- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Blu-ray lemez tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
kopi72
aktív tag
-
kopi72
aktív tag
Ok csak elveszik a dolgos kis mehek mezet, nem is tudom kikre hasonlitanak :-) Am ugy hallottam a darazscsipes jo a reumara vagy a halalra. Lehet nyitnod kellene fent a padlason egy wellnessz kozpontot vagy ravatalozot!
[ Szerkesztve ]
Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!
-
kopi72
aktív tag
ezzel lehet epiteni egy robot mehecsket, h beporozza a ket sarga barackfamat? 4 eve nincs termes rajta, se mag/gyumolcs kezdemeny sem. Vagy ez a sok memoria ami benne van erre sem lesz eleg?
Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!
-
icp1970
senior tag
Érdekes cikk. Köszi.
-
Kristof93
senior tag
Látom elgurult a gyógyszertár.. Nem tudom miért kell Apple-t meg AMD-t ide keverni, ők nem foglalkoznak sem ilyen chipekkel sem gyártással. Én a tsmc nodejait hasonlítottam az új Intel 4-el, amiről most tudtunk meg konkrét információt először. Az M1 és zen3 csak példa volt amit a tsmc gyártott, de lehetne xilinx chipekkel vagy Intel dedikált gpu-val (tsmc n6) is számolni.
Én nem különösebben akarom, hogy egyedül Taiwan maradjon aki leading edge processzort tud gyártani, jó lenne ha az Intel vagy bárki más lépést tudna tartani, de sajnos nem ez történik.
-
hallador
addikt
Igy így. Láttam is a teszteket egy AMD K6 III is lenyomja. De ha itt tartunk az Apple M1 is mindenben veri főleg szoftver kompatibilitásban.
Tudom tudom soha nem mondtál ilyet. Meg mondjuk a teszteket sem láttad, de még csak működés közben sem láttad, de szar lesz ez. Nem tudnak ezek semmit a chipgyártásról. Az AMD, VIA, Cyrix is lenyomta a 2023-as Intel fejlesztést. Hallottam én is Abu megírta...Kifutott a koronavírus balhé most itt kell szakérteni?
Hiába na 10 millió polihisztor országában már ezt is megtudtuk.
Én azt is hallottam, hogy az Intel 2029-ig mindenkit lefizetett előre mert máshogy nem tud megélni, és 2023-ban minden AMD-s notebook an sokkal szarabb kijelző lesz mint az Intelesben. Sőt mivel a magyar suttyó senkiházi negyker nem rendel AMDs gépeket ezért az Intel először őket fizette le.
B@szk1 neked meg abunak kellett volna írni az x aktakat mondjuk az legalább szórakoztató volt...
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Kristof93
senior tag
Nem a chipről volt szó, hanem a gyártástechnológiáról. Két számot összehasonlítani nem kell mérnöknek lenni, és eddig csak ennyit tudtunk meg erről a node-ról. Ha a tsmc és a Samsung nem létezne akkor természetesen nagyon komoly eredmény lenne, de de ugye az Intel ezekkel a cégekkel kell versenyezzen.
Az hogy maga a chip mennyire nagy dolog még kiderül. Az előző generációt nem nagyon használta senki élesben.
-
Pingüino
senior tag
"ráadásul a cég évek óta először árulta el egy új fejlesztésének tranzisztorszámát"
Vajon miért? Talán mert eddig jól le voltak maradva tranzisztorsűrűségben? De legalább ez azt jelenti, hogy most végre fejlesztettek is valamit.
-
Kristof93
senior tag
Az Intel szövegelt, hogy "unquestioned process leadership by 2023". Aztán abból lett 2025. De ez kb annyit tud mint a tsmc 2-3 évvel ezelőtt. Így nem lesz semmi 2025-ből.
@tibaimp Igen, ezzel az egyszerűbb, alacsonyabb fogyasztású lapkával még sűrűbb kéne legyen, kisebb hézagot kell hagyni a hő miatt.
-
podtibi
senior tag
Feltételezem az amd szimpatikusabb számára, nem is ez a probléma forrása szerintem. De az már annál aggasztóbb lehet neki hogy az intel is megpróbál amd szintre lépni amennyire csak tud.(Hogy ebbe mi olyan nagy probléma kell legyen...)
Amúgy szerintem ez csak egy marketing a cikkben. Nem fél beépíteni magát a piacra az intel, csak hogy biztosan meg legyen a saját helye. Majd kiderül.Ezt inkább rád bízom.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ők is össze tudták már hasonlítani a tranzisztorsűrűséget, valószínűleg nem érné őket váratlanul. Ezek a mérnökök inkább azon nézhetnek nagyokat, hogy a marketing mit megy, hogy eladhatónak állítsa be a munkájukat.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Kristof93
senior tag
Intel 4, 7nm - haha, shots fired. A legerdekesebb informacio itt az uj Intel node. Eleg gyenge eresztes sajnos. Valamivel surubb mint a Zen3, de messze elmarad a TSMC 5nm/Apple chipektol.
-
S_x96x_S
addikt
forró téma ..
1.)
A Samsungnak pár napja jelent meg egy kutatása
https://www.nature.com/articles/s41928-021-00646-1
- Sajtó közlemény2.)
és egy AT-Inteles interjú
"An Interview with Intel Lab’s Mike Davies: The Next Generation of Neuromorphic Research"
https://www.anandtech.com/show/16984/an-interview-with-intel-labs-mike-davies3.)
Szinte mindenki kutatja a témát ..
Érdekes lenne összehasonlítani a BrainChip-es megoldásal
https://brainchipinc.com/technology/Mottó: "A verseny jó!"
-
Pipó
őstag
Az volna jó, ha a választásokon az volna a tét, hogy a kék, a piros, vagy a zöld tokozású lapka legyen-e a miniszterelnök. A honvédelmi miniszter lehetne terepszínű. Nem lopna, nem hazudna.
Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
félisten
ez alkalmas lehet egy PCIE neuronhálós bővítőkártyának bármilyen hardver mellé akár majd pár év múlva? teszem azt gesztus/ hang vezérlés, arcmimika stb ?
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)