- Vezetékes FEJhallgatók
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- SSD kibeszélő
- E-book olvasók
- Apple notebookok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Panasonic LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
BenceShearer
aktív tag
Legalábbebben ebben a szegmentben most a legjob az AMD!
Kell is nekik a siker! -
slayer006
addikt
a Gigabyte féle 8200 -re azért kíváncsi leszek
"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader
-
veterán
Hiba:
...a(z integrált)...
hova akartad rakni a zárójelet??
-
Levin01
őstag
Egy pofon az nvidiának
-
Andre1234
aktív tag
nem hiszem h sokan nv-t választanak amd proci alá.akkor már 1 gyártótól legyen midnen.
Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...
-
TomBoy1986
veterán
Tetszett a teszt, pláne az eredmény - de ez most mellékes.
fLeSs:
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a 8200-as mennyire túlhajtható, mert a 780G-nél olvasható, hogy ~100%-kal túlhajtható, ehhez hogy viszonyul a 8200-as?AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
ChRiS_RS
aktív tag
Valljuk be, azért elég kínos lett volna, ha az AMD a saját processzorához gyengébb chipet tud kiadni, mint az nVidia.
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
-
fLeSs
nagyúr
válasz TomBoy1986 #8 üzenetére
nem tudom.
az ntune-n kívül egyik program sem ismerte fel.
az ntune-nal viszont nem lehetett tuningolni, ha elhúztam a csúszkát, magától visszaugrott a csúszka alapórajelre. szóval nemtom. de sztem nem is lényeges."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
X@b3e
addikt
Még mindig nem bántam meg, hogy a Giga 780G-s S2H lapjára esett a választásom HTPC-be
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
-
Hun'reeth
őstag
Várható eredményt kaptunk. A cikk nagyon jó az értékelés meg még jobb.
Ahogy a cikk is fogalmaz nyilván intel oldalon arathat a chip nem amd vonalon. De azért végre született egy normálisnak nevezhető nv chip. Ezt is megértük.''Öregember nem gyorsvonat!''
-
rudi
nagyúr
Pontosan! Ilyen helyzetben, amilyenben az NVIDIA van lényegesen jobbnak kell lennie a konkurens, processzort is kínáló gyártó termékénél, ha sikerre akarja vinni a sajátját. A 780G mellett erre nem sok esélyt látok, esetleg Intel vonalon lehet keresnivalója a 8200-nak, bár nyárra ígérik a G45-öt, ami akár egészen jó is lehet.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
BRinyo
aktív tag
Mondjuk arra kíváncsi volnék, a 8400gs melyik chipset alatt mit produkál.
Illetve ugye jön már a G4x generáció, remélhetően rendes dx10 driverekkel. Na majd még akkor érdemes lesz ismételni szintén. -
edipqe
senior tag
mégis vegyük úgy, mintha az AMD és az NVIDIA egy időben rukkolt volna elő saját változatával, mert végeredményben nem tudhatjuk, hogy ezekben az esetekben ki volt az ötletgazda.
miért is? azért mert végre az AMDéj jött ki vmivel hamarabb? De h az AMd-t alázzák porba azt bezzeg fenkölt ódákban kell zengeni!
I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!
-
spirit007
senior tag
Kár , hogy egy iciri-piciri TV-OUT már nem "fér rá" a lapokra
-
edipqe
senior tag
eszondom én is! miért nem lehetett ezt a cikket ujjongva kezdeni?
Vivá Lá AMD!
I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!
-
04ahgy
nagyúr
A teszt nagyon korrekt lett, a gyártók is kitettek magukért. Azt viszont nem értem, hogy miért kellett előnynek felhozni, hogy natív a hálózati vezérlő, vagy sem? Ugyanúgy a PCI-E buszon ül, nem használja a CPU-t. Akkor miért előny, ha natív? Olcsóbb lenne? Milyen érdekes, hogy nem natívval van az olcsóbb alaplap.
A 2. lapon a tesztben, a táblázatban ez a két érték mintha fel lenne cserélve:
4 SATA-300 csatlakozó (RAID 0, 1, 0+1 és 5) – MCP68
6 SATA-300 csatlakozó (RAID 0, 1, 0+1 és 5) – MCP78HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
orbano
félisten
"Azt is megvizsgáltuk, hogy különböző szituációkban mennyire melegednek az egyes komponensek. Ez lényeges kérdés, ha egy pici számítógépházba szeretnénk beleépíteni leendő videolejátszós konfigurációnkat."
És mégis a különböző típusú hűtéseket hogy gondoltátok összehasonlítani? Ha mondjuk egy 20 watt hőt leadó chipre egy fele olyan teljesítményű hűtőt raksz, mint egy 30 watt hőt disszipálóra, akkor az utóbbi fogja kevésbé melegíteni a házat? Nemá...
Fikázás offJó cikk lett, szerintem ezentúl ilyen 780G-s alaplapokkal fogok csak gépeket összeállítani. Teljesen korrekt.
A vér nem válik VAZZE!™
-
syckaloz
aktív tag
Csak azt mondja meg nekem valaki, hogyha 10 ismérvből 9ben jobb az amd megoldása, mint az nvidiáé, akkor miért egyenlő a 2 chips-et? Nekem olyan érzésem van, mintha egy kicsit hiányozna a pártatlanság a cikkből, de cáfoljatok meg kérlek. Egyébként köszi a cikket!
-
Gtxtt
tag
Jó lett a teszt!
Én a 780G-t választanám. Nem igazán értem,hogy az ASUS mATX-es lapjai miért rendelkeznek ilyen kevés tuning opcióval.''Nem az a szabadság,hogy megteheted amit akarsz,hanem az,hogy nem kell megtenned amit nem akarsz.''
-
szgombos
csendes tag
Majd ha fele annyiért adják a 8200-as lapokat mint a 780g-seket sokak számára jobb lesz
Más: megkérdeztem már a 780g-s topikban is, Fless ott nem adott rá választ, hátha itt: működik az, hogy le tudja kapcsolni a nagy VGA-t? Pl. 9600gt-t? Bár ha nyikorog a SLI megette ezt is a Bene... -
old gray
addikt
Miért van olyan érzésem, hogy a fórumtagok közül néhányan Intel-pártinak titulálják a cikkírókat? Vagy lenne v.mi előzmény amiről lemaradtam?
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
rudi
nagyúr
válasz VaniliásRönk #32 üzenetére
És már meg is vagyunk érkezve Miért kell még a kérdés mögött is hátsó szándékot sejteni?
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Ste
addikt
fLeSs, rudi: a Hd videókat milyen szoftverrel (szoftverekkel) játszottátok le? (esetleg Br lemezről ment?)
a hybrid power kár, hog még nem megy vele (és ki tudja mikorra lesz hozzá rendes szoft)
Az Asus-tól viszont fura, hogy még csak a szorzót sem lehet állítani (így még egy Black Edition procit sem lehet belerakni )
A legújabb elérhető Bios volt benne? -
edipqe
senior tag
mégis vegyük úgy, mintha az AMD és az NVIDIA egy időben rukkolt volna elő saját változatával, mert végeredményben nem tudhatjuk, hogy ezekben az esetekben ki volt az ötletgazda.
pl ezenmondat miatt......mert amikor vmiben az AMD kikap\késik ott azt csúnya beégésnek szokták a PH-s cikkek leírni, ez jó esetben egy ejnye bejnye többbet vártunk volna szokott lenni.
DE most h az AMDÉJ a nyertes vmibe, a cikk elolvasása után olyan érzésem volt, (és a hszeket elolvasva nem csak nekem) mintha korrektúrázva lenne az eredmény, stimmel a teszt, és tényleg nagyon jó! csak a tálalása a teszteredményeknek sokkal "másabb" mint általában (általában értsd.: intel nyer amd bukta )
bocs h nem offba van rakva, vmiért nem engedi
[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
A cikk elejéből azt hittem, nem a 780G lesz a következő lapom, de a végére örültem, hogy nem így alakul, és mégiscsak nagyon jól skerült a chip.
Jevons paradox
-
beef
őstag
"Az AMD 780G-vel összehasonlítva a GeForce 8200 komoly ellenfélnek tűnik, hiszen funkcionalitásban felnőtt hozzá, sőt a Hybrid Power révén még túl is mutat azon."
Régebben még arról szóltak a hírek, hogy AMD is tudni fogja ezt (ATI PowerXpress), aztán valamiért csak a notebook szegmensben engedélyezték. Szomorú vagyok, mert pont ezért szerettem volna 780G alaplapot.
-
szgombos
csendes tag
Nehéz odvetni: igen, megy, kipróbáltuk, tökéletes.
Vagy: nem, kiforratlan a meghajtó, az asus rosszul rakta össze, nem müxik.
Tettetek bele egy komoly vga-t is? és azt ki tudja kapcsolni?
Ne haragudjatok rám, nekem már így a számba kell rágni valamit
És az egy, hogy odaírják aszongyahogy "hybrid power" azt valahogy mégse megyen...[ Szerkesztve ]
-
Szlovi
senior tag
Jó és lényegre törő tesz lett. És szerintem pártatlan a cikkírók véleménye,hiába kiáltják ki sokan Őket Intel meg nVidia bérenceknek
-
edipqe
senior tag
válasz Aprósólyom #42 üzenetére
aha
akkor te is ezt érezted?
-
fLeSs
nagyúr
Érzéki csalódásotok van.
Tudod, a hangsúlyozásnál/kiemelésnél figyelembe kell venni, hogy xy 2-3%-kal vagy 20-30%-kal jobb, mint a másik.
Ha elolvastad a cikket, akkor látod te is, hogy a Gef8200 majdnem olyan jó, mint a 780G. Ez az NVIDIA pártiság? Akkor NVIDIA párti vagyok, mert ezt le mertem írni.
De azért megemlíteném, hogy az AMD chipsetes teszt után nem volt sírás az Intel/NV fanok részéről, pedig ilyeneket írtunk:"A látottak után az AMD 780-at mint platformot nagyon könnyen értékelhetjük: egyszerűen tökéletes. "
"rendszer valóban egy teljes, hibák nélküli egészt alkot, és arra a célra, amire szánják, minden tekintetben jobb, mint bármelyik konkurense."
"funkciógazdagság, amibe szintén nincs hol belekötni: a 780G ezen a téren az Intel chipseteket utolérte, sőt, bizonyos esetekben túl is mutat azokon, gondoljunk a több USB portra, de legfőképpen a videolejátszó képességekre."
és még lehetne sorolni. Megjegyzem, AMD-s doksikban ezeket a mondatokat állítólag viszont fogjátok látni (valszeg angolul).
Érezzétek együtt, hogy NV pártiak vagyunk, nyugtassátok a lelketeket ezzel, örüljetek egymásnak, legyen harmónia köztetek, skandáljátok, hogy a PH NV/Intel párti.
Látjátok az aláírásomat? Ez rátok vonatkozik. Ezért nem lehet ezt az egészet már komolyan venni.
Sorry, ha nem fogok válaszolni ezekre az okos felvetésekre.[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Sweet.tv - internetes TV
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- További aktív témák...
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS PRIME X570-P
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest