Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Bluetooth hangszórók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t181
senior tag
válasz
Just_Reboot #58599 üzenetére
Frank 16. Full érintetlen AOSP, csak fixekkel. G+-on Syko Pompos - ra keress rá, nála megtalálod.
Szerk.: 5.1 r3 rom.
-
Just_Reboot
addikt
Tudna valaki mondani egy teljesen sima aosp romot? Ami már 5.1.0_r3 as? Idáig csak a Terminus romot találtam,de az nem jön be.
-
pcnet
addikt
válasz
hudyfiu #58596 üzenetére
Na, jól van, lamer vagyok. Minden kapcsoló offon, de javításnál mérsékelten maradt. Pedig vagy 100x átnéztem.
Swype keyboardot nem swype bevitel miatt használnám. Diktálás miatt vettem meg. Ott is pötyögnék csak automatikus javítás kergetett az őrületbe. Én meg szidom itt a rendszert, aztán javítás és naptár widget is user error volt.
-
pcnet
addikt
-
Fricy78
tag
Sziasztok!
Egy kicsit lemaradtam megint a nexus 4 ügyben. Hogy állunk most romban, fog nekünk is érkezni az 5.1? Vagy az már sajna nem? Nekem nyűgös volt az 5.0.1, ezért visszaraktam a 4.4.4-et. De lehet újra megpróbálom visszarakni egy szűz telefonra, hátha az segít.
-
hudyfiu
senior tag
Csak leírom neked is mert a többieknél nincs ilyen gond.
A naptárral annyi lehet hogy fel kell tenni másik progit mert az újat tették sztem bele.
Jártam én is így de másik progival nem volt gondom, talán több google naptár progi is van már.Akku szerencsére nekem már nem merül talán a gapps miatt van mert minimal-t használok és utána mentett appokat teszem vissza vagy playről húzom le.
Most 77% az akku és már 50 perc kijelző idő van pedig már akkut akartam cserélni régebben.Google bill-ben be lehet állítani milyen nyelvekre javítson és hogy milyen mértékben.
Ha nem ismered a lehetőségeket akkor inkább nézz utána vagy kérdezz.
Itt legalább lehet állítani mindent.
Másik rendszereknél ahogy azt megalkották az úgy is marad.Persze ha nem zavarnak a korlátok akkor lehet azzal jobban jársz.
-
pcnet
addikt
válasz
heidricha #58587 üzenetére
A baj csak az, hogy nem 10%ot esett 5 óra alatt, hanem 28at. Elkezdtem böngészni, 2%/fél perc és 72%on állt meg. Onnét normál tempóban merült. Ez is milyen már, hogy egész éjjel nem merül semmit, aztán felnézek fórumra, elolvasok 5 hsz-t és -28%??? 2 hónapos akksival. Most CM van fent, de ezen meg naptár widget süket. Nem jelez ki semmit. Nincsenek események. Naptár app indít, kér egy accot, amivel szinkronizálhat. Megadom az email címem, azt mondja ez már hozzá van adva. Oké, de akkor miért nem szinlronizál? Nézem fiókoknál, tényleg nincs naptár szinkron lehetőség. Fiók töröl, naptárnál hozzá ad, de megint nincs naptár az accon. Másik romokkal működik. Itt eddig nincs ébrentartás, de már rootoltam, mert a minimum óra jel 1 GHz volt. Minek 1 GHz-en pörgetni a magokat???? Vissza vettem 384re. Másik amire még nem jöttem rá, hogy Google billentyűzet miért javít mindent automatikusan? Google-t is Görögre javítja. Vicc! Minden szó javaslatot, kiegészítést, helyesírás ellenőrzést kikapcsoltam, de javítgat. Miért nincs egy normálisan működő ROM? Oké, hogy iOS-en nem romolhatok, de nem is akarok. Sőt pont az lenne a lényeg, hogy ne kelljen vitatkozni Googl billentyűzettel, hogy a Google az Google és nem Görög. Meg ne pörögjön már 1 GHz-en a proci és ne kelljen rootolnom, hogy vissza vegyem 384re. Lexarom, hogy zárt, csak működjön, ne nekem kelljen könyékig a kernelben matatnom, hogy menjen.
Alkalmazkodó fény erő meg nagyon nem alkalmazkodó. Napfényben árnyékolnom kell a ketemmel és felhúzni 80%ra, lakásban meg kiégeti a retinámat. -
pasztell
csendes tag
(megoldódott a problémám, és nem tudom, hogy kell hsz-t törölni
)
-
törölt tag
válasz
fokukac #58588 üzenetére
Nekem ugyanez volt, csak nem ejfelre, hanem mar 13h korul. Most CM12 (5.0.2) es szinte ketszer olyan jo az akku. Felhasznalas nagyjabol egyezik. Pedig az a ROM meg be sem "erett", mert 24 ora sem telt el. A stock 5.0.1 akkor mar volt vagy 3-4 napos. Nem mellesleg a CM mintha kapkodosabb is lenne. Szerintem a legjobb megoldas a CM es ha van egy jo nightly, nem frissiteni, csak ha verzio valtas van (es akkor is full clean flash).
-
fokukac
nagyúr
Reggel vettem le a töltőről, 1,5 óra kijelzőidővel, 10 perc beszélgetéssel most állok 53%-on, gyári 5.0.1-gyel. Szerintem ez teljesen jó ettől a telefontól.
Megnéztem, nekem is a gugli szolgáltatások fogyasztják a legtöbbet, de nem igazán érdekel, amíg hozza a 3 órát. :-)Nekem jól működik a lolli. Nem melegszik, sokáig bírja az akksi is, és rendszeresen azon veszem magam észre, hogy már megint egy hónapja nem indítottam újra, mert nem veszem észre, hogy belassulna...
-
heidricha
őstag
Nekem SAOSP-n nem sikerült megoldani. Gyári ROM-mal nincs ez a hiba. Almán nemigen cserélnél ROM-ot, kénytelen leszel ehhez hasonlítani
Nem elvetélt ötlet a gyári ROM + GravityBox, bár a LolliGravity-t még nem próbáltam. Valójában a gyári 5.0 tök megfelel nekem, az a pár apróság, ami kényelmesebb a főzöttekben, ennyit biztosan nem ér.
A 2% per óra az baromi sok szerintem. Nem elsősorban egy hétköznap, amikor egy munkanap alatt ez 16-20% (bár akkor is jobb lenne, ha ugyanennyi idő alatt pl. 3-4% fogyna inkább), hanem ha elmozdul az ember, és két-három nap múlva sem lenne baj, ha fogadhatna egy hívást mindennapi töltés nélkül is.
-
Diokhan
addikt
Sziasztok! Kilépek a Nexus táborból, minden jót nektek!
-
-
Just_Reboot
addikt
-
pcnet
addikt
Volt iPhoneom, ezred ennyi szopás nem volt vele. Engem nem zavar a zártság, iToolsal drag&drop másolok rá zenét, videót, dokumentumokat, böngéstéshez, Viberre, emailre nem kell jailbreak. iPod touchom még nem is látott iTunest. Most már Ingress is van rá. Anno egyrészt Ingress miatt váltottam vissza droidra. Na meg az ovisok által rajzolt flat dizájn se jött be. Ami visszatart nagyon, az az ár. 5S-t veszek 100-110e ft-ért és jön iOS 9 és belassul. 2 évente meg nincs pénzem megvenni 250e ft-ért a legújabb modelt. Bár ha azt veszem N4 is 120 ezerben van 1,5 év alatt... És teker a Google Play szolgáltatások, hívás közben nem halljuk egymást, memory leak, kamera reboot, már vissza mentem 4.3ig, ott nincs push...
Ricardo: Purity 4.4.4. De Lollipop is 2-5%onként merült, vadi új akksival.
Nem az a baj, hogy 5 óra alatt merül 10%ot, hanem az, hogy teker.Zsírkrétamen: Cserélünk?
-
Mzombi
aktív tag
válasz
dragon1993 #58524 üzenetére
Neked milyen esetben csinálta? Wifi-ről mobilnetre automatikus váltásnál, vagy zenehallgatásnál?
-
adamfriday
senior tag
Ha valaki használ megbízható vízálló tokot, amiben akár a vízbeesést is megússza a telefon, dobjon nekem egy linket plíz.
-
Nekem volt már N4-em nem rég, most iPhone 4s-em van. Nem értek mindennel egyet. Nem véletlen váltottam át erre, ha valakinek elég egy alap rendszer, nincsenek extra igényei, egy iPhone, egy 4s is mind a mai napig ellátja az embert. (Bár mondom én, aki nem játszik telefonon.)
Egy szó mint száz, egy alap netezős zenehallgatós telefonra még bőven elég egy IPhone 4s is a mindennapokra.
(Az már más dolog, hogy én is most váltanék vissza N4-re, de csak a plussz extrák, rendszerek, android szüksége miatt)
-
appel
őstag
El foglak keseríteni...
Nálam van a családban iphone4s, ipad mini, és Nokia lumia is...no meg nekem egy nexus4 és egy nexus7.
Lehet kacsintgatni ios felé, de ott már nem csak az lesz a bajod, hogy valami nem jó, hanem az, hogy b*meg, ennyi pénzért ez tényleg ilyen?
Én véleményem:
- ipad az üzemidőt kivéve kuka, elmúlt felette az idő (lassú, és drága, szokatlan progik, amik semmiképpen sem nevezhetők jobbnak az androidosnál)
- i4s felett is már elmúlt az idő (lassú, hívásoknál ugyanúgy várni kell 2-3 mp-et, nem tetszik az OS sem)
- wp meg mindenben egy vicc (mondjuk alsó kategóriás lumián 100%) (fos progik, állandóan újra kell indítani, mert nem épül fel a hívás vagy nem hallani semmit)ilyesmi, szóval hajrá
ui: Egyébként pedig miért baj, hogy 5 óra alatt 10%-ot merült?
-
pcnet
addikt
Letiltottam Google Play szolgáltatásoknál az ébren tartást, ennek ellenére 5 óra 14 percből 5 óra 3 perc az ébrentartás. Kezd unalmas lenni, hogy 2 hónapja 2-3 naponta ROMolgatok, kernelt cserélgetek, de hiába. Kezdek kacsintgatni iOS felé. Eddig amennyire imádtam a Nexust, most úgy kezdem megutálni. Nem igaz Google nem tud már valamit kezdeni ezzel az ébren tartás dologgal.
-
t181
senior tag
-
pcnet
addikt
4.4.4 (Purity ROM) alá tud valaki ajánlani kernelt? Jó akku idő, stabil működés, UV lenne szempont. Hells Core b65 környékén lemaradtam, anno hosszú töltési idő miatt panaszkodtak rá többen.
-
C.Brigante
veterán
Kis halp kellene. Egyik naprol a masikra azt
Mondja a telefonom nem tolt fel kepet sem meszindzseren sem instagram on. Erre van valakinek otlete miert? Tolti a kepet egy ideig aztan failed el kiall. -
szezso15
addikt
Akkor sejtheted, miért nem tesztelgetek.
A Frank ROMban nem a gyári kernel van alapból? Mert az UV-ról az még életében nem hallott...
Más: Amúgy biztos, hogy kapunk 5.1-et, mivel az AOSP forrásban ott feszít az 5.1.0_r3-as branch alatt a N4 device tree-je. Csak idő kérdése.
-
t181
senior tag
válasz
Just_Reboot #58564 üzenetére
-
t181
senior tag
válasz
szezso15 #58555 üzenetére
Mondjuk anno érettségi, most meg félévi vizsgák előtt Én sem mertem tesztelgetni.
Pedig így szerintem adhatsz neki még egy próbát, mert 99%, hogy az UV az oka. Először másik 5.1 ROM/kernel párossal próbálkoztam, újraindulgatott, vissza is tettem a backup-ot. De most nem hagytam annyiban a dolgot, volt időm is tesztelgetni (előadáson ültem), és elkezdtem emelgetni a fesz-t. Egyszer még újraindult, még emeltem rajta, mondom, ha ezután is újraindul, megy a restore, de minden jó lett.
Nekem most -140-en van, tehát 91MHz@710mV. Fastest, tehát az UV-re legalkalmasabb CPU-m van. Javaslom, hogy először próbáld UV nélkül használni, és ha úgy minden oké, akkor adhatsz neki.
(#58558) Justreboot
A commit-ok benne vannak, de az app nincs, szóval csak le kell tölteni Play-ből. -
Just_Reboot
addikt
válasz
Zsírkrétamen #58561 üzenetére
Szívesen, a PA stabilitásával nincs baj csak kevés feature van benne.
-
válasz
Just_Reboot #58560 üzenetére
Ahh, oké, remélem lassan kijön, én szerettem azt a rendszert :/
Na, ezekről még nem hallottam, ha meg lesz a telefon, mindenképp kipróbálom, köszi mindkettőtöknek -
Just_Reboot
addikt
válasz
Zsírkrétamen #58559 üzenetére
PA-ból még csak Alpha buildek vannak.
Jó a Franco de nekem a HellsCore jobban bejön vagy van még a Hells Doctor illetve Nash kernel. Ja és nálam nincs gond a CM-el. -
válasz
szezso15 #58550 üzenetére
Ez egészen jól hangzik. Gyári rom alá érdemes valamilyen kernelt berakni? Franco kernel? Illetve a paranoid-pac romokról sokat nem találtam, tényleg 4.4.4 az utolsó verzió belőlük jelenleg?
Hát ez furcsa, nem gondoltam volna, hogy a CM-el lesz pont ez, na de sebajKöszi
Nem is az, használatra nekem is elég lesz, hiszen a hardverileg kevesebb Iphone 4S tökéletesen elegendő volt számomra, netezésen és zenehallgatáson kívül nem is használom másra a telefont, csak hogy maga a rendszer se laggoljon, ne faggyon random ki, átlagos felhasználásra elég legyen, meg azért annyira hamar ne avuljon el.
Igen, és köszi mégegyszer -
Just_Reboot
addikt
Ebben a Terminus romban benne van a Layers?
-
LilProphet90
senior tag
Sziasztok! Nemrégiben lettem én is Nexus 4 tulajdonos (kicsit megkésve).
Egyedüli szokatlan dolog a feltűnő digitizer, ami, ahogy olvastam sokaknál okozott fejtörést. Sajnos nem csak kikapcsolt állapotban, hanem bekapcsolva, világosban kültéren, ha kicsit előre fordítom a telefont (tehát nem szemből nézem), és elkezd tükröződni, egyből látható lesz a digitizer mintája. Ez nálatok is így van? Esetleg valamilyen matt fóliával vagy hasonlóval nem lehet csökkenteni ennek a mértékét? Mert egyelőre elég szokatlan, és kicsit zavaró is. Beltéren nincs vele probléma, sőt, erős napsütésnél sem látható, ha be van kapcsolva. Előre is köszönök minden választ!
Amúgy gyári 5.0.1-esen (+HellsCore kernel) nálam is "beragad" néha a záróképernyő, olvastam olyan tippet, hogy öt ujjal feloldható, de még kipróbálni nem tudtam, azóta nem találkoztam a problémával.
-
Sanya
nagyúr
válasz
C.Brigante #58540 üzenetére
Csak szeptember? Mondjuk jogos, inkább szeptember-október, mintsem elkapkodját. Új még ez a telefon, alig ismerték ki
-
t181
senior tag
-
t181
senior tag
válasz
Just_Reboot #58549 üzenetére
Nincs ilyen gyűjtőhely. Főleg, hogy az SAOSP és Frank frissítései max csak hozzászólás formájában kerülnek fel xda-ra, mert az OP-jük nincs frissítve már.
-
szezso15
addikt
válasz
Zsírkrétamen #58548 üzenetére
Szia!
Nekem nagyon tetszik a Lollipop, tényleg minőségi ugrás a Kitkat után (mivel nálam nem fordult elő semmi, az eddig a topikban említett bugok közül, ezért számomra hibátlan), most, hogy feldobtam az 5.1-es AOSP-t, még jóval gyorsabbnak is tűnik, mint a gyári 5.0.1.Hibákról én nem tudok beszámolni, majd mondja, akinek van vele valami problémája, számomra 10/10.
CM romot én nem ajánlom, felraktam, hamar le is szedtem, merült, mint a Titanic, bugos volt, kifagyogatott, csak újraindítás segített néha, a gyári még - egyelőre - sokkal jobb alternatíva szerintem. Jelenleg a legfrissebb gyári ROM az 5.0.1-es, forrásból fordítva van rá 5.1 is, de ez is érkezik majd, csak idő kérdése. A toolkit rootol, működik, ahogy kell.
Hogy érdemes-e, szerintem használatfüggő. Nekem, napi 2-2,5 óra zenehallgatással, 1-2 óra netezéssel, pici játékkal, pár 10 perc játékkal tökéletesen hozni tudja, ami szükséges. Mindig gyors, nem akadozik, nem gondolkodik, nagyon jó társam a mindennapokban (brrr de Samsungos volt ez), nem beszélve arról, hogy még szép is.
Szerintem ilyen használathoz még 1-2 évig biztos elég lesz (nekem). Persze, ha GTA-zni akarsz rajta naphosszat, akkor nem biztos hogy ez a legjobb választás, mivel a verziók előrehaladtával biztos, hogy egyre nagyobb lesz az erőforrásigény.
Ennyi, remélem kimerítő választ adtam.
-
Just_Reboot
addikt
Xda-n az 5.1-es romoknak nincs valami külön gyűjtőhelye? Vagy csak én nem találom?
-
Üdv. ismét
Régen már volt Nexus 4-em, de rendszer bugozási, illetve romolgatás megunása miatt eladtam ezt a telefont.
Átmentem egy nagyon más rendszerre (ios), de a stabilitásán kívül semmiben sem jobb számomra, mint a droid volt, és ezerszer kompatibilisebb volt, ezért lehet, hogy visszaváltanék Nexusra.
Kérdésem, hogy milyen az új lollipop? A gyári rendszer mennyire használható, mik a hibái? CM romok még mindig a legstabilabbak átlagban? Hol tart most a telefon verziószámilag (és milyen romnál)? Wug toolkit továbbra is rootol stb. 5.0-tól felfelé? Szerintetek érdemes még ilyen telefont venni, mennyire időtálló szerintetek, mindennapokban még elegendő?
(Elnézést a szokásos kérdéskörért, de valahol 4.3 környékén volt az utolsó rom, amit használtam ezen a telón, és onnantól nem nagyon követtem sem a fórumot, sem az android változásait...)
-
t181
senior tag
válasz
szezso15 #58539 üzenetére
Először újraindulgatott, de aztán rájöttem, hogy sok volt neki az alulfesz, állítottam rajta, azóta minden tökéletes.
(#58541) dannyl
Terminus ROM
Hells Doctor kernelLeírás van a ROM xda-s linkje alatt. De ha raktál már fel custom ROM-ot, semmi újdonságot nem fogsz találni.
-
NTonee
veterán
válasz
dragon1993 #58542 üzenetére
aztán már lehet, hogy 5.1 r3 lesz vége. Épp tegnap néztem, hogy már 5.1ből is több van, a N6 már a harmadik verziónál jár, a N5 meg a másodiknál (illetve már az is r3, az egyik kimaradt).
-
dragon1993
őstag
válasz
C.Brigante #58540 üzenetére
Egyenlőre még se Nexus 9 se az Nexus 7(2013) nem kapta meg.
Valamikor az N7(2013) GSM verziós kiadásával egyidőben kapjuk szerintem. -
C.Brigante
veterán
Marcius vege, 5.1et most mikorra ígérik, szeptember? Má a 2012es N7em is megkapta. lol
-
hudyfiu
senior tag
válasz
Just_Reboot #58536 üzenetére
Ja és csak hogy a bugos rendszerkre megint reagáljak...
Totál tiszta rendszert egy nyomorult téma is kiakasztotta. Van aki ezeket sem tudja kiszűrni...
Pedig ugye androidnál mint tudjuk nem nagyon ellenőrzik és foglalkoznak vele mi kerül a store-ba.
-
hudyfiu
senior tag
válasz
Just_Reboot #58534 üzenetére
Csak bírd ki egy hónapig hogy te tegyél új rendszert
-
Just_Reboot
addikt
Holnap felrakok egy CM12-t kíváncsi vagyok nálam elő jönnek-e az általatok felsorolt bugok.
-
hudyfiu
senior tag
válasz
dannyl #58530 üzenetére
Pont azt tettem fel miután véletlenül sikerült totál nulláznom a telót.
Holnap kapja az ívet majd úgy is...
Kíváncsi vagyok találok-e valami hibát, eddig semmi.Lehet nálad is kellene egy teljes reset
Minden program megnyitva a háttérbe és még van 1,5 GB RAM
Igaz csak 2 chrome oldal van ami ennyi szokta... -
dannyl
addikt
válasz
Ricardo #58529 üzenetére
Többször van, hogy nem tudom feloldani a kijelzőt. Hangerőgombot, ha megnyomom, akkor azon tudok "tapizni", de magát a feloldást nem lehet megcsinálni sehogy. Restart megoldja. Ha valamit csinálok, és közben hívnak, a fölül megjelenő kis ablakra nem lehet rányomni, hogy "válasz", mert nem reagál. Kijelző lezár, majd felnyit, és hagyományos módon kék telefonkagyló felé csúsztatva fel lehet venni. Most a chrome zavarodott meg. Nem lehetett váltani a lapok közt, mindegyik "kiúszott" a képből lefelé, bármerre húztam az ujjammal. A programok közt csináltam egy kényszerített leállítást, de az se oldotta meg. Restart lett belőle. Ami nem mellékes még, hogy annyira merül, hogy borzasztó. Elment a kedvem tőle teljesen...
-
dannyl
addikt
Na végképp meggyűlöltem a CM-et. Tele van buggal. Van már valami használható 5.1-es ROM?
-
Just_Reboot
addikt
Vannak már külön 5.1-re optimalizált kernelek?
-
hudyfiu
senior tag
Véletlenül sikerült totál lenulláznom a telefont.
Nagyot néztem mert bootloaderbe se akart belépni.
Megoldódott mert csak a kábel volt gyenge de nem is ez a lényeg.Olyan szinten felgyorsul a telepítések/adatok visszaállítása...
Pedig sok olcsó tabletet hoznak hozzám és az az alap hogy formázom az összes memóriáját mert a sok kis fájl be tudja lassítani de a saját telefonon nem is gondolkoztam hogy gyorsíthat mert nem volt vele bajom.Most felment egy rendszer, adatok alkalmazások visszaállít és mikor az adatait állította visszafele kb 2x gyorsabban csinálta.
Szval akinek baja van a telefonnak ez is alap kellene hogy legye...
Normális kábellel kötni a géphez ha nincs kapcsolat + a belső memóriát is formázni.Csak ötletek...ha valakinek gondja van vagy olyan hiba ami másnak nincs.
-
Mzombi
aktív tag
Hátha vkinek volt hasonló (korábban is írtam már erről) gondja..., 4.4.4 alatt is, meg most 5.0.1 alatt is majdnem minden nap csinálja a telefonom:
füles be, elindulok otthonról (wifi), automatikusan átvált mobbilnetre a telefon, fülesen (headset) gomb benyom, zene elindul háttérben (Play zene) és amikor szeretném feloldani a képernyőzárat, vagy bármit szeretnék rajta csinálni, szétfagy a telefon, nem reagál abban a pillanatban semmire, csak pár perccel! később, de akkor sem tudok kb. semmit kezdeni vele, max hosszan nyomva a bekapcsoló gombot leállítani...
Újraindítás után mintha mi sem történt volna. Lehet, hogy túl részletesen írtam le a körülményeket, de mivel nem értek hozzá, így nem tudom, hogy melyik részén akadhat össze és mi mivel (jah és stock, semmi mókolás). help!! -
heidricha
őstag
válasz
AcCEsS #58518 üzenetére
Köszi, de akkor nem volt teljesen világos, mire gondolsz. Már tudom, hogy a Privacy guard-ra, de SAOSP-ban nincs ott olyan, hogy felébresztés, az ébrentartás-t meg hiába tiltottam le.
Most gyári van, root-tal, HC kernellel, nincs ilyen gond.Érdekes, hogy telefonálási hiba semmilyen ROM-mal nem jött elő (kivéve, hogy a telefon alkalmazás lassan jelenik meg) és a kamera is csak akkor rendetlen, ha alacsony a fesz és a min. órajel is.
-
AcCEsS
senior tag
válasz
heidricha #58505 üzenetére
Már leírtam egyszer a megoldást, de ismét bemásolom:
...mert a Play Szolgáltatások állandóan ébreszti a telót, több ezerszer néhány óra alatt. A megoldás, hogy az Adatvédelem -> Adatvédelmi beállítások -> Google Play Szolgáltatások részen, egy hosszú érintésre bejövő részletes beállításban a "Felébresztés" és az "Ébren tartás" funkciókat ki kell kapcsolni. Ettől még a Google funkciók menni fognak, a szinkronizálás és a többi dolog mind működik...
*******Ez CM alatt tuti jól megy, jelenleg 74% a töltöttségem, és 4% az awake!
-
oleeg
tag
válasz
hudyfiu #58502 üzenetére
Szia!
Pedig sokunknak volt/van ilyen problémája. Nekem is teljesen változó, hogy a KitKat alatt mikor jött elő. Volt amikor többszöri fényképezés alatt sem, de volt, hogy csak a vakut lámpaként használtam és újraindult... Most az 5.0.1-en eddig nem volt ilyen gondom, helyette lett a telefonálás probléma. Őszintén szólva gáznak érzem ezeket a hibákat a Google stock telefonjával/romjával. Nagyon hasonló véleményen vagyok mint NewmanHD, de Iphone-ra csak az ára miatt nem váltok, amúgy valószínűleg az lenne a következő (amiben utána ugyanúgy csalódhatnék természetesen). De a következő telefonom már nem Nexus lesz. A Nexus-t pont azért vettem, hogy ezeken nem lesz ilyen probléma, de legalábbis nagyon gyorsan javítják majd.
Megjegyzem, nálam sincs semmilyen mod, kevés app-ot használok, valamint az 5.0.1. upgrade után volt factory reset...
Viszont a Nexus7 (2013) tabletem tökéletesen működik és nagyon szeretem...
Üdv:
o
-
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy nem tudok az eszközre másolni számítógépről, nem látja mint MTP eszközt. Próbálkoztam hogy letöltöm a Nexus Root Toolkitet, és felteszem a harmadik lépés alól a Google drivereket, de nem oldotta meg. Tudjátok valamit javasolni hogy oldjam meg?
-
fatal`
titán
válasz
heidricha #58485 üzenetére
Google változtatott az update service működésén és custom romon jelentkezik a probléma. Feltéve, ha erről van szó.
A hibát az okozza/okozta, hogy folyamatosan próbálja hívni az OTA servicet, de nem tudja mert le van tiltva.
CM Nightlyban már javítva van.
Ez a commit (és a párja a frameworks_baseben) javítja.
-
heidricha
őstag
válasz
Peterhappy #58509 üzenetére
Támogatott Greenify-om van root-olt készüléken, de semmit nem használ mostanában sajnos.
Megnéztem a javaslatokat a SAOSP G+ oldalon, de amit Gapps downgrade nélkül javasoltak, egy sem használt sajnos, továbbra is nagyon magas az üresjárati fogyasztás.
KitKat ROM simán feltehető TWRP-ből a Lolli helyett, vagy fel kell tenni a gyári 4.4.4 imidzset előtte?
-
törölt tag
Jelentem felraktam a stock 5.0.1-t. TWRP-vel, SuperSU-val, azt kalap.
-
-
helltp
aktív tag
válasz
Peterhappy #58507 üzenetére
Egyenlőre jónak tűnik, köszi a tippet.
-
t181
senior tag
válasz
#59070464 #58499 üzenetére
Dirty Unicorns 9.2 + Hells Doctor kernel. Az égvilágon semmi bajom vele, minden tökéletes, pedig hetek óta használom, 76 általam telepített app-pal. És valamiért még egyszer sem indult újra a kamera használata miatt. Nem akarlak rábeszélni, de nekem tényleg nagyon bevált.
Itt van tegnapi 5.1. Nagyon dicsérik, de van egy hibája. Az app picker nem igazán működik. Illetve valahogy működésre lehet bírni, még a mai nap folyamán megnézem.
De ez valami globális AOSP 5.1 bug, nem készülékspecifikus. -
mihione
őstag
Ls+ nash kernel a tuti paros,ezzel meg sose volt kamera rebootom elotte stock lollival igen.minden szep es jo ugy mukodik ahogy kell.egy probat megerne nem lesz tobb ido felrakni mintha egy albumot konvertalnal apple losslessbe
-
hudyfiu
senior tag
válasz
Bocsi mert én kezdtem bele de csak arra próbálok rávilágítani hogy másnál nincsenek ilyen gondok.
Lehet csak egy nagyobb reset kellene neked vagy nemtom mert pl nálam kamera reboot talán még sosem volt.
Emlékszem mikor kijött talán a 4.4 akkor ide írtam is hogy csináltattak velem egy tesztet és valami 100 képet csináltam gyorsan egymás után minden beállítással és semmi gondom nem volt.
Bár a kamerával nekem sose.Vagy csak sikerült kifognod valami hibásat.
1 nagy takarítást azért még lehet megérdemelne.Justreboot: Én is azt csinálnám.
-
helltp
aktív tag
válasz
Ahogy érzed, de továbbra is hangsúlyozom, 2 perc, telórol el lehet végezni és veszteni nemigen tudsz vele.
Más, valaki tud valami jó megoldást a fényerőszabályzásra? Nagyon primitív ez ami a lollipopban van. Arra gondolok, hogy fix offsetet ad a csúszka. Ha mondjuk feltekerem a maxra akkor (hasamra ütök) +30%-ot rádob a fényerőre, mindig, ami azért szar, mert ha lekapcsolom a villanyt akkor nem megy le 0 fényerőig, csak 0+ 30% -ig. Még mindig nem panaszkodnék, ha legalább középállásban az egész fényerő skálát használná, de nem, ott sem megy le teljesen minimumra... Olyasmi kéne mint a GPad-en, ott ha föntebb veszem a csúszkát, akkor általánosságban világos lesz, de kuksötétben minimum fényerő van verőfényes napsütésben meg max.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest