Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Piftuka

veterán

válasz Kotomicuki #137 üzenetére

Szia!

Ne haragudj, de ha a tudatos fogyasztókat emlegeted, akkor úgy gondolom, hogy érdemes lett volna Neked is tudatos fogyasztóként eljárni, s elolvasni az FSP Aurum jótállására vonatkozó információkat!

(Hozzáteszem, hogy nyilván nem a Te hibád, hogy még mindig "2 év jótállás" szerepel az ominózus cikk szövegében.)

Igen... fontos, hogy a fogyasztó tudatos legyen. Egyúttal az is, hogy olvasson, legyen körültekintő (ettől lesz "tudatos"), s ne félinformációk, téves következtetések alapján "tálaljon" butaságokat (már elnézést!) tényként beállítva.

Didyman cikke valós problémát ismertetett, de egyrészt Te meglehetősen egyoldalúan ismertetted az ott elhangzottakat (személyes sértettségedből adódóan az FSP Group szidalmazására kihegyezve mindent), másrészt a cikk egyelőre aktualitását veszítette.

Egyrészt CapXon és CapXon kondenzátorok között is van különbség, másrészt a cikkben említett FSP és Zalman tápok újabb gyártású darabjaiban a vállalat kicserélte a sok hibát okozó, 85°C-ra hitelesített, rossz minőségű CapXon kondikat jobb minőségű (más típusú), 105°C-ra hitelesített példányokra, amelyekkel nincsenek olyan gondok, amelyek korábban felmerültek.

Ezt pedig szintén Didyman mesélte, a tápegységekkel szerzett tapasztalatai alapján.

Szintén az ő javaslata alapján vásároltam meg az adatlapomban látható, FSP belsővel szerelt Zalman tápot, s cseppet sem félek attól, hogy 4-5 éven belül problémám lesz ezzel a termékkel. (Amelyre egyébként 3 év jótállás van.)

Nem kell félni tehát az FSP márkától. Méltán tartoztak mindig is a termékei a megbízható, minőségi tápegységek közé.
    Mint Didyman cikke is mutatja, egyszer elindultak egy "vakvágányon", de szerencsére viszonylag gyorsan reagáltak a piac visszajelzéseire.

Az pedig nem véletlen, hogy az FSP Aurum tápegységre 5 év jótállást vállal a gyártó.
    Teljesen nyilvánvaló, hogy nem kalkulálnak az 5 év időtartam alatt óriási példányszámban garanciális javításra/cserére visszaadott termékekkel.
    (Minden vállalat, minden egyes terméke kibocsátásakor kikalkulálja, hogy adott alapanyagokból épített, adott műszaki cikket, adott jótállási időtartama alatt 1, 2, 3, stb. éven belül milyen számban fognak a vásárlók leadni garanciális javításra. Mivel erősen üzleti alapon működnek, ez számukra létkérdés, hiszen a túl sok hibás termék jelentős költségnövelő tényező.)

Ez (is) sokat elárul ezeknek a tápegységeknek a minőségéről.

Az FSP Aurum esetében 10.000 forint körüli, vagy annál olcsóbb árakat felemlegető hangok pedig eléggé megdöbbentőek.

Csak azt nem értem, hogy például egy Chieftec CTG tápegység esetében miért nem 2.000-3.000 forintos árat várnak el? Az FSP APN pedig mehetne 1.000 forintért, hiszen "csak annyit ér", nem? :U (Vajon ezen logika alapján a Chicony Hipro-t pedig ingyen kellene osztogatnia a boltosoknak? :F )

Nonszensz! Nem ártana a realitások talaján mozogni!

Inkább annak kellene örülni, hogy egy vállalat kijött egy ilyen jó hatásfokú, minőségi tápcsaláddal, amelyet ilyen jó áron lehet megvásárolni.
    Biztos vagyok benne, hogy abban az esetben, ha az FSP Group teljes mértékben a felső kategóriás japán alkatrészeket választotta volna, akkor a fent említett hangok azért panaszkodnának, hogy a "pórnép számára elérhetetlen árkategóriában lehet csak igazán jó hatásfokú tápegységeket venni".

Nekem ez a véleményem.

Üdv: Piftuka

• Rossi

addikt

válasz Kotomicuki #131 üzenetére

Nekem annó az 500 W-os Bluestorm II. tápom PG-je szállt el, garanciában megoldották...

• KAMELOT

titán

Érdekes cikk amit linkeltél.
    Ennek ellenére nekem FSP ATX350-PNR tápom simán ment 2 évig gond nélkül. Aztán eladtam és most vettem a FSP SAGA II 500W-os tápomat.
    Ha ilyen gondok merülnek fel ezekkel a kondikkal akkor mért árulják őket????

• KAMELOT

titán

Ha nem stimmelnek neked az FSP tápok akkor ilyet vegyél szerintem legközelebb!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés