Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonDennis
senior tag
Lehet v.kit érdekel így is jóval olcsóbb mint ha boltba veszed és sok kiegészítő jár hozzá na meg GARI
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
hegyimorc
senior tag
Neki más gondja van, de nem az amit te írtál, mert ez másoknál - nálam is - úgy működik ahogy írtam.
Az ő problémáján nem tudom mi segíthet, én egy firmware update-tel kezdeném.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
nauro
aktív tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy a felvétel 30valahány perc után leáll, pontban 3,94GB adat elérése után. Ez valami beállítás lenne?
Azért lenne fontos, h ne kapcsoljon ki, mivel evezős videókat veszünk fel vele, a kamera pedig messze van a hajó farán, nem tudom újra indítani
Köszi[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
volt egy rövid idő február közepén, ott 78k körül meg lehetett kapni, sőt a 220volt akciózott is...
nos igen, a normálist az extrémra értettem...Tehát ha normálisan le akarom venni a sportolás közben elkövetett dolgokat, akkor ez egy alap, h gopro-zom.
K*rva sok pénz egy kis kameráért, de ha sikerül jó minőségben, jól megörökiteni az életed fontosabb eseményeit, s visszanézve mosolyt csal az arcodra, már megérte...
Nézegettem a drift-et a meg a többi sisakra szerelhetőt.Egy nagy bajuk van: sokkal kisebb a lencse mint a gopro-n.Tehát kisebb lencse: kevesebb átjutó fény.Ha süt a nap, minden frankó, de ha felhős, félhomályos (erdei pl.) szakaszon már kijön a gopro előnye.
Ettől függetlenül ez sem tökéletes, de majd a gopro 3 az lesz.
én pl. már alig várom a wifi-s remote controllert hozzá, csak ne egye nagyon az aksit, mint a wifi bacpak...
rágugliztam, 99k-t akarnak érte?normálisak?!
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz #24334592 #136 üzenetére
"Aki normalisan akar kamerazni"
izéé.. én úgy mondanám: extrém helyzetben kamerázni.
hihetetlen hogy felment az ára, vagy a dollár ilyen rossz már?
odaát még mindig $299Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
ASDAM
csendes tag
Hi
Egy hete vettem egy iylen kamerát a 220voltban és mivle az előző változata is megvolt szeritnem kijavították a "hibákat" így remek sportkamera a Hero2
De mivel a pénzre most jobban szükségem van ezért ha valakit érdekel akkor 76k ért eladom a jelenlegi ára a 220 ban 78k természetesen garanica is megvan hozzá és kb egyszer volt használva doboz és midnen tartozék megvan
Phone : +36-20-258-6548
FullHD
-
-bh-
aktív tag
Jogos a 2 pont; én csak a siteon található infókból indultam ki...
mod: ...attól még teljesen más a 2 eszköz "filozófiája" (micsoda szavak) - van átfedés, de más célra lettek tervezve. (egyik fényképezőgép, videós képességekkel; másik meg ütöm/vágom/áztatom kamera fényképkészítési lehetőséggel.)
[ Szerkesztve ]
"Boldogok a trollok, mert övék a világ hálója."
-
-bh-
aktív tag
Sz'tem ott vmi elírás van; műszaki jellemzőknél [link] látok 1920x1080@50i 17MBps AVCHD-t, 1440x1080@50i 9Mbps AVCHD-t, 1440x1080@25p MP4/AVI-t 12Mbps-el, 720p@25 MP4/AVI-t 6Mbps-el, meg 1920x1080@50i AVCHD-t 24Mbps-el.
50p/60p ott nincs.
Szerintem a tétel még áll."Boldogok a trollok, mert övék a világ hálója."
-
madgie
titán
Full HD 50p, ha amcsiból veszed 60p, 80-90 ezerért. Persze nem GoPro-féle ütöm vágom, csak azért linkeltem be, hogy elhessegessem a felhőket: van elérhető árban ilyen cucc (mirrorlessnél a Sony NEX 5N) és nem feltétlenül kell neki Class 10 SD, hogy jól működjön (AVCHD 2.0 szabvány).
-
törölt tag
ott a pont...
fényképeket ha jó az idő (elég napos) akkor okés képeket csinál, de nem ezért veszi az ember, hanem a videókért...
Ez egy friss videó, h mit tud: [link], van az accountom alatt több is...a youtube persze ront a minőségen, mikor moviemakerrel megvágom és feltolom.
Szerintem a class10-re olyan 10-15MB körül lehet írni (flash drive testerrel mérve) úgyhogy a 40hez kevés lesz...
-
-bh-
aktív tag
Nézd, én azért tartom f@szságnak a 1080p@30 nyavajgást, mert akik profik, és mindenképp natív 1080p@60-ra van szükségük, profi felszereléssel dolgoznak - de annak az árcéduláján nem 300$ van, hanem minimum 1 nullával hosszabb szám...
És azoknál nem mezei SD kártya az adathordozó, azt is elárulom. Egy 1080p@60-nál olyan adatmennyiség van, hogy kb a Class10-es kártya épp hogy határeset...(de lehet, h kevés...40Mbit/sec-ről van szó ebben az esetben..)
A lényeg: ne akarjunk egy robogó áráért egy versenyautót. (pedig ezt én is szeretném... )[ Szerkesztve ]
-
ChipKng
aktív tag
válasz Cynicelectro #120 üzenetére
"Több hozzászólásnál tapasztaltam, h. nincsenek megelégedve a 1080p-s 30kép/sec-os videóval."
Ez egy foleg sport tevekenyseget megorokito kamera. Miert baj az ha valaki slow motion-t nem egy utolagos interpolacioval akarja valaki megoldani hanem tenyleges adattal? Te is atkapcsolod 720p modba, hogy 60fps-t nyerjel, de mi lenne ha nem kellene a felbontast butitani ehhez? Na szerintem ezert nyavajognak egyesek...
2B OR NOT 2B that is FF
-
Márton
nagyúr
válasz Cynicelectro #120 üzenetére
A fiúk dolgoznak az ügyön, ígéretben van, hogy az új firmware-rel
lehet változtatni majd 720-ban is a látószöget. Időpont még nincs.
Nekem is kéne ez, mert a wide nagyon torzít.PC-re is vannak nagyon komoly szoftok
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Cynicelectro
aktív tag
Én egy éve használok már GoPro HD Hero1-et. Teljesen meg vagyok vele elégedve. Bár mióta megvettem az LCD-BacPac-et azóta 45 percnél többet nem bír a kamera. Több hozzászólásnál tapasztaltam, h. nincsenek megelégedve a 1080p-s 30kép/sec-os videóval. Nem tudom ezek az emberek micsodán szocializálódtak de ha beraknak egy Blu-Ray-t azon sem találnak több frame-t másodpercenként. Lehet, h. ők láttak már nagyobb frame-s FullHD-s videót? Kétlem. Lehet, h. sima HD-t sem(24,5kép/sec-kel Pal-ban). A lényeg, h. az utómunkán múlik minden, és nem a windows-os programokra gondolok. Mac-re vannak nagyon komoly szoftok. Tudok mutatni nyers saját felvételt is: [link]
Én csak HD-ben használom, a TV-m is csak HD-s, így is elég sok helyet foglalnak el a felvételek. Ha gyorsabb jelenetet csinálok (pl. ugrás) akkor átállítom 60fép/sec-re. Ebből lehetne csinálni slow motion-t(lassított videókat) speckó szofverekkel, amik átszámolnák a frame-ek közti átmeneteket. Visszatérve a kamerára, nagyon jó minőségű fotókat készít, gyorsan exponáll itt egy példa: [link]
Szóval nagyon jó kis kamera, és az új változat még jobb lett.
U.i.: nem szerettem volna megbántani senkit, de ezek olyan dolgok, mint amikor valaki azon nyavalyog, h. hogy nézzen HD-s, vagy FullHD-s filmeket a telóján(ami max 800x480 felbontást tud)! -
Runner_fxr
Ármester
válasz #24334592 #116 üzenetére
Esetleg még a Contour is szóba jöhet. Azt hallottam, hogy a sötétebb háttérhez, pl az erdőben, jobb a contour kamerája és a fehér világosabb hátérrhez meg inkább a gopro. Egyébként nekem a contour formája szimpatikusabb mint a gopro-é, de még azért utána olvasok mielőtt döntök, hogy melyik legyen. Nekem elsősorban a bicóhoz kell, erdőben készíteném a legtöbb felvételt, az a lényeg, hogy itt jó legyen!
Áprilisban úgy néz ki, hogy már kint melózok az Osztrákoknál vagy a Németeknél, szerintem akkor nem fog érdekelni, hogy hol olcsóbb 30 euro-val, bemegyek egy üzletbe és megvásárolom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Runner_fxr #108 üzenetére
szerezd be svájcból, ott majd 10rugóval olcsóbb és még erősödik a forint, akkor még olcsóbban szerezhető be mint 78k...
első tesztvideóm a hd2-vel:[link]
van fent egy sielős is, nézzétek meg nálam...a slow motion mód egyszerűen állati, már ezért érdemes megvenni...100fps-nél olyan szuperlassítás érhető el, h na!
[ Szerkesztve ]
-
jogerős
csendes tag
Azt értem, hogy fix optikás és a látószög szoftveres (levágja és kiegyenesíti a képet), az viszont továbbra sem tiszta, miért írják, hogy: "állítható látószögek: 170 fokos, közepes 127 o, és 90 o keskeny látószög 1080p és 720p videó-módoknál is" (forgalmazó honlapja) amikor 720p-nél nincs választási lehetőség, csak 170 fok (nálam legalábbis).
-
jogerős
csendes tag
Szia!
GoPro HD Hero2 kapcsán azt olvastam a tesztekben, hogy a 170 fokos látószög mellett használható 127, illetve 90 fokos látószög beállítással is. Én viszont azt tapasztaltam, hogy csak 1080p esetén tudok változtatni a látószögön, 960/720p-nél már nem.
Most akkor hogy is van ez? -
ChipKng
aktív tag
válasz Runner_fxr #108 üzenetére
Azert irod le, hogy valaki mas megcsinalja elotted?
2B OR NOT 2B that is FF
-
Runner_fxr
Ármester
Én már nagyon régóta be akarok egy ilyen kamerát szerezni, de sajnáltam rá ennyi pénzt. Magyar fizetéshez mérten, ez bizony elég drága játékszer. Úgy néz ki ,hogy tavasztól már Ausztriába fogok melózni, na majd akkor veszek egy ilyet + egy új dh gépet is!
Nálam ez a video visz mindent: Whistler - Brian Lopes
Már azt is elterveztem, hogy milyen videót fogok csinálni, fölszerelem a sisakra a kamerát, odaadom a sisakot egy haverom kezébe, megállok a bringával a leogang-i freeride pálya startjánál, a haver indítja a kamerát tőlem kb 10 m-re kezében a sisakommal és odasétál hozzám, majd felveszem a sisakot és indulás! Ezt már nagyon régóta meg akarom csinálni. -
stifi
senior tag
véletlenül sem Rád céloztam, hiszen nem ismerlek!
hozott anyagból (azaz a hozzászólásból) dolgoztam, és csak leírtam ami eszembe jutott, tényleg ne vedd személyeskedésnek. tényleg nem vagyok előítéletes ember, mivel nem mozgok bicajos körökben ezért nyilván nincsenek is ilyen barátaim, akikről véleményt mondhatnék. az a pár akit ismerek távolról, azokra illik a leírásom de ennyi.hogyne lenne munka mögötte, pont erre próbáltam célozni. ugyanúgy munka van az állóképesség fejlesztése mögött ahogy például egy gördeszkás trükk mögött. egy ilyen egyszerűnek tűnő trükk például hónapok napi több órás munkája..
örülök, hogy nem vagy olyan amilyennek leírtam másokat, nyilván azok az emberek sem ilyenek, csak közelebbről kéne megismernem őket
egy délután alatt egyébként én is abszolválom ezt a távot, ebéddel együtt.. motorral, természetesena kamerára visszatérve: olvastam, hogy bérelni is lehet néhány helyen, de elég nagy a szórás.. szerintem 2000-nél többet nem ér naponta, de már akkor is elgondolkodnék inkább egy Spycam hd #11-en, bérlés helyett saját magamnak.. és ha beválik, következő komoly lépés lehet a gopro..
na de hol lehet ilyet venni?Nincs időm kedvesnek lenni!
-
Integra
titán
szerintem meg az a lényeg, hogy mozgunk mindannyian, ti bringáztok, én motorozom, két kerék az két kerék, mindegyik nagyfokú fizikai igénybevétellel jár, sportolunk mindannyian.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Ren Hoek
veterán
Igen csak lefelé bármikor kitörhet a nyakad, egy rossz mozdulat és véged. A DH mondhatni inkább ideg sport, és borzasztó gyors reflexeké. Imádom a Tour de France-t mindig nézem, már talán 10 éve. Ott látszik jól, hogy milyen brutális kitartást igényel ez a sport, ugyanakkor amikor lefelé veretnek a hegyről, milyen iszonyat nyomás alatt vannak, egy rossz mozdulat és nem csak a versenynek vége, hanem a karrierjének/életének is. Na ilyen a downhill is, csak koncentráltan. Mindenki másban találja meg a sportélményt, ennyi a lényeg. Respect mindkét sportnak!
-
Qbász
aktív tag
Nagyon mellé lőttél, se gazdag se borotvált lábú nem vagyok, sőt biciklis gatyám is csak téli van.. Technikai sportnak elfogadom a hegyről legurulást. Ha már a gyakorlást nézzük, szerinted amögött nincs munka hogy valaki olyan szintre fejleszti az állóképességét hogy egy röpke délután alatt kiteker a Bakonyba a Szigetközből majd vissza? Nekem is vannak cangás barátaim de egyik sem viselkedik úgy mint ahogy te leírtad. Béke!
Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'
-
stifi
senior tag
van egy olyan sztereotípiám a biciklisekkel kapcsolatban, hogy a legtöbbjük sznob, bizonyításkényszerben élő karrierista, akik mindenkit lenéznek maguk körül akik egy seggel nem tekerik körbe a Balatont, akik egy családi közös bicajozásnál panaszkodnak hogy a lassú öregek és fiatalok visszatartják, a vele egykorúak meg nem elég érettek ehhez a sporthoz.. néha leereszkednek a pórnéphez, megpróbálnak elvegyülni, de általában kiderül hogy másról sem tudnak beszélni csak arról, mennyit tekertek a múltkor, milyen drága holmit vettek maguknak, milyen borotvát használnak a lábukra..
ja, te szoktál bicajozni? nem? hát, sajnálhatod, én már felvilágosult vagyok...bár minden erőmmel azon vagyok, hogy ne legyek előítéletes, komolyan nagyon igyekszem, de akkor is túl sok ilyen embert ismerek magam körül - és a hozzászólásod sem győzött meg arról, hogy egy húron pendülünk
próbáld meg úgy megközelíteni a kérdést, hogy igen, lehet lefelé menni könnyebb, és vajon ezt mondanád akkor is amikor 30x egymás után mész le? mert bár egy versenyen 1-2x kell csak lemenni, de megtanulni a pályát, gyakorolni szerintem sok munka és kell hozzá a sportember kondi. ha másnak nem, legalább technikai sportnak tekintsd és ne nézd le - elvégre (a kondit leszámítva) nem nagy kunszt 70 kilómétert menni az aszfalton, de párszázat lezúzni a hegyről már igényel némi ügyességet..
különbözőek vagyunk és mindenkinek más tetszik, ne nézzük már le egymást anélkül, hogy ismernénk a másikat. na béke!
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Én is biciklista vagyok.Életemben nem DH-ztam még (nem is tervezek ilyesmit), nem is ismerek DH-sokat, tökéletesen hidegen hagy az egész. Ennek ellenére a hozzászólásodat oktalan flame-keltésnek tartom, és részemről ezt a témát itt le is zártam.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Qbász
aktív tag
válasz bLaCkDoGoNe #93 üzenetére
Khm. Biciklista vagyok. Én nem abban szoktam elfáradni hogy legurulok a hegyről az erdőn keresztül mint az állat, sőt inkább pihentet. Hanem mikor 70km tekerés után még fel is kell rá tekerni. Csak és kizárólag a Downhillesekről beszélek.
Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'
-
stifi
senior tag
válasz bLaCkDoGoNe #93 üzenetére
sőt, a motorosok is senkik, meg az autóversenyzők is..
pedig egyikhez sem piti kondi kell, főleg a motorozáshozNincs időm kedvesnek lenni!
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Te nagyon okos vagy.
Besorolásod szerint akkor a snowboardosok, síelők, síugrók, stb. sem sportemberek? Inkább maradtál volna csöndben."«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
-
Integra
titán
irtam nekik, hogy mi a téma bukósisak integrációval, fél napon belül válaszoltak, hogy jelenleg forgalomban még nem kapható ilyen termékük, ez kifejezetten alpesi felhasználásra fejlesztett cucc, ellenben már jó ideje fejlesztés alatt van a bukósisakba integrálható rendszer és hamarosan megjelenik a piacon. vagyis legkorábban jövő évben már meg elhet vásárolni.. gyanitom az is legalább 350 euro lesz, ahogy az alpesi cuccuk is ennyi gyors keresés után.
-
Xero
nagyúr
Ezért is vágyom egy ilyenre.
Még egy jó példa.
Ráadás.Nagy sí és board b*zi vagyok, így régóta csorog a nyálam egy ilyenért.
A linkelt videot egyébként tökéletesen példázza miért is best buy a cucc. A videot felvevő és vágó srác egyébként tudtommal pont nekik dolgozik mellékállásban.szerk: Ezzel szemben mi idén megoldjuk egy 7e Ft-os kínaival.
[ Szerkesztve ]
-
stifi
senior tag
szeptemberben elütöttek a rakparton és a tip-top motorom leamortizálták.. szóval az esés már megy
pont emiatt döntöttem úgy, hogy pályázni fogok, de a kamerát csak felrakom megpróbálok nem menőzni miatta - tisztában vagyok vele hogy nem tudok motorozni, még akkor sem ha felveszem videóraNincs időm kedvesnek lenni!
-
Integra
titán
húúúú, na azzal vigyázz, főleg ha most mész először pályára, mert abból nagy zakó lehet.... kamerára koncentrálsz, hogy jó képet vegyen, aztán pillanatra túlhúzod megfontolatlanul vagy csak letérsz az ideális ivről, egy picit poros, és már csak a recsegő műanyagot, a csikorgó fémet hallod, meg érzed, hogy idióta grimaszt vágsz és fáj...
-
stifi
senior tag
miért, konkrétan mi ez a sportág?
én leragadtam a bicajozásnál ott, hogy feltolom a hármasra, aztán lejövök az erdőben, általában egy darabban, ez attól függ fenn mennyi sört fogyasztottunk el a napon ücsörögve a párnaernyősök kifutójánde manapság inkább motorozok, azt meg mindenre használom a munkától kezdve a túrázásig, és idén pályázni is szeretnék... oda kéne egy kamera
-
FishAir
senior tag
-
-bh-
aktív tag
válasz StevieWonder #81 üzenetére
Maradj.
Mondjuk LCD nélkül pont ugyanaddig bírja a HD2, mint a Contour (2-2,5 óra ez is, az is)
LCD-vel, ha állandóan nyomkodja az ember (ergo folyamatosan van kép, nem hagyja az user, hogy lekapcsoljon), akkor meg lehet etetni gyorsan az akksit ..[ Szerkesztve ]
-
CUskater
tag
Pont nemrég vettem egy kodak zx5-öt. Árban a GoPro töredéke, de teljesen jó cucc. 720p 60fps. Egyedül a látószög a gázos, de 14 dolcsi hozzá egy halszem optika, ami nagyon korrekt. Ja és 3 méterig vízálló.
[ Szerkesztve ]
"Az élet szar, mondta Jézus, és bedobta a tömegbe a keresztet!"
-
StevieWonder
tag
akkor en maradok a DRIFT HD-m nal az "kicsit" konnyebben kezelheto es "kicsit" tovabb birja az akksija
-
Cs(|)be
tag
Nem olvastam el a hozzászólásokat, de szerintem ez a GoPro elég cseszlovákul néz ki. Mint egy szokol rádió.
A contourHD legalább faszán néz ki és nem kell hülyülni ilyen lcd-kkel meg ilyesmi, mert megnézed a kamerád képét a mobilodon.
Szóval nekem a Contour szimpibb motyó. -
Cs(|)be
tag
-
Tibor_560sec
aktív tag
Cross edition ... motorozásnál jól jönne ...
[ Szerkesztve ]
Ne játszd el a bizalmad , főleg előttem !™
-
stifi
senior tag
nagyon jó videó, brutálisan passzol hozzá a zene
ilyen pálya gondolom itthon még csak gondolatban sincs, nagyon durva..
itthon ha motorozni megyek 2 sarok után anyázok a szar út miatt, itt meg egy végtelennek tűnő, jól megcsinált pályára is van idő meg pénz - szomorú vagyok hogy ilyenünk sosem lesz...Nincs időm kedvesnek lenni!
-
Akybron
aktív tag
Nincs az felcserélve. Megnyomod a 3D gombot, elolvasod az aktuális beállítást, értelmezed
Nálam kancsal mód van, azzal teljesen jó. Mellesleg ott a jobb-bal kép felcserélése, ha még is gond lenne. Amúgy a kancsal mód megegyezik a felcserélt jobb-bal és párhuzamos móddal, illetve a párhuzamos mód megegyezik a jobb-bal cserés kancsallal. Szóval bármit nyomsz rendbe jön a 3D.73&DX HA5OJN
-
-bh-
aktív tag
A HD2-n a 90foknál nem hordós - ott "csak" noise-os...
Talán egy újabb firm segíthet ezen - annyira nem durva, szép napfényes időben alig észrevehető (vájtszeműeket persze zavarni fogja, nekik nem ajánlom)BatteryBacPac erre is jó (gyakorlatilag egy második akksi, hátlapra csatolva - amúgy ez volt már a HD1-hez is); illetve USB-n keresztül 5V-al, bármiről (akár 12V-5V átalakítóval)
mod: Akku cserélhető. 1100mAh, 3,7V; Li-Ion.
[ Szerkesztve ]
-
DonDennis
senior tag
azért 2008 és az 1 forintos benzin ár kora(akkori keresetek szintjén ez mennyinek felelt meg stb) vagy hogy fél éve mi volt az nem ugyan az... de szerintem is hagyjuk inkább
[ Szerkesztve ]
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
khron78
őstag
válasz bLaCkDoGoNe #61 üzenetére
Csak azért linkeltem, mert 5eFt vs. 60eFt. Annyival nincsen jobb képe!
-
Márton
nagyúr
Sokan sunex lencsére cserélik, de az garvesztéssel jár, viszont
torzítás jóval kisebb, látószög picit kisebb lesz.
Akku cserélhető. USB tápról megy.
Sokan használjuk RC-hez..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
senior tag
Ezt a gyönyörű hordós halszem torzítást ki lehet róla kapcsolni valahogy, vagy mindenképpen utólagos korrekciót igényel?
Akku cserélhető? Külső tápról működhet? (külső akku, stb...)
RC modellezésnél tudnám használni ondoard kamerának. A 720p, 60fps, 90fok látószög bőven elég lenne oda.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz bLaCkDoGoNe #61 üzenetére
Egy valami tetszik benne az árán kívül:
nincs hordótorzítás! a horizontvonalon ez nagyon
feltűnő egy gopronál..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-bh-
aktív tag
válasz DonDennis #63 üzenetére
2008-ban volt 140 forint is az... csak aztán vhol a Leeman&Brothersnél vki megszólalt, h baj van...
Ez egy olyan dolog, mint Faterom által emlegetett 1Ft-os benzin... az volt, szép volt; most ez van...
de ez már nagyon OFF..."Boldogok a trollok, mert övék a világ hálója."
-
DonDennis
senior tag
"Amit ha átszámolunk még régi árfolyamhoz akkor 56511 Ft ami igazán nem vészes SŐT!!!!"
RÉGI árfolyam értsd bóvli és "nekünk nem parancsol az eu kemény fasza gyerekek vagyunk " és a "köcsög imf kabbee mi Magyarország vagyunk nektek kellünk mi nem ti nekünk" és hasonló igen intelligens megnyilvánulás előtti árak amikor egy dollár 189 Ft volt!
[ Szerkesztve ]
-
Kunsztler
senior tag
Jé még lehet látni piros ladát
[ Szerkesztve ]
Nexus 5
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Azért ez igen messze van a GoPro-k képétől, ráadásul a képkockaszám is kevésnek tűnik (20 körülire tippelném).
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
khron78
őstag
Aránytalanul drága! Spykam hd #11 a király 5000huf körül, bár este meghal a kis optika miatt.
-
Zsolto
őstag
Szerintem nem csoda, hogy Elefant felvételei ratyik -- a sok pazar demó és a korábban linkelt Cameralabsos (amúgy fantasztikus) videók mind szikrázó napsütésben készültek, Elefant pedig a századannyi fényt se adó téli búskomorságban próbálta a cuccot. A fény minden -- napsütésben van kontraszt, van szaturáció, téli homályban meg nincs .Ennyi.
Talán várni kellett volna a teszttel pár napot, mostanában is sütött a nap néhány órát, nem lett volna lehetetlen legalább azt az esélyt megadni a vasnak. Persze pazar kék eget és zöld dombokat, színes bringákat stb. nehéz lett volna varázsolni neki, de akkor is meggyőzőbbek lettek volna a képek.
Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
kpal
nagyúr
ezzel készülnak a bicos vidik.
-
Integra
titán
hosszabb egyeneseknél jól jön versenypályán, meg az ideális váltást segiti, de sokkal inkább közútra tudnám nagyon elfogadni, amikor navigációra van sokszor szükség túráknál. kipróbáltam szinte már minden féle megoldást és az ideálishoz ez a hud-os történet van a legközelebb.
klassz video tényleg
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Minek akartok Full HD-ben 30 FPS-nél többet?
Én speciel ehhez
Sokkal jobban lehetne stabilizálni, lassítani, stb.
Év végére csak kijön valamelyik gyártó ilyennel is.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Misály
addikt
Lehet motorozas kozben jol jon hud, de lejtozeskor nincs idod figyelni ilyenekre. Elejen elinditod es huss, az aszfalton leallitod. Engem a gopro csak a mellkas heveder miatt erdekel mert azok a felvetelek amik azzal keszultek marha jol neznek ki.
[ Szerkesztve ]
-
stifi
senior tag
szerintem a manualjában le lesz írva mit bír ki..
tankon bármit kibír, karosszériára erősítve számtalan drift, rally, autó és motorverseny látható a tubeon, sisakra erősítve például paintball lövéseket is simán kibír a cucc, szóval nem hiszem, hogy gondot okozna neki az autópályatempó, bár a sisakon bármilyen motoron közvetlenül éri a menetszél...meg kell támogatni egy kis gyorskötözővel a rögzítést
-
Rimbri
tag
válasz bokrosolajos #32 üzenetére
Pont a baromi nagy látószög a lényege
Mi is használunk ilyet műrepüléshez. Bizony nagyon király videókat csinál.
Cikkben meg van egy hiba.
Nálunk is a első széria van. És ehhez is lehet már csatlakoztatni kijelzőt sőt rendeltünk is annak idején hozzá. Nagyon hasznos darab.[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
nekem szimpatikusabb a kialakitása a contour-nak, motoron is jobban el tudom helyezni, nem lóg ki úgy mint a gopro. gyanitom a contour-ból is hamarosan jön az újabb, mivel nem maradhatnak le a gopro mögött, ami csak jó hir lesz van még egy harmadik gyártó is aki POV valami névvel ad ki hasonló terméket, egy motoros tesztben láttam régen, de nem jut most az eszembe és mintha a sony-nak is lenne valami ilyen kis kamerája, de az meg durván drága. mondjuk személy szerint nekem a hud-os történet az, ami nagyon hiányzik és kéne.
-
Misály
addikt
Azert a contournak is vannak durva hibai, pl hamar kikopik a felvecsuszka, a lezer gumirozott anyagu gombjat kesztyuben nagyon tre benyomni es gyenge a sugara, egy fa arnyekaban is nehez beloni. Arrol meg ne is beszeljunk hogy mellkasra nem teheto, csak sisakra, a HD1080 csak 130 fokos latoszoggel bir ami levesz a sebessegerzetbol.
Viszont fem, birja a strapat.A felbontasert rinyaloknak, nagy sebessegu felvetelhez 720p, vitorlazashoz meg 1080p. Nagyobb sebessegnel amugy sem veszed ki a reszleteket, elvisilheto kompromisszum, es nem draga cucc. Aki sokall celhardverer ennyi penzt kiadni, az soher.
-
Integra
titán
nézz meg egy 60fps 720-at és egy 30fps 1080-at. ég és föld.
ja, amúgy meg nem olcsó, hanem k. drága műanyag és egy darab műanyagért szerintem irreálisan sok. már forint szakadás előtt is annak tartottam.a misály által emlitett contour sok tekintetben jobb, remélem azt is hamarosan tesztelni tudják a srácok.
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
"A modell egyik nagy újdonsága ugyanis, hogy csatlakoztatható hozzá közvetlenül egy hangszóróval megtámogatott, két hüvelyk képátlójú "monitor", amely jelentősen megkönnyíti a kezelést, és a felvett anyagok is visszanézhetőek rajta."
elefant, kérlek nézz már utána annak, amit tesztelsz! Az LCD BacPac elérhető volt már ezer éve a HD Hero-hoz is, amikor a Hero2 sehol nem volt még. (És igen, olvastam az egy bekezdéssel későbbi részt a HD Hero (és nem Hero1) kompatibilitásról, de ismétlem még egyszer: ez a kijelző már kb. egy éve elérhető, köze nincs a Hero2-höz, hiába van "nagy újdonságként" beharangozva a fenti mondatban.)
Töltés közben már a HD Hero is használható volt, annyi volt a trükk, hogy hálózati töltővel kellett etetni, és akkor simán működött. PC-ről töltve nem próbáltam használni.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Minek akartok Full HD-ben 30 FPS-nél többet? Mikor még a millióba kerülő profi kamerák se tudnak...Nem, hogy egy ilyen kis olcsó műanyagdoboz. Ilyen célra ott az RED, Arri ALEXA és a többiek, meg kell nézni hány milliónál kezdődik az árcédulájuk. Vagy a slowmotion kamerák, de azok meg horror áron vannak, inkább csak bérelni lehet őket... de főleg nem fejre szerelhetőek.
Még el kell telnie pár évnek, mire olyan erős processzorok lesznek, amik elviszik az 1080p-t 50FPS-ben...és általános lesz. Addig max 720p, vagy 1080i.
Bár már vannak újabb zsúrkamerák is amik képesek erre, de azért nem ez az apró telefon méretű kis műanyagdobozba tervezik ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
tomika
aktív tag
Én két hete rendeltem meg, elvileg holnap kapom kézhez. Van valakinek ezzel motoros tapasztalata? Nem tudom mondjuk, hogy sisakon 130-160-nál mennyire zavaró... meg hogy egyáltalán nem esik-e le onnan a menetszéltől
-
nincsisbéla
aktív tag
Jó kis cucc ez (mondjuk én személy szerint nem tudnám mire használni), csak egy kicsit magasnak érzem az árát... Bár akiknek készül, szerintem még így is megéri!
Mentalita'
-
-bh-
aktív tag
Tok kell a rögzítés miatt (kamerán nincs ISO menet)
...és nem kell fúrni, ha nem akarsz : [link]DonDennis:
1. most éppen 240 a dollár középárfolyama
2. Hungarisztánban a külföldről legálisan behozott termékekre +27% áfát kell fizetni (vagyis 299$+27% ÁFA - ja, és ide is kell hozni.).
Emiatt meg ne a kereskedőt szivasd, nem ő tehet a törvényekről.[ Szerkesztve ]
-
ChipKng
aktív tag
Egy ropke kerdes: Kotelezo azt a hulyet tokot nonstop rajta tartani? En ugy lattam, hogy az a vizallo tok kizarolag a vizes kornyezetekre van. Ha nem megy a kamera viz ala akkor elvileg nem szukeges rajta tartani es a hangok sem lesznek tompak.
Tovabba szerintem egy vizhatlan tokra nem fognak lyukat furni a mikrofon kivezetes miatt.
[ Szerkesztve ]
2B OR NOT 2B that is FF
-
DonDennis
senior tag
válasz bokrosolajos #32 üzenetére
Optikai torzítást be lehet állítani van 170° 127° 90° látószögű beállítás. Ez a kamera strapabírásában és ilyen jellegű kameráknál a képminőségben verhetetlen. Nem véletlen hogy a Dakaron pl az összes olyan úgy nevezett Inside Dakar felvétel GoProval készült. Valamint a Gymkhanák összes külső autóra rögzített felvétele vagy Robby Gordon Hummerje tetején egy 600 km eres szakaszt is kibír és azt azért nem lehet mondani hogy a sivatagba éppen jók lennének a feltételek egy kamerának de még hosszasan lehetne sorolni hogy kik használják. A kamera pedig nem drága sőt kifejezetten olcsó csak mi Magyarországon élünk ami pláne mostanában igen szar hely minden tekintetben de árak és árfolyamok miatt is ez a kamera Amerikában mind1 milyen packal motorsport vagy surf vagy bármi az 299 Dollár. Amit ha átszámolunk még régi árfolyamhoz akkor 56511 Ft ami igazán nem vészes SŐT!!!!
TEHÁT V.KI IGAZÁN ELKEZDHETNÉ HARDVERAPRÓN ÁRUSÍTANI OLYAN 65 körül!!!!! RENDELNÉM MÁR AZONNAL!
[ Szerkesztve ]
-
gekkoXT
senior tag
válasz Brutális eb #30 üzenetére
Semmi gond, persze hogy lehet ilyet. Vannak rá célszoftverek, de nem hinném, hogy valaki képkockánként nekiáll a házi sportvideójának. Mert én erre céloztam. GoPro Hd2 videóból, mint pl ami a tesztben van, csinálj olyat mint ami a promó videójában van. Lehetne ilyen contest.
-
bokrosolajos
őstag
Nem értem ezt a készüléket.
Full HD minőséget tud ma már produkálni egy okostelefon is. Az rendben, hogy a spártai kialakítású doboz mindenhova kitehető, és ez vitathatatlan előny!
De! Azt a képi világot, amit rögzít, azzal a visszhangzó tompa hanggal.... Olyan, mintha egy vízzel teli üveggömbön át videóztak volna, belülről!Minden gömb formájú, még fotón a templom is. Nem lehetett volna már korrigálni az optika torzítását,? Volt rá már egy pár évük a fejlesztőknek!
Aki ilyet használ, azt nem zavarja a torz kép, tompa hang?
Még valami: a Gopro-s YT videóknál valahogy hiányzik ez a gömb világ! Akkor most azt nem ezzel a készülékkel vették fel, de annak adják be?
[ Szerkesztve ]
-
kariad
senior tag
Kicsit nagyon kocka, de bírja
-
Brutális eb
addikt
Nem szeretnélek megsérteni de valszeg csak hiszed,hogy értesz a videó utómunkákhoz.
Csak egy kis help:
[link]Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
gekkoXT
senior tag
Nézegetem a youtube videókat.
Csak meg kellett volna próbálni 1080p-ben is a nappali felvételeket. -
opeter87
senior tag
Hidd el elég sokat tudod a filmes szakmáról és ilyen aránnyal dolgoznak, hidd el. De egy egyszerű híradós anyagnál is van jó 10-20 perc vágókép, pedig a bejátszás max. 1perc. Szóval ott is megvan az 1:20-hoz arány, de tovább megyek egyes helyeken még így is tanítják.
De ki lehet hozni ilyen munkát utómunkával és vágással, sőt sokkal durvábbat is.
ezzel a mondattal tökéletesen egyetértek:
"Inkább a fényviszonyok, meg a kamerakezelés, felhasznált rögzítési módik adhatnak hozzá sokat."De ez az alapja mindennek.
-
h1ght3chzor
őstag
Nagyon komoly kis kamera, elég jó képe is van!
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Misály
addikt
Szvsz, a gopro-nak az az egy nagy baja van, hogy nagy, egy ContourHD sokkal kényelmesebb sisakon, lézerirányzékkal belőhető, fémházas, ugyanúgy 60-fps 720p-ben ( akik amiatt fanyalognak hogy 1080-ban csak 30 életükben nem használtak ilyet, amire ki van találva ( extrém sportok, nem városi bringázás ) arra untig elég ez a felbontás is. Nekem a szinekkel van inkabb bajom. A kezelőfelületre meg annyit, hogy kesztyűben sisakon/mellkason egy nagy REC gomb bőven elég.
-
gekkoXT
senior tag
Azért a videó nem olyan mint a fotó, hogy majd Lightroom-mal, meg Photoshop-pal csodát teszel.
Rárakhatsz akárhány filtert, le-trackel-heted a mozgást, rárakhatsz élesítést, szinezést, de soha nem fogsz olyan minőséget kihozni a teszben szereplő videókból, mint a gopro hd2 promó videókban.Inkább a fényviszonyok, meg a kamerakezelés, felhasznált rögzítési módik adhatnak hozzá sokat.
Itt egy angol teszt, két videóval LINK
Ez a ki mennyiből, mit hoz ki, meg felejtős téma. Kb annyi értelme ezen pörögni, mint hogy Canon vagy Nikon. Hiszen ésszerű, átgondolt munkával közel sem ilyen rossz az arány. Sőt. A túlforgatás inkább biztonsági dolog, hogy egy adott helyzetből annyit hozzunk ki, hogy később véletlenül se legyen hiány a vágóképekben. Rendezett jelenetnél, meg nyilván felveszed párszor, hogy minden 100%- legyen, de ne gondold, hogy egy igazi filmforgatáson ilyen arányban dolgoznak, mint amit mondasz.
[ Szerkesztve ]
-
opeter87
senior tag
Rengeteg programmal lehet ilyen felvételt kihozni egy jó nyersanyagból.
pl. az After Effect az egyik legismertebb ilyen program, de van jó néhány más is, Edius,FinalCut,stb.#16 -bh-
Ha te fel tudod használni a nyersanyag 50%-át a készanyagban akkor le kalappal előtted. A filmes szakmában a nyersanyag/készanyag arány 1/20-hoz minimum.
Tehát a fenti videó 5 perces azaz legalább 100 perc nyersanyag kell hozzá. És nem mindegy mit nevezünk nyers anyagnak. Mert én az nevezem nyersnek amiből már dolgozni lehet és ez nem egyenlő a felvett anyaggal. (mert egy 2perces jelenetet felvehetsz 10x is, de az attól a nyersanyagban 2perc lesz és nem 20perc) -
elefant
őstag
okok, értem én. egyébéknt azt tippelem, hogy a linkelt promo videohoz állványt is használtak, ennek én mondjuk nem sok értelmét láttam. Egy átlagos felhasználó nem visz egyszerűen állványt magával turistáskodni, vagy ha igen, akkor nem egy ilyen sport kamerát tesz rá, aminek az a lényege, hogy kicsi legyen és könnyű.
egyébként én is kábé tízszer ennyi felvételt készítettem, azalatt a rövid idő alatt, amíg nálam volt.
-
zz top
tag
Na, végre egy cikk, ami érdekel is. Köszönet érte. El még nem olvastam, de készülök rá.
-
-bh-
aktív tag
-
Apika
addikt
Jó kis darab... Mondjuk a formáján még lenne mit finomítani...
-
Integra
titán
igen, motorozáshoz kéne nekem is, de nagyon... nem egy biztonságos dolog a tankra bámulni, hogy akkor mmost merre menjen az ember, a hangos navigáció meg nagyon sokat téved és gyorsan történnek a dolgok motoron ahhoz, hogy mindig pontosan figyelni tudj a hangra és az meg ne tévedjen..
-
gekkoXT
senior tag
És ez a hd2 hogy tudja hozni a youtube-on tömegével megnézhető atom minőségű videókat? Mert itt egyik tesztvideó sem jobb minőségű egy átlagos mai mobiltelefonnál.
Tehát a kérdés, hogyan tudok vele olyan minőséget alkotni, mint a demó videókban?
-
tissotto
tag
[link] Ennek a video minosegehez kepest a cikkben feltuntetettek olyan mintha egy mobillal lettek volna rogzitve. Nem vagyok jartas a temaban ezert kerdezem, hogy mitol lehet ez a nagy elteres?
-
Márton
nagyúr
90 rugóért kapsz egy 90 g-os fullhd kamerát, fényképezőt.
Sok helyen fontos a súly, hidd el..
Továbbá egy ütés- és vízálló tokot. Lehet búvárkodni."A modell egyik nagy újdonsága ugyanis" az lcd kijelző.
Hát ez az 1-eshez is elérhető voltA rally videón sajnos fel van cserélve a bal és jobb kép, így aztán
sokaknak el fog menni a kedve a 3D-tőlEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Integra
titán
90 rugó nevetségesen sok ezért, főleg annak fényében, hogy még mindig csak 30fps fhd-ban...
viszont a kis hud a siszemüvegben igéretes, alig várom már, hogy egy ilyen használható rendszer megjelenjen bukósisakhoz, sebesség, fokozat és navigációhoz!!!
-
opeter87
senior tag
Jó teszt
A kamera is jó és az ára is jó. Egyedül csak az zavar, hogy fHD-ban csak 30fps-t tud, ezért kár...
Ez egy réteg termék ugyan, de azoknak akik ilyet használnak egyáltalán nem drága.
A kiegészítők is jó árban vannak, egyedül a szemüveg húzós. -
GIJoe
addikt
Nagyon aranyos, rákeresem és lehet hogy az Outdoor Edition kivitel miatt, de túl erősnek érzem az árát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Gitáros topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Google Pixel topik
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- DIGI kábel TV
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Logitech g pro x2 lightspeed wireless headset
- iPhone 13 128gb fehér, gyári független, hibátlan
- Eladó Apple iPhone 13 Pro 128 GB SILVER PATIKA ÁLLAPOT
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest