Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcusa
addikt
Pontosan, az 1100 átlagosnak mondható, de a cikk írója megemlíti, hogy az ő példánya simán megy 1200-at, míg a 660 1140-et sem... így már ahogy te is írod, a 7850 nem egy átlagos darab, mert közel sem megy mind ennyit...
1100-at azért tényleg megy a legtöbb 7850, bár többet is olvastam a topicjában, ami nem, és így a teszt jól mutatja, hogy fel lehet húzni azonos teljesítményre, de a sokszor emlegetett túl is szárnyalható eredményhez nem kis szerencse kell.
-
fsb1000
nagyúr
És jön a szokásos tuning-ra ugye nem szabad alapozni vásárlásnál.
Ezzel a cikk konklúzióját akarod megkérdőjelezni?
Én is úgy olvasom a tulajdonosi beszámolókat, hogy a GTX660 órajele tényleg nehézkesen vagy csak szerencsés darabnál túlhajtható jelentős mértékben, de a memória szinte mindegyiknél jelentősen túlhajtható.
És ez nem elhanyagolható tuningpotenciált jelent, amit jelen cikkben nem ismerhettünk meg.Ha csak 5-6% lenne (szerintem több) az fps változás, akkor szinte minden esetben a tuningolt 7850-et "lenyomta volna" (szerzői terminológia) a csak kissé tuningolt GTX660.
-
fsb1000
nagyúr
Ezt a tesztet hányan csináltátok? Te is úgy írsz, mintha szerző (társszerző) lennél
Szerintem azért nem láttam azonos órajelen járatott GK106 vs Pitcairn teszteket, mert ilyet nem csinálnak az ismert tesztoldalak.Az hogy ti ilyet csináltok az tiszteletre méltó, de attól még az értelme vitatható. És én vitatom is.
(#127) Sondi1986
"Itt az is volt a lényeg hogy a butított Pitcairn magnak mekkora órajel kell hogy elérje a GK106 teljesítményét."Ez egy elfogadható szempont és sok leendő vásárló szempontjából lehet érdekes információ.
De ez esetben a cikkírónak más címet kéne adnia nem ezt ami a mostani, hiszen más a cikk célja mint a címe (direkt?) illetve nem kéne ilyen kijelentéseket beleszerkesztenie a cikkbe:"- Ha csak pirinyócskát is, de itt is sikerült lenyomni a 660-at."
(#125) Mardel :
Az érvelésed nem tudom elfogadni, azt viszont nem csodálkozom, hogy okoskodásnak tartod amit én írok C2C és GK106 vs Pitcairn relációban. -
törölt tag
Az eddig használt 12.11beta11 és 13.3beta3 köztes időszakban jónéhány dologgal találkoztam, amivel előtte nem. A Catalyst WHQL driverek hibákat okoznak, és csak béta drivereket tudok napi szinten használni. A GPU tuningoló programok is hibákat és lassulást okoznak. AMD Radeon 7870/50 topicban is írtam már a témában. Megoldás nem érkezett.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- DELL P2418HZm monitor Webkamerával! 1920x1080 IPS panel állítható magasság HDMI, PIVOT
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Eladó többfajta rig keret! + tartozékok!!!!!!!
- HP 2400 WAT szervertáp - HASZNÁLATLAN
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256Gb új!
- Xiaomi Smart Band 8, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest