Hirdetés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
Kotomicuki #137 üzenetére
Szia!
Ne haragudj, de ha a tudatos fogyasztókat emlegeted, akkor úgy gondolom, hogy érdemes lett volna Neked is tudatos fogyasztóként eljárni, s elolvasni az FSP Aurum jótállására vonatkozó információkat!
(Hozzáteszem, hogy nyilván nem a Te hibád, hogy még mindig "2 év jótállás" szerepel az ominózus cikk szövegében.)
Igen... fontos, hogy a fogyasztó tudatos legyen. Egyúttal az is, hogy olvasson, legyen körültekintő (ettől lesz "tudatos"), s ne félinformációk, téves következtetések alapján "tálaljon" butaságokat (már elnézést!) tényként beállítva.
Didyman cikke valós problémát ismertetett, de egyrészt Te meglehetősen egyoldalúan ismertetted az ott elhangzottakat (személyes sértettségedből adódóan az FSP Group szidalmazására kihegyezve mindent), másrészt a cikk egyelőre aktualitását veszítette.
Egyrészt CapXon és CapXon kondenzátorok között is van különbség, másrészt a cikkben említett FSP és Zalman tápok újabb gyártású darabjaiban a vállalat kicserélte a sok hibát okozó, 85°C-ra hitelesített, rossz minőségű CapXon kondikat jobb minőségű (más típusú), 105°C-ra hitelesített példányokra, amelyekkel nincsenek olyan gondok, amelyek korábban felmerültek.
Ezt pedig szintén Didyman mesélte, a tápegységekkel szerzett tapasztalatai alapján.
Szintén az ő javaslata alapján vásároltam meg az adatlapomban látható, FSP belsővel szerelt Zalman tápot, s cseppet sem félek attól, hogy 4-5 éven belül problémám lesz ezzel a termékkel. (Amelyre egyébként 3 év jótállás van.)
Nem kell félni tehát az FSP márkától. Méltán tartoztak mindig is a termékei a megbízható, minőségi tápegységek közé.
Mint Didyman cikke is mutatja, egyszer elindultak egy "vakvágányon", de szerencsére viszonylag gyorsan reagáltak a piac visszajelzéseire.Az pedig nem véletlen, hogy az FSP Aurum tápegységre 5 év jótállást vállal a gyártó.
Teljesen nyilvánvaló, hogy nem kalkulálnak az 5 év időtartam alatt óriási példányszámban garanciális javításra/cserére visszaadott termékekkel.
(Minden vállalat, minden egyes terméke kibocsátásakor kikalkulálja, hogy adott alapanyagokból épített, adott műszaki cikket, adott jótállási időtartama alatt 1, 2, 3, stb. éven belül milyen számban fognak a vásárlók leadni garanciális javításra. Mivel erősen üzleti alapon működnek, ez számukra létkérdés, hiszen a túl sok hibás termék jelentős költségnövelő tényező.)Ez (is) sokat elárul ezeknek a tápegységeknek a minőségéről.
Az FSP Aurum esetében 10.000 forint körüli, vagy annál olcsóbb árakat felemlegető hangok pedig eléggé megdöbbentőek.
Csak azt nem értem, hogy például egy Chieftec CTG tápegység esetében miért nem 2.000-3.000 forintos árat várnak el? Az FSP APN pedig mehetne 1.000 forintért, hiszen "csak annyit ér", nem?
(Vajon ezen logika alapján a Chicony Hipro-t pedig ingyen kellene osztogatnia a boltosoknak?
)
Nonszensz! Nem ártana a realitások talaján mozogni!
Inkább annak kellene örülni, hogy egy vállalat kijött egy ilyen jó hatásfokú, minőségi tápcsaláddal, amelyet ilyen jó áron lehet megvásárolni.
Biztos vagyok benne, hogy abban az esetben, ha az FSP Group teljes mértékben a felső kategóriás japán alkatrészeket választotta volna, akkor a fent említett hangok azért panaszkodnának, hogy a "pórnép számára elérhetetlen árkategóriában lehet csak igazán jó hatásfokú tápegységeket venni".Nekem ez a véleményem.
Üdv: Piftuka
-
Rossi
addikt
válasz
Kotomicuki #131 üzenetére
Nekem annó az 500 W-os Bluestorm II. tápom PG-je szállt el, garanciában megoldották...
-
KAMELOT
titán
válasz
Érdekes cikk amit linkeltél.
Ennek ellenére nekem FSP ATX350-PNR tápom simán ment 2 évig gond nélkül. Aztán eladtam és most vettem a FSP SAGA II 500W-os tápomat.
Ha ilyen gondok merülnek fel ezekkel a kondikkal akkor mért árulják őket???? -
KAMELOT
titán
válasz
Ha nem stimmelnek neked az FSP tápok akkor ilyet vegyél szerintem legközelebb!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nálunk járt a hazai piacon kapható legkisebb teljesítményű 80 Plus Gold minősítésű tápegység.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest