- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
Nem kamu bolt és az áraik sem hamisak. Ha jól tudom, csak cégek vásárolhatnak náluk.
2.1 Az iTech-sales Kft. az áruit és szolgáltatásait (termékeit) kizárólag a magyar Ptk. 685. §. d) és e) bekezdésében meghatározott értelemben vállalkozóknak, cégeknek (vagyis nem fogyasztóknak), valamint egyéni vállalkozóknak, társaságoknak és egyesüléseknek (ügyfeleknek) ajánlja.
-
westlake
félisten
Nem kicsit beszűkült a látóköröd. A Fury X ellenfel nem a TX, hanem a Ti. Bármelyik egyedi hűtéses Ti átlépi a referencia Fury X-et. Kicsit tájékozódj jobban, mielőtt blődségeket írsz. Ráadásul a Ti-n ott a plusz 2GB VRAM, és nem kell hozzá vízhűtés.
#900: A Gigabite G1 nem tartozik a "csúcs" kártyák közé. Az egy dolog, hogy jelenleg ez lehet a legjobb nem referencia Ti. Várjál néhány hetet.
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
capulet75 #880 üzenetére
Ez a kártya is referencia paneles. Nyilván van rajta egy egyedi hűtése.
Így is lehet nézni, de akkor a kedves vásárló azt írja, hogy ő egyedi hűtéses ártyát keres. Mindjár mások a lehetőségek. Ha jól tudom, SOC-ból ez az első VGA-ja a Gigabyte-nak, jelentsen ez akármit is.
Nem vagyok nagy extrém tuningos, de nem nagyon láttam, hogy bármilyen listát Gigabyte kártyával vezetnének. Persze ez egy másik történet.Maradjunk annyiban, hogy egy átlagos, otthoni felhasználónak a Gigabyte három ventilátoros modellje nagyon jó választás lehet. Ezt nem vitatom.
-
-
westlake
félisten
Félreértettél. Nem azt állítottam, hgy a konzolos kinézet azonos beállításokkal csúnyább, mint PC-n. A PC-s játékokat is be lehet állítani konzolos szintre, ahogy ne kelljen hozzá TX. Más kérdés, hogy egy PC-ben sokkal nagyobb a potenciál a cserélhető VGA miatt, és nem utolsósorban a jóval nagyobb felbontások és jóval részletesebb beállítások lehetősége miatt. Félreértés ne essék, én még mindig lekutyázom a konzolokat. Azokon pedig csak mosolyogni tudok, akik szerint a konzol jobb, mint a PC.
Attól a konzol nem lesz jobb választás, mert a PC-s játékokat olyan felbontással és részletesség lehet futtatni, hogy egy TX-et is megfektetnek. Ettől a konzol miért lenne jobb? A játékosok bele vannak kényszerítve egy fix felbontásba. Ne vicceljünk már.
A Destiny miatt én is vettem, de a játék megunása után gyorsan meg is szabadultam tőle. -
westlake
félisten
link, link.
Van egyébként szakmai topik, nem tudom miért ezt "pörgetjük".#764: Sok-sok GPU-t megnézegettem és majdnem az összes GM200-310 5-10 hétettel korábbi gyártású, mint a GM200-400-as magok. A TX-et 2015 márcuis 17-én adták ki, a 980 Ti-t meg 2015 június 1-én. Kis túlzással októberig bezárólag az összes jelenlegi magot legyártották. Minimum 7 hónap a "késleltetés". Ez a mesteri.
-
westlake
félisten
Pontosan azt csinálod, mint tegnap egy fórumtársad. Olyan dolgokat állítasz, amit a másik le sem írt. Mikor mondtam olyat, hogy a TX minden esetben olyan jó, mint egy Quadro, vagy éppen egy Tesla?
Legközelebb kétszer is olvasd már el, hogy mit ír a másik ember. Az írásjelekből pedig nem kell hármat használni, mert még a végén félreértik."Nagyon úgy próbáltam megfogalmazni, hogy közben ( burkoltan ) senkit se hülyézzek le !"
Ez rendes tőled, de megnyugtatlak, nem nagyon zavarna, ha te lehülyéznél engem. És most próbáltam úgy fogalmazni, hogy ne nagyon sértselek meg.
-
westlake
félisten
Miért kell mindig a játékokból kiindulni? Miért nem tudjátok a dolgokat globálisan vizsgálni? Honnan tudjátok, hogy az eladott TX-ek 80% nem olyan emberekhez kerül, akik nem játékra használják őket? Honnan tudjátok, hogy nem olyan alkalmazásokat futtatnak, ahol még a 12GB is kevés? Erőltetitek ezt a parasztvakítás dolgot, pedig pont ti vagytok azok, akik végig sem gondoljátok a dolgokat. Szájkarate, meg "de okos" vagyok szindróma. No offense.
750: De, igenis szóba jöhet. Jópár olyan alkalmazás van, ahol ki tudják használni a TX-et, de nem akarnak Quadro-t, Tesla-t venni.
#751: Jövő hét végén talán már lesz a kiskereskedésekben. Nettó 190k-tól 220k-ig. Persze ezek a referencia kártyákra vonatkoznak.
#754: Nade ezt most hogy érted? Jobban megéri 4 darab TITAN Black-et, vagy 780 Ti-t betenni a gépbe? Ne viccelj már.
-
westlake
félisten
Csak egy tényt közöltem. Egy 18 magos CPU-t közel nem tudnál olyan mértékben tuningolni, mint egy 6 magosat, mivel a 18 magosnál 300%-kal magasabb az esélye annak, hogy instabillá válik a működés egy gyengébb mag miatt. Persze itt is előfordulhat az, hogy a 18 magos egy nagyon jó példány, a 6 magos meg nagyon rossz. Ez meg már statisztika.
-
westlake
félisten
Nede hol írtam én olyat, hogy szerintem a TX nem jobb (akár rosszabb), mint a 980 Ti? Szerintem sehol.
Sőt, egyszer már leírtam a véleményem, amiért elég keményen rám is szálltak a fórumtársak. Nem átallottam azt írni, hogy szerintem a TX mindig is jobb kártya lesz, mint a 980 Ti. Lehet csűrni-csavarni a dolgokat, de a több shadert és a plusz 6GB-nyi VRAM-ot nem lehet figyelmen kívül hagyni. Lehet, hogy a 980 Ti a játékok 98%-ában beéri a TX-et, ha 50MHz-el magasabb a GPU sebessége, mint a TX-nek, de az a plusz 50MHz a TX-ben is benne van. És az is lehet, hogy a plusz 6GB VRAM a játékok 85%-ánál semmit nem számít. Meg az is lehet hogy akinek TX-e van, az 4K-ban szeretne játszani, és bizonyos beállítások mellett mégis számit. Olyan sok dolgot kell figyelembe venni. Az ár-érték arány megint egy másik kérdés. Pontosan ezért írtam korábban, hogy nem lehet annyival elintézni a kérdés, hogy jobb, vagy rosszabb kártya. Pro, kontra. -
westlake
félisten
válasz
Tomassy00 #728 üzenetére
Örüljünk neki, mert már ez is egyedi paneles kártya.
#727: Értem, hogy mire gondolsz, de hülyeség. Már bocsánat, hogy ezt mondom. Szerinted lenne olyan ember, akinek van 260k-ja és egy referenca 980 Ti-t választ a TX helyett? Szerintem nincs. Pontosan emiatt lenne teljesen értelmetlen meghirdetni a TX-et olyan áron, amennyiért az első 980 Ti vevő is elvinné.
-
westlake
félisten
Tudnék még pontosabban is fogalmazni, de biztos vagyok benne, hogy most is meg lehet érteni azt, amiket leírok. Olyan dolgokra vársz magyarázatot, amiket le sem írtam.
Nem ismerem el, hogy jobb a TX, mint a 980 Ti, mint ahogy azt sem ismerem el, hogy rosszabb. Ez bonyolultab kérdés annál, mint hogy egy szóval meg lehessen válaszolni. Azért van a billentyűzet, meg a szókincsünk, hogy ki tudjuk magunkat fejezni. Én mindig próbálok úgy írni, hogy egyértelmű legyen a mondandóm. Írd le konkrétan, hogy hol írtam olyat, ami nem fedi a valóságot, vagy hol írtam ellentmondásos dolgokat. -
westlake
félisten
Nem kell elmagyaráznom, mert sosem írtam ilyet. Viszont az nem kicsit irracionális helyzet, hogy azonos áron tudsz TX-et és 980 Ti-t venni. Nem tudok olyan helyzetet elképzelni, hogy eladjam a TX-et annyiért, amennyibe egy 980 Ti kerül. Még egy Kingpin-ért sem adnám oda a TX-et, pedig abból valószínűleg jóval többet ki lehet "húzni". Bár, ez sem biztos. Kell egy custom hűtés a TX-re, módosítani kell a BIOS-t, és meg kell csinálni a voltmodot.
#724: Bocsánat, de én elvesztettem a fonalat. Valószínűleg már fáradt lehetek.
-
westlake
félisten
Én nem beszéltem arról, hogy melyik kártya miből lenne összerakva. A GPU a lényeg nem más. Egyértelmű volt már az elején, hogy a referencia TX panelját kapja a referencia 980 Ti is. Az meg végképp nem számít, hogy a panel hogy van megtervezve. A GPU adott, azon változtatni nem lehet. Az egyedi panelnak is csak annyi az értelme, hogy az áttervezett VRM miatt a feszültségemelés máshogy hat a GPU tuningolhatóságára. Ha egy egyedi paneles kártya azonos feszültségen jobban tuningolható, mint egy referenia paneles, az kizárólag a GPU miatt van.
Esetleg egymás mellett beszélünk el. Ebben az esetben viszont nem értem, mire is gondolsz. -
westlake
félisten
A TX még mindig flagship termék, így kár az áráról beszélni. Ár-érték arányban a 980 Ti mindig is jobb lesz, mint a TX, de ez megint csak nem újdonság. Mindig minden attól függ, hogy ki mire akarja használni a gépét, és mennyi pénze van hardverekre. A TX sosem lesz ajánlott kategória, mert irracionálisan magasabb az ára a többi termékhez képest. Egy valami számit csak: ez pedig a rendelkezésre álló pénz mennyisége. Kinek ajánlott a TX? Annak aki megteheti, hogy megvegye.
Én azt nem értem, miért kell ebbe belemenni újra, és újra. Adott a TX és adott a 980 Ti. Akik VGA-t vennének, döntsék el, melyik kell nekik (és melyiket engedhetik meg maguknak).
Mindkettő GM200, igy a tuningpotenciál egyikben sem nagyobb, vagy kisebb. Ugyanolyan zsákbamacska, mint a CPU tuning. Az viszont tény, hogy a 980 Ti-ben 9.1%-kal kevesebb a shader, mint a TX-ben. Ebből kiindulva egy adott MHz-en a TX-nél mindig 9.1%-kal több lesz az esélye annak, hogy instabil lesz a működés. Természetesen az is benne van a pakliban, hogy egy TX példány éppen jobban teljesít tuningban, mint egy adott 980 Ti. És vice versa. -
westlake
félisten
válasz
yodamester10 #220 üzenetére
A 4K-ról hallottál már?
-
westlake
félisten
Tudod, a cégek is pénzből élnek, nem a like-okból. Szerinted miből adnak majd el többet? A 650$-os 980 Ti-ből, vagy mondjuk egy 850$-os Fiji kártyából? Vagy kérdezhtném úgy is, hogy az NVIDIA fog többet keresni a GM200-zal (Quadro M6000, TX, 980 Ti), vagy az AMD a Fiji-vel? Költői kérdés volt.
Gondolod, hogy az NVIDIA nagyon bánkódik majd, hogy pistike veriheti majd a mellét, mert a Fiji gyorsabb még a TX-nél is? Nem, nem fog. Feltételezem, kicsit enyhít majd a bánatukon az a tény, hogy dollár milliárdokban lubickol.
Az ételt (még mindig) pénzért adják a boltban, nem like-ért. -
westlake
félisten
"..míg az NVIDIA kártyáihoz a 350.12-es WHQL drivert telepítettük fel."
Miért is nem a legújabbat?
"Azt már tudjuk, hogy a Boostot nem lehet kikapcsolni..."
Ki lehet kapcsolni.
"Végül az EVGA PrecisionX segítségével 170 MHz-nyi pluszt tudtunk a GPU frekvenciáira rápakolni, amivel az alapórajel 170, míg a Boost 1246 MHz lett."
Mármint 1170MHz, nem? A tuningnak ebben a formában semmi jelentősége nincs. A boost alkalmazástól függően a TX sebességét is 1200MHz-re, vagy éppen 1250MHz-re emeli. A 980 Ti-nél sem lenne ez másképp. Magyarul pontosan addig emelte volna a sebességet a boost anélkül is, hogy manuálisan hozzáadtatok 170MHz-et a core sebességhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az NVIDIA legújabb VGA-ja 100 000 forinttal olcsóbban kínál csúcsteljesítményt. Lássuk, mit is tud pontosan!
- Peugeot, Citroën topik
- Haditechnika, harcászat
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest