- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amazon Fire TV stick/box
- Dell notebook topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dömy
tag
hali, vagy egy Gygabyyte 9400Gt 1gb-os videókarim, lenne rólla pár kérdésem.
1. Normális e az hogy a játékok általában min 23 max 40 fps-el mennek (persze van oylan játék ami tud többet is), és olyan 1152*864-es felbontással medium beállítással? A procim Intel Dual Core 2,53mhz, 2gb ddr2 ram!
2. A weben úgy van írva hogy a memória órajel 800 mhz-s, de van egy progim (GPU-Z) amely szerint a memory: 400 mhz. De írnak egy olyat is a jellemzésnél hogy ramdac: 400mhz, most akkor a progi ezt a ramdac-ot mutatja?u.i.: egy olyan táppal ment régebben amit már 2* javítanom kellett, mert megfőtt benne egy kondenzátor. Az volt egy 400W-os noname táp. A javításoknál még nem volt meg ez a kari. Ez okozhatott e benne károkat? (Azóta már lecseréltem egy 565W-osra!)
Előre is köszi a válaszokat!
-
c p
tag
220W-os táppal megáldott (haha) barebone házba kellett egy újabb kártya, ami max. 25-26W-ot zabál a régi gf6200 (hihi) helyére - ha már a core2duo + mb alaphangon igényli min. a 100W-ot
elég sokat kártyát végignéztem, kemény peremfeltételekkel (kis fogyasztás, realítve erős kártya + low profile) és azért ezzel a kis 9400gt-vel szebben, jobb felbontásban élvezetesebb a CoD4-móka
-
Aprósólyom
addikt
Tényleg jó ez a vörös hadsereg.
Átdesignolom a sz.gépházam, szép ATI féle vörösre.
-
-
eziskamu
addikt
Ha közelről nézegeted az Alpokat akkor nem lesz kétséged, hogy 3d-s a progi, a műhold képeket feszíti textúraként a magassági adatok alapján képzett "dudorokra".
Ja mondjuk ilyen körítés dolgokban jobb az Nvidia. Atihoz nincs hivatalos stereo driver, az egyik ilyen lcd szemüveg forgalmazó csinált Ati-hoz is progit, ami néha még működik is Ati kártyával, sőt a progi állítólag TFT moncsival is müxik, de ezt nem próbáltam és erősen kételkedem a jó eredményben.
-
-
eziskamu
addikt
Tényleg használja a videókareszt. Egy ütősebb crt monitorral, nivida karival és stereo driverekkel, valamint 3d-s szemüveggel (az az lcd-skitakarós, amit valamikor videókarikhoz adott az Asus, de van E3d, és még más márkák alatt is) a jobb felvétellel rendelkező területeket térben lehet nézni, ráközelítve és változtatva a nézőpont szögét. Amúgy az Nvidia stereo drivere müxik egyszerű piros/kék szemüvegekkel is, bár nem próbáltam, de ahoz crt sem kell. Ja a Forceware és a stereo driver verziójának egyeznie kell (legalább is nekem csak akkor működött)
-
válasz
Dr. Romano #55 üzenetére
De kiszámolta
Amúgy ezen megleődtem kicsit. De végülis nem MS termék, így már nem olyan furcsa hogy használ DX-t vagy OGL-t.Amúgy meg azért szaggatott szerintem mert gyenge volt a proci nem?
-
válasz
Dr. Romano #52 üzenetére
A Google Earth nem hiszem hogy a videokártyával számoltatja ki a terepet.
Ki kéne próbálni valami P3-ba rakott S3Trio-val, valószínű ugyanúgy menne.Nem minden 3D dolog számolódik a videokártával, sőt, szerintem a játékokon kívül nem sok minden (OK, Maya, 3DS, SolidEdge).
Az első 2 oprendszer ami 3D megjelenítést tud hasznlni az a Pista meg Linuxra a Compiz/Xgl ablakkezelő.
-
válasz
BobChemistry #50 üzenetére
De az igaz hogy irodába inkább integrált lap.
Mi is integrált lapokat veszünk az újabb gépekbe. A gyárban nincsnek 3D dolgok. -
BobChemistry
őstag
irodába tökéletes, még talán játszani is lehet vele
én most 64 bites 6600 karival nyomom a Far Cry
néha kicsit belassul, nem is értem miértés mit lehet tudni az AMD/ATI új GPU generációjáról?
már idén megjelenik?
még csak most jött ki a 4000-es széria -
-
pip
aktív tag
válasz
Dr. Romano #46 üzenetére
hat ez 128 biten is eleg halvanyra sikerult... max egy 8600GT szintjet hozza, de inkabb azt sem
itt egy teszt: [link] Ehhez jon meg masfel ev lemaradas, nem is beszelve arrol, hogy a 8600GT is elment passzivan. Tehat ez minden, csak nem elorelepes
-
Dr. Romano
veterán
Látom végre elfelejtették a 64bitet
-
sTERNI
senior tag
Én a CUDA-s részen vigyorogtam jót... egy ilyen alacsony kategróiás, még csak nem is SLI képes kártyával milyen jó lehet tudományos számításokat végeztetni
-
Tulajdonképp ez tényleg arra jó hogy az ember Vistázzon / Compiz-ozzon rajta, meg filmet nézzen.
Szóval a lowend-nek is van létjogosultsága. Nekem is felesleges lenne a 8800, 9800 is, még az a 8600GE is ami most a gépben van. Úgysem játszok.
-
^Clown
addikt
Atomos lapba tenni egy ilyen passzív karit, aztán mehet rajta a Quake3, GTA Vice City meg a 720p movie? Alap HTPC-nek tök jó lenne
-
AMD_ok
őstag
Lehetne-e (érdemes-e) egy ilyen karit a G92-es 8800 GTS-em mellé PhysX miatt vásárolni? mert 8-10 K-t megérne sztem, csak nem tudom érdemes-e, vagy nem húzza le nagyon annak a teljesítményét?
-
tzsolesz
nagyúr
Az MSI az tetszik, HDMI kimenet az szép. Fajin kis netezős, filmnézegetős, néha játszogatós (persze kompromisszumokkal) gépet lehet köré építeni.
Ha kb 7-8K-ért adnák akkor még slágerkari is lehetne, mondom ha annyiért adnák.
Egyébként ahogyan láttam a 4650/70 adatait ez sajna nem rúghat labdába(9500GT sem), de várjuk ki hogy az ATI mennyiért fogja adni a kis karijait.
Egy kicsi elfogultságot sem éreztem az írásban.
-
válasz
estimese11 #11 üzenetére
azért a borúlátás, mert az 55nm-es GTX200-asokon, ill. az upgrade-elt GTX260-on kívül nem várható semmi komoly az nVidiától a közeljövőben. miután a gyártási költségeik jóval magasabbak, mint az AMD-nek, egy esetleges 4800-as árcsökkentésre csak komoly véráldozat árán tudnak válaszolni a versenyképesség érdekében, és akkor esetleg a következő negyedév végén a részvényesek össznépileg kiherélik JSH mestert...
-
Rover623
félisten
A paraméterek szempontjából érdemi változás a magórajel 550 MHz-re, illetve a shaderfrekvencia 1400 MHz-re történt emelése. A 800 MHz-es effektív memória-órajel az elődhöz viszonyítva változatlan maradt.
8500GT DDR2 : 432/918/800
8500GT DDR3 : 594/1188/1200Azért így nem egyértelmű az "elődhöz viszonyítva".
Az előrelépés pedig nem egyértelmű, mert az "elődből" volt 8500 GE, 594/1296/1400 órajelekkel.
-
detroitrw
addikt
LoL
mivan túlsok zümmögőt rendeltek?
hogy minek ilyen kis karira venit ....
nemhogy erre raknának passívot ... -
Depression
veterán
A cikk tetszik, a kártya meg kit érdekel...
-
Skizz
addikt
Hm. Elég szerencsétlen helyen van az a kondi. Pont a hűtő előtt? Úgy ki fog száradni, mint a franc. A kondiknak nem csak a meleg levegő, hanem a nagyobb légáramlat is betesz.
Abu: Ezt nem küldöd el html verzióban esetleg Télörnek, mint sajtóanyag?
-
TeeJay
félisten
válasz
VaniliásRönk #25 üzenetére
nekem mint otthoni netezőnek pl tökéletes lenne ilyen kari a gépbe.
a lényeg hogy kevés áramot zabáljon. most egy FX5600-am van és jólenne valami újabb kevesebbet fogyasztó kari. ez kb. mennyit zabál? -
Red_Bull
aktív tag
Ahhoz képest hogy ez egy teljesen alsókategóriás kártya nem rossz, mert eddig 64 bitesek voltak a legalsó kategóriában
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
estimese11 #15 üzenetére
Az SLI szempontjából a hivatalos álláspont a döntő. A Galaxy dönthet máshogy, de a GPU nagyon lecsupaszított G96, így nem biztos, hogy tökéletesen működnek majd rajta az eredetileg G96-ra írt AFR rutinok. Ez így nehéz ügy. Persze SLI Physx-ra jó lehet, csak arra meg nem kell Bridge.
Szóval nem értem a Galaxy mit akart ezzel.
Nem a 9600GSO-ból eleve nagyon kevés lett legyártva valószínűleg hamar eltűnik a boltok polcairól. Olyan kemény az árverseny, hogy logikusabb a 9800GT árát ledobni alacsonyabb szintre, mert előállítási költségben kb. egy szint a két kártya.
Nem tudom én sose voltam elájulva ettől a G80 architektúrától. Annyi mindent kispóroltak belőle, hogy az most pokolian visszaüt. Marha nagy mákja volt az nV-nek, hogy elterjedt a rendszer, így a fejlesztőknek tabu volt az új technikák kihasználása. Mára meg a konzolok mindent visznek, szóval a GPU gyártóknak már nincs akkora szerepük a stúdióknál. Az AMD három stúdiót győzött meg a DX10.1 fontosságáról, míg az nV ugye 20 Physx-es játékról beszél idén. A két szám viszont egy kicsit ferdítés, mert tulajdonképpen az AMD-nél csak egy játék lesz ami tényleg úgy fogja használni a DX10.1-et hogy az vizuálisan is jobb hatást nyújtson, míg az nV-nél a fenti szám csak a Physx-et használó tábort jelzi, de ezek közül csak egy vagy két játék fogja úgy használni a Physx-et, hogy abból profitáljanak is a GeForce-ok.
-
Gonosz15
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #18 üzenetére
Azokról nem kell írni.
Processzor terén vannak problémáik, meg a 48XX van egy apróbb szépséghiba a hűtés terén.. Ennyi kb. -
juliabrilke
veterán
Abu-ban egy költő veszett el! Főleg ez az utolsó rész.
-
Peter13
senior tag
Nem értem hogy ebben a cikkben most mi volt az elfogult (főleg annyira, hogy az enyire szemet szúrjon). Közép és felsőkategória: most éppen a vörösöknek áll a zászló (ahogy előtte meg a zöldeknek, jó sokáig). NV sokáig üldögélt a babrjain, ez van (pedig én tényleg csípen a 9800GTX+ kártyákat). Alsókategória: ahogy Abu is írta, "magabiztosan küzdenek". Senki nem mondott semmi rosszat az NV kártyákra...
Jelzem nem vagyok "fan", volt már kártyám mindkét gyártótól bőséggel.
-
estimese11
csendes tag
http://www.hoc.hu/index.php?p=news&cid=1&y=16946, hivatalosan nincs, de a kijelentésedből nem ez sugárzik, itt egy ellenpélda!
attól még a széria részese a 9600 gso, egy darabig még kapható lesz, nem?
a megfogalmazás az elfogult, csöppet becsmérlő volt, mintha az nvidia soha nem csinált volna jobb kártyákat. mikor a g80-asok kijöttek, akkor mi volt a helyzet? vagy a g92 a 8800 gt személyében? nem volt ez ám olyan rég, ezt nem szabadna elfelejtenie egy olyan szakértőnek, mint amilyen te is vagy!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
estimese11 #11 üzenetére
Az érdekes, mert a sajtóanyagban az van írva, hogy nincs SLI support. Valószínűleg hivatalosan nincs támogatás, mást nem tudok elképzelni. A felsorolt termékek az nV sajtóanyagából származnak, a 9600GSO gyártása befejeződik, rendelést már nem vesznek fel rá.
Miért elfogult? ... a felső- és középkategóriában elment a hajó. Az alsótegóriára pedig azt mondtam, hogy jelenleg küzdenek, mert küzdenek a HD3000 sorozattal. És félve várják a HD4600 sorozatot. A HD4670 kb. -10-20% lesz a HD3850-hez képpest és a 9500GT árán fog megjelenni. Ergo újabb árcsökkentés lesz. Ami nekünk csak jó.
-
dokar
addikt
na akkor ez a remegő tranyó sem solid state
-
estimese11
csendes tag
pontosítás1: 9400gt sli-képes, ref.nyákon nincs sli csatlakozó ez igaz, de nem ez nem azt jelenti, hogy nem tudja!!! ugyanez volt a 8500gt-nél is.
pontosítás2: a felsorolásból kimaradt a 9600gso.
más: csöppet elfogult az írás, tény, hogy az nvidia lépéshátrányban van, de azért a túlzott borúlátás talán túlzó, nem?!
-
Ste
addikt
Nv oldalán ismét nagyon sok hentest vettek fel
ismét újabb bőröket húznak le már meglévő cumókról -
gábbor
tag
De jó, hogy most cseréltem le x800xl-t egy 8400-esre, ez a 9400gt meg majdnem a duplája sebességben. Fuck.
-
törölt tag
Jó az uccsó mondat!
-
Eagle16
addikt
"a GeForce 9400 GT nem használható SLI konfiguráció részeként"
Fenébe
-
dy_nmq
aktív tag
válasz
Sandormaster #4 üzenetére
ez a vörös hadsereg kivágta nálam a biztosítékot...
-
Sandormaster
aktív tag
-
lsc
nagyúr
Az utolsó mondat állat, a kártyákról meg ..., inkább beszéljünk másról
.
-
"zöld vérre szomjazó vörös hadsereg"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az NVIDIA bejelentette új belépőszintű grafikus kártyáját.
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Haditechnika, harcászat
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Spórolós topik
- Aggódik az NVIDIA, mert egyre jobb AI terén a Huawei
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest