- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- CPU léghűtés kibeszélő
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ventilátorok nélkül érkezik a Lian Li legújabb vízhűtése
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- SSD kibeszélő
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mini PC
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trailblazer
veterán
Ennyire halott ennek a kártyának a fóruma?
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
waveson
tag
Király kártya (up)
[ Szerkesztve ]
-
macssessz
tag
Üdv Guruk!
Szerintetek a 1050-es kari működne ilyen átalakítóval? D-Sub monitorhoz kéne.
http://hardverapro.hu/apro/hdmi_vga_atalakito_2/
Köszi
Józsi -
Ferke77
aktív tag
-
Bertu
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy van egy GIGABYTE 780T-D3L típusu alaplapom amit egy 400 W-s táp hajt.
Az alaplapon a videokárty foglalata PCI 2.0 viszont a GTX nek 3.0 -a. Okoz bármi problémá ha a 2.0 ba 3.0 ás vidikártyát teszek?Győr
-
Casillero
tag
Üdv!
Valaki használ Miracast átvitelt tv-re? Támogatja a GTX1050? -
csaby77
csendes tag
Sziasztok.
Nagyon új vagyok ebben, vagy csak öreg hozzá.
Ha nem jó helyen vagy módon teszem fel a kérdést elnézést kérek.
Kisfiam gépébe a 7850 helyett ilyet vennék.
A kérdés hogy az i3 4330 elég e hozzá, képes e kihajtani vagy lekorlátozza?
Köszönöm szépen.Üdv!
-
Janesz2323
csendes tag
Aki mégis 1050en gondolkodna, akkor a mai napon szerintem ez jó ajánlat!
https://ipon.hu/webshop/product/evga_02g_p4_6154_kr_geforce_gtx_1050_2gb_ssc_gaming_acx_3.0_pcie/1527783 -
Aprósólyom
addikt
válasz randras_83 #297 üzenetére
Nézd meg itt, mert egyelőre megy a vita, hogy kitegyék-e vagy nem. log bejegyzésbe szeretnék tenni az adminok. CS:GO source engine röhejes, majd meglátod az adatokból.
[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
randras_83
addikt
válasz Aprósólyom #296 üzenetére
Szerintem a CS:GO vidáman elfut a mostani konfigomon is. Amúgy inkább Photoshop és Lightroom a terület de néha játszom is. Kb csak a 4gb miatt gondolkodtam el rajta. A cikket meg megnézem
https://www.flickr.com/randras83/
-
Aprósólyom
addikt
válasz randras_83 #294 üzenetére
Én a 1050-el elégedett vagoyk, bár csak CS:GO-val játszom. Ahhoz bőségesen elegendő. Nermrég csináltam egy rövid tesztet, csak még engedélyre vár a logout-on. Bár ez így nagyon relatív vélemény, mert nincsen összehasonlítási alapom a GTX 950-hez.
Jevons paradox
-
Mercutio_
félisten
válasz randras_83 #292 üzenetére
Ph-s teszt 10-30% de nézd végig, attól is fühh te milyen játékokkal játszol.
A 4GB-s az 1050 Ti
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
randras_83
addikt
Nagy kérdés mennyi többletet ad, ha a mostani MSI GTX 950 Gaming 2G karimat kicserélem egy 4Gb os 1050-re?
I5-6500 van mellett + 16 GB RAMhttps://www.flickr.com/randras83/
-
Zsocz
csendes tag
Üdv mindenkinek !
A következő lenne a kérdésem:
G3258 @ 3.2GHz proci bottleneck lesz-e egy GTX 1050 vagy GTX 1050 Ti VGA-nak ?
Az oké, hogy CPU intenzív gamekben az lesz, de kihajtja-e ezeket a VGA-kat vagy sem?Mennyit segít ezen egy kis OC ?
Köszönöm válaszaitokat.
-
weborgon
csendes tag
Nálam
VGA: INNO3D GTX 1050 2GB TWIN X2
CPU: INTEL I7-4770S
RAM: CRUCIAL 16GB DDR3 1866MHZa WOT FullHD minden maxra állítva 80-85 fps. Az előző kártyával (ASUS GTX 750 TI) ugyanilyen beállításokkal 50-55 fps volt, szóval ha nagyon low budgetben gondolkozol, akkor akár egy jóárú használt 750 Ti is opció lehet (20-25e között), persze csak szigorúan erre a játékra. Azt nem tudom, hogy az i3 - i7 mennyi különbséget jelent, de szerintem egy i3 6100 + GTX 1050 2G kombó tuti 60 fps fölötti eredményt fog adni.
-
zola96
senior tag
Esetleg akinek van, vagy az író le tudná írni, hogy HD klienssel is max grafon fut -e a World of Tanks. Csak arra az egy játékra venném, egy low budget "gamer" gépet. 3 évvel ezelőtt a gtx 760om lazán, küszködés nélkül vitte a dolgot, igaz ott egy i7 4770k segítette. Most pedig csak egy i3 6100 lesz..
-
wolruf
őstag
Nagyjából én is így voltam, de most picit megbántam, így ment hirdetésbe a kártyám. GTA V-özök és (bár reméltem, hogy engedi), ezzel a kártyával nem enged full-fullt a 2 GB Vram miatt Pedig jó lenne
Ezt leszámítva a korábbi GTX460-am után ez egy álleesős dolog. Nagyon gyors(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
akaido
addikt
Ez egy Gigabyte GTX 1050 Gaming 2048MB, 1417/7008Mhz zsuga.
Nekem is csak úgy sikerált, hogy szinte nagykeráron kaptam meg, és 1ébként sem volt rá több zsé, és volt egy "fájdalomküszöb" is, ezért döntöttem e mellett. Eddig nem bántam meg. Mint 54 éves "ős" Doom-osnak-Quakes-nek ez pont kapóra jött, hiszen évek óta nem fejlesztettem gépet.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Mercutio_
félisten
Elérhető az MSI Low Profile verziója 43,2k-ért!
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
ceia
őstag
-
kiltrus@citr
csendes tag
-
wolruf
őstag
Nu, teljesen ontopic maradtam, mivel a végén egy 1050-es lett (Asus Expedition). Persze már meg is bántam, csak jobb lett volna a Ti, mégpedig a 4 GB memória miatt A GTA 5 rám is pirított, hogy ejnye no, ne tekerjek már fel mindent, mert az biza 2,5 GB memória lenne. Szóval keserédes lett a dolog. Mindazonáltak örömbódottá, mert megy, mint az álom (a GTA-ban kiütöttem a ,,biztosítást'', így megy is). Ezzel a procival úgy érzem jó választás volt ez (ebben a gépben). Amit próbáltam, minden megy 1680x1050-ben remekül, úgyhogy jópár évig most elvagyok ezzel a kártyával. Halk, gyors, ennyi kell
(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
wolruf
őstag
Nem azt írtam neked, hogy core i7, hanem a core i7 felhasználónak is megköszöntem
Ez azért így jól jött ki reggelre
Mindenesetre köszi a matekot, valahogy én is így kalkulálgattam, de örülök, ha más is megerősíti Már csak a GTX460 Hawkom és a GT630-ast kell eladni és kezdődhet a beszerzési láz Karácsony előtt jó kis móka lesz :-/ Lehet, marad a két ünnep közöttre(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
ceia
őstag
(#270) _Alister_ Na igen, a 1050 Ti +1GB ramja azért nem hozhat annyit neki
(#276) D1Rect A Ti nekem pont jó lesz. Láttam videókon, hogy kellemesen lehet vele játszani akár FHD-ben is és elég hozzá egy i3-6100 cpu. Aztán később lehet cserélni mindkettőt, ha már olcsóbbak lesznek i5-6500 + gtx1060-ra.it's more fun to compute
-
wolruf
őstag
Sziasztok! Ilyen kártya vásárlásán gondolkodom, de lenne egy elméleti kérdésem:
olyan (olcsó ) kártyát keresek, aminek nincs külső csatlakozása, mivel egy 250(280) W tápegységű Fujitsu gépbe menne. Elméletileg elbírná a dolog, mert most is egy GT630-as van benne, aminek a fogyasztása hasonló. Szerintetek menne a dolog, vagy a táp belehal? A gép egyébként egy i7-3770-es 16GB DDR3 RAMmal. A webes kalkulátorok szerint kb. 260 W fogyasztása lehet a rendszernek, de a GT630-cal is ugyanezt írja
Köszönöm a válaszokat előre is!(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
ceia
őstag
-
ceia
őstag
Rendben, belátom hogy tévedtem, nagyon jó kártya a 1050 is. De továbbra is azt mondom, hogy ennek az árától már nincs olyan messze a Ti ára. Én is sokáig gyűjtöttem, és így fogok új gépet venni. Az a videó nagyon impresszív, de felvet egy kérdést: Nem lett volna jobb az i3-6100 + GTX1050Ti 4gb? A két processzor szinte azonos teljesítményű játékokban, az i5 alacsony órajele miatt. i3-6100 vs i5-6400 Én is gondoltam már az i5-6400-ra, mint olcsó 4 magosra, de nem túl meggyőző az olcsóbb i3-hoz képest.
it's more fun to compute
-
GEIL
addikt
Erre gondoltam én is....még FullHD-ben és ilyen jó beállításokkal is fut szépen 39,9 - 60 fps közt....vígan játszható....ez nem hardcore hálózatos "FPS game" hogy számítson a stabil 125 fps......tudom miről beszélek mert 1998 óta Quake3-at nyomok.....napi szinten neten...stb stb....
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
félisten
Gondolom aki 40 K körül vesz kártyát nem mindent maxon vagy épp FHD alatt tol. pár ésszerű effekt vagy ficsőr kikapcsolása és máris élvezhető 30-40 FPS van és nem low grafikán, hanem élvezhetően szépen tartva a játékot..
Akinek nincs több pénze az ennyiért tud venni kártyát az úgy játszik, amit ki tud ebből sajtolni. Nem értem ezt a hozzáállást amit képviselsz . Van aki nem akar többet gyűjteni, mert a 35-40 K is egy gyűjtés vagy lemondás eredménye, vagy éppen van ezer más kiadása, és nem tud többet erre áldozni.
6-7 hónapja ezért a teljesítményért 60 K-t kellett fizetni.
[link][ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
GEIL
addikt
Kényes vagyok a grafikára.....ha nemis ultra...de very high vagy high azért menjen egy játékban és FullHD...de ilyen felbontásnál már az élsimitásokat nem mindig érzem fontosnak....60-100 cm ig nézem a 23"-os LG FullHD ips 3d monitoromat....de az AA-t csak akkor látom ha közelebb hajolok és alaposan vizsgálom olyan 40 cm-ről....a játékba "belemerülve" már 2-3 perc után szerintem 50 ből 45 ember nemis figyelné az éleket ennyire......vagy velem van a gond....az AA még annak idején nekem is számitott, amikor 1024x768 nál vagy egyel felette bekapcsoltam.....de FullHD vagy felette már szinte felesleges, mert erőforrást zabálja, de alig alig tesz hozzá........az AF viszont 16X szigoruan...az 100X fontosabb és tényleg látható a távoli texturákon is.....de mozgás közben az AA már nem látszik annyira.....GTA5-ben sem állok meg és nem 30cm-ről nézegetem a távoli vezetékeket vagy házak vonalat......kb érthető mire célzok.
Az 1050 is elég a 720p re vagy az 1080p-re......AA nélkül de 16XAF-el és maximumon vagy ahhoz közel elvisz minden mai játékot is. ( mondom ezt ugy hogy a GTX960-nal ugynigy vagyok....)
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
elithun
őstag
-
ceia
őstag
A Tomb Raidernél a minimum csak 12, és az átlag sem éri el a 30-at (27). Szerintem az máris játszhatatlan vele, legalábbis nem élvezhető. Persze igazad van, kicsit túlzás volt, hogy gyenge. De az a Ti visszabutítása, és ilyen kártyát nem éri meg venni sztem. Olyan, mint egy autó, amiből kiszedtek egy hengert. Persze lehet azzal is menni. De nekem nem kéne, inkább gyűjtenék még a normálisra.
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
ceia
őstag
Szerintem a 1050-et nem érdemes megvenni, játékra gyenge, másra meg jó az integrált is. Ravasz dolog volt ezeket is egyből kiadni, mert így már van olcsó 1050, nem muszáj a Ti árát lejjebb vinni. Talán venni kéne, ha még most nem is kell. Hátha még inkább drágulni fog, ahogy a ram és az ssd..
(#250) Interceptor Persze, az is számít Most veszek FHD TV-t, és csak 28W-ot fogyaszt wow !
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
Chereiose
addikt
1050 ára amúgy elképzelhető, hogy 35K körülre be fog esni, vagy az még nagyon odébb van?
-
ceia
őstag
válasz Interceptor #248 üzenetére
Na jó, azért nem csak a fogyasztás számít. Egy dolog az, hogy lenne pénzem rá, és egy másik, hogy úgy gondolom, túl drágán adják, nem érnek meg annyit. a 1050Ti ára jelenleg az égben van, még nem érdemes összehasonlítnai a 1060-al. Persze, hogy a mostani áron jobban megéri a 1060, csak 7k-val drágább! De ha lemegy a 1050Ti 50k-ra, mindjárt más lesz a felállás. A processzoroknál pedig nem hiszem, hogy változni fog az árkülönbség. Az i5-6500 közel dupla annyiba kerül, mint az i3-6100 és az utóbbival is kitűnően lehet játszani. A kisebb fogyasztás csak mégegy plusz pont a kisebb vasak mellett. Néztem Youtube videókat, mindkettő teljesen alkalmas még FHD játékra is közepes, magas, vagy akár ultra beállítással, játékja válogatja. Én meg nem is FHD-n akarok játszani, hanem reményeim szerint 1650x1080-ban, ha kapok ilyen monitort. Ha nem, marad az 1280x1024
it's more fun to compute
-
Interceptor
addikt
Ha kitudod fizetni az egyszeri árukat akkor a néhány év alatt összejövő elhanyagolható pluszt is ki tudod fizetni. Az, hogy megy napi szinten 8-10 órát vagy többet a géped még nem feltétlen jelent maximálishoz közeli fogyasztást, hacsak nem folyamatosan terheled játékkal, vagy renderelsz stb. Nekem sem 3 órát megy a gép naponta, 3 órát játszok átlagosan egy nap(van olyan amikor 6-ot van mikor semmit), de emellett egész nap megy a gépem reggel 9-től éjfélig. Ismerek olyan embert akinek rengeteg pénze van, de sokszor még néhány ezer forintot is sajnál kiadni bármire, még akkor is ha indokolt lenne.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Mercutio_
félisten
Mondjuk a topichoz tartozó tesztben megnézve a táblázatokat elég gyorsan eldönthetted volna a kérdést
-
04ahgy
nagyúr
Konkrét mérés a kártya fogyasztásáról nincs, de ugyanabban a gépben kevesebbet evett a full referencia GTX 750 Ti-nél a tápcsatis GTX 1050 Gaming X:
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Sokkal azért nem erősebb (~33%-kal biztosan), mint a 750 Ti, de érezhetően. Emellett modernebb, és még a GTX 750 Ti-nél is kevesebbet fogyaszt (ezért kevesebbet melegszik, általánosságban kisebb zajjal hűthető). Az újabb játékok közül van olyan, ami már el sem indul a GTX 750 Ti-n, de ezen meg igen.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Raymond
félisten
Ez egy eleg jo es rovid video amin lathato az elorelepes 750Ti->1050Ti es ahol csak olyan 50% ott egyebkent kicsit csalos mert a beallitasok alacsonyabbak (pl. RoTR Medium) a 750Ti miatt, a 1050Ti elvisz magasabbakat is tehat ott is van elorelepes: [link]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
.LnB
titán
Okés, köszi.
Én is rögtön az 1050-et mondtam neki, hogy azt nézte e? De nem. Szóval már mondom is meg neki, mi a helyzet. Köszi a segítséget!
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Raymond
félisten
-
.LnB
titán
Komoly sajnos. Én a 750-ről semmit nem tudok. Régi, és gondolom sokkal gyengébb mint az újabb, frissebb 1050. Én nagyon rég óta nem követtem az NV kártyákat, most 1070-em van. A jelenlegiekkel tisztában vagyok, hogy milyenek, de mint írtam a 750Ti nekem ismeretlen.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
Sziasztok,
Egyik ismerősöm szeretne venni VGA-t és neki szeretnék segíteni, ezért lenne egy kérdésem.
A 1050 és a GTX 750 Ti között melyik az erősebb és mennyivel? Melyiket érdemesebb venni?
-
Raymond
félisten
válasz Alister71 #229 üzenetére
Igen, nem vagyok egy FPS orult, de ha az ember megszok valamit akkor azt mar nehez elengedni. BO2-t even ota jatszom a 125FPS limittel es eszrevettem amikor valami gond volt es leesett 100 ala. De ez csk itt erdekl mert ezt szoktam meg a par szaz ora jatek alatt, mashol nem nagyon erdekel, BF1-et is siman eljatszom 60 korul.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Alister71
nagyúr
Még a Fifa 17 is olyan gyors a pc-n GTX1060-al, 200 fps-el mintha másik meccset játszanék. Konzolon lassított felvételnek tűnik.
30-40 fps-el is lehet játszani, de nagyon más világ.Raymond: persze a 60 teljesen jó az egér sebességéhez. Sok játékot 360 kontrollerrel játszok pc-n is, de még azzal is érezni, hogy jobb ha 60 körül van, a 30 nagyon kevés.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
-
Czvik2.0
tag
válasz HUN_Sector #222 üzenetére
Erre én csak azt tudom mondani hogy próbáld ki a CoD 4 multit 60 fps-el... Szörnyű...
-
kisza25
félisten
380eFt a csináld magad, 1M Ft lenne, ha ők csinálnak meg, van rá ajánlatom, igaz kedvezménnyel.
Ez konkrétan az én fogyasztásomra, az én házamra, az én tetőm anyagát, dőlésszöget, fekvését.... figyelembe véve.
HUN_Sector: 28-35 FPS számomra mind a kettő játszhatatlan kategória, 60 alá ne essen be, mert beesik azt már érzékelem[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Alister71
nagyúr
válasz HUN_Sector #222 üzenetére
Pár dologról megfelejtkezel. Konzolon a kontrollerrel mozgatod a játékost, és még ha van is rá írva gyorsítás, egérrel kb 20x gyorsabban lehet mozogni, célozni, lőni. Ide a 30 fps már nagyon sovány. a Multiba azért kell a több fps, hogy gyorsabban és pontosabban tudj célozni. Ha belegondolsz, hogy a kontrollerrel beközelíted a célpontot, az auto aim ráhúzza a torzóra, addig téged a 200 fps-es vitézek egérrel 35x fejbelőttek.
Alister from Hell
-
MongolZ
addikt
Nem napkollektor, hanem napelem.
(#214) kisza25: 380e Ft-ból semmilyen rendszert nem hozol ki. 1,5-2MFt-ba kerül egy olyan rendszer, ami egy háztartás egész éves villamosenergia-igényét kielégíti. A megtérülési idő 10-12 év. Rövidebb idő csak pályázattal/egyéb támogatással érhető el.
[ Szerkesztve ]
-
HUN_Sector
őstag
válasz MZperX75 #221 üzenetére
Hát ha eléd tennék egy 28, meg egy 35 fps-es játékmenetet, ember legyél a talpadon, hogy meg tudd különböztetni őket
25 fps alatt azért ne legyünk, e téren aláírom az igazadat, bizony az még a laikus szemnek is szaggat.
De mivel 30-ra vannak az új genes konzolokon is a játékok egy része prémiumkategóriában belőve, talán mégsem olyan szörnyű ez az utóbbi érték annyira.Kicsit off, nem neked szól: 60 fps felett meg Vérpistike CS-s játékosok vannak csak, akik azt hiszik, hogy a 75 hz-es crt monitoruk lazán megjelenít 200 fps-t és azzal ők lesznek a harctér királyai. Közben meg 60 fp-snél már lényegében annyira folyamatos a kép, hogy annál gördülékenyebbnél nem észleli a különbséget.
//Ejh, de örültem amikor a battlefield 1942 egyáltalán 20 fps-el eldöcögött először a gépemen...//
-
MZperX75
addikt
Értem a stratégiát,hogy miért így csináljátok a teszteket, ez így rendben van ,nyomon követhető,és összehasonlítható egyéb régebbi tesztekkel,mint hogy a mondandómat úgy kezdődött ,hogy számomra így lenne értelme a tesztnek.
Tehát az én számomra a teszt ezeken a sémáitokon elbukott.25-30fps alatt adott teljesítmény számomra nem értékelhető,minthogy 6-magos I7 egy"belépő".dVGA-nál.sem
Max I5-ös vagy valami régebbi modell,és max 1080p-s felbontás.(1600x900)
Mivel belépőszint egy két IGP-s méréssel tudnám esetlegesen ajánlhatóvá tenni a belépős kártyákat.
Mondom ez az én saját véleményem,keveset játszom,viszont minimum 30-40 fps legyen meg ,az az 60 körül átlag már jó,ennyi az élvezhető lassan már 20-25 éve......előtte Amigám illetve C64-esem stb volt.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
monitorom plafonban 17W max fényerővel, a gép terhelve 155W (ez volt eddig a plafon)
mondjuk az energiatakarékos égő is relatív, mert drágát veszel és idő előtt kiég, azzal sem spórolod meg az árát, főleg a ledes nagyon drága még, de mondjuk ott többet is spórolsz, mondjuk én rosszul vagyok a fényétől
Nekem azért van most 1050ti, mert mini-ITX-ben fontos, hogy kisebb legyen a hőtermelés, na ez miatt fontos nekem a fogyasztás, nem az áramszámla miatt[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
sb
veterán
Nagyon off, de akkor valamit vagy félrenézek vagy nem fogyasztasz szinte semmit. Én 1-1.5M között látok átlagos rendszert. Havi 150-250kWh közötti fogyasztásra. Mindennel együtt ofc. A sweet spot is ez most kb. árazásban, kisebb-nagyobb rendszerek relatíve drágábbak a legtöbb helyen.A megtérülés meg így is kb. 10 év körüli, plussz-mínusz ehhez jön hozzá a karbantartási oldal ami el tudja tolni.
Geo az más... mármint fűtésre amire általában használják, ott az egész rendszer, de még a házat is hozzá kell tervezni. Amit megnyersz az üzemeltetésen ott is vastagon elmegy a beruházáson. 10 éves távlatban az inkább nullába tart karbantartástól függően, de még az is jó mivel ebben benne van, hogy egy jóval élhetőbb, komfortosabb háza lesz az embernek.Visszatérve a fogyira: nem arányosan néztem, hanem a változási költséghez képest. Erről volt szó végig. Lehet, hogy a fűtésen többet nyersz ha a fél házat újraépíted, de ebbe kevesen mennének bele. Az áramszámla meg nem olyan vészes, viszont kis odafigyeléssel ott is nagyobb összeg összejöhet. A már említett apróságokból. Ill. mindig azt mondom, hogy aki 40-50W-ot nem néz önmagában az jó eséllyel a másik 20-25 ilyen eszközénél is leszarja, úgy viszont már jelentős a különbség.
De még mindig ott tartunk, hogy csak ráfordítás arányban érdemes nézni... új PC-n sokat nem lehet fogni, de egy régin igen. Vagy a 24/7-es működésen. Az alapokból meg nincs mit leadni. Ha kell akkor kell, sütőt pl. nem dob ki az ember csak mert 2kWh-t eszik. Ugyanígy mosni is kell. PC-re is szükség van.szerk: Most cseréltem monitort. Kb. 7 éves LG IPS 22" helyére 24" Asus IPS került. Tegnap kíváncsiságból rámértem, azt hittem rossz a mérő. Desktopon 6W, full fehér háttéren 9-10W. 30% fényerőn. Felnyomtam maxra, 21W. A régi 30%-on 45-50W körül kért.
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Én még mindig azon röhögök, hogy a Hardverapró tele van 50k feletti használt GTX 960-nal.
#tarcsad
-
kisza25
félisten
Már nem olyan drága a napelem sem (nekem 380eFt lenne kiváltani a jelenlegi fogyasztásomat rátartással), de ez is olyan, mint a disel autó, minél többet használsz annál hamarabb megtérül és egy bizonyos fogyasztás alatt nincsen értelme.
A legtöbbet geotermikus energiával lehet nyerni, de ahhoz már alapból úgy kell építkezni.
Normál háztartás költségeinek 20%-át jelenti pénzben, de ez már nagyon off
A mondandóm lényege, hogy egy modern háztartásban, a modern számítógép az egyik legkisebb fogyasztó.
Vasaló, mosógép, elektromos tűzhely, fűtés, égők... na ezek sokat fogyasztanak.Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
04ahgy
nagyúr
válasz MZperX75 #134 üzenetére
Az már most is látszik, hogy ha nem fogy el a memória, akkor nem nagy a differencia a 1050 és a 1050 Ti közt, vannak ilyen alkalmazások is a tesztben. Viszont így az is látszik, hogy hol van eltérés. Mi értelme lenne úgy, hogy leteszteljük, és kihozzuk a konstans 12%-ot? Természetesen a tesztkomponensek és beállítások száma véges, figyelni kell arra, hogy a teszt eredményei összehasonlíthatók maradjanak a korábbi tesztekével, így a konfiguráció is fix.
A CPU-teszteken meg szoktuk nézni, mekkora is az eltérés egy i3 és egy fullos i7 közt, míg a játékspecifikus tesztjeinken az követhető, hogy mennyire is változik a beállítás függvényében a képminőség: nem élvezhetetlenek a mai játékok visszafogottabb beállítások mellett sem.
HGyu
-
sb
veterán
Napelem is drága. A megtérülése kb. 0 közeli jelenleg. Olcsóbb ha leharmadolod a fogyasztást.
De szerintem egyről beszélünk: a kisebb ellenállás felé érdemes menni, ahol sokat lehet nyerni viszonylag kis ráfordítással, lásd villanykörte (sztem ezt már mindenki lecserélte rég), meg amit írtam:
1 Régi konfigról csere, ott egyszerű sokat nyerni vele. 2. 24/7-es fogyasztók és standby cuccok.
(A legegyszerűbb meg a 0- lépés, ami nem kell azt nem használni. )Amil 6x annyira kerül és 20Ft-ot spórol és/vagy sz*rakodni kell vele, nem komfortos, pl. IGP-vel játszani csak a fogyasztás miatt az nyilván baromság.
-
félisten
Az hogy " megy a gép" és az hopgy játszol is rajt illetve terheled a kártyát az 2 különböző dolog.Gondolom nem napi 10 órát játszol és hétvégén meg nem 16-20 órát. Idle meg elhanyagolható illetve bárminemű 2 D alkalmazás felhasználás alatt. kikapcsolt megjelenítővel az 1050 és az 1060 között 6-8 watt van fogyasztásban alapjáraton.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz HUN_Sector #209 üzenetére
Ah, nem is rossz! Bár én még így is inkább Zotac-ot, egyebet vennék...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
elfelejtette
veterán
Nem is sejted, apróságokon is mennyi múlik. Cserélje le a világítást ledesre, a háztartási gépeket A++-ra, ÉS a gépben a komponenseket is kisebb fogyasztásúra.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
félisten
válasz HUN_Sector #206 üzenetére
Hol látod a kupont? Nem találom...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
HUN_Sector
őstag
válasz AxBattler #203 üzenetére
Palit és Zotac kártyákat néztem, szintén itx méretben, bár a 75 watthoz meglátásom szerint ténylegesen elég lesz az 1 venti.
Ráadásul nincs tápcsati és 2, illetve 3 év gari van rajtuk. Az egyikhez még watch dogs 2 kupon is van, amit 6-7000 ft körül alsó hangon tutira el lehet sózni Máris olcsóbb -
félisten
válasz HUN_Sector #200 üzenetére
Kapkodtam...
Hát, ahhoz a 180W TDP-s kártyához képest tutira előrébb lennél a 1050Ti-vel...Szvsz az 56k-s MSI Gaming változattal bezárólag egyik ismert, nagyobb márkával sem lősz mellé.
[ Szerkesztve ]
-
HUN_Sector
őstag
78 fok teljes terhelésen. Nagyobb házban nem okozott gondot, de itt azért kellett első opcionális venti, hátsó opcionális venti, toronyhűtő a procira, nehogy bármi megfőjön.
Tápot is cseréltem, hátha az okozza a melegedést - na meg néha nem árt - de nem. A vga a ludas. (Az előző xigmatek nebula házamban nem volt ilyen gond a vastag alu oldalfallal)Minden érték határértéken belül van, de a közel lévő üveg hőelvezetőként szolgál, ez pedig két okból is problémás:
- 1, elképesztőn átmelegszik,
- 2, a hideg söröm csak mellé tudom lerakni és gyorsan felmelegszik -
PuMbA
titán
válasz HUN_Sector #200 üzenetére
150W-os kártyát 1 ventivel kiadni... az MSI-nél éppen akkor valaki szabadságon lehetett
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- AKÁR JÁTÉKRA!! ASUS Mining P106 6GB - GARIS
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest