- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- Projektor topic
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Apple MacBook
- Akciókamerák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
flegga92
senior tag
válasz
KROK640 #28438 üzenetére
Nálunk is hasonló szitu volt. Akkor kb 600 fős cég volt egy nagy központi telephellyel, illetve 14-15 kisebb telephellyel ahol 4-6 PC volt. Én egy ilyen kis telephelyen dolgoztam, 2012-ben kerültem ide. Első napon egy Excel táblát kellett csinálnom amivel kb 10 perc alatt végeztem. A főnök elkönyvelt, hogy értek a számítógéphez mert neki ez legalább fél napjába telt volna
Így minden gonddal engem zaklattak itt helyben, de mivel nem volt admin hozzáférésem mindig a központi 1 szem IT-st lehetett zaklatni aki licence nélküli TeamViewerrel segített
Akkor nem volt még AD se központi szerverre is egyedi VPN-el lehetett csatlakozni és távoli asztallal futtatni a programokat, Volt egy Admin meg egy user minden gépen. Jelszó frappánsan a monitor típusszáma volt, mert azt látta az user
Az IT-s elég hamar levágta, hogy konyítok valamennyire hozzá, ezért megadta a telephelyen az admin jelszót és a saját felhasználóm is az lett, így mindenkinek könnyebb lett az élete, ráadásul ha valamit személyesen kellett intézni nem kellett 2-2 órát utaznia, mert egy nyomtatót be kell üzemelni.
Csináltam lokál megosztást mert ugyan volt központi fájlszerver, de nálunk rádiós net volt hatalmas sebességgel, ne meg volt kb 100 VPN licenc 200 emberre így hó elején/végén mindig "verekedni" kellett. Reggel korán jöttünk, és ha szerencsénk volt nem dobott le.
Aztán elkezdtem mindig papír dokumentációt digitalizálni, mert sokkal könnyebben kereshető volt. Jöttek a megszorítások, az utolsó csavarog mindent meg kellett indokolni miért vettél. Az ügyvezető nem értékelte, hogy havonta 1 db DVD-t kérek backupnak (minek az), ezért nálunk is hasonlóan lett megoldva, hoztam a külső HDD-m és másoltam rá a cuccokat, otthon pedig fel a gépre, hogy legyen 3 példány.
Aztán '15-'16 körül jött az AD, ott megszűnt a jó világ, viszont vettek fel rendes IT-s létszámot.
De a kollégák továbbra is engem kérdeznek állandóan, egy se tudja, hogy kell egy ticketet feladni (kint az asztalon a parancsikon).
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy A26 - csak a szokásos
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Hobby rádiós topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Garmin topik
- További aktív témák...
- Új Dobozos Asus TUF GAMING F15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% i7-13620H 32/1TB RTX 4070 8GB 144Hz
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Samsung 42" Full HD plazma TV eladó olcsón
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged