Új hozzászólás Aktív témák
-
DeltaPower
addikt
diszkrét vga-val jobb lenne, de a stílus tetszik: semmi csicsa, csak funkcionalitás, jó áron. több ilyen gép kellene.
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Khelben
nagyúr
Csak nekem nem jön ki az 1280x768-ból a 16:10es arány?....
-
efegyke
tag
Huha,kicsit erdekes velemeny akalult ki bennem a teszt elolvasasa kozben.Nemreg vettunk a baratnomnek laptopot samsung r528 es 123Ezer forintert 2200as pentium dual core processzort(1 mb l2 minusz de 100 mhz plusz a core 2hoz kepest),3giga ddr3 ramot,es az e-sata kivetelevel(ami nincs benne) ugyanezt az osszeallitast kaptuk,ledes kepernyovel es oszinten megvallva a design nagyon tetszett minden lanynak aki megnezte a gepet.a garancia arra is ket ev.Emellett nekem nagyon tularazottnak tunik ez a gep.
Bocsi de ez van...
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
gyenge hangszórók és súgó hangkimenet
mit súgott?
lemaradva bizony... de majd bepótolják
szerintem jónak tűnik..
-
Chaser
legenda
"A Gigabyte Q1580M összes csatlakozóját két oldalára rendezték. Jobbra elöl két hang, majd két USB indít, őket a DVD-író és a tápcsatlakozó követi, a sort pedig a Kensington zárja zárja."
Lehet azt tudni, hogy a GB-t ki szervizeli? Van itthon szerviz vagy callcenteres baromkodás van mint acernél pl? Gart lehet bővíteni? Most nem tudom az árakat, de pár hónapja 140k-ért volt Toshiba i3-mal mikor még néztem, 155k-ért Dell inspiron 3 év helyszíni garral, csak a hangjára nagyon panaszkodtak.
szerk: toshibára 2 év a gar de az is bővíthető 3-ra, dellnél meg a 3 év 5-re
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
zsigus
őstag
"őket a DVD-író és a tápcsatlakozó követi, a sort pedig a Kensington zárja zárja."
-1 zárja
"és északi hídra csatlakozó hőcső bal oldalán, egymás fölött látható a kér DDR2 memóriahely"
két
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
A pentium dual core sokkal lassabb mint a Core 2, hiába van 100mhz plusz, itt is olvashatod, hogy ez a gép is olcsóbb azzal procival (-10e), és akkor már az ára ott van amennyiért vettétek a másikat. Ja és Bluetooth, sem N-es WiFi sincs a samuban, de ebben viszont van.
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Igen, pár hónapja még ezek voltak az árak. Csak azóta "kicsit" megugrott a dollár árfolyama, sőt ezek az érdekes gépek ki si futottak. Tán rájöttek a gyártók és forgalmazók, hogy túl olcsók. Most az a 180-200k-s szint van, amit a cikkben írtam.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Inkább azt mondanám, hogy alig van eltérés. Nézd meg itt egymással szemben a 2 GHz-es Core 2 architektúrát 1 MB cahce-sel és 166 MHz-es FSB-vel illetve 3 MB chache-sel és 266 MHz-es FSB-vel. Az E4000 és E6000 között még ennyi sincs.
-
zsigus
őstag
Furcsa, lehet hogy akkor notiknál más a helyzet, de asztalinál a pentium meg sem közelíti a Core-t. (Főleg azért mert a Pentium egy selejtes Core, és le van tiltva egy része)
De akkor nem szóltam azt hittem, hogy nem véletlenül olcsóbb.
Nekem is volt régen P. Dual-Core-os notim végül is nem volt olyan lassú, de lehetett volna gyorsabb is.
Viszont a memória kezelése jobb, mindenhol magasabb pontszámokat ad, bár ez nem hoz olyan sokat, sőt...[ Szerkesztve ]
-
efegyke
tag
Az a proci a t4400as.En is alaposan osszehasonlitottam elotte a 2procit es az eg vilagon semmi kulonbseg nincs a pentium dual core t4400 es a core 2 duo t 6500 kozott felepitesben a cachet leszamitva.Videoatalakitasban(avi-mp4) meg jobb is a plusz 100 mhz
A wifi valoban nem n-nes de oszinten:mi lanoztunk mar 6 an g-s wifivel es nem akadt a jatek,az atlag embernek meg nincs olyan szelessavu internetelerese otthon ami meghaladna az 54 mbites limitet.Itthon szerintem total kihasznalatlan a szabvany adta savszelesseg tobblet.
A bluetooth hianya pedig azert nem zavar mert vettunk hozza egy bluetoothos egeret amihez volt egy pici adapter amit ki se kell huzni a gepbol. -
őstag
Van értelme ezek között a " kifutó " modellek között keresgélni. Anno én is így vettem a régi laptopomat. Ha jól felszerelt gépet szeretne az ember, és nem akarja megfizetni az újdonság erejét, akkor bizony érdemes elgondolkodni. Én anno 100-al olcsóbban vettem a gépet, mert kifutó volt, pontosabban régebbi platformos, és ezáltal olcsó, de jól felszerelt darab.
Ez a gép is tetszik, ha mondjuk 150-160 körül lenne windows 7-el, akkor még ajánlanám is ha megkérdeznének -
smkb
őstag
Igen, valami hasonlót tapasztaltam én is. A januárban vett Acer Aspire 57380ZG notim most 15.000 fttal többe kerül a legolcsóbb helyen is, holott, T4400-as, hd4570, semmi extra. Nem sokkal később megjelentek a corei3-as utódok, hd5470-el, meg corei5-ösök hd5650-el. Alig kerültek többe. 1-2 hónap alatt az utódmodellek szinte eltűntek (corei5 +hd5650 szinte alig volt egy rövid ideig), csak a leggyengébb kivitelek maradtak, az előd T4xxx/T6xxx modellek meg szépen megdrágultak, de továbbra is elérhetők teljes kínálatban.
Nekem az a gyanúm, hogy pl Acer is úgy döntött (és pár másik gyártó, és ezért nem véletlen hogy kifutattak egyszer csak a corei3-5 szériás viszonlyag kedvező árú gépek), hogy a corei procikat feljebb tolja, inkább magasabb árkategóriás gépekbe szereli, ne vigye a nép a mezei, kedvező árú Aspire 5740 szériában....mivel a T6xxx és T4xxx is tökéletesen elegendőek ezekbe a gépekbe.
A fent említett Aspire 5740, corei5, hd5650 1gb, 4gb ddr3, win7 home premiummal volt 186.000 bruttó. Nagyon jó vételnek számított. Mára csak 3d kijelzős verzióban van ezzel a felszereltséggek 230.000 körül....
-
rudi
nagyúr
Meg elkezdtek játszani a kiegészítőkkel is. A Bluetooth pl. eltűnt az alap Core i3-as gépekből, HDMI azért van, de eSATA legkorábban 180-200k környékén. Az előző generációban viszont a T4000 és T6000 már közepesnek számított, mellette szinte alap a Bluetooth, és a GB példája is mutatja (meg ott a Samsung R523), hogy akad HDMI + eSATA-s modell is.
-
rudi
nagyúr
Szerintem asztali vonalon sem volt akkora eltérés azoos órajelen. Csak ott figyelt az Intel, hogy mondjuk E3000/E4000 és E6000/E8000 egyszerre ne legyen azonos órajelen. Itt van pl. az E4000 és E6000 viszonya, alig pár százalékos eltérés látszik a tesztekben. Itt meg az látszik, hogy az E7300 és E5200 között úgy 10% különbség van, pedig az előbbinek 5%-kal magasabb az órajele.
[ Szerkesztve ]
-
boeing
senior tag
140K annyit nem ér,egy jobb Acer vesszek érte.
-
Chaser
legenda
Mostanában nem követtem a a notesz árakat, mindenesetre a dellnél megint van egy bestbuy gyanús cucc, 14"-os gép 120k körül, valszeg kifutó, angol billes, de jó felszereltségű.
zsigus: A dula-core nem sokkal lassabb a c2d-nél, sőt. Ami a lényeg, hogy pl a 6-os szériában van SSE4.1 is, meg gondolom a fölötte levőkben is, a dual-coreban nincs, ez HD filmnél meg konvertálásnál azért dob a teljesítményen, 1ébként c2c alkalmazásfüggő a lemaradás, de nem annyi mint amennyit az ár indokolna.
shteer: Végül is jah
szerk: Khelben: Vagy csak szeretnéd gyorsabbnak érezni a géped Érdekes lenne ha a 3.3G-s pentium lassabb lenne a 6500-nél, mellesleg az is pentium, nem mellesleg c2d is lehetne ahogy az E5 is, elég megnézned a 65nm-es első c2d-t, az E6300-at, 266-os FSB, 2 mega cache, ugyanez van a a pentium E6-okban csak 45nm-en, mégis pentiumok, az E5 meg annyiban kevesebb, hogy alap 200 az FSB és a legelső modellekben nincs VT, ami a teljesítményt viszont nem befolyásolja.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Viszont a notiknál legalább olyan fontos dolgot mint a hw még nem tudom, hogy áll a GB a szervizháttérrel?
-
vakarcs
aktív tag
rudi:
ezzel a samu-val erdemes osszevetni: [link]
T6600, 4gb DDR3, 500gb hdd, HDMI, diszkret vga...
BT valoban nincs, de ebben az arkategoriaban szerintem azert jobb valasztas, mint mondjuk a GBVAki
eladó a világ :)
-
nagyúr
A maga kategóriájában végülis nem rossz vétel. Kifejezetten üdítő még Core2Duo-s gépeket látni. Annyira úgy se értem mért van mindenki úgy oda az Core i-s procikért (melegebb, nagyobb fogyasztás igaz erősebb is).
Més que un club!
-
DriderG
tag
Én ezt április végén néztem, akkor a 4 Gigás verzió volt 116 000, a 2 Gigás meg valahol 100 körül járt, ha jól tudom.
-
Alchemist
addikt
Ez annyit jelent, hogy a gyorsabb processzor egységnyi feladat elvégzésére kevesebb energiát igényel, mert hamarabb elvégzi, kevesebb ideig van nagy energiaigényű állapotban.
Ennek valamelyest ellentmond a videolejátszás (gondolom azonos szoftver) közben tapasztalt nagyobb teljesítményfelvétel.
Korábbi tapasztalataim szerint a régi egymagos Centrino-k (nem HD-s) videolejátszás közben kevesebbet fogyasztottak, mint a Core 2 Duo hasonló órajelen.Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
őstag
válasz Alchemist #35 üzenetére
Ebben az esetben nem fontos, hogy egységnyi idő alatt mennyi műveletre képes. Pontosabban fontos, egy bizonyos mértékig, hogy folyamatos legyen a lejátszás. Viszont a film, az mindegyik procin ugyanannyi ideig tart. Kódolásnál előjönne Rudi által kifejtett tézis. Centrino nagyon keveset fogyasztott anno. Jól sikerült konstrukció.
-
rudi
nagyúr
A videolejátszás éppen nem jó példa. Mert más a két rendszerben az IGP, ami a lényegi részét végzi a feladatnak. Jobb példa egy film konvertálása (vagy egy renderelés). Azt mondjuk a Core 2 Duo két óra alatt végzi el, két óráig zabálja az akkut. A Core i-nek kell hozzá mondjuk másfél óra, és máris nyertünk vele fél órányi akkuidőt.
-
gyorsabban lejátsza a filmet, hamarabb végetér, így kevesebbet fogyaszt.
amúgy miért gond az hogy ingyenes oprendszerrel jön? Julinéni ugyanúgy nem fog a win7-hez érteni, aki meg ért hozzá, annak meg mindegy, cégek pedig felrakják azt amire licenszük van. ha valaki évente cserél gépet, lehet jobban jár ha vesz külön oprendszert és azt rakja az aktuális gépére, minthogy évente megveszi ugyanazt. Pláne ha még a régi XP is elég amire kell...
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
Champipi
aktív tag
Raktárkisöprés! Hehe. A PhotoHall gagyi és drága ajánlatai jutank eszembe erről a tesztről.
-
Findzs
addikt
nekem tetszik
kinézetre is és csatlakozók tekintetében isegy baj van vele a tapipadnál a billentyűk 1-2 év alatt le fognak kopni
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
-
pepucs
tag
Ez a notebook ( nekem laptop) az úgymond "paraszti" népnek való (mint jómagam) akiknek nem kell brutál teljesítmény és nagyon drága lapi, csak jól működjön még egy jó darabig.
Tehát ez a lapi nekem való
[ Szerkesztve ]
"azt mondta reggel a rendszer, hogy adjak meg új jelszót. Beírtam, hogy faszom, erre kiírta, hogy túl rövid ..."
-
USAnotebook
tag
úgy emlékszem t5xx procival volt először elérhető ez a gép, ugyanezzel a típusjelzéssel4-5 hónapja.
ha azóta T6xx procival forgalmazzák, és az összeszerelés minősége is jobb lett, akkor valóban jó gép lehet, de ha a házon nem változtattak, akkor én még hozzátenném, hogy a zsanérja tragikus, rossz minőség, még a kábeleket is látni benne, majdnem kilógnak, hatalmas illesztési hézagokkalha ezt a hibát javították azóta, igazán átnevezhették volna, nekem így rossz benyomásaim vannak a márkáról..
USAnotebook.hu
-
simonzé
addikt
Ezt is megértük... Egy oprtendszer nélkül 140000-es, idejétmúlt műszaki és esztétikai megoldásokkal felszerelt, full fapad gépet olcsónak titulálnak... Hmmm... A reális ára 2 év garanciával nem több mint 120e lenne, de ez csak az én véleményem
I don't fit in. I fit out.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xbox Series X|S
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Philips LCD és LED TV-k
- Gyúrósok ide!
- Megérkezett Magyarországra a Xiaomi Smart Band 9 Pro
- Milyen monitort vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- (970gramm,15 mm!!!)ACER SWIFT 5 Érintős FullHD IPS,core i5 8250u(8X3,4Ghz)Vil.bill, 8-16GB RAM,SSD,
- ACER UltraBook,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz)4-16GB RAM,SSD,szép
- Lenovo LOQ 15IRH8 Gamer laptop , RTX 4050 , i5 12450H , 16GB DDR5 , 512GB NVME
- ACER 14,1",10.gen.Intel SILVER N6000(4X3,3Ghz) 8-16GB RAM,SSD, jó akku,újszerű
- ACER SWIFT FullHD játékra is,RYZEN 3 4300u(4X3,7Ghz)Világító billentyűzet, 8-16GB RAM,SSD,szép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest