Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
félisten
A legújabb játék, amivel játszom 2012-es, de a legtöbb 2000-2010 közötti.
Az újabb driverekkel nem mennek jól a régi gémek, de a 15.7.1-gyel nulla hibát produkálnak ezek az őskövületek.
így nyugodtan mehet driverből max-ra az AA, AF, meg a játékban is mehet fullra a graf, és lazán megvan a fullHD 60 (minimum) fps.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Puma K
nagyúr
WHQL gond volt, ami 2 kártyás rendszernél jött elő egy átlagtól eltérő helyzetben egy olyan funkciót aktiválva amit a felhasználók jelentős nem is tud, hogy benne van a driver-ben
Jah gond van mind a 2 oldalon persze ezt nem vitatja senki, csak a használhatóság szempontjából a nagyobb bázissal rendelkező félre kevesebb panasz érkezett úgy összességében mint a kisebb bázissal rendelkező félre úgy, hogy azt még a média is lehozta és a köztudatban is ismert, hogy problémásabb.
Ráadásul a kisebb csoport ritkábban kap driver-t, míg a nagyobb csoport ha hibát is talál egy új driver-ben órák-napok kérdése és javítva van.
Peace
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
veterán
Whql driver gondot linkeltem, de amúgy igen, gyorsan reagálnak, hotfix hotfixe az új divat.
Egyébként csak jeleztem, hogy mindkét oldalon lehetnek gondok, nem kell sértésnek venni, peace!(#91) Bici: no de milyen VGA-val?
mod: akkor tényleg biztosra mész![ Szerkesztve ]
solfilo
-
Puma K
nagyúr
Alap működését tekintve nem volt baj a driver-rel.
Csak az extra szolgáltatással amit menüpontból kell kapcsolni ha kell a DSR, ráadásul itt SLi-ről van szó azaz 2 kártyás rendszerről, ami meg kevés embernek van.
Az Nvidia gyorsan reagál az esetlegesen felmerülő hibákra.Amit linkeltem hiba AMD driver-rel az viszont mostani és semmi extra funkció nem került aktiválásra csupán a telepítés után fagyott az egész OS.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
-
jacint78
addikt
válasz #45997568 #81 üzenetére
Tény, hogy mostanában problémásabbak voltak az NV driverei én is találkoztam velük, de azért igencsak túl lett lihegve a dolog. Mellesleg a megoldás nem valami régebbi driver keresgélése volt amivel éppen jó minden (AMD-re jellemző ez), hanem mire észrevettem a hibát, kint volt egy béta és azt felrakva a probléma megszűnt...
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
Puma K
nagyúr
válasz VaniliásRönk #78 üzenetére
Meglehet ez volt a Vista idején, de ezek ellenére az idők folyamán a kevesebb AMD kártyával rendelkező tulaj több problémát tapasztalt mint a jóval több Nvidia-t birtokló kártyatulaj.
Szóval mióta Linuxszozol és nem játszol a gépen újabb címekkel milyen "előremutató fejlesztés"eket tapasztaltál az AMD részéről?
[ Szerkesztve ]
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az Intel évtizedek óta az x86-ból él(ősködik), nem hiszem hogy eldobnák, még az AMD64 megtartása mellett sem.
Szerintem inkább arról lehet szó hogy azért lőtték le a saját GPU-fejlesztést, mert ebből akarnak végre valami épkézláb designt összerakni a GenX-es és a Phitanic-os vergődés helyett.
#77 Puma K: Ez már nonszensz, BSOD? Olyat az nVidia driverei nyomtak a Vista megjelenésekor. Olyan szinten elkarmolták WDDM-et, hogy több mint fél évig hozzá sem nyúltak az XP-s driverekhez.
Amíg Windows volt a gépen addig kb. a megjelenés napján ment fel az új meghajtó, minden alkalommal röccenés nélkül."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Puma K
nagyúr
válasz VaniliásRönk #53 üzenetére
Driver összeomlás, Windows fagyás vagy kék halál.
Lehet eddig neked nem volt semmi bajod, mert nem frissítesz gyakran. Linuxszal a gépeden meg gondolom nem sűrűn játszol újabb címekkel.
A felhasználási mód dönti el igazán, hogy kell-e frissíteni driver-t.Ha megjelenik egy új játék, akkor régi driver-rel tapasztalhatsz futtatásbéli vagy grafikai hibákat.
A probléma nem garantált régebbi driver-rel a gépen, de fent áll a lehetősége és ezért érdemes új cím megjelenésekor külön az adott játékhoz megjelenő új driver-t felrakni.Nem mellesleg az ilyen direkt játék mellé ajánlott és kihozott driver-ek optimalizálást is hoznak a korábbi driver-hez képest az esetleges hibajavításokon felül.
Neked miben mutatkozik meg az "előremutató fejlesztés" az AMD részéről?
-
DraXoN
addikt
Érdekes ez a "kidobni az x86ot" dolog.
Mi lenne, ha kidobnánk, és kigyúrnánk a "maradék" x64 részt.. de azért egy emulált x86 réteget beraknánk?
De mivel az Intel a nagyobb, így egy ilyen lépést az AMD a jelenlegi részesedés mellett nem tehet meg.. de az az Intel meglépné, akkor érdekes dolgok lehetnének.. már maga az elmélet is érdekes...
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Fiery
veterán
Az IA-64 teljesen masrol szolt. Ott a legacy (azaz x86) kod futott, csak epp rohadt lassan. Itt most arrol lenne szo -- de ez csak az en teoriam --, hogy a legacy oprendszerek egyaltalan nem futnak, a legacy kodok kozul pedig csak az fut, ami modern kod. Minden futna, ami most fut nativ, x64 binariskent Win10 alatt mondjuk, de nem futnanak a regi 32 bites binarisok egyaltalan. Onmagaban azzal, hogy a regi oprendszereket es a 32 bites vegrehajtashoz kapcsolodo minden apro bizb****t le tudná vetni magarol az x86, oriasit egyszerusodnenek a CPU dizajnok. Nem feltetlenul lenne sokkal gyorsabb egy ilyen CPU, de az biztos, hogy szamottevoen gyorsabban lehetne validalni. Ergo nem kellene 3-4 evet varni egy nullarol kifejlesztett uj x86 CPU generacioval, hogy piacra keruljon, hanem az ARM-os megoldasokhoz hasonloan, 1-2 ev alatt le lehetne zavarni.
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
Szerintem mindenki örülne a legacy x86 dobásának, csak az a gond, hogy ezt már próbálták és nem működött - IA64. Saját meglátásom szerint ez akkor működhetne, ha Intel-AMD-Microsoft megállapodnak, hogy ebbe az irányba megy tovább a PC-piac. Amint valamelyikük másfele húz, abban a pillanatban jön az Itanic-szindróma.
https://www.coreinfinity.tech
-
arn
félisten
ezzel csak az a gond, hogy az intel epp az x86tal tartja fuggosegben a piacot, raernenek akkor meglepni ezt a dolgot, ha mas nagyhalak probalnak kilepni a korbol (pl browser alapu megoldasok, cloud).
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
MeszesKPT
őstag
Reszelgessék csak, Ryzen2-re remélhetőleg ki is forrja magát teljesen (ugyanez volt core i-vel is). Munkánál az idő a legfontosabb erőforrás, mert hülyét kapnék ha a rendszer miatt nem tudnék dolgozni.
-
Cathulhu
addikt
Egyetertek, szerintem rengeteg potencial van a Ryzenben, ami nyilvan nem az elso nem engineering sample procikban fog elojonni. Mi, az early adopterek adunk most annyi feedbacket, hogy csak gyozzek feldolgozni, a kovetkezo 1-2 iteracioban en nem 5%-os teljesitmeny novekedest varok, hanem joval nagyobbat, raadasul most mar a gyartasi technologia is naprakesz. Lesz-e valaha intel vero? Nem hiszem, kozeljovoben nem is az a cel, de konkurencia lesz vegre. Itt egy uj, jol skalazodo architekturalis alap kellett, es az szerintem sikerult. Majd idovl az orajelek is elszabadulnak, a fabric bottleneck is csokken, stb, nem ertem miert varja ezt mindenki az egyik naprol a masikra.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
füles_
őstag
Látszik, hogy jót tett volna még a Ryzennek pár hónap, de szerintem jó hogy kiadták márciusban. Egy ilyen teljesen új architektúrának, mint a Ryzennek is csak élesben lehet rávilágítani minden egyes problémájára. Ha nyár elején adták volna ki akkor is lettek volna a semmiből előugró hibák. Viszont öröm látni, hogy az AMD az alaplapgyártókkal együtt gőzerővel dolgozik a lehető legtöbb probléma megoldásán.
Véleményem szerint jól sikerült a Ryzen, és ahogy az AMD is mondta: ez csak jobb lesz. Az érkező újabb steppingekkel egy picit javulhat az órajel és az IPC. Az Infinity Fabric sebességén és a többi architektúrális "problémán" meg majd javít/kijavítja a Zen2.
A hibáktól függetlenül én úgy látom, hogy nem fogy rosszul a Ryzen, és még csak most jönnek a kisebb modellek.[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
válasz VaniliásRönk #63 üzenetére
Ez nem szoftver. A szoftverhez nem ert az Intel sem, es mellesleg az AMD sem. Nem ebben jok, nem ez a kompetenciajuk. A VISC viszont nem szoftver.
A 4-5 evvel nem ertek egyet. Oke, azt me'g elfogadom, hogy nagyon nehez lesz a VISC-et a Soft Machines felvasarlasatol szamitott 1-2 even belul piacra dobni kesztermek formajaban. Viszont, ha 2018-ban nem is jon a VISC, mert az Ice Lake me'g csak egy faceliftelt Cannon Lake lesz esetleg, az azutani, 2019-es frissitesnek mar arrol kell szolnia. Egyszeruen nincs mas mod, nem lehet mar novelni a teljesitmenyt a tradicionalis eszkozokkel. Ki kell törni a regi paradigmabol, uj otletek kellenek, uj megoldasokra lesz szukseg. A masik mod az lehet, ha az Intel feladja az x86-os visszamenoleges kompatibilitast. Pl. ugy, hogy kidobja a francba a processzornak a legacy reszeit, es csak a nativ x64 kod fog futni rajta, csak Windows 10 es Linux 4.x kernel, stb. Kerdes, hogy egy ilyen drasztikus lepessel teljesitmenyben mennyit lehet nyerni, ill. a validaciot mennyivel lehet roviditeni. Az x86-os CPU-k egyik rakfeneje pont az, hogy tul sokaig tart minden sz*rt ellenorizni rajtuk, hogy a legutolso bena, reg elavult, 20 eve irodott x86-os binarisok is menjenek rajta.
En szemely szerint nem tartom kizartnak, hogy az Intel feladja a visszamenoleges x86 kompatibilitast. De csak oly modon tudja majd ezt megtenni, ha jo par evig egymas mellett futtat 2 kulon CPU architekturat: lesz egy uj, gyors, de nem visszamenolegesen kompatibilis; es egy nem annyira gyors, de mindennel kompatibilis generacio. Az utobbira jo lehet egy vegletekig tweakelt Nehalem csaladu CPU peldaul. Az elobbi meg kombinalhato a VISC-kel is, hogy me'g nagyobbat usson.
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
Nekem kifejezetten tetszik az amd újítása, tetszenek az alaplapok is (már külsőre is amit készítenek alá) szóval esélyes ha 1-2 év múlva még ez megy v addigra megint jön valami új, megnézem újra az amd háza táját , hátha addigra lesz valami jó kis vga is mellé .
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Duddi
aktív tag
válasz #20691712 #60 üzenetére
"Kihagyjak a jovore esedekes lepest, ha muszaj."
Hová hagynák ki?? már így is olyan jól benne ülnek a jelenlegi architektúrájukban hogy a Tick Tock ból 3 lépcsős lett lassan annyi lépcsője lesz hogy Rocky Balboa fog futkosni rajta. Értem én hogy az AMD eddig nem szorongatta őket de a lustaságnak is van határa.Pont mint a zöldeknél a maxwell után a volta jön ja mégsem hanem maxvell kisebb nm en pár változtatással Pascal néven. lesz egyáltalán volta vagy vagy még jön egy edison előtte?
[ Szerkesztve ]
-
nemlehet
őstag
válasz VaniliásRönk #63 üzenetére
Deee neeem, te ezt rosszul tudod. Ott van már az intel elnökének fiúkjában "péndrájon" az új kórájhét gyártóprogramja, csak becuppantja a gyárat vezérlő laptopba, beállítja a csúszukán, hogy hány %-al legyen jobb a Ryzennél aztán már gördülnek is le az új procik. Ígygörbüljekmeg!
[ Szerkesztve ]
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ez is lesz olyan jó biznisz mint a McAfee?
Ebből (VISC) egyrészt 4-5 éven belül garantáltan nem lesz semmi, másrészt ez olyasmi amiben az AMD már egyébként is gyakorlott, szóval ebből tartós előnyt semmiképpen sem kovácsolhatnak.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Fiery
veterán
"Milyen fejlesztése van az intelnek akár csak a kanyarban, amivel el tud húzni megint?"
Ice Lake, VISC, 2018. Ki tudja...
A Soft Machines forradalmasítaná a processzortervezést
A Soft Machines számokban is beszélt a VISC architektúra előnyeiről
vö.:
Intel has quietly bought chip startup Soft Machines for $250M
[ Szerkesztve ]
-
kaszas19
senior tag
Nem tudom ki hogy van vele de szerintem jó lesz ez csak még csiszolni kel egy kicsit.
Néha néha olvasom a teszteket és sokat javult a ryzen játékok alatt is.
Az hogy majd az intel bemutat egy olyan processzort ami kenterbe veri a ryzent-t az meg várjuk ki a végét,sose biztos. -
törölt tag
Biztos nincs, mert nem irta meg a prohardver.
Te valami gyogyszert tolsz vagy, gyari allapot?
Egy akkora ceg ennyi zs-vel szerinted nem gondolkodik legalabb 2-3 evvel elore?
Szerinted az ipari kemkedes arrol szol, hogy az aktualis cuccokrol lopjanak infot?
Az amirol te tudsz mint a jovo evi fejlesztes mar reg a tegnap technologiaja.
Az intelt nem feltem egyreszt nem erdemlik meg masreszt nem is szorulnak ra.
Tudod mi lesz.
Kihagyjak a jovore esedekes lepest, ha muszaj.
De tudod mit, nem lesz igazam.
Legyen neked.
Nem akarok tobb energiat belefeccolni sotet holdkorosokba...[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Nagyon bizalom gerjesztő a Ryzen az tuti.
-
arn
félisten
válasz Malibutomi #37 üzenetére
Egyket napos cikk volt
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Fiery
veterán
Nehez ertelmeset mondani egy nagyon nehez szituacioban. Arra gondolok, hogy az AMD borzaszto kapkodva rakta ossze a Ryzent, es ugy tunik, a kapkodas, az irtozatos megfelelesi kenyszer sajnos tovabbra sem valtozik. Raadasul nincs eleg mernok arra, hogy az osszes, a szekrenybol folyamatosan kiborulo csontvazzal megkuzdjon. Nehez ev lesz ez az AMD-nek. Addig, amig a Ryzen nem volt piacon, izgalmas volt a varakozas, a "na majd figyeld meg, milyen kiraly lesz" szovegek. Most meg a nagybetus eletet tapossa mar a Ryzen, es pont ugy csinal, mint az atlag fiatal felnottek: bukdacsolva ugyan, de veszi az akadalyokat
-
Praston
tag
Nekem sok driver problémám nem volt AMD oldalon, pedig régóta AMD vga-t használok (kizárólag windows és játékot tekintve), inkább lassúak voltak. Viszont Crimson óta már szépen belehúztak driver részről is. Semmi trollkodás, de mostanság inkább nvidia oldalról hallani több rosszat driver ügyileg.
i9-9900k , rtx 3090 , 32 gb
-
VaniliásRönk
nagyúr
"AMD's drivers and software are not as good as nVidia"
Egy ilyennel mit lehet kezdeni? Miben? Hogyan? Nekem meg soha semmi bajom nem volt Radeonnal, pedig idestova 16 éve csak azt használok, az utóbbi 4-5 évben Linuxon, ami aztán az abszolút katasztrófa Radeonnal, az nVidia meg elvileg a nirvána, nyilván ezért emelte az ujját Linus is egyébként...
CPU fronton az AMD felhagyott a széllel szembe p****ással, talán GPU-fronton is meglépik ugyanazt. Nekem speciel szimpatikusabb az előremutató fejlesztés, de ha a piacnak a brute force kell, akkor azt kell tolni, ez van.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Puma K
nagyúr
válasz VaniliásRönk #45 üzenetére
Ha már szoftver akkor egy kis kitérő:
Az Nvidia-hoz képest a rosszabb driver-ek úgy tűnik mások számára is feltűnt.
Anno AMD Athlon XP 2200+ Soc462 és Athlon64 3200+ Soc939 Venice prociknál nem volt gondom szoftverrel. Nv GF4 MX440 illetve Nv 6800GT-vel mentek és tették a dolgukat Windows XP alatt. Igaz a chipset Nvidia nForce4 volt így a driver-t is az Nvidia készítette
Később Intel E8400 és Intel i5 750 mellett gondom volt ATI HD 4850-nel.
Az akkori Acer monitorom 1680x1050-es natív felbontását nem tudta kezelni az AMD Catalyst Control Center avagy CCC Windows Vista alatt. Ami azért volt érdekes, mert az előtte a gépben lévő Nv 7600GT gond nélkül kezelte, majd friss Windows Vista telepítése (és még 2x próbálkoztam új OS telepítéssel) sem oldotta meg a gondot. Kikutattam a neten, hogy nem egyedi a hiba AMD VGA esetén és az Acer szerviz szerint is a VGA driver-nek tudnia kellene kezelnie rendesen így ők a továbbiakban nem tudnak segíteni a hiba elhárításában. A megoldás egy CCC driver ini fájl átírása volt amelyben kézzel kellett beírni a monitor natív felbontását. Viszont ezt minden OS újra rakás vagy VGA driver telepítés után meg kellett csinálnom, hogy működjön ahogy kell...
Az AMD HD 4850 kikerült a gépből. Nv GTX 275 be. Friss Vista fel. Ugyan az a monitor ugyan az azzal a kábellel gond nélkül működött a natív felbontáson.Másik történet: LG LED tévére kötve az akkori AMD Mobility HD 5470-nel szerelt laptopomat amin Win7 volt olyan pocsék képet adott, hogy rossz volt nézni. Hiába indítottam a laptopot újra és újra, a tévét is ki-be kapcsoltam vagy vártam nem javult a helyzet. A driver-ben vagy a tévén való módosítások után sem jutottam előrébb. Laptopot cseréltem. Az újban Nvidia GT555M (szintén Win7) volt és ugyan azon a tévén ugyan azzal a HDMI kábellel a kép olyan volt mint lennie kellett. Csak egy újraindítást igényelt a laptop amit anno első hibaelhárításnál próbáltam a Mobility HD 5470-nel is, de ott nem javult a helyzet.
Jelenleg úgy vagyok az AMD-vel, hogy CPU terén a Ryzen nem rossz, de majd a következő széria jobb lesz és remélhetőleg ilyen hibajavításokra sem kell majd várni, hanem alapból vagyis elsőre összejön AMD-nek ez a része a történetnek, ha egy új szériát dobnak majd piacra.
A jelenlegi 4790K után dupláznám a magok számát (ha majd váltok valamikor), hogy minimum a 8mag meglegyen.Szóval esetemben ismét képben van az AMD, mert a teljesítménye jó (lesz) és remélem jobb lesz a következő széria mint ez a mostani.
Viszont az a töketlenkedés amit a VGA-nál csinálnak az egy vicc... lassan 1 éve a felső közép és az afeletti kategóriák ellenfél nélkül vannak Nv-nél... pedig ha már tavaly vagy legalább januárba kiadtak volna valamit ami hozza legalább a GTX 1070 teljesítményét, 1db 8pin-es tápcsatlakozóval 150k Ft-ig bezárólag akkor szóba jöttek volna de így... max RX 480...? Nekem az teljesítmény szempontjából kevés.
[ Szerkesztve ]
-
LGLuke
őstag
Gyerekek, nagyon elmentetek más irányba!
Érkezik egy hír, miszerint kap egy új BIOS (UEFI) frissítést az új AMD processzor architektúra.
Erre érkezik egy rakat gyalázó és érvelő hozzászólás.Van egy évek óta Inteles környezet:
minden szoftverfejlesztő, beleértve a játékfejlesztőket is az utóbbi években az Intel platformra optimalizált, hiszen az tette ki a piac 95%-át.
Jön egy új AMD CPU, melynek meg kell küzdenie az Intelre optimalizáltsággal, majd meg kell azzal is küzdenie, hogy a játékok fel sem ismerik és nem használják ki az évek óta alapvető utasításkészleteket sem, mivel kb. "safe mode / compatibility mode"-ban használják a CPU-t, hiszen az unknown jelenleg.
Természetesen az új (játék és szoftver) címeknél elkezdenek optimalizálni a szoftvertervezők és kiadni patch-eket az új jövevényhez, közben érkeznek az új BIOS-ok is.
A tesztekből mégis a sok nagy tudású mit lát? Nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.Van egy ilyen CPU:
Intel® Xeon® Processor E5-2699 v4
22 magos
Kíváncsi lennék, hogy a játékok alatt hol végezne!?
Segítek a gyengébbeknek, ez egy 2 millás CPU, de szerintem nem lenne benne az első 20-ban a CPU-k között játékok esetén!A több magnak köszönhetően alacsonyabb frekvencián üzemelő CPU-k nem azért vannak, hogy a játékok alatt kimagaslóan teljesítsenek, hiszen a felület sem nagyobb és a TDP sem nő jelentősen. Akkor miért is lennének egy szálon gyorsak, miközben a játékfejlesztők az i7-ből kiindulva 4 magra optimalizálnak?
Nem is mernének 8 magra, hiszen akkor az i3-as CPU-val rendelkezők nem is tudnának játszani.
De nagy nyereség lenne - végre a 12 magos CPU-kon gyorsan futna a játék - csak éppen a célközönség nem tudna profitálni belőle, sőt játszani sem!Nem baj, vitatkozzatok csak, hogy a 8 magos CPU miért nem elég gyors 1 szálon...
-
senior tag
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem becsülöm alá, pont ellenkezőleg, éppen az a lényeg hogy gyártótól függően más a reakció, holott a hiba majd' minden esetben a rendszer szerves része.
-
törölt tag
"hibas" driverek mindegyik gyartonal lehet es volt is, tapasztalat. Ez teljesen irrelevans a Ryzen-t tamogato BIOS-ok szempontjabol. Itt meg kell ido mire kiforrja magat a rendszer, addig sincs drama, legalabbis en nem lattam meg.
A trend jo, megjelenes ota folyamatosan jonnek a javulasok amik nem csak szintetikus tesztekben nyilvanulnak meg hanem stabilitasban, teljesitmeny novekedesben, hardver tamogatas szelesiteseben.
Mint gyakorlo Ryzen tulajdonos mondom ezt. Nem tokeletes meg a rendszer, de amit latok/tapasztalok az
-
jacint78
addikt
Senki sem mondta, hogy hazugság, de kicsit alábecsülöd a júzer error valószínűségét...
type your text here..
-
VaniliásRönk
nagyúr
Amikor az AMD driverrel van gond, akkor az egyértelműen user error kategória is megy a lajstromba, amikor meg Intel/nVidia driverrel van probléma, akkor pedig biztos user error (vagy hazugság), akkor is ha nem, a kékek és a zöldek meg egyébként sem felelősek semmiért.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
8 hónapig használtam az i7-ben lévő IGP-t, de amit írsz hibák egyet sem tapasztaltam.
Pedig nyúztam játékkal és video renderrel is több órát hónapokon keresztül.
Az idő alatt jött IGP-hez új driver és arra frissítve szintén rendben volt."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
füles_
őstag
Én PH!-s Ryzen teszt hozzászólásait el sem olvastam... Egyszerűen nem tudtam elolvasni azt a sok idétlen, útálkodó, troll kommentet. Az ember csak fölhúzza magát rajta.
A szakmai hozzászólásokból meg sajna egyre kevesebb van Fiery sem beszél mostanában sokat a processzorokkal kapcsolatban, sayinpeti hozzászólást is rég láttam már, pedig a Vegáról mondhatna pár szót. Hálásak lennénk érte.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Nekem is beadta az a hozzászólás!
Az ehhez hasonló és néha pár szakmai hozzászólás miatt olvasom a hírek kommentjeit. A többi csak felesleges civakodás.
Érdemes lesz nemsokára CPU tesztet készíteni, a frissített Ryzennel és sok játékkal. Ha belefognátok, a Game módot is lemérhetnétek!
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
válasz Malibutomi #37 üzenetére
Hajrá Ryzen! Remélem még nem ért véget a gyorsulás. Ha találsz olyan táblázatot amiben az újramért Ryzen mellett az Intelek is szerepelnek, légyszi dobd be hozzászólásba! Köszönöm!
kovi831: Az utolsó bekezdés nagyon adta...
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
kovi831
aktív tag
Hagyjuk már ezt, ki nem szarja le az IGP driverét egy i7-nél, ki használja az IGP-ét?
ÉN! Milyen má' az, hogy 2017-ben szaggat az egér Win7/10 alatt?? :XD Nem képesek az intelnél egy normális drivert írni?? Még néha a 720p-s filmeken is észreveszem a szaggatást(mintha mikrolagg lenne, de érdekes az F1 2012-őt simán elviszi akadás nélkül a HD 4000). Bár nekem nem I7 van hanem 3570K
Kellett nekem eladni az Fx8320-ast Utóbbit nem tudtam kiakasztani, 2 HD film ment egyszerre + videókódolás. Otthon fűtéshez régi konvektor helyett, őrláng nélküli termosztátos lett beszerelve, az Fx-et használva egyértelműen csökkent a gáz számla -
arn
félisten
válasz Malibutomi #22 üzenetére
Azert ez meg nem szazas
-
Cody007
csendes tag
Holnap lesz teszt vajon a Ryzen 5 procikról? Elvileg holnaptól kaphatók.
-
ViZion
félisten
Akkor az intel sokkal jobb, nyugodjatok meg és haladjatok tovább, nincs szükség a trollkodásra. Nem fogtok hiányozni, jönnek még hasonlók biztosan.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Malibutomi
nagyúr
válasz laceszgamer #1 üzenetére
Mar nagyon sokat javultak. Minden biossal, win update-el, jatek patchel.
Most volt nemreg gamersnexus ujrateszt. Pl Warhammer Total War: +20FPS
[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
válasz #20691712 #17 üzenetére
De utolérték, mint senki más. Egyébként az Intel eddig tök jófiú volt, mindig friss drivereket adott ki a procijaihoz, sőt, volt, hogy a 64 bites atomjához nem adott windows drivert, sőt volt olyan, hogy nem adott hozzá 64 bites bootloadert ki, emiatt nem tudtál rajta 64 bites wint futtatni! Emellett ha véletlenüll raktak rá kupakot, akkor a procisapka alá a legótvarabb kínai fos hővezető pasztát pakolták, ami inkább hőszigetelt, mint vezetett. Nem volt ritka, ha 20 fokot javított valaki az intel prociján, ha újrapasztázta !!!!A KUPAK ALATT!!!!!!
Nézzük meg az Intel procik vga driverinek naprakészségét.
példa I. generációs core i3 és core i5
Core i5-470UM: megjelenés 2010 október. windows 8.1 megjelenés 2013 október. Bár már a windows 8.0-hoz sem volt rendes drivere, nemhogy a 8.1-hez. Tényleg, fullban nyomták a supportot, de tényleg.
1 szó mint száz, ha Intel fanatikus vagy, akkor annak kellene szurkolj, hogy az AMD egy sokkal, de sokkal jobb és siekresebb procit rak le az asztalra, mert akkor te sokkal-de sokkal olcsóbban juthatsz hozzá a te hőn áhított, bugos vga driverű, lekorlátozott, tuninglockolt, drága alaplapos, hőszigetelőpasztás Intel procidhoz. De ehhez fel kellene nőni.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
jacint78
addikt
Dehogynem léggel, ha nem AVX teszteket akarsz futtatni rajta, akkor bőven elég a lég is. Az enyém (4690K és ennek rosszabb a pasztázása és ugyanúgy megeszik 130W-ot stresszteszttel) AVX, vagy FMA teszt alatt kb 10 másodperc után 100°C-ra ugrik BF4 alatt meg 65°C-os.
type your text here..
-
and1ao
őstag
válasz Naturalist #6 üzenetére
4.8-5Ghz átlag 7700k-val azért ne sarkítsunk már ennyire, Deliddel meg vizzel igen, de nem léggel és gyári turhával alatta.
Örvendetes egyébként hogy mindig találnak valamit amit lehet faragni, ha RAM tunningot is sikerül kikupálni akkor abból a Fabric szépet fog majd profitálni.
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
laceszgamer
addikt
Szoktam nézegetni teszteket, amikor csak lehet minél frissebbet, de sajnos még nem látni, hogy stabilan le tudná hagyni. Pár játékban képes rá csak jelenleg.
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
jacint78
addikt
így nagyjából 6 nanoszekundummal kisebb értékeket mérhetnek majd a felhasználók ugyanazon a rendszeren.
Akkor már talán elérik egy 775-ös konfig késleltetését...
type your text here..
-
Manbal
senior tag
nagyon izzadságszagú ez... mire "javítanak" mindent, addigra az Intel csúnyán arcon tenyereli őket
-
ViZion
félisten
Nah, köszönjük. Mire veszek, már kireszelik a bajokat...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
arn
félisten
tenyleg erdemes kivarni a nyarat
-
Dévacsen
senior tag
Örvendetes hír,csak így tovább.
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
félisten
válasz laceszgamer #1 üzenetére
Valamelyik Ryzen-es topikba linkelt valaki egy tesztet, amiben a jó gyors ram-tól megközelítette az i7 7700 sebességét játékokban.
Nem tudom, hogy igaz-e, de gugli talán segít.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
addikt
Addig-addig csiszolgatják, hogy a végén vennem kell egyet.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
laceszgamer
addikt
Játékok alatti teljesítményen javítanának valahogy, szinte biztos vevő lennék egy 1800-asra.
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- DIGI Mobil
- Trollok komolyan
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest