Hirdetés
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Canon EOS DSLR topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
#65675776 #111 üzenetére
Alig 3 hónapja jelent meg, és már nincs olyan messze az általad óhajtott 15K-s ártól!
-
Kotomicuki
senior tag
Szia!
Anno azért választottam a BS II-t, mert itt a pH!-n is dicsérték, a márkát a megbízhatóak közé sorolták - akkor még. Sajnos, és nem vagyok ezzel egyedül, a CapXon kondenzátor nem bírta tovább, mint a garanciális idő, pedig ennél többet vártam volna a táptól - utólag, 2-3 ezrest még hozzátéve, már - normális, időtálló - tápegységet is vehettem volna helyette.
Hogy a CapXon volt e a ludas - ezen topikban is volt, nem egy, ezen márkát nem magasztaló hozzászólás - , és "elfelejtette" közölni a tőle vásárlókkal, hogy időközben apróbb, költségcsökkentő módosításokat hajtott végre a gyártási folyamatokban, vagy csak az FSP gondolta úgy, hogy addig a 85°C-ra hitelesített alkatrészek is megfelelőek voltak, ezért továbbra is maradt azok beszerelésénél, nos, ez engem - már - hidegen hagy, ugyanis ezzel, ez a két cég, a szememben eljátszotta a becsületét.
Örülök, hogy egyáltalán észrevették a hibát, és a továbbiakban már "erősebb" alkatrészek kerülnek beépítésre, de ettől még azok uú bekrepálhatnak, mint az én tápomé, hiszen akkor azok is jónak lettek kihirdetve - ezek után, ha +50-100°C-l is fölé méretezik (meg Military-Gammer...) se tudnék már megbízni bennük. Vissza nem hívták azt a szériát, a már eladott példányokat sem cserélték ki megbízhatóakra, így eléggé pórul jártam vele - és nem egyedi hibajelenség volt! (Gondolom, ezek után nem várod el tőlem, hogy én is a márka szemellenzős Fan-Boy-a legyek...)Ha a kereskedő 1, vagy jobb esetben 2 év garanciával adja tovább a terméket, akkor az ezen időn túli, de még az 5 éven belüli gyártói jótállás érvényesítése akár meg is haladhatja magának a tápnak az értékét, így "jobban jár" a delikvens, ha inkább újat vesz helyette - ez a mai Magyarország, sajnos! Ha meg 2 év után megy tönkre - és nem 5 - , akkor még mindig a BS II-nél tartunk...
Rudi is hangot adott azon véleményének, amit a képekről mindenki le is szűrhet magának, hogy a beltartalma az Aurumnak gyengébb, mint amit a jelenlegi árcédulája után várna az ember - mint ahogy ezt többen már leírták itt (Másként: Ha nem sajnálom az árkülönbözet kifizetését, akkor minden szempontból kiválót és megbízhatót kaphatok e helyett.). Ha ehhez hozzáveszem az eléggé negatív tapasztalatomat a márkával/kkal - ami szintén nem egyedi - , akkor a 12-15e forintos ársávban lehetne - nem kevés és lehet, hogy ez esetben is eltúlzott jóindulattal - maximalizálni az ellenértékét e terméknek, szerintem.
[Hhmm, ezek után már az is felmerült bennem, hogy a - kényszerű és előre nem tervezett - tápcserékre félretett pénzből inkább minőségi alkatrészekkel javíttatok fel egy Codagen-t - amik nálam még 3-4 évet röhögve kiszolgáltak, nekem meg ezekkel nem volt gondom, érdekes - , mert ennyit talán az is kibírna. Ha meg ez lesz a jövő - 2 évente tápcsere - , akkor már nekem is megérné beszerezni egy jobbképű forrasztópákát...]
Mindazonáltal örülök annak - és kissé irigyellek is érte
- , hogy a sors a kegyeibe fogadott és jól működő FSP tápegységgel büszkélkedhetsz. Remélem, hogy legalább 5 évig még hűek marad(had)tok egymáshoz és kitart addig a nagy boldogság!
Üdvözöl egy boldogtalan (ex)FSP táp-tulaj!
-
Piftuka
veterán
válasz
Kotomicuki #137 üzenetére
Szia!
Ne haragudj, de ha a tudatos fogyasztókat emlegeted, akkor úgy gondolom, hogy érdemes lett volna Neked is tudatos fogyasztóként eljárni, s elolvasni az FSP Aurum jótállására vonatkozó információkat!
(Hozzáteszem, hogy nyilván nem a Te hibád, hogy még mindig "2 év jótállás" szerepel az ominózus cikk szövegében.)
Igen... fontos, hogy a fogyasztó tudatos legyen. Egyúttal az is, hogy olvasson, legyen körültekintő (ettől lesz "tudatos"), s ne félinformációk, téves következtetések alapján "tálaljon" butaságokat (már elnézést!) tényként beállítva.
Didyman cikke valós problémát ismertetett, de egyrészt Te meglehetősen egyoldalúan ismertetted az ott elhangzottakat (személyes sértettségedből adódóan az FSP Group szidalmazására kihegyezve mindent), másrészt a cikk egyelőre aktualitását veszítette.
Egyrészt CapXon és CapXon kondenzátorok között is van különbség, másrészt a cikkben említett FSP és Zalman tápok újabb gyártású darabjaiban a vállalat kicserélte a sok hibát okozó, 85°C-ra hitelesített, rossz minőségű CapXon kondikat jobb minőségű (más típusú), 105°C-ra hitelesített példányokra, amelyekkel nincsenek olyan gondok, amelyek korábban felmerültek.
Ezt pedig szintén Didyman mesélte, a tápegységekkel szerzett tapasztalatai alapján.
Szintén az ő javaslata alapján vásároltam meg az adatlapomban látható, FSP belsővel szerelt Zalman tápot, s cseppet sem félek attól, hogy 4-5 éven belül problémám lesz ezzel a termékkel. (Amelyre egyébként 3 év jótállás van.)
Nem kell félni tehát az FSP márkától. Méltán tartoztak mindig is a termékei a megbízható, minőségi tápegységek közé.
Mint Didyman cikke is mutatja, egyszer elindultak egy "vakvágányon", de szerencsére viszonylag gyorsan reagáltak a piac visszajelzéseire.Az pedig nem véletlen, hogy az FSP Aurum tápegységre 5 év jótállást vállal a gyártó.
Teljesen nyilvánvaló, hogy nem kalkulálnak az 5 év időtartam alatt óriási példányszámban garanciális javításra/cserére visszaadott termékekkel.
(Minden vállalat, minden egyes terméke kibocsátásakor kikalkulálja, hogy adott alapanyagokból épített, adott műszaki cikket, adott jótállási időtartama alatt 1, 2, 3, stb. éven belül milyen számban fognak a vásárlók leadni garanciális javításra. Mivel erősen üzleti alapon működnek, ez számukra létkérdés, hiszen a túl sok hibás termék jelentős költségnövelő tényező.)Ez (is) sokat elárul ezeknek a tápegységeknek a minőségéről.
Az FSP Aurum esetében 10.000 forint körüli, vagy annál olcsóbb árakat felemlegető hangok pedig eléggé megdöbbentőek.
Csak azt nem értem, hogy például egy Chieftec CTG tápegység esetében miért nem 2.000-3.000 forintos árat várnak el? Az FSP APN pedig mehetne 1.000 forintért, hiszen "csak annyit ér", nem?
(Vajon ezen logika alapján a Chicony Hipro-t pedig ingyen kellene osztogatnia a boltosoknak?
)
Nonszensz! Nem ártana a realitások talaján mozogni!
Inkább annak kellene örülni, hogy egy vállalat kijött egy ilyen jó hatásfokú, minőségi tápcsaláddal, amelyet ilyen jó áron lehet megvásárolni.
Biztos vagyok benne, hogy abban az esetben, ha az FSP Group teljes mértékben a felső kategóriás japán alkatrészeket választotta volna, akkor a fent említett hangok azért panaszkodnának, hogy a "pórnép számára elérhetetlen árkategóriában lehet csak igazán jó hatásfokú tápegységeket venni".Nekem ez a véleményem.
Üdv: Piftuka
-
Kroni1
veterán
nagyon érdekes ez a 8szög alakú ventirács.. tetszik
-
Kotomicuki
senior tag
Ha csak a fele adja meg magát 2 év után, és ezen tulajdonosoknak csak a fele néz utána jobban, hogy miért is történt ez, akkor csak 25%-t vesztették el a piacuknak - pedig közel 100%-t kellene, HA a vásárlók mind (ön)tudatosak lennének és a másik hibájából is tudnának okulni - , mint FSP. A hiányzó részeket majd mint bérgyártó, más márkanév alatt behozzák, így pár dollár "haszonért", amit a ramaty kondikon összespórolt, nem veszít jelentős piaci részesedést... (ha meg az általa bérbe gyártott márkaként hal meg a silány végtermék, akkor még arra is van esélye, hogy annak tulaja legközelebb FSP-t vesz - "mer' az biztos csak jobb lehet ennél..." - , majd kezdődik előröl a körforgás...)
Ezért folyamatos kereslet alakul ki az amúgy minősíthetetlen kondenzátorok (és egyéb alkatrészek) iránt, így azok gyártója sem csődöl be, mint jobb helyeken, régen az szokásban volt, hanem még piacvezető és "mintakép" is válhat belőle, irigylésre méltó pénzügyi mérlegek kíséretében...
Míg a "maradiak", akik a minőségre esküsznek, szépen lassan eltűnnek a feledés homályában. Majd üstökösként robban be a piacra a még ócskábbat gyártani, de főleg eladni tudó, ifjú titán...Ha el tudod hitetni a vásárlóval, hogy igenis 2-3 évente KELL tápegységet vennie (a 4-5-6 helyett), akkor még az eleve ipari hulladék előállítók is tudnak kaszálni a piacon, nem is kicsit, amihez nem kell különösebb fejlesztés és minőségbiztosítás sem - persze a termékek árszintje nem változik és nem követik le élettartamuk feleződését, harmadolódását...
-
Rossi
addikt
válasz
Kotomicuki #131 üzenetére
Nekem annó az 500 W-os Bluestorm II. tápom PG-je szállt el, garanciában megoldották...
-
zsoltti
senior tag
Nagyon mutatós példány , az biztos . Mentek a részletekre is látszik!
-
KAMELOT
titán
válasz
Érdekes cikk amit linkeltél.
Ennek ellenére nekem FSP ATX350-PNR tápom simán ment 2 évig gond nélkül. Aztán eladtam és most vettem a FSP SAGA II 500W-os tápomat.
Ha ilyen gondok merülnek fel ezekkel a kondikkal akkor mért árulják őket???? -
KAMELOT
titán
válasz
Ha nem stimmelnek neked az FSP tápok akkor ilyet vegyél szerintem legközelebb!
-
tetrix
tag
Csakhogy márkánál maradjunk, nekem pont behalt ettől a jófajta Capxon kondicskáktól egy Epsilon tápom, épp parkol és jobb kondikat kér. Ezek egyszerűen kiszáradnak egy idő után, mert gagyi.
Szóval ez szerintem igencsak lényeges pont egy tápnál. Nem mindenki akar és tud kondikat beszerezni forrasztani, és legfőképp egynehány év után javítatni. -
Kotomicuki
senior tag
Az FSP BlueStorm II 500w ezen "kisebb" hibája (ami - természetesen a 2 év garancia leteltét követően azonnal - nálam is jelentkezett anno
) után már értem, hogy miért csak 2 év a garancia ezen, szebb reményű tesójára is. A gyártó itt is azon spórolt, amin semmiképpen sem lett volna szabad - a ventilátor határeset, de legalább nem világít.
Ezek után a 12k HUF árat sem biztos, hogy kifizetném érte a kétséges élettartamú kondenzátorok és a minőségi tápegységhez mérve nevetségesen rövid garanciális idő miatt - bár, ez utóbbi reális élettartamot jelöl, a saját tapasztalatomat is figyelembe véve, ezzel szemben egy 25k-s, valóban kiváló tápot ha 4-5 évig tudok használni, akkor még mindig azzal járok jobban.
Az FSP sem ezzel a tápegységével húzza ki magát a feketelistámról... -
04ahgy
nagyúr
válasz
zsolthee #128 üzenetére
A CX400-ra gondolsz te, ami jóféle táp. Megfelel az általad leírtaknak.
Fricz úr a CX széria alatt a CX430-500-600-at értette, ami karcsúsított, anyagszegény CWT DSAII bélre épül. Korrekt belvilágú, de messze nem a régi minőségű tápok, valamint már marketingesek is hozzányúltak az adattáblához. Nem mesébe illő ugyan, de kissé a valós terhelhetőség felett van.
HGyu
-
Rossi
addikt
15-16 k-ért kellene az 500 W-os, ennyiért semmiképpen nem venném meg.
-
xdx@
aktív tag
Drága (mint már páran írták
) de nagyon jól néz ki, mint ha ez olyan sokat számítana a tápoknál.
-
KAMELOT
titán
Nem mértem semmivel!
Certifikáció van rá. Megnéztem az FSP oldalát.
Ja és még abból tudom ,hogy a régi tápom FSP Fortron ATX-350PNR volt.
Ha megnézed a cuccaimat láthatod a PC-met.
Ezzel a táppal 92W / órát mutatott.
FSP SAGA II-es táppal meg 80W / óra. Ha kiszámolod megkapod a hatásfokot.
persze IDLE-ben mértem.
LOAD üzem:
ATX-350PNR----------200W / óra
SAGA II-----------------173W / óraRemélem segítettem! Egy kis matek semmi más!
-
KAMELOT
titán
FSP tápok 90%-os hatásfokkal. Ezt vártam. Na majd ha nem lesz ilyen drága akkor veszek én is. Olyan kb. 1,5 év múlva
Nekem a SAGA II 80-84% körüli hatásfokot produkál.Ezek is jó tápok!
-
Ne haljunk már meg azoktól a CapXon kondiktól, amíg egy ilyen tápot használ az ember, addig jók... Ha meg megpúpulnak, akkor csere... De nagy ügy...
Mondjuk ennyi pénzért már elvárná az ember, hogy jó kondik legyenek benne, de pl. én ennyi pénzt nem is adnék ki tápért.
-
-
fondorlatos
aktív tag
A CapXon kondik
voltak jó választás a gyártó részéről és ventilátorból is egy kisebb motorerejű Adda dukált volna ebbe a kis "aranyosba" véleményem szerint.
-
mr_ricsi
veterán
"200 watt körüli konnektorból felvett teljesítményre kényszerítette a tápokat, ami annyit jelent, hogy a konfiguráció felé nagyjából 175 wattot adtak le, de az FSP úgy 4%-kal jobb hatásfokkal dolgozott."
A táblában ezt látom:
Fogyasztás üresjáratban 192 W(FSP) 204 W(CM)Egy kis számolgatás:
FSP: 175/192= 91,1%
CM: 175/204= 85,7 %Ez 5, majdnem 5,5% hatásfok különbség, nem?
-
Rhino666
addikt
Ésszerű keretek között mindenhez elég, csak kerülhetne fele ennyibe is...
-
Scholes9
nagyúr
Nálam lazán vitte majd 1 évig a VX 550 a HD 4870 X2-t, soha nem állt le a gép, pedig sokat ment, még a VX 450 is viszi, ott egyértelmű vmi más gebasz volt...
-
Findzs
addikt
akkor érne ennyit ha moduláris lenne legalább
így van más alternatíva olcsóban, lehet nem gold de 80+ bronz esetleg silver biztos akad -
MMIX
addikt
Ide is belinkelem, hátha valakit érdekelne és még nem látta:
FSP Aurumok a CeBIT 2011 rendezvényen
-bemutató videó
-moduláris Aurum
-egyágas Aurum
-100% japán kondis verziók
-80+Platinum verzió
-ventilátor nélküli full moduláris verzió (mint a Seasonic X-400FL)
-Aurum 1000W és 1200W -
törölt tag
15k-s árnál nekem sem lenne egy szavam sem (feltéve ha normális elkók lennének benne). De 19k...
Piftuka: Szép és jó a fenntartható fejlődés, de ez nem azt kellene hogy jelentse, hogy a gyártó extraprofittal adja el a közepes minőségű terméket (mert ez csak maximum közepes minőség, a jó minőségtől is messze van, pláne a csúcsminőségtől).
vzsryl: Passzív az X-400, és akkor mi van? Nincs benne egy 2-3k-s ventilátor, ami bőven fedezi a nagyobb bordák felárát. Viszont messze magasabb minőségben épül az, mint az Aurum. Az kompromisszummentes, ez meg legkevésbé sem az. Ahol kompromisszumot kötöttek (elkók minősége) ott pont nem lett volna szabad. Ez is ugye a fenntartható fejlődés céljait szolgálja, mert ha elfő, akkor vehetsz másikat (kevesen javíttatják a megmihálylott tápjukat). És ez is igazából csak a gyártó érdekeit szolgálja, senki másét.
-
FireKeeper
nagyúr
jó táp jó áron, kár hogy a kondik ilyen felemás képet mutatnak, illetve hogy ilyen gyenge a bordázata (tudom, hogy 80plus gold, de azért valljuk be, jobb bordázattal mindannyian jobban szeretnénk, ha mondjuk x% terhelés alatt futhatna passzívan, vagy 3-400as ventifordulaton). illetve adda ventivel kellett volna megfejelni a cuccot és tökéletes táp lenne. (plusz ha egyszer lesz belőle moduláris is, ohh)
-
kerelo
aktív tag
jó kis táp,de az ár nevetséges.bravo fsp
csak azért mert + 80! Ezen az áron már kapok 500W modulárisat is.Ehez viszonyitva .reális ára 12. max 13000ft lenne.Igy számomra felejtős.
-
Piftuka
veterán
Köszönöm a választ!
"Igazíto majd ezen a garancia dolgon, mert több forgalmazónál 2 évvel van ez a táp. Ha a kisker, ahol veszed a tápot tőlük vette, akkor 2 év után elküldenek levelezni az FSP központtal, ami szíváslesz kissé."
(Ha megengedsz egy megjegyzést... a forgalmazó a kiskereskedő jogi megnevezése. A nagykereskedő pedig az "importőr". Kivételt képez az eset, amikor a kiskereskedő közvetlenül a termék tényleges előállítójától rendel. Hiszen akkor forgalmazó és importőr is egy személyben.)
Az FSP Aurum tápegység jótállásáról (ill. általában véve a gyártói jótállásról) sokat beszéltünk itt a fórumon a tápegységekkel foglalkozó témában is.
A lényeg az, hogy a jelenleg hatályos jogszabályok, valamint a 151/2003 (IX.22.) kormányrendelet miatt, ha valakit egy ilyen táp esetleges 2 éven túli meghibásodása esetén az FSP központhoz irányít a forgalmazó, akkor az illető nyugodtan forduljon a területileg illetékes békéltető testülethez, az eljárás sikertelensége esetén (vagy attól függetlenül) pedig bírósághoz.A többi gondolatoddal alapvetően egyetértek, mindazonáltal a fix kábelezésre sem hátrányként tekintek.
Elismerem, hogy hasznos dolog lehet, ha egy moduláris táp esetén a 6-7-x db kábelből az embernek csak 2-3 kábelre van szüksége, akkor csak azokat kell csatlakoztatnia.Én azonban jobban kedvelem a fix kábelezésű tápot, mert minden egyes csatlakozó (beleértve a moduláris tápon található "kábel-aljzatokat" is) egy potenciális hibaforrás(oxidáció, lötyögés, stb. miatt), amely a működésre hatással lehet.
Úgy vélem, egy korrekt számítógépházban, igényes, megfontolt kábelkötegelés mellett semmi problémát nem jelentenek a tápból kilógó "plusz" kábelek.
Hogy kinek mi a "drága" az relatív. Én a "villanyszámlán való spórolás" mellett az ilyen termék esetében a fenntartható fejlődés jegyében történő működést tartom a legfontosabbnak.
Nem csak az a lényeg, hogy a jó hatásfok miatt tudok spórolni a villanyszámlán, hanem az is, hogy az előállított energiából a lehető legtöbbet tudom veszteség nélkül felhasználni. (Egyébként itthon minden világítótest energiatakarékosra lett cserélve már évekkel ezelőtt.)
Sokszor leírtam, hogy ezt tartom a jövő egyetlen lehetséges útjának.
Várom a hatásfok tekintetében szinte végletekig javított tápegységeket, s azt, amikor a lehető legnagyobb teljesítményű (akár "hardcore gamer") konfigurációk, illetve azok részegységei is a lehető legjobb energiatakarékosság jegyében fognak készülni, és üzemelni.
-
rudi
nagyúr
Igazíto majd ezen a garancia dolgon, mert több forgalmazónál 2 évvel van ez a táp. Ha a kisker, ahol veszed a tápot tőlük vette, akkor 2 év után elküldenek levelezni az FSP központtal, ami szíváslesz kissé.
Ami az értékelést illeti. Ez az elektronika, ami ebben a tápban van nem igazán indokolja a 19 000 forintos árat, ezért nincs különösen ajánlás. A kondik jóindulattal közepesek, a kábelezés fix. Amit meg kell fizetni, hogy lényegében az első kicsi 80 Plus arany táp. Vársz fél-egy évet, jön még 3-4 másik, és akkor 15k krül lesz az Aurum 400 átlagára, és lesz szürke dobozos FSP ilyesmi béllel, 10k körül. Majd akkor mennek ki az ajánlások.
Továbbá szép dolog a 80 Plus Gold, csak éppen a sima bronzosokkal szemben5%-kal kapsz kisebb hatásfotok. Az meg egy 100-250 wattot fogyasztó konfignál 5-12 wattos nyereséget jelent, 5-8000 forintos felárért. Ennyiből veszel haza 2-3 energiatakarékos izzót a hagyományos helyett és sokkal többet spórolsz a villanyszámlán.
-
Sutty66
tag
válasz
Vén Trotty #92 üzenetére
Sajnos csak egyetérteni tudok veled a szar CapXonok miatt. A " mi " cégünk sem használja . Megbízhatatlan , nem hozza a paraméterket, hamar bexarik.
Ebből az következik hogy véletlen sem veszek ilyen tápot sehányezerért. A teszt amugy jó, a fanoknak meg jó tápcserét. -
jerry311
nagyúr
"El kell ismernünk, hogy az Aurum nagyon jól mutat, és a mai telített tápos piacon ez is döntő tényező lehet vásárlásnál. "
Kb. az eseteknek abban az 1%-ában, amikor nem egy plexi mentes házba kerül a táp az asztal alá.
-
Piftuka
veterán
Kedves Rudi!
Nagyon vártam ezt a tesztet, s köszönöm Neked, hogy elkészítetted!
Tetszik a cikk, minden lényeges információ kiderül belőle.Annak különösen örültem, hogy leírtad ezt: "Az nagyjából 360 watt volt, tehát a nagy négymagos processzor és a dupla GPU-s VGA mellé is elég egy jó 400-as táp."
Viszont javaslom, hogy a cikkben javítsd ki az FSP Aurum tápegység jótállására vonatkozó alábbi bejegyzést: "A legkisebb, 400 wattos modell is meglehetősen drága, 19 000 forintba kerül, ráadásul csak két év garancia vonatkozik rá."
Ez ugyanis nem állja meg a helyét. A termékre az FSP Group 5 év teljes körű jótállást vállal.
Ez világosan kiderül a cég taiwan-i, valamint észak-amerikai részlegének honlapjáról is.
Ha jól tudom, Magyarországon nincsen kizárólagos képviselete az FSP termékeknek, de egyik közülük, a Juventus Team Computer a forgalmazók számára 5 év (60 hónap) jótállást biztosít erre a termékre.
Egyik legnagyobb partnerük a Gépbolt a törvénynek megfelelően a fogyasztók felé is továbbadja az 5 év jótállást, de nem ők az egyetlen vállalkozás, mert a PC Diszkont is hasonlóan jár el.
Gyanítom, hogy a tesztben a tápegység azért kapott csak "Tetszett" minősítést, mert a 2 év jótállást keveselltétek.
Én úgy gondolom, hogy a teszt megállapításainak, eredményeinek függvényében, ennyi pénzért, 5 év jótállással még a "Különösen ajánlott" minősítés sem lenne túlzás az FSP Aurum esetében. Ez a táp jelenleg valóban "Best buy".
Üdv: Piftuka
-
taaz
tag
Mint utolag is irták ezek a hulladék CapXon kondik, elég hulladékok. Most ezek után már nem is érdemes ilyen táppal foglalkozni. Azt nem értem miért alkalmaznak a neves gyártok ilyen "noname" alkatrészeket készülékeikben. Már nem egy tápban, tft monitorba, lcd tv-ben taláélkoztam elfosva magukat.
"A hosszu élet ritka" -
baraksumoron
csendes tag
A Gigabyte Greenmax sorozatnak valamelyik tagját nem akarjátok tesztelni?
-
-
"A bemeneti oldalon (alábbi képen balra) pár szokatlan ellenállás figyelhető még meg"
Nem szokatlanok azok, csak nagyobb teljesítményűek... Amúgy a belseje nagyban hasonlít pár korábbi szériára...
Amúgy tényleg jól néz ki... A világító venti meg amúgy nem tudom miért gáz, mivel az emberek nagy része zárt házban használja, mondjuk így meg persze tök mindegy, hogy világít, vagy nem
És persze kéne, de nagyon
-
tetrix
tag
miért nem hagynak bennük nagyobb bordát az nem árt senkinek, a hőelvezetést meg csak segíti?.
amúgy a szerencsétlen CapXon kondikon fog elvérezni a kicsike kb 2 év után, aztán mehet konditerembe -
Vén Trotty
csendes tag
A CapXon kondik garantáják, hogy a táp nem lesz hosszú életű.A cég akinek dolgozom egy év alatt 13 milliót veszített a CapXonok miatt.
19000-ért már tiszta réz bordával és Rubiconokkal szerelt Lian Li tápot is adnak.Ilyen áron az Aurum abszolút nem éri meg. -
ABee
tag
Végre itt a teszt, köszönet érte!
Egyedül azt sajnálom a kicsikében hogy a Nippon kondi mellé teletömték CapXonnal és OSTal ha mind japán kondi lett volna abszolút best buy lenne, de még így is jó kis táp.
-
Dyno
veterán
A védelem nem a feltüntetett értékeknél kapcsol be, mert ha így tenne a 4870x2-t nem bírta volna el, a 18A-es ágával, FSP documentációit megfigyelve, illetve amit a tapasztalatok mutatnak 22-25A körül kapcsolnak be a túláramvédelmek, ennyi pedig bőven elég komolyabb VGA-k alá és komolyabb tuning mellé is, aki pedig SLi/CFX illetve, dual gpu-s kártyákkal ügyeskedik, az nem ilyesfajta táppal eteti őket, főleg nem hosszútávon.
(#82) 04ahgy : De kegyetlen vagy
-
04ahgy
nagyúr
No, akkor OCZ téren tájékozatlan vagyok. Nálam szinte csak FSP beles járt. Azokat szeretem is.
A témához:
Van egy Aurum AU-700-am. A következő konfigot kezelte nagyon üzembiztosan: 3x HD4890 CFX, mindegyik 1,45V GPU felett, i7-980X 1,575V-on (!). Ugyanennyire nincs semmi a belsejében, mint a tesztelt 400-asnál, és mégis megy. A Corsair AX750-nel simán egy szinten van.HGyu
-
-
04ahgy
nagyúr
-
Franklin
addikt
válasz
Picturemaker #79 üzenetére
Honnan tudod, hogy nem papíron, ceruzával, számológéppel tervezték? :-D
-
Picturemaker
őstag
Nekem ez tetszik a legjobban:
"a gyártó elmondása szerint három évnyi munka van".Ezt a szar marketinges dumát! Egy tápban egyszerűen nincs annyi alkatrész, hogy ennyi időt vegyen igénybe a tervezés.
-
Flashcash
Közösségépítő
0.38A-es venti? Oké, hogy nem pörög max fordulaton, de vajon mennyire brummog az ekkora motor?
Ebben a tápban egy Protechnic MGA12012MF-A25 2000RPM Fluid Dynamic Bearing motoros ventilátor van.
A legtöbb tápegységben golyós csapágyas ventilátor van, néhányban csúszócsapágyas, most hirtelen nem is jut eszembe más gyárilag FDB motoros ventivel szerelt tápegység.
-
vzsryl
nagyúr
Nekem a PNF pont csiszre elég, csak az FDD szabad. Ugye ezen 4 molex, 2 SATA van.
Forgalomból kivett tápok nem játszanak a versenyben. De amúgy igazad van. Ha még lenne, akkor odapirítana, de ennyi erővel az FSP Everest 400W még jobban. De sajnos a feltételes mód is szerepel a mondatban, mivel már nem kapni ezeket a tápokat.(#71) Giot: A Be quiet már lecsapott erre a bélre, de az sem lesz olcsóbb, sőt...
-
PH-User
addikt
"Fogyasztásüresjáratban"
A cikk természetesen frankó, velős, jól kidolgozott.
-
Giot
addikt
Nem rossz de nem tetszik a külleme na nem mintha a külseje miatt venne az ember tápot. De szerintem a belseje meg nem ér annyit!
Majd más gyártónál kevesebb csicsával, olcsóbban best buy vétel lesz! -
Chaser
legenda
Nekem földi igényeim vannak, 1 hdd, 1 odd..ami ált-ban be sincs kötve, néha tesztre több hdd, de még ahhoz is sok kanóca van az APN-nek..persze másnál mások a földi igények
Ha még kapható lenne a corsair 400cx akkor az azért vetélytársa lenne az aurumnak. Hatásfokban igaz gyengébb lehet valamivel, de design az megvan, kábelek is, 13k körül volt talán újan amikor még lehetett kapni, meg ugye 3 év gar.aDM|RaL^: Köszi utánanézek
-
Johnny Cage
addikt
"A 20+4-es és 4+4-es alaplapi köteg ugyanúgy 55 centiméteres ... Ezzel a kis Aurum „zsinórjai” alsó táphelyes és nagy házakba is elég hosszúak."
a tápcsati hossza egy nagyobb alsó rekeszes házhoz édeskevés.
-
D.Orion
veterán
Vártam ezt a tápot, de én csalódtam benne.
1. Kicsit drágának tartom, 15K-ért már jó lenen szerintem.
2. 0.38A-es venti? Oké, hogy nem pörög max fordulaton, de vajon mennyire brummog az ekkora motor?
3. Szerintem esetenként kevés lehet a 12V-os Ampere.
4. Mondanám, hogy HTPC-hez és kis fogyasztású(max 80W) géphez ez is jó táp lenne, de 19K-ért már olyan paneltápot lehet venni, hogy megszólal és a hatásfoka is jobb ennél. -
vzsryl
nagyúr
De nem érek semmit az APN-el, ha 2 molex, meg 3 SATA van rajta. A SAGA II-nek meg rövidek a kábelei. Sztem. a +10k-t simán megéri az Aurum "luxus" kivitele. Ha meg nincs szükség a luxus dolgokra, akkor meg egyértelmű, hogy túlárazott. De amelyik táp ilyen felszereltségű és hasonló specifikációkkal bír, vagy legalábbis közelíti, az sem olcsóbb sokkal, sőt általában drágábbak.
Hasonlóak:
Be Quiet Straight Power E7 400W ~18k (FSP beles, Bronze-os,de hasonlóan jó felszereltségű)
Seasonic S12II 430W Bronze ~20k (Bronze-os, szintén jó felszereltség)
Enermax PRO82+ II 425W ~22k (kb. mint az SS)
Thermaltake TR2 380 ill. 450W ~15-18k (FSP beles, kb. mint a BQ)
Antec High Current Gamer 400W ~15k (Seasonic beles, jó felszereltségű, de nagyon ritka darab)Ezek között simán versenyképes az Aurum, sőt meglátásom szerint jobb vétel nálunk. A TT és az Antec versenyez vele ár/érték-ben, mert olcsóbbak, viszont alacsonyabb a hatásfokuk.
-
Chaser
legenda
Ár/értékben lehetne jobb..ebből a szempontból jobb egy APN, mert nem sokkal maradhat el hatásfokban, de jóval olcsóbb, gar is ugyanannyi és olcsóbb 10k-val...elvileg az aurumra 5 év gart ad az FSP, de nem találtam erre utaló írást az oldalukon. Mindenesetra ha nem számít a design de számít a hatásfok és hang akkor vennék egy 350APN-t meg egy coolink swif ventit, igaz gar ugrik de hangra se lesz panasz..ahogy nézegettem elenyésző számú db hibásodott meg belőlük.
szerk: _Orbi_: Prime + furmark kombót is vitte
x2 250-es volt 3.5Ghz-en...a táp ha jól emlékszem 12V-on 120W körül tud leadni specek szerint, de rácáfolt a gyakorlat, konnektorból mértem 220W-ot
de olyan hangja volt annak a kis TFX tápnak már alapon is, terhelve meg...
..
Nem gond, csak megemlítettem az sfx-et, hátha, nekem már csak a port fogjákDPS-160KB-2 12V-on 144W
-
_Orbi_
aktív tag
Azt meg hogy a pics#@&$ csináltad?
Én így is a fogyasztásmérőt nézegetem játék közben, nehogy túllépjem a 180Wattos fogyasztást.
Köszi szépen nem érdekel, hamarosan cserélem le a házat, mert nagyon pici és nem tudok bele értelmes VGA-t tenni (6850). Az újban meg értelmes táp lesz
Köszi szépenszerk.: néztem már a hirdetésedet, de a tápodon 8 centis venti van, ami nem férne el a házamba a VGA miatt.
-
vzsryl
nagyúr
Valamilyen szinten egyetértek veled, de haladni kell a korral. Ez az Aurum nagyon jó vétel, bárhogy is közelítjük meg. Nekem is nagyon fontos a jó minőségű belső, és ebben az Aurum sem sokkal rosszabb, mint pl egy Enermax. Ha bármi gondjai is adódik, akkor ott van rajta a védelem. Ha mégsem védi meg a gépet, akkor az egy olyan ritka eset, ami bármikor megtörténhet egy Enermax-al vagy Seasonic-al is. 100%-os minőség-ellenőrzés sajnos nem létezik, legalábbis a tápegységeknél biztos nincs.
Az újabb, sima "A" végű GPS-ek sokkal jobbak. Ha egyszer belefutsz egy olyanba, akkor meglepődsz. 80+-os hatásfok és viszonylag alacsony zajszint jellemzi.
-
ch003067
addikt
Szép nagyon
Amúgy teljesítményre se rossz
Bár kicsit borsor ára van. -
Archer
őstag
Nekem többet számít a minőségibb belső mint a 15-20W-tal alacsonyabb fogyasztás de más meg másképpen látja. Elég sok táp megfordult már nálam az évek alatt és az a tapasztalatom, hogy eget rengető különbségek nincsenek a régebbi meg a mostani 80%-os tápok között. Papíron lehet, de a gyakorlat nálam mást mutat. Az ősrégi Bluestorm I-es tápom majdnem egy szinten teljesített a mostani Enermax Pro82+-al (szünetmentessel mértem). Ami tényleg gagyi volt az a Csifi GPS-400, érezhetően többet fogyasztott meg hangos is volt.
-
vzsryl
nagyúr
Hát akkor ott szerencséje volt a kedves fórumtársnak, hogy nem vitte magával semmit a kicsike.
kenwood3: A Topower enyhén szólva kifejezve nem FSP kategória, hanem inkább a gagyi és veszélyes kategóriába sorolható. Bár manapság már előfordulnak normális belei, de azokat nem láttam még műtehénen.
-
Chaser
legenda
Melyik típus ha nem titok?
Én is sokáig használtam húzott x2 meg 4850 mellett 250-es FSP-t gond nélkül. Most is 250-es van, igaz méretben se olyan nagy...maga a gép se
_Orbi_: Nálam a 160W-os delta 4850-et vitt húzott x2-vel
Nem érdekel olcsó seasonic SFX táp? 200 v 250W-os van, úgy nézem jó lenne a házba. -
Dyno
veterán
REndben, én voltam figyelmetlen, cinizmust kiemelten köszönöm......
(#43) kpal: Én is adnék érte, de lássuk már be kicsit nem is kicsit irreálisak itt a kijelentések.
(#25) daa-raa : Így igaz, de a piacon nem tudunk változtatni, tehát kár rá azt mondani, hogy túlárazott...vagy nézőpont kérdése.
De a 10K-s álmodozások durvák, főleg a piacot elnézve, oda gold nélkül is fura lenne, mert felszereltségben meg kivitelezésben mégsem egy SAGAII.
-
_Orbi_
aktív tag
Bátor ember vagy, de én sem szólhatok, az Athlon II x4 640-es procimat (3.0GHz) 8 Giga DDR3-at és egy 2600XT-t visz egy 180 Wattos táp (Chieftec), ami 12 Volton csak 156 Wattot tud (profilomban a részletes gép)
Melegszik, de bírja tökéletesen és stabilan.
Szóval én ha veszek, akkor FSP-t veszek -
CyDoN
senior tag
szerintem kicsit drága a 24 hónap garanciával! Egy tápot szerintem hosszabb távra tervezi egy ember. De az irányt jónak találom,,,kis W magas hatásfokkal!
-
vzsryl
nagyúr
Az gáz. Pedig a VX550 elég combos tud lenni: [link]
(#47) JoolsNOS: Az FSP vállal rá 5 év jótállást, pl Németországban meg is adják rá, de nálunk csak 2 évet vállalnak a kereskedők.
(#49) kenwood3: Az a lényeg, hogy sokkal gyengébb az 400-as Aurum-nál. Esetleg ha tudsz UL számot arról a 450-es OCZ-ről, akkor megnézem ki gyártja a belét.
-
aDM|RaL^
őstag
Csak úgy megjegyezném, hogy a konfigomat (pentium D 945, 2G kingmax, 2db HDD, HD4850, egy ODD) egy 250W-os FSP táp hajtja, amit egy Fujitsu-Siemens asztaliból operáltam ki, miután 2db 450W-os codegányt is elfüstöltem (tudom, nem kell megkövezni...: D)...
Szóval én ha veszek, FSP-t veszek.
-
JoolsNOS
veterán
Hát a 2 év gari elég fura, de a többi rendben van. Még az ára is elfogadható. De bőven 3-5 év gari dukálna.
-
_Orbi_
aktív tag
-
vzsryl
nagyúr
Van az 3-4k is, de egyetértek, hogy a kiválóban tévedtem, de általános nézve jobb, mint a többi minőségi táp belseje ebben a kategóriában. A Seasonic és az Enermax nyomja le, mást nem tudok. Viszont azt hozzá kell tenni, hogy azok meg hatásfokban vannak lemaradva, mert a PRO82+ Bronze-os, és a hasonló erejű Seasonic S12II 430W Bronze is az.
(#42) kenwood3: Az a 450W-os OCZ 12V-on 26A@312W-ot tud leadni, és a 400-as Aurum 32A@384W-ot, a VX450 pedig 33A@396W-ot (mondjuk az utóbbiban SS-400ET bél van, és elvileg 30A@360W-ot tud 12V-on, de ez már más kérdés). Ebben az OCZ-ben nem tudom milyen bél van, de erős a gyanúm, hogy még azt a 26A-t sem adja le stabilan.
-
Chaser
legenda
Nem te vagy a célközönség
Annyiért kapsz 400 APN-t
kisebb hatásfok, puritánabb külső, kevesebb vezeték..és korrekt áron van.
Nem tudom akik ilyen tápot 10k alá saccolnak milyen alternatívát mondanának annyiért? Legyen fekete, 80+G...más kikötés nincs.
Részemről ha 5 év garancia meglenne megérné, 2 évvel viszont tényleg lehetne olcsóbb..de azért maradjunk már a földön. -
kpal
nagyúr
Jó táp de az ára nagyon drága én 10el kevesebbet adnék érte.
-
kenwood3
addikt
gamek!ller--nél meg a OCZ 450W Modstream behalt a 4870x2-től
mármint nem bedöglött csak nem bírta a kártyát
-
vzsryl
nagyúr
"eljön majd az az idő, amikor ezt a belet szürke dobozban 10k alatt fogják adni"
Esetleg akkor, amikor a "80+ diamond" tápok 95%-os hatásfokkal fogják képviselni a standard kategóriát.
400-60APN ~8k
SAGA II 400W ~10k
Ebből kiindulva:
"400-00XYZ" ~15k
Aurum 400W ~17k(#38) D1Rect: Én meg tudok róla, hogy VX450 gond nélkül vitte, pl gbors-nál.
-
Chaser
legenda
Annyiért egy CX400 is elvétve volt újan, igaz az 3 év garis. Engem az érdekelne mi történt az 5 év garral, nemrég annyival cikkeztek itt róla. Úgy már megérne 19k-t.
Egy kis elírás a cikkben - a néhány közül- "Hosszú távon viszont az FSP 80 Puls arany minősítéses,"...
szerk: Mekkora különbség lehet hatásfokban egy APN-nel szemben?
-
rudi
nagyúr
Most egy százalékkal kisebbre jött ki az aranyos FSP előnye a bronzos Cooler Masterrel szemben, ami wattokra átfordítva 15-öt jelent.
Első körben 4% körüli, másodikban 3% körüli volt a difi. Ez a második körnél annyit jelent, hogy egy százalékkal kisebb mint előtte. Teccik(szöveg)érteni!
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#65675776 #29 üzenetére
Is, de leírtam a topicban az első hsz-ban, hogy miért best buy a többihez képest is.
Az X-400 egy passzív táp, amihez emiatt nem lehet mérni, de ezenkívül nem különböznek olyan sokban, hogy ekkora felára legyen. Full japán kondik, brutális erő. Ebben jobb kb.
(#30) fi:zi'k: Lesznek moduláris Aurum-ok is, sőt teljesen passzív is. A moduláris tápokra viszont az jellemző, hogy már szinte csak 500W és afeletti van belőlük, mint ahogy ez igaz az Aurum-ra is (550-es és 650-es példányokról tudok eddig).
(#33) D1Rect: Na akkor már most lezsírozhatjuk, hogy amint lesz ilyen 400-as csodám, akkor találkozunk és ráeresztjük a leendő géped.
Azt remélem figyelted, hogy a tesztben egy Qzán és egy HD4870x2-es volt. A Qzán hozza kb. a tuningolt CPU-d fogyasztását, a HD4870x2 meg valószínűleg lekörözi még a tuningolt 6850-eseket is. Azt nem állítom, hogy CPU+GPU stresszteszt közben nem kapcsol le, de sztem. játékok közben vígan bírná a 400-as Aurum. -
6850-ről van szó. Nem fogyaszt többet, mint a 4850. Alapon.
Emelt fesszel 2 kártyával(GPU@1000 körül), a CPU is húzva(5.0+), hááááát.
Megeszem azt a 400-as tápot ami nem kapcsol le.Az idle fogyasztás sem a fogyasztási görbe megfelelő részére esik egy 400-as tápnál.
Tudom, hogy a userek 99%-ának elég a 400-as táp. De én a maradék 1%-ban vagyok.
Nem randomra veszek tápot. -
bartucc
addikt
Az emberek 90%-ának elég egy FSP APN 85+/Saga II, akinek meg nem az ne sajnálja a pénzt, ha egy picit halkabb, jobb hatásfokú tápot szeretne. Reális áron van szerintem a piac szereplőihez, és a gép többi komponenséhez képest. (ez nem avul el, elég 4-5 évente cserélni, ennyit minimum ki kell bírni egy minőségi tápnak, esetleg közben 1-2 kondicsere)
Köszönet a tesztért!
-
mghltm
addikt
sajnos nem vagyok otthon a temaban, par honapja is hozzatok fordultam a megfelelo topikban, amikor uj tapot kerestem a gepemhez. a ti javaslatotokra vettem ctg-550-80p-t, ami hibatlanul uzemel.
nalunk ennek a tapnak a 400-450-es verzioja kb 10k, ami majdnem fele a 400-as aurumnak. gondolom belsosegukben erosen kulonboznek, de egy atlagembernek, akinek nem megy fel a pulzusa amikor az uj tapok belsejet elemzi szakertoi szemmel, boven megfelelnek. a magasabb hatasfok majdnem 100%-os felarat pedig indokolatlannak tartom...
-
fi:zi'k
nagyúr
Jó cucc és szerencsére van átlagos teljesítménnyel is.
Régen nem értettem miért van oda "mindenki" a moduláris tápokért. Már tudom és azóta ez is szempont, így kár hogy kimaradt itt. -
Angel1981
veterán
Végre egy 400W-os gold táp!
LÁJK! -
misx
senior tag
Jó példa arra, hogy mire is elég a 400 watt (JÓFÉLE tábpól persze). Csak az az árcédula nem vonzó annyira.
-
Hanok
senior tag
" Mindenesetre ebből a szempontból egy hagyományosan halk ADDA lapátkeréknek jobban örültünk volna. "
Számomra inkább ez a kulcsmondat...Én ennyi pénzért akkor már Seasonic-ba fektetném a tápra szánt pénzt..Mert abba legalább az is benne van ami ebből hiányzik..
-
paprika
aktív tag
Nem drága egyáltalán. Én a 450HX-et 21 ért vettem annó. Abszolút megérte.
-
vzsryl
nagyúr
Emiatt ajánlunk jó minőségű tápokat. Ha akkora stressz éri a tápot, hogy már fel kelljen robbannia (mint pl esetedben, de azért nem mindig alakul így), akkor sem teszt kárt semmiben, legalábbis nagy eséllyel megóvja a többi alkatrészt. Viszont a gagyi tápoknál, ha ilyesmi történik, akkor meg épp ellenkezőleg zajlik le a dolog, tehát nagy eséllyel tönkretesz valamit, vagy akár az egész gépet is.
-
hfrankee
senior tag
Kösz a tesztet!
Az én Bluestrom 1esem (400W) már vagy 6 éve megy hibátlanul,egyszer kezdett el a ventije zörögni,de a tököm tudja hogy,de megjavult magától 2 nap alatt.
Szóval megbízható gyártó ez az FSP! -
F34R
nagyúr
Pont ma néztem a webshopban , nagyon jó minőségű bár megondolandó hogy akár Corsair , Coolermaster is kapható nagyobb teljesítményel a 400 W-áráért
-
vzsryl
nagyúr
A kisebb modellekben valóban találhatóak kínai kondik is, de a primer oldali már Nippon Chemi-con. Ebben az árszegmensben nem sűrűn találni olyan tápot, amiben van japán kondi, sem primer, sem szekunder oldalon. Pl ott az említett Corsair CX széria a felül-specifikálásával és full kínai kondikkal.
(#16) D1Rect: Ha még egy HD4850-ről van szó, akkor is gond nélkül elbírná ez a 400-as, de úgy valóban ideálisabb lenne a nagyobb tesója.
Szerk.: A MOD-ban szereplő dolgot nem értem.
-
-
Archer
őstag
Szerintem túlzás, hogy kiváló minőségű belső, inkább szimplán csak jó. A kínai kondiknál azért akadnak jobbak is meg ok, hogy magasabb hatásfok de nekem akkor is elég kicsinek tűnnek azok a bordák.
Ok, hogy ennyiért nincs más gold minősítésű de akkor sem kéne. 15k körül már korrekt lenne. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Nagyon szimpatikus darab. Fspm-m van és eddig nem csalódtam benne.
Amin gondolkozok, az ára miatt nem kapott ajnálott címkét? -
vzsryl
nagyúr
Elfelejtettem megköszönni a tesztet, mert hirtelen felindulásból muszáj volt reagálnom némelyik hsz-ra.
Tehát, köszönöm a tesztet rudi!Már azóta vártam, amióta elejtetted az egyik topicban, hogy milyen jól teljesített a tesztpadotokon.
Nekem most ez bebizonyította, hogy muszáj lesz tápot cserélnem.(#12) D1Rect: Pedig az adatlapodon szereplő konfighoz sokkal ideálisabb lenne a 400-as.
-
Dyno
veterán
Azóta sok víz lefolyt BS pro/Bronze.
Más:
Akik pedig elégedetlenek az árral, mutassatok már goldos tápot ennyiért?!Bezzeg a abrom vx450-t ajnározzátok 20K-ért.
Egyáltalán nem sok ez a pénz érte, főleg hogy a kategóriájában még mindig olcsónak számít.
A másik jobb helyeken 19K-ért már megkapja az ember a 500-as típust, a másik emg ebben az árkategóriában nincs moduláris corsair, fix kábeles van, az új CX-ek, amik ezekkel az FSP-kel messze nem veszik fel a versenyt semmilyen tekintettben, névleges teljesítményük, csalóka, kicsit hazudik az adattábla.Most egy százalékkal kisebbre jött ki az aranyos FSP előnye a bronzos Cooler Masterrel szemben, ami wattokra átfordítva 15-öt jelent.
15W különbségre, nem tudom hogy jött ki nektek az 1%. Inkább 3-4%.
Aki meg a feleárral, dobálozik, gondolkozzon már egy kicsit, menjen fel egy webshop oldalára, nézze meg az árakat, jól kinyitott szemmel és nem dobálozzon a hülyeséggel.
(#8) D1Rect: 10K-ért, ne a fellegekbe járjunk már.......
BSII 500W-om volt. Egynek elment, másodiknak nem kéne.
(szabályozatlan venti, rövid kábel, meg kék)Szabályozott ventije volt......nem is tudom honnan vetted azt hogy nem.
A tezst remek, eddig is lehetett tudni hoyg rendben van, most még biztosabbak vagyunk benne, köszi Rudi.
-
robotjatek
tag
Tetszetős darab, csak egy kicsit drágának találom.
-
vzsryl
nagyúr
17k-ért is meg lehet venni normális webshop-ban. De még 19k-ért is best buy lenne. Én nem tudok olyan tápról, ami lenyomná ennyi pénzért. Erőben biztos van jobb, de akkor meg -5-10% hatásfok, meg nagy eséllyel hangosabb is, továbbá minőségben is valószínűleg rosszabb.
Szép külső, kiváló minőségű belső, hosszú és harisnyázott kábelek, magas hatásfok, alacsony zajszint, minden átlagos géphez elegendő, sőt még némelyik kemény gamer géphez is. Ha ez nem best buy, akkor mi az?(#5) tiborandras: Már elnézést, de ez nagyon komolytalan hozzászólás. Tisztában vagy vele, hogy ennyi pénzért, és fele ennyiért milyen tápok találhatóak a piacon? Mert bizony a piachoz kell mérni, nem a saját pénztárcánkhoz, mivel az árakat a piac határozza meg, és nem xy ember pénztárcája. Nekem sem lenne könnyű megvenni ezt a tápot, mert nem állok olyan jól anyagilag, de amint telni fog rá, azonnal lecsapok egy 400W-osra.
-
Annyira jó, hogy a ph! tesztlabor is Silent Pro 600-ra ruházott be.
Így mindig könnyen összehasonlíthatom a tápommal az újdonságot.Az aurum tetszetős, de kb. fele ennyiért.(10K körül)
(#2) Enton: BSII 500W-om volt. Egynek elment, másodiknak nem kéne.
(szabályozatlan venti, rövid kábel, meg kék) -
Kroni1
veterán
Nagyon szimpatikus, főleg hogy a 400W minden egykártyás normál gépbe elég kell hogy legyen szerintem.
-
Tényleg drága egy kicsit, mert a 4 és az 500W os telitalálat is lehetett volna...
-
zoli03
őstag
A feszültségértékes táblázatban egy másik táp neve szerepel.
Jó lett volna, ha csak adott terhelés felett kapcsolna be a ventilátora.
-
Enton
addikt
Ha nem hangosabb a vetélytársainál, akkor nem éppen olyan sok érte, az a 19000, az egy dolog, hogy ekörüli áron van(inkább olcsóbb is) ha még lehet kapni a bluestorm2-jük 500W-al.
-
kenwood3
addikt
Nagyon jó kis táp , jól is néz ki de tényleg drágának találom én is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nálunk járt a hazai piacon kapható legkisebb teljesítményű 80 Plus Gold minősítésű tápegység.
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest