Hirdetés

Frissülnek az OCZ SSD-i

Az OCZ – figyelve a piac igényeire – leleplezte az eddig készült legolcsóbb SSD adattárolóját, és le sem tagadhatnák, hogy az év elején bemutatott, 30 GB-os kapacitású Kingston SSDNow V Series Boot Drive-ot tekintik az ellenfelének. A Solid 2 szériába tartozó, 2,5 hüvelykes modell 34 nm-es gyártástechnológiával készülő MLC NAND flash lapkákra épül, és SATA-300 porton keresztül kapcsolódik a számítógéphez.

A 30 GB-os kapacitást kínáló termék a jól bevált Indilinx Bearfoot vezérlőre alapoz, és 64 MB-os gyorsítótárat tartalmaz. A másfél millió órás MTBF értékkel rendelkező SSD olvasási és írási sebessége maximum 170, illetve 70 MB/s lehet. A gyártó három év garanciát vállal az új Solid 2 szériás modellre, amely még ezen a héten feltűnik a külföldi webáruházak virtuális polcain. Az ára várhatóan 100 euró körül alakul.


OCZ Solid 2 SSD 30 GB

Az OCZ a „szupergazdagokra” is gondol, és hamarosan piacra dob egy limitált szériás Vertex LE nevű SSD-családot, mely az információk szerint pokolian gyors lesz. A 100 és 200 GB-os kapacitással érkező megoldások vezérlőjéről még nincs túl sok adat, de a pletykák szerint a SandForce korábban bejelentett, SF-1500 jelzésű lapkájára esett a gyártó választása.

A termék sebességéről sajnos nincs pontos adat, de a kiszivárgott információk szerint az olvasás melletti tempó elérheti a 270 MB/s-ot, aminél csak az elképesztően magas, 240 MB/s-os írási sebesség hangzik jobban. A Vertex LE SATA-300 interfészen kommunikál a számítógéppel, és 2,5 hüvelykes méretben érkezik. Az OCZ várhatóan az elkövetkező hetekben hozza forgalomba a termékeket, a fogyasztói ár pedig mérettől függően 450, illetve 900 euró lehet.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés