Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Apple notebookok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
Az OCZ Agility szériája támogatja a TRIM-et? Ellentmondó véleményeket találok róla neten...
-
ecsz
csendes tag
válasz Ricco_hun #40 üzenetére
Igen, igaz, hogy drága, de szerintem azért elég szépen megy lefelé az áruk. Persze, az árcsökkenés sohasem lehet elég gyors
Viszont szerintem egy 30-40GB-os SSD-re azért már nem csak a Win7 fér fel, hanem a gyakrabban használt programok többsége is (legalábbis amiket én használok). mert abban igazad van, hogy ha csak az OS fér rá és a programok nem akkor nem sokat ér a dolog.
A Kingston 40GB Boot driveja 24000 Ft és sebességben nem lehet rá panasz, szerintem a HDDk nem érik utol, és ezen az áron az SSD-k közül sem igazán. És igaz, hogy ugyanennyi pénzért sokkal nagyobb vinyót lehet venni, de a géped sebessége összehasonlíthatatlan a két esetben, így dönteni kell gyorsaság vagy tárolókapacitás.
Én amióta vettem egy ilyet teljesen hívő lettem.
-
törölt tag
Hajadra kenheted a tízszeres kapacitást, rendszernek bőven elég az ssd is, raid0-n meg tároljon adatot, akinek két anyja van. A hosszabb életciklusról se vagyok meggyőzve, főleg hogy raid0-ban két hibaforrás van, ráadásul mozgó alkatrészekkel. Ja és random elérésnél lassabb lesz, jóval.
-
Ricco_hun
senior tag
Hát ez még így is rohadt drága, főleg ahhoz képest, hogy csak 30GB. Ebből a 100 ojróból is lesz vagy 35k. Ennyiért meg kell a fenének 30GB. Én nem csak a rendszert tenném az SSD-re, ott vannak a programok is, amiből vannak olyanok is, amik jó pár gigát foglalnak. Egy 64bites win7-tel karöltve hamar végeszakadna a mókának.
Ezt nem értem, hogy már a csapból is az ssd folyik, már az összes gyártónak, aki csak érdekelt a számítástechnikában, van vagy 10-féle ssd szériája, de az árak mégsem akarnak lefelé menni. Ráadásul ha le is viszik az árat 30k környékére, akkor garantáltan egy nagyon kis kapacitású, nagyon lassú ssd-t kapsz. Majd ha egy vertex-et vagy egy intel ssd-t (abból is minimum egy 128GB-osat) levisznek 30k alá, na majd akkor éri meg ssd-t venni. Valamit csinálniuk kell az ssd gyártóknak, ha lépést akarnak tartani a hdd-vel, mert amíg egy 500GB-os F3-as hdd 13k-ba kerül, addig az ssd csak egy rossz vicc marad a maga ár/kapacitás arányával.A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
-
ecsz
csendes tag
Igen, olvastam róla, hogy valakinek sikerült feltenni.
De bevallom nekem kicsit bonyolultnak tűnt a módszer első olvasásra. És ráadásul félek, hogy esetleg a garancia is ugrik ha ilyesmit csinálok vele, így egyelőre még nem terveztem, hogy felteszem. De később talán rászánom magam és megpróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
ecsz
csendes tag
Nem azt mondom, hogy rosszak, de ha a tesztekben a 4K-os blokkméret melletti random írást nézed azok nem olyan magas értékek szerintem. És ebben a tesztben a következő oldalon a kis fájlok másolása tesztben szintén az Intel van elöl.
Ilyen jellegű írásnál a SandForce vezérlőt kivéve az Intel szokott a legjobb lenni a tesztekben, és szerintem egy rendszermeghajtónál jellemzőbbek az ehhez hasonló műveletek, mint mondjuk egy olyan meghajtónál ahol az ember nagy fájlokat, filmeket másolgat, mert ott valóban nem olyan jó az intel.
De igazából ezek már nem is egy árkategória, hiszen a kérdés sokkal inkább az, hogy az új 30GB-os OCZ majd versenyképes lesz-e a Kingston 40GB-osával.
-
-
atti_2010
nagyúr
Ez kb 70 euró körül lenne jóárasítva, így a Kingstonhoz képest kimondottan drága.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
ecsz
csendes tag
Hát nem győztél meg teljesen
LordX a 8. hozászólásban belinkelt egy tesztet, ott az MLC-s indilinxes vezérlős SSD-k fele akkora sebességet sem tudnak elérni mint az inteles vezérlősek.
Egyébként én nemrég vettem egy ilyen Kingston Boot Driveot, és nagyon elégedett vagyok vele. Az asztali gépembe vettem oprendszernek, de előtte kipróbáltam a laptopomban is, volt olyan alkalmazás ami laptopban vinyóról 40 másodperc alatt indult, SSD-ről 5 másodperc alatt Csak ajánlani tudom, ha valaki ilyesmit akarna venni.
-
ecsz
csendes tag
Én igazából azt nem értem, hogy a 30GB-os SSD 100 eurós áron hogyan lenne versenyképes egy Kingston 40GB-os Boot driveval, hiszen annak nagyobb a kapacitása, olcsóbb is, és intel vezérlője van ami akkor is gyors marad ha random írásról van szó, amit a többi vezérlő nem igazán tud...
-
iSonic
addikt
válasz Televan74 #20 üzenetére
én is így vagyok vele, hogy egyáltalán nincs jó ár-GB arányú SSD, ha elgondolom, hogy 30GB-al tényleg nagy dolgokat nem lehet kezdeni..
bár az is tény, hogyha ilyen kicsi méretű meghajtót vennék, akkor csak az oprendszert pakolnám rá és legalább az gyorsan betöltődne..
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Mihez kezdjek a "megfizethető", de kicsi modellel. A 30 GB modellek kis laptopokba való, amire nem kell más csak az operációs rendszer és a driverek.
A 128GB SSD ha 30-40k között árulják akkor majd lesz, addig ez kimarad az életemből.
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
Móci
addikt
Kell ezzel az ssd őrülettel még várni, amíg kiforrja magát a cucc.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
szuper-t
őstag
nekem a megbízhatóság is fő szempont lenne
nem szeretnék 1 nap arra ébredni mint haverom h ismeretlen kötet -
bartucc
addikt
Még mindig nagyon drága, ha vki gyors rendszert akar WD RE vagy Samsung F1 raid.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
-
ErőVarázsló
aktív tag
hogy Cartmant idezem megvan amire vagytam mi eletemnek uj ertelmet add...
Magán orvosi ügyelet Szegeden www.szegedorvosiugyelet.hu ph-soknak kedvezmény telefonon gyorsabb: 70-kettő281171
-
És még ez se használná ki a SATA 6-ot.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
.mf
veterán
"pokolian gyors lesz
az olvasás melletti tempó elérheti a 270 MB/s-ot, aminél csak az elképesztően magas 240 MB/s-os írási sebesség hangzik jobban."
Pokolian gyors, ilyen tempókkal, persze
Hagyjuk már az ilyen túlzó kifejezéseket. Már régóta vannak ennél gyorsabbak (PCIe foglalatban), hasonló sebességűekkel is már lassan Dunát lehet rekeszteni. Aztán jön már a micron új vezérlője és lemeze is, ami 355MBps-mal olvas (SATA-6Gbps porton).Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Angel1981
veterán
Lassan SSD-ből lesz a legtöbb márka / fajta az összes PC komponens közül, pedig még nagyon messze van attól, hogy széles tömegek vásárolják...
-
Dr. Akula
félisten
az olvasás melletti tempó elérheti a 270 MB/s-ot, aminél csak az elképesztően magas 240 MB/s-os írási sebesség hangzik jobban
... aminél már csak az hangzana jobban ha ebből maradna is valami random read/write alatt is. Még az Indilinx is jócskán le van maradva az Intel mögött,pláne a többi. Van hova felzárkózni.
-
atti_2010
nagyúr
Hát ez valahol a Kingston árán lesz, és az 40Gb ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Lipton
őstag
Sajnálatos, hogy már a cikkekben is szerepel az a "szó", hogy "jóárasított". Kár átvenni az ilyen szarságokat.
[ Szerkesztve ]
-
lorenzen
aktív tag
Annyira azért nem "jóárasított" ez az SSD sem. A 3,33 euró/GB kifejezetten magas árarány.
Féláron már gondolkodás nélkül venném meg.Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest