pedig 900/1200-on (alapórajel) és 1100/1350-en teszteltem.
A 7850-et azért teszteltem tuninggal is, mert egyrészt így lehet látni, hogy mennyire képes behozni a 660-at, másrészt a 7850-ek nagy része viszi stabilan az 1100 MHz-et. Érdemes még tudni, hogy a 7850 1100-on már majdnem az alap 7870 szintjén van.
A teszt során főleg azt néztem, hogy alapórajelen mit tud a 7850 a 660-hoz képest és hogy C2C hogy teljesítenek egymáshoz viszonyítva, valamint hogy mekkora órajelen képes behozni a 660-at a 7850.Az hogy azonos (660 boostal) magórajelen tesztelte a kettőt.
Ennél jobban már nemtudom leírni.
Mivel a c2c egy rövidítés és azt kérdezted, ez lehet core to core clock to clock stb.
Én azért a magot írtam, mert memóriát nem tuningolta a 660 szintjére csak a gpu-t.Ha azonos órajeleken tesztelsz valamit, akkor tudod kideríteni hogy melyik kártya "erősebb", hisz nem zavar be az, hogy a kártyát a gyártó mennyire szabályozta le.
Kb ehhez tudnám hasonlítani, mikor 5850 6850 és 7850 kártyákat teszteli 7850-es órajelével, tehát a 7850 nem kap tuningot. [link]
-
Mardel
őstag
Core to Core?
A 7850 nincs csutkára húzva, csak annyira hogy elérje a 660 boost órajelét, és az lett tesztelve hogy azonos gpu órajelen melyik hogy teljesít.
De ez már jó sokszor le lett írva itt, és még a cikkben is.
Nyilván ha olyan 660-as példánya lett volna ami nem anti tuningos és nem csak 40MHz emelést bír el, akkor a csutkára húzott 7850 is le lett volna tesztelve, meg a csutkára húzott 660 is.
-
lowzor
veterán
Ebben a tesztben te hol látod, hogy én nem vagyok pártatlan? Szerintem ezt csak magadnak próbálod bemagyarázni. Én nem állok egyik oldalon sem, amelyik kártya jobb, azt ajánlom. Ha konkrétan a 7850 oldalán állnék, akkor nem írtam volna oda azt a GTA 4 tapasztalatot, meg a konklúzióba sem pont ez került volna.
-
sztem kicsit túlpörgöd ezt az összehasonlítás dolgot - a cikkben szerepel minden info, hogy az összehasonlítás korrekt tudjon lenni. az 5%/15% core/mem tuning csak akkor hoz 5-6%-nál többet a 660-nak, ha erős AA van.
a fogalmazással kapcsolatban persze igazság abban, amit írsz, de azt ne felejtsd el, hogy a cikkírás egy szakma, és nem mindenki úgy bújik ki a tojásból, hogy a kisujjában van. pontosabban senki sem
-
lowzor
veterán
A félreértések elkerülése miatt ezért teszteltem alapórajelen. Tehát miért is kéne "vs tuningolt 7850"-nek lennie a címnek? Amúgy a 660 alapon egy kb 15% erősebb kártya, ezért értelemszerűnek tartottam egyforma szintre hozni őket, meg bemutatni, hogy mennyire kell megrángatni a 7850-et, hogy hozni tudja. A 7850-ek 95%-a viszi stabilan az 1100 mhz-et, tehát a user, aki ezt olvassa számolhat azzal, hogy nagy eséllyel ő is feltudja hozni erre a szintre, ha ilyenje van/ vagy lesz. Mondjuk azt bele kell számolni, hogy ha feszültségemeléssel viszi csak a 7850 az 1100-at, akkor nagyobb melegedésre/ fogyasztásra kell számítani, mint a 660-nál.
(#76) kovsol:
Igen, jól írod. A boost órajelnél feljebb is mehet a kártya programtól függően. Tehát nyugodtan lehet ezt egy tuningolt 660-nak tekinteni. Meg amúgyis, mert ugye gyári OC-s.
-
ricshard444
veterán
Első cikk, valószínű volt, hogy elkövet ilyesfajta hibát. Nem jó dolgokon van a hangsúly az biztos, de ha meglenne "rendesen csinálva" akkor másért hülyéznék le egymást az emberek. Ilyen ez, hiába jó valami mindig találnak benne hibát, ami nem is baj, csak azért vegyétek figyelembe a "tapasztalatot" amit eddig közzétett. Megértem ha egy 10 cikkes arcot orrba-szájba oltanak, mert jogos, ott már skillnek kéne lennie és tanulhatott a saját hibáiból, legközelebb ő is jobban odafigyel majd ennyi.
-
Graphics
Jómunkásember
Ne kezdjük már megint, elég volt a másik topicban.
Ha mégis szeretnéd kiforgatni itt is minden szavam, ám legyen!Nincs hozzá hangulatom
De ezt nyugodtan olvasd el, részemről a téma lezárva.
Plusz még egy adalék
"Feketehalál az AMD néhány videokártyájánál!Az érintett típus a Sapphire Radeon HD 7870 GHz Edition-je.
Már a kékhalál a legkomolyabb figyelmeztető jel egy PC-n, nem ez az egyetlen képernyőhalál: a Sapphire Radeon HD 7870 GHz Edition videokártyáinál gyakran fordul elő úgynevezett feketehalál. A hibát néhány rossz minőségű kondenzátor okozza, aminek a következménye a zajos GPU-jel.
Emiatt a rendszer összeomlik, a képernyő pedig feketévé válik. A hiba nem merült fel tömegesen, a jelenséget pedig legtöbbször csak a Sapphire esetében hozták szóba.
Az AMD már hónapokkal ezelőtt tudott a hibáról, és egy ideje a partnereit is informálta a problémás alkatrészekről. Ennek ellenére a jelenlegi HD 7870-es kártyák közül is vannak olyanok a piacon, amelyek hibásak. A Sapphire a franciaországi kereskedőktől már visszahívta a készleteket, a jelenlegi tulajdonosoknak pedig kicseréli a rossz kártyákat." -
Graphics
Jómunkásember
Nem tudom, nem tartom számon a hibás kártyákat, de a Sapphire-nál több volt , mint más gyártóknál. Pont
7870, már javítottak engemkovsol:
köszi, akkor ezt most benéztem
"SKU numbers 11199-16 and 11199-19 that were manufactured before Jan 23 2013 and before serial number A130300061911."
-
Akkor kérlek írd le kifejtve nekünk, hogy pontosan mit takar a nálad született más eredmény.
De ha azt, hogy 15% mem OC nagyobb teljesítmény növekedést hozott, mint 4%, akkor biza az azt jelenti (kovsol által melített eredményekből kiindulva), amit a korábbi hsz-emben írtam.
(#37) aleister
Azért azt tegyük hozzá, hogy illik figyelembe venni, hogy a 660 átlagosan hozható tuningjával mekkor sebesség növekedést ér el. Ha ez nem számottevő, akkor valóban jobb vétel a 7850-es. Persze csak azoknak akik szeretnek tuningolni.
-
lowzor
veterán
Itt főleg azt néztem, hogy alapórajelen mit tud a 7850 a 660-hoz képest és hogy C2C hogy teljesítenek egymáshoz képest, valamint hogy mekkora órajelen képes behozni a 660-at. 7850-nek is adhattam volna még akár +100mhz-et is, úgy is stabil lett volna, csak az nem lenne annyira mérvadó, mert ki ki kell fogni 1 olyan példányt, ami tud annyit. 660-nál sem dobott volna sokat a lattba az a +40mhz. Plussz azt is hozzávehetjük, hogy kevés időm volt a tesztre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Háztartási gépek
- Kuponkunyeráló
- Tenisz topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes Realme 7i 4/64GB / 12 hó jótállással
- Emlékezetes gamer élmény, amit megvásárolhatsz VAGY akár ki is bérelhetsz! Akár rèszletre is!
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest