- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
killer095
őstag
5ms-es a monitorom, azzal én el casual gamerkedek ! Túl drága volt a cuccom hogy csak úgy a sarokba dobjam, de másodlagosnak már szemeztem egy z35-ös predivel, tetszik a 21:9, 2560x1080 még faszán ki is hajtható, csak egy 32-es batár és egy 35 ös batárnak annyi hely kell mint a kocsinak a garázsban, egy szoba így egyenlőre még nem érett meg a dolog! De ami késik nem múlik, főleg hogy fimezésre is használnám, ezért is tetszik a VA panel a maga fasza glow mentes mély feketéjével!
Lehet mondjuk egyeseknek alacsony 35"-on a ppi szám, de engem nem zavar, funolni, kikapcsolódni film nézéshez teljesen jó!
Monitorgurunál még kapható egy olyan modell mint ami neked van amúgy, potom pénzért, mert kiállítási darab volt, az sem lenne hülyeség!ORIGIN/Battlelog: IDaVe_CQCI , PSN: DaVe095hun
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az LFC aktiválása nem a gyártón, hanem az AMD-n múlik. A gyártó azért nem írja bele a specifikációkba, mert nem ők döntik el, hogy a kijelzőjük alkalmas-e erre. Az AMD vezet egy listát, amiben benne van, hogy melyik monitor LFC-s. [link] - monitors fül.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha a Fast Sync-re gondolsz, akkor az egy V-sync alternatíva, ami szimpla pufferelést kényszerít. A valóságban ez szart sem ér, mert egyik új játék alatt sem lehet bekapcsolni. A DX9-es és OpenGL-es játékok alatt működik csak. DX10/DX11-ben a programok 99%-a nem engedi a vertikális szinkron külső vezérlését, és ezen belül azt, hogy hozzányúljon egy akármilyen driverhack a pufferelési paraméterezéshez. A DX12/Vulkan alatt pedig nem is lehetséges a driverből kényszerített vertikális szinkron, mert a meghajtó nem tudja, hogy hol vannak a képkocka pufferek.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
ribizly
veterán
válasz TESCO-Zsömle #39 üzenetére
Ejj, de jó kis komment ez.
Nem is gondoltam ebbe eddig annyira bele, pedig ez aztán tényleg nem egy nagy matek és eléggé egyértelművé teszi a dolgokat. Azért az egyébként elég aggasztó így, mert ezek szerint meg kell várni a következő generációt a VGA-kból, hogy teljes pompában lehessen használni ezeket a monitorokat, amik ma a piacon vannak, mert a mostaniak is esetenként csak SLI-ben fogják tudni megközelíteni a megfelelő teljesítményt, és egy Nvidia GTX1080Ti sem fog ezen sokat változtatni, hiszen a Titan X sem akkora durranás, de legalábbis kevés a 1440p + 144Hz kihajtására.@killer095
Gondolom, hogy sokan még akár egy 15+[ms]-es input lagg felett is játszanak a monitorukon, csak ne kelljen lecserélni (gondolok itt mondjuk olyan komolyabb cuccokra, mint az EIZO közép-felső kategóriás monitorai), mert inkább tolják v-sync-el (még több input lagg-al), vagy széteső képpel (tearing), 60Hz-en, csak ne kelljen megválni a 100%-ban helyes színektől. Ezzel egyébként semmi gond nincs. Nektek még nem jelent meg a megfelelő monitor, de az ACER és az ASUS már legalább megpróbálta kitölteni az űrt az IPS bevonásával, még ha nem is annyira jó az a panel, mint azt a komolyabb sasszeműek elvárnák. Egyébként én majdnem leestem a székről, amikor megláttam működés közben egy mezei Samsung TN-ről érkezve, mert minden paraméterében minőségi ugrás volt (24" -> 27", 1080p -> 1440p (PPI), TN -> IPS, 60Hz -> 144Hz, G-sync).[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
kkf
aktív tag
és mi van azzal az új sync technológiával (lusta vagyok a nevét visszanézni), amit az Nvidia az 1000-es GTX szériával mutatott be? ahhoz is szükséges speckó hardware és/vagy licenc, ami támogatja?
[ Szerkesztve ]
"Vigyázzá, mer Vindózt rakok fel rád, aszt összeomlasz!"
-
killer095
őstag
Az első szériás G-synces predátor, véleményem szeriont szebb mint a 271, csak ne lenne zongoralakkozása neki, egézséggel használd! Tudom mekkora királyság, de nekem valahogy nehezemre esik megvállni a 12 bites 32"-os szépségemtől, igaz az 60hz csak, de lemászik róla a kép
ORIGIN/Battlelog: IDaVe_CQCI , PSN: DaVe095hun
-
ribizly
veterán
Nem emlékszem erre a doksira, pedig jó sokat megnéztem tavaly.
Amúgy nálam egy XB270HU szolgál (ezzel elég sokat elárulok arról mit "támogatok"), de eddig nem sokszor volt gond, hogy 30fps alá esett volna bármi... Viszont hosszasan tudom győzködni az embereket, hogy ez mekkora királyság és, hogy nem tudják mit hagynak ki.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Lacok
őstag
Ahogy az Acer-nek a Dell-nek sem volt ma jó napja vagy túl sok tréfa-répát ettek.
[ Szerkesztve ]
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az LFC-t nézd. Az a lényeg. Ha a monitor támogatja az LFC-t akkor 25-30 Hz közötti az alsó határ, amit a szoftver be tud állítani aktív V-Sync mellett.
FreeSyncnél igazából, ha alacsony alsó határt akarsz, akkor ne a számot, hanem az LFC meglétét nézd, mert az attól függ.(#38) bozont: A konzol nem az AMD-n múlik.
(#42) atok666: A piac 1-2%-a vásárol 500 dolláros, vagy annál drágább monitort. Szóval igen, annak számítanál.
[ Szerkesztve ]
-
FLATRONW
őstag
Pont ez a baj, hogy még továbbra is csak a gazdagoknak alternatíva. A 48-75 tartományú 300 doláros monitorok kb. semmit sem érnek ilyen szempontból. Így elég megtévesztő a 80 valahány FS és kb. 16 GS monitor emlegetése.
Hány olyan FS monitor van, amely 30-144 Hz között működik? -
TESCO-Zsömle
félisten
Az 1440p 144Hz-hez pont annyira kell a HW, mint a 4K 60Hz-hez. Kivéve persze, ha a 144Hz-es monitorodat 60-80Hz között akarod járatni Free/G-Sync-el bohóckodva...
1440p@144Hz=530MPixel/s.
4k@60Hz=498MPixel/s.Szóval az előbbi még keményebb terhelést is jelent.
A poén kedvéért StarVR: 2x1440p@90Hz=664MPixel/s.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
bozont
veterán
Na alakul ez, mondjuk még alig kapni őket, de szállingóznak a nagyobb tartományú monitorok. De ezzel kellett volna kezdeni.
Ami még érdekel nagyon, hogy a jelenlegi generációs konzolok kapnak valaha FS(AS) támogatást? Ott nagyon jól jönne ez a dolog, főleg LFC-vel megtámogatva. Sokat dobna a játékélményen azoknál a játékoknál amik 30fps-re vannak korlátozva (és néha be-be esnek alá). -
Abu85
HÁZIGAZDA
Van. Ott vannak a listában.
LFC leírása: [link]
Az LFC lényegében annyit tesz, hogy egy meghatározott értékig még aktívvá teszi a FreeSync-et. Például, ha az alsó tartomány 35-40 Hz, akkor LFC nélkül az annyi is marad. De ha van LFC, és aktív is, akkor lemegy a tartomány 30 Hz-re, vagy akár ez alá is, de ehhez magas felső határ kell. Az abszolút minimum az 25 Hz. Viszont az LFC nem működik akkor, ha a FreeSync V-Sync nélkül aktív, de ha FreeSync+V-Sync aktív, akkor megy.A G-Sync esetében azért működik a dolog, mert az NV FPGA-ja panelfüggetlenül működik, vagyis muszáj olyan panelt belerakni, ami bír legalább 30-144 Hz-et. Különben nem lenne kép két perc játék után. Nem működne tovább a panel, mert tartományon túl működteti a vezérlő. Az AMD a VESA szabványát használja, ami egyénileg definiálható tartományokat enged meg, vagyis ha egy monitorgyártó úgy dönt, hogy 250-300 dolláros A-Sync kijelzőt akar, akkor azt meg tudja tenni, mert nincs licencköltség, és be tud állítani egy működőképes tartományt egy olcsó panelhez. Ezért tartott sokáig az A-Sync fejlesztése, hogy ne csak a szupergazdagoknak legyen alternatíva. Nekik is van LFC-144 Hz-es, de van a tömegnek is kijelző.
Például a monitor ára egy akadály. Túl drága lenne bele egy 35-90 Hz közötti LFC-s IPS panel. Ha egy ilyet beleraksz, akkor helyből 450 dollár+ a kijelző ára.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Itt most nem az a kérdés, hogy mennyiért, hanem hogy van-e? És nincs olyan nem TN FS monitor, ami tudja a 30-144Hz tartományt. Ez az LFC új nekem, nem foglalkoztam sokat a témával, a 270X mellett ugye felesleges.
De figyelgetem a megjelenő monitorokat és nem látok előrelépést. Ez az LFC is csak az alsó tartományra megoldás, ami nyilván fontosabb mint a 144Hz és jó dolog, főleg WQHD+ felbontás mellett. De még mindig nem láttam magyarázatot arra, hogy az ellentábornál miért működik a dolog és az FS esetében nem.
A cikkben szereplő monitornál is nevetségesnek tartom a 48-75Hz-et. Mi akadályozza a 30-75-öt pl?Tényleg érdekel a magyarázata, annak ellenére hogy elégedett használója vagyok egy MG279Q-nak és a 35-90Hz is elég lesz a WQHD miatt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Asus ROG Swift PG279Q ára 800 dollár. Ennek a FreeSync verziója lenne 600 dollár.
Van számos nagyobb tartományú Freesync kijelző, de nem kapod meg 300 dollárért. Egyszerűen túl drága a panel ahhoz, hogy olcsó legyen a kijelző. Az LFC-s kijelzőket nézd. De ezek a monitorok már nem olcsók. A kijelölt ASUS-hoz legközelebb az Acer XF270HU áll LFC-vel, és ennek az ára 550 dollár körül van.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Az AHVA is IPS (fajta). De itt van ugyanaz a panel csak G-sync verzióban. Itt tudja a 30-165(!)Hz-et
Szóval vagy valami probléma van még a jelenlegi IPS technológiák és a FS között, vagy csak a gyártók korlátozzák. Az előbbi tűnik a valószínűbbnek.
De az egy dolog, hogy nem megy a 30-144Hz, viszont mi a magyarázat arra amikor 60-75Hz-es max frissítés esetén is ilyen magas az alsó korlát?[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
Tudom.
Olyan van.
144Hz+freesync.(#28) Abu85
Ami nekem van Acer XF 270HU, ez 40-144Hz között szinkronizál. de mivel az AMD bevezette az LFC technológiát, így kb. 0-144Hz.
Teljes tartományos.De ezzel neked nem mutatok szerintem újat.
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
KisDre
senior tag
DELL U2312HM FTW
Am röhej, de ha ugyanúgy Dell-IPS-FHD -t nézzük, tényleg alig változott csak az ár. Többi panel terén nem tudom mi a helyzet, VA esetenként kisebb méretben olcsóbb, de nem ismerem azt a panelt.
Amúgy, ha már van digitális bemenete egy monitornak (nem csak vga), akkor onnantól nem mindegy már hogy melyik az, legfeljebb átalakító kérdése?
[ Szerkesztve ]
KisDre.artstation.com
-
lee56
őstag
Nem vagy egyedül pajtás. De úgy tünik nem generálunk elég figyelmet a monitorgyártók felé, nosza mindenki kezdje irogatni a fenyegető leveleket, de gyorsan.
(#21) KisDre : Szintén zenész. Állítom a monitorunk semmivel sem ér kevesebbet mint amikor vettük, sőt a forint gyengélkedés/dollár miatt talán még gyarapodott is az értéke.
No Comment
-
kretenallat
senior tag
A számháború sokaknak fontos... Amikor nézelődtem neten, hogy milyen monitort vegyek, sokan olyan véleményt olvastam neten, miszerint a mai TN panelek nem sokkal rosszabbak az IPSeknél minőségben cserébe gyooorsabbak. :S Engem nem győztek meg, de mint látható, azért el tudják adni, sajnos.
nlpK #11: ezek szerint annyiba kerül kb csak a GSync, mint amit egy monitorért adnál glhf, én maradok a freesyncnél.
ribizly #16: az a 190k s monitor már freesynces, szóval nem lesz belőle 220k.
[ Szerkesztve ]
:: Ω :: Born Dead, Buried Alive :: Ω ::
-
Abu85
HÁZIGAZDA
144 Hz-es IPS-ból simán csinálnak ma is. De olyat, ami 30-144 Hz-es tartományt lefed elég nehezen. Alig van ilyen panel. Általában azt nézik a monitorgyártók, hogy hova szánják a monitort, és nyilván ha a célzott ára 300 dollár, akkor ahhoz olyan panelt választanak, ami belefér a 300 dollárba.
-
-
Joco_77
senior tag
Én egy dolgot nem értek.
Tényleg annyira hülyének nézik a "tömegeket", hogy csak azért mert 144hz meg Gsync meg 4K meg mittudoménmi úgy gondolják, hogy az emberek ugrani fognak a TN paneles monitorra mint gyöngytyúk a takonyra?
Pedig nyilván több fogyna egy minőségibb panelből....
Mondjuk az is igaz, hogy van akiket a "nagy" paraméterek/számok is meggyőznek...mindenképpen a legjobb döntés várni most szerintem, annak akinek nem sürgős a csere. -
KisDre
senior tag
Az nVidia nem is akarja támogatni a FreeSync -t? Nagyszerűen fel lesz osztva így a monitor piac Röhej.
Monitor kapcsán, szerintem aki 2013 -ban vett FHD IPS Dell monitort, az azóta is azt tartja. Ráadásul ugyan azon áron nem is nagyon lehet most jobbat kapni képminőség tekintetében, esetleg 21:9 arányút de az kissé réteg terméknek gondolom, nem épp kompromisszum mentes.
KisDre.artstation.com
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nagyjából igen. A frissítési tartományt nyilván már maga a panel specifikációja eldönti. Olyan panel, amilyet itt a többség szeretne fizikailag nem létezik. Egyébként megoldható lenne, csak Full HD-s panelt fejleszteni ilyen erős paraméterekkel ma már nem kifizetődő egyik panelgyártónak sem. Most már mennek a 4K-ra és a HDR-re.
Nagyobb felbontású panelt egyébként nyugodtan lehet venni. A FreeSync-et támogató összes scaler támogatja a felbontás skálázását, vagyis jól fog megjelenni az 1920x1080 pixel is a 2560x1440 pixelre tervezett panelen. A G-Sync FPGA skálázója nem támogatja ezt. Ott tényleg csak a natív felbontást lehet használni, különben sokat romlik a képminőség.[ Szerkesztve ]
-
MeszesKPT
őstag
"a FreeSync működési tartománya 48-75 Hz"
Köszönöm, ennyi elég is volt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz kretenallat #13 üzenetére
200 dollár/monitor a licenc (ebben benne van a scaler és a firmware is). Aztán adhatja a monitort a monitorgyártó annyiért, amennyiért akarja.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
Kb. úgy néz ki, hogy ha az a monitor 190.000,-, akkor a Freesync-es lesz olyan 220.000,- és a G-sync-es verzió meg 250.000,-.
Ez igaz minden árkategóriára. Maga a vezérlőpanel, meg a komolyabb (144Hz-re képes) kijelző ára az az első 30k, amit ugye nem lehet megkerülni, lévén a Freesync elvileg license díj mentes. Erre jön rá a G-sync vezérlő + költsége, ami ~299$ eredetileg kompletten, de így kijön, hogy valójában valahol 30-50k között van rajta license díjként.
Én egyébként mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy akármelyik megoldást is választja az ember ebben nem fog csalódni! Ezek a 144Hz+sync megoldások annyira komoly ugrást jelentenek játékélményben, hogy azt nem is lehet leírni. Látni kell!|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Blindmouse
senior tag
160000-et simán kiadok monitorért. Tn filmesért
A nagyobb felbontás jöhetne, az nem zavarna.3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
myckey
veterán
Ez nem az igazi.
Miért nem lehet "normális" frekvenciát és hozzá tartományt belőni.Na mindegy.
Van jobb.
(#13) kretenallat
Felár?
PL. az én monitorom 190.000 körül mozog.
Ennek a Gsync megfelelője 250 ezer.
Sok, nagyon sok.
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
kretenallat
senior tag
válasz SunMount3r #11 üzenetére
A GSync felára mennyi? Komolyan nem tudom.
-
Joco_77
senior tag
"Nekem meggyőződésem, hogy valamilyen háttérben köttetett egyezség van itt, hogy nem hozzák ki a "népmonitor"-t (24", 1080p, 144Hz, IPS)"
Pontosan így érzem énis. Én biztos nem fogok venni 27" 1440p / uhd monitort csilliárdért, TN paneleset meg biztos nem.
Majd egy idő múlva kijön a "népmonitor" is.
Addig marad a 22" 1680*1050 60hz IPS Jó az "falura".#11 így van, de már az is elég lenne egyelőre, ha lehetne kapni ilyesmit, az ára ráér idővel csökkenni.
[ Szerkesztve ]
-
X Factor
addikt
Az SE2717H-t várom mint a mesiást, mióta bedobták a freesync, gsync kombót.
Make things work
-
kretenallat
senior tag
Én is azt kerestem annó, de azt nem lehetne 200k-ért árulni, gyakorlatilag viszont megölné azt a piacot. Igazság szerint ha tippelnem kellene, akkor nem a monitorgyártókon múlik, különben már valaki biztos meglépte volna, beindítva a lavinát, inkább a panelgyártókra gyanakodnék, kevesebb szereplő, könnyebb összehangolni.
-
ribizly
veterán
Nekem meggyőződésem, hogy valamilyen háttérben köttetett egyezség van itt, hogy nem hozzák ki a "népmonitor"-t (24", 1080p, 144Hz, IPS). Mert ugye anno azzal tört be igazán a Dell is, hogy ugyanazt tudta IPS-en (kicsit magasabb válaszidővel), mint a konkurencia, de olcsón. Na most ezekre egyik sem igaz, mert annyit vagy kevesebbet tud, de legalább nem is olcsó.
-
killer095
őstag
48-75hz közt használható, az aztán tág tartomány A G-syncesnek sincs értelme, 24 colra bezsúfoltak egy 27-es monitornak megfelelő felbontást, ráadásul Tn panellel
Kifelé megy a formából a Dell, nagyon!ORIGIN/Battlelog: IDaVe_CQCI , PSN: DaVe095hun
-
ribizly
veterán
Nem is értem miért nem hozzák ki a 1080p, 24", 144Hz, IPS-es modelleket...
Annyira egyértelmű a piac hozzáállása:
- aki akart már vett
vagy
- hiába a sokszor magasabb PPI (1440p-nél), nem akarnak feljebb menni a 27"-ra
- nem kell a magasabb felbontás (1440p, 4K), mert akkor HW-t is kellene alá még tenni
- nem kell IPS (mondjuk ez kb. egyéni preferencia)
- nem kell a 144Hz (ezt nem is akarom megérteni )
- nem kell a freesync/g-sync (ezt sem akarom érteni )
- drága (na ezt értem)Szóval azért jóval több ellenérv van a váltásra, mint mellette, hiába az élménybeli különbség, hiszen az elmúlt jónéhány évben abban éltünk, hogy 1080p, 60Hz és csá. És ebből nagyon nehéz kibillenteni a játékos közönséget. Pedig nagyon megéri a váltás, csak nem ezekre a Dell-ekre, mert ezek pontosan azt az űrt töltik ki, amire senkinek nincs szüksége...
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
A Dell nem kicsit elaludt. Pontosabban még mindig alszik... hol vannak a másoktól már rég kapható WQHD IPS FS és GS kijelzők?
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Habugi
addikt
+1
Cirka egy éve várok valami jobb fajta FHD+Freesync+IPS monitorra, ha lenne rajta DP már elkezdtem volna nézegetni a használt P2414H árakat..
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Akula
őstag
Jó sokat gondolkodtak ezen a TN+film panelen!
Ez a Dell, az a bizonyos Dell?"Akula Sub, ready for the deep!"
-
Dr. Akula
félisten
A 2 monitorból lehetett volna 1 jót kihozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ - Ultrawide 3440x1440, 144hz Gaming monitor!
- Dell P2412Hb FullHD monitor
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Tesla 24col monitor eladó 2db
- - 5O% DELL P2418HZm - S-IPS matt/ 75% sRGB / pivot / matt // ir fhd webcam /// 1év GARANCIA + SZLA
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest