- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Androidos fejegységek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- E-book olvasók
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Totis
aktív tag
Sziasztok!
Előfordult már nálatok, hogy nem minden érintést érzékel a tablet? például böngészés közben csak megáll és 3-4 alkalom után tudom csak görgetni. Ez típushiba lehet?
Üdv.:
Totis[ Szerkesztve ]
ASUS 1015BX, Nexus 7 (2nd), Nokia Lumia 735, Nintendo Wii, Netgear Stora
-
laskr99
addikt
Valaki használt már mobilinternet sticket otgn keresztül a tablettel? Lenne egy T-mobilos csak nem tudom , hogy elfogadja e a tab.
-
vikla007
aktív tag
Új gyári rom
[ Szerkesztve ]
-
eax1650
aktív tag
válasz TaylorPro #6789 üzenetére
Én ezt használom három éve: [link]
Nagy korong - nagyon stabil! Nem szoktam levenni! Az állítható tartómodul a konzolról lepattintható, levehető. Így az üvegen maradt részre jó a telótartóm ezen része, meg az xTAB 50-es gyári tartója is rátehető. A dobozban autós töltő, USB kábel.
[ Szerkesztve ]
Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a rohadékok nevét.
-
Keem1
veterán
válasz beloadjoker #6791 üzenetére
Próbálj meg aprón (is) körülnézni, hátha van valakinek kijelzőtörött/hardverhibás cucca, aminek ép a hátlapja.
Esetleg külföldi webshop? -
beloadjoker
őstag
Hali!
Ha van valakinek esetleg elfekvőben egy hátlapja /nem tok komplett hátlap/ akkor dobjon egy pü-t, az enyém elég karcos
[ Szerkesztve ]
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
Autóstartót tud ajánlani valaki.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
laskr99
addikt
Aki használ messengert az meg tudja mondani , hogy 6.0.1-en neki is csinálja e a messenger ha megnyitja majd kilép vissza gombal és utána alkalmazásváltóból megnyitja akkor kiírja e ,hogy "Nem lehet elindítani a következőt:Messenger."?
-
tothferenc
senior tag
válasz Mr.Csizmás #6766 üzenetére
én....
i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3
-
laskr99
addikt
Másik: Volt már valakinek olyan, hogy a youtube videólejátszásnál néha megáll a kép de a hang megy és beletekeréssel lehet orvosolni?
-
laskr99
addikt
válasz #41133696 #6768 üzenetére
Itt például ma felcsatlakoztam samsung okostévére filmet lejátszva.A kijelző egy idő után lezárt majd mikor be próbáltam kapcsolni akkor fekete kép és a háttér váltakozva ugrált.Kapcsolatot megszűntettük erre wifi be fekete kép és halál.De volt már mikor a messengerben akartam képet felvenni kifagyott és újraindult.
[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
Az mennyire gond ha az előző egy hétben a tablet 3x újraindulásos fagyást csinált ma meg már 2x? Egyszer screen mirroring után wifi bekapcsnál másik meg weboldal nyitásnál.
-
Mr.Csizmás
titán
ki keresett nemrég N7-et, miután elfogyott a boltokban?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
válasz Hieronymus #6764 üzenetére
Tévedtem. Nem látom az eszközt a bt beállításokban.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Van egy Sanitas SAS 75 aktivitás érzékelő karperecem.
Van hozzá egy Nexus 7 (2013) táblagépem.
Mind a két eszköz Bluetooth Smart Ready kompatibilis eszköz.Eddig kettő appal próbáltam összekapcsolni a két eszközt. Sikertelenül.
Az eredeti healthcoach és Bodyshape app sem találja az eszközt.Van valami trükk vagy beállítási okosság amivel összekapcsolható a két eszköz?
A karperec időnként megjelenik a táblagép bt beállításaiban. Kapcsolódni nem kapcsolódik. (Bár nem is kell, ha jól értelmezem a leírásokat.)
A karperec gombját nyomom a SYNC felirat megjelenéséig. Az appok meg várnak arra, hogy aktiváljam a sync funkciót.
Itt ér véget jelenleg a történet. Szeretnék tovább lépni.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
amtibacsi
aktív tag
Újabban alvó állapotból nem kapcsolódik vissza a wifi. Mentve a státusza a wifimnek. Rá kell tapicskolni és a kapcsolódást kell választani. Vajon mi okozhatja ? Pár napja kezdte csinálni, előtte szinte rögtön kapcsolódott. Van valami ötlet, hogy mi okozhatja ? Sima 6.0 van fent.
-
törölt tag
válasz assemble #6759 üzenetére
Egyébként a tok is nagyon minőségi. Ugyanaz a 2013-as mind a kettő, de tényleg olyan mintha ráöntötték volna, a 2012-es verzión próbáltam ki, mert az nincs elforgatható szétnyitható tokban, szóval faternak ideális, kicsit mondjuk szűk, annyira, hogy bekapcsolt 2013-nál előjött a recovery mode A 2013-as táblagép viszont kicsit keskenyebb
-
blash
tag
válasz Ereshkigal #6753 üzenetére
Flashelted? Vagy hogy sikerult megoldanod? Kar, hogy nem olvastam errol korabban :/
-
blash
tag
válasz RaverShox #6321 üzenetére
"Szerintetek az mitől lehet, hogy bekapcsolom a készüléket, bejön a színes logó és kiírja, hogy "Az Android indítása" Alkalmazás optimalizálása... Megcsinálja utána ismét logó és előről kezdi..."
Nekem ezt a Google App letiltasaval sikerult elerni 6.0.1-en, amit mar par honapja telepitettem. Par hete jott egy biztonsagi frissites, akkor nem volt me'g gond, rendben ujraindult. De multheten idegesitett fel, hogy a kozepso gombot hosszan nyomva ez a gugli fasag jelenik meg, ezert letiltottam. Mindezt root nelkul. Tegnap ejjel lemerult, toltottem egy kicsit, s az inditas utan csak a logo animalodik par percen at, majd ujra a legutobb telepitett frissites telepul. Majd ujra, szoval csak boot loop tortenik. Nem a legutolso biztonsagi frissites okozhatta, hanem maga a 6.0.1 es a gugli app letiltasa, ahogy utana olvastam.
A fejleszto mod be volt kapcsolva, meg adb-n hasznaltam mar, igy talan ha sikerul belepnem a recovery menube, meguszhatom az flashelest. Potolhatalan dolgok nem voltak rajta. Csak bosszanto, hogy mar tavaly decemberben tudtak errol a hibarol, s basztak barmit is tenni. Pedig tobben jeleztek ezt a gugli foruman:
-
assemble
addikt
Nekem 16 GB-os Hynix, 2013 jun.
-
törölt tag
válasz PistiSan #6748 üzenetére
Úgy látom a 16 GB-osok között a Toshiba az elterjedtebb Legalábbis eddig
Egyébként érdekes, hogyan alakul át az Android fejlesztés menete... A 4.x-ből mennyi verzió volt?! 4.0 ; 4.1; 4.2; 4.3; 4.4.4, 5.0 utána már csupán 5.2 jött, a 6.0.x után meg a 7.0?!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszi, úgy látom eddig mindenkié 2013-as gyártmányú
Közben megjött a márciusi biztonsági frissítés is 8.8 MB.
-
TaylorPro
addikt
Akkor én is.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
törölt tag
válasz #16820480 #6709 üzenetére
Zárójelben megjegyzem, hogy annyi fejleményem volt az ügyben, hogy jól összevesztem az eladóval, és a platform (Taobao) közbelépésére volt szükség, hogy hajlandó legyen visszavenni a tabletet. Azt is csak úgy, hogy előbb tegyem vissza az eredeti 4.3-as fw-t, mert ha nem megy az sem fel, akkor én szúrtam el a frissítésnél. Az amúgy felment, bár elsőre nem bootolt be, de újraindítás után eljutott a Google fiók megadásáig, ez már nekem elég, hogy visszaküldjem.
Gondolom a háttértár, vagy a RAM sérült, és amikor bizonyos helyre ír, akkor meghal a rendszer, a 4.3 pedig kisebb a 6.0-nál, vagy 5.1-nél, így az még elfutogat valahogy. De lehet, hogy tök más gond van vele. Mindegy, nem érdekel, szívjon vele más. -
PistiSan
addikt
Tableten még nem kellett OTG, viszont van egy telefonom ami gyárilag OTG képes, de csak fat32-t ismert fel semmi mást, NTFS-re ki is írta, hogy nem támogatott. Telepítettem a "Paragon NTFS & HFS+" appot, indításkor felugrott valami kerneles dolog, rá nyomtam hogy OK, újra indítottam a telefont, azóta megy rajta az NTFS is.
ROOT kellett hozzá. -
laskr99
addikt
válasz tothferenc #6732 üzenetére
Bármikor felbukkanhat volt, hogy egy hónapig nem volt majd egy napra megint nincs és újra lett... Beszállítástól függ.. Ahogy láttam még mindig gyártják. Egyik embernek a memória gyártási ideje 2015 november volt.
-
laskr99
addikt
válasz tothferenc #6730 üzenetére
Érdemes csak mindenképpen garisan.Jó kis tablet ez megszerettem. Mindent tud ami kellene neked.
-
tothferenc
senior tag
srácok, tervben van egy ilyen tablet vásárlása. Főleg netezésre, és az androiddal való mélyebb ismerkedésre szánnám az első körben. Érdemes még használtan beszereznem egyet?
i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3
-
stigma
addikt
válasz Mr.Csizmás #6725 üzenetére
Hat nálam az eszközt megtalálta, méretét nembtudta meghatározni, illetve a fájlokat nem látta. Ahhoz hogy ntfs lehessen szerinzem a fizetős Nexus progi kell amit GoodSpeed írt.
Nálam mint irtam oneplus telóm simán kezeli az ntfs particiót, root nélkül 5.1.1 el. Higy miért van ezva Nexus 7nél azt nem tudom
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Válaszolok saját kérdésemre:
OTG USB eszközök csatlakoztatásának megoldása.
Én esetemben minden olyan eszközzel működik ami FAT32-re van formázva, jelen esetben USB3 és USB2-es 16GB-os és 32G-os pendrive-okkal. (Ami tegnap nem működött az egy Transcend 32G-os USB3-as pendrive ami NTFS-re van formázva.)
Root-olva van a tablet (SuperSU), 6.0.1-et használok + ES file managert és bármelyik pendrive-ot megeszi így nálam.
Akinek ez segítség , az 2 perc alatt összehozhatja, és akár videot nézhet akár fájlokat szerkeszthet másolhat. Illetve ha nincs szükség rá, akkor le is váalszthatod 1 kattintással.
Gondoltam megosztom veletek.
-
laskr99
addikt
Ha jól olvasom van egy kicsi esély arra, hogy mi is kapunk Android N-t(Legalábbis developer previewet):
http://www.androidauthority.com/nexus-5-nexus-7-2013-679150/
Meg ha úgy nézzük ez a tab az elődjéhez képest 2 verzióval nagyobb Androidot kapott lehet 2-vel újabbal fejezik be. -
stigma
addikt
válasz assemble #6718 üzenetére
Hello. Biztos a legfrissebb van, Nexus toolkit azt telepítette (SuperSU 2.67 asszem), utána is néztem és elvileg ez a legutolsó.
Stickmount-ból passzolom, de Play-en belül rákerestem és az elsőt telepítettem, asszem 1.51-es , de nekem nem működik sajnos.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Szaisztok!
Adott egy Nexus 7 2013-as tablet, amine a legfrissebb 6.0.1 fut(gyári). Ehhez akarok csatlakoztatni átalakító segítségével pendrive-ot amit sajnos észlel, de fájlokat nemtalál rajta. Mi lehet a gond?
A tablet root-olt, előtee PureNexus rom volt rajta, az sem látta sajnos.
Strickmound alkalmazással próbáltam semmi siker nem volt.Ezenfelül egy régi Concrode tab 4.1.2-vel simán látja és bármit tudok vele csinálnni, mostani Oneplus One telóm is simán látja (5.1.1-el), és azzal is simán látom és bármit tudok a rajta lévő fájlokkkal csinálni.
Ezenfelül találtam hozzá valami Nexus media importer alkalmazást, ami fizetős, de azzal menne. Muszály megvennem hogy a pendrive-ot tudjam használni?
-
törölt tag
Azért vettem két Nexus-t is mert egyrészt ez a referenciakészülék, másrészt pedig ehhez jár a leghosszabb támogatás. Eredetileg 18 hónappal indított a Google ami vicc kategória volt. Az USA-nak és az EU-nak szabályozni kellene, hogy minden gyártóra érvényes legyen egy meghatározott minimális szoftveres támogatási időintervallum.
ASUS MeMO Pad 8 (ME581CL) táblagépet éppen ezért nem vettem, mert nem volt garantált, hogy megkapja az Android 6.0-t.
(#6712) assemble: Ebből a szempontból jobb az olyan táblagép, amin x86-os Windows fut, mert ott legalább a biztonsági frissítések sokáig fognak jönni. Annál már az a kérdés, hogy mi jön el hamarabb, a táblagép hardveres vége, vagy a támogatottság? Előbbi esélyesebb
A másik dolog meg az, hogy így nehéz küzdeni a Google által fájlalt OS verziószám fragmentációval...
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
válasz assemble #6712 üzenetére
Ezek mind utángyártottak? Csak mert szinte mindegyikben szerepel a genuine szó és elég olcsó.
(#6711) GoodSpeed: hát a többi gyártó még fele ennyi frissítést se ad sajnos. Emlékszem még 4.3 volt a tableten mikor megvettem? Vagy rosszul emlékszem? Szóval azóta jó sok frissítést megkapott. Samsung lenne akkor lenne rá kitkat aztán kész, viszontlátásra, pedig a galaxy tab S és az S2 is nagyon tetszik.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
assemble
addikt
En kb azonnal megvettem a hazai megjeleneskor (2013 szeptemberben) es nem nagyon vettem eszre, hogy gyengelkedne. Mondjuk szinte soha nem nyomkodom annyit hogy egy nap tobbszor kelljen tolteni (max pl ha utazok es valami komolyabb jatekot nyomok hosszabban), az atlagos inkabb napi max 1-2 ora hasznalat, es igy toltogetem pl 3-4 naponta.
Azt meg nem lehet tudni, hogy jon-e ra N hivatalosan, az, hogy a preview nem jott ra, az meg nem jelenti azt. N5-re sem jott preview, pedig arra asszem szinte biztos, hogy jon az N. Ez mondjuk regebbi annal is szoval kicsit kevesbe valoszinu, de meg semmi se biztos sztem. Nemhivatalosan meg tuti lesz ra, sztem ugy is teljesen jo lesz..
GoodSpeed: technikai akadalya sok esetben nem lenne a dolognak (max regebbi hardverek eseten fordul elo, hogy valamilyen driver-bol egyszeruen nincs ujabb, de elegendo penzzel ez is orvosolhato altalaban ), szoval itt altalaban arrol van szo, hogy nyilvan penzbe kerul nekik megcsinalni es letesztelni egy szoftvert egy keszuleken, amit nem tudnak a vegtelensegig vallalni. Mostanaban 3 evig legalabb szoktak kiadni szoftvereket ami azert mar nem olyan rossz, a kozosseg meg altalaban meg azutan is jopar evig elviszi a hatan a cuccot..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azért csak durva ha a Google 3 évente kb megcsinálja, hogy nem adja ki a legújabb Android rendszerét. 2012-es Nexus 7 esetében ez hardveres szempontból indokolt volt. Ott eleve erősebb komponenseket kellett volna használni, de az is jó lett volna ha marad 4.4.4. A 2013-as Nexus esetében én maximum csak üzleti okokat látok a döntés mögött.
-
Narxis
nagyúr
Másnál is gyengélkedik az aksi? Rövidebb ideig bírja? Olyantól kérdezem aki a megjelenés évében vette és sokat használta. Én volt, hogy 1 nap 2-szer töltöttem mert annyit nyomogattam de mostanra mintha gyorsabban merülne amikor használom. Használat nélkül egy éjszaka max. 2-3%-ot merül.
Úgy látom az android N se jön rá hivatalosan, lehet új tablet után kéne néznem csak a Nexus 9 nem tetszik.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
törölt tag
válasz assemble #6706 üzenetére
Hát igen, már ott nem volt okés, hogy a CM nem ment fel rendesen, de hogy a gyári rendszert ne fogadja, az szerintem nem normális, és nem elfogadható. Egyeztetek a bolttal, de szerintem vissza fogom küldeni, van 7 napos vásárlástól elállás náluk, így ha másra nem is tudok hivatkozni, akkor arra igen. Vagy küldenek egy másikat, vagy visszaadják a pénzt, ez rajtuk múlik, nekem egyelőre mindkettő jó.
-
törölt tag
válasz #41133696 #6285 üzenetére
Next Launcher után a Nexus 7 2013 táblagépen is a Nova Launcher lett az új kedvencem, mert a gyári után ez az eddigi egyetlen, ami ha a megszokott fekvő elrendezésről átváltok állóra, nem kutyulja össze az elrendezést, és például Google Drive helyre is lehet vele exportálni illetve onnan importálni a beállításokat. Egyébként hosszú hónapok óta LG Leon okostelefononom is ezt használtam megelőzően. Miután ott is bevált, lett a táblagépen elsődleges.
-
beloadjoker
őstag
válasz assemble #6706 üzenetére
kell egy live linux pl ubi aztán sudo apt-get install android-tools-adb android-tools-fastboot és már lehet is tenni, ennyit azért még megér a dolog meg persze amit írtál egy másik kábelt és az egész kb 15perc jó net mellett...
[ Szerkesztve ]
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
törölt tag
-
assemble
addikt
válasz #16820480 #6703 üzenetére
Aha, akkor azzal se kene gondnak lennie, szoval tenyleg valami valszeg nem okes a cuccal.. Meg egy utolso dolog ami eszembejutott: masik kabellel megprobalni, masik pc-rol (akar pl ubuntu-rol), esetleg meg valami regi factory image-et megprobalni, peldaul 4.3/4.4-et. de tenyleg nem nagyon van tobb otletem. Nem tudom honnan szerezted, van-e ra gari, vissza tudod-e vinni...
Igen, ket ilyen azonosito neve is van ezeknek, a keszulekek nevei asszem a flo/deb, a fw azonosito neveik a razor/razorg. Igazabol egy atlagember szempontjabol nem kell vele foglalkozni, flo=razor, deb=razorg
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz assemble #6700 üzenetére
Igen, ez LTE verzió, csak arra voltam kíváncsi, és keresés alapján nem találtam infót róla, hogy ebből is van-e külön verizon, meg akármilyen kiadás, amire más verzió kellene.
Volt előtte custom rom fent, meg recovery, de az elvileg nem számít, mert ez felülírja mindet, az összes partíciót, ahogy van, egy tiszta telepítés. Egyszer még régen csináltam hasonlót a N4-gyel, ott is valami rosszul sikerült egy CM telepítéskor, és vissza kellett tolni a gyári rendszert.
Feltettem most újra a flash-all módszerrel kétszer is egymás után a gyári romot, de továbbra sem bootol. Volt Pure Nexus, CM13, CM12.1, MoRom, és egyik sem ment. Mindegyik máshol akad el, nem látok igazán következetességet, hogy hol hasalnak el. Van, aminél csak fekete képernyő van, másik eljut a bootanimációig, néha tovább, néha semeddig.
Új hozzászólás Aktív témák
- RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- ReMarkable 2 tablet alig használt, extrákkal!
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél
- Lenovo Yoga tablet 11 (4GB 128GB YT-J706X)
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest