- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Micro Four Thirds
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
Ebben az árnyékolós ruhában előbb nézik arab terroristának az embert minthogy kommunikáljon valamivel.
-
gyulank
addikt
Ezt én már láttam a SP-ban. De amúgy nem tudhatod, hogy igaz-e, elég jó hely titkos kémeszközök elrejtésére, hisz nem elég, hogy hülyének néznének, elég kényelmetlen a vizsgálat is. Ki tudja hány ember inkább nem szól róla. De, hogy a témánál maradjunk, az ellen nem véd.
Ja, vagyis lehet. Nem ismerem a történetet, azt hittem, időnként elrabolják leolvasni a beültetett szerkezetet.
-
gyulank
addikt
válasz
janos1988 #44 üzenetére
Ott jön az amit írtam, hogy ugyanezt a módszert a környezethez viszonyítva áttervezve, pl. olyan mélyre ássa ahol elég hideg van, vagy a lyukas tüzes módszer. Mondjuk én egy tanyára gondoltam, mert az erdőbe amúgy se azért szokott az ember menni, hogy egy konkrét ponton maradjon, ásson egy lyukat beletegye, és ott maradjon, amíg le nem hűl, elfogyassza az összes sört, mindet csak miután egyenként lehűlt, majd kiássa a szerkezetet, és hazamenjen.
-
janos1988
addikt
-
törölt tag
Nem igazan ertem ezt a a google (meg mindenki mas) szemei elol elbujtato kabatot. Becsavarom a telefonomat alufoliaba (Faraday cage), es maris elveszit minden halozati kapcsolatot.
-
gyulank
addikt
Akkor már inkább vízóra akna. Mélyebb, több fér bele, mindenféle üveg, vagy akár kanna, és már úgy is kész.
De ahol se kút se vízóra akna, ott áttervezendő ötletnek jó lehet.
Amúgy emlékszem, még olyan 14 éve tanultunk arról, hogy régen úgy tartósították az élelmiszereket, hogy lyukat fúrtak, és felé tüzet raktak, és ez elvonta alulról a hőt, de ilyenről konkrét leírást, méretezést azóta se találtam sehol.
-
Maximum1
őstag
"zavaró kabát"
Azért a fazonból és a színösszeállításból is látszik ki a célközönség.
Simán befér alá 10-15kg C4, trotil stb, simán közelebb tud jutni a célhoz, nehogy már egy hotspot bezavarjon. -
gyulank
addikt
De a zavarókabát lehet, hogy megvéd minden-féle sugárzástól, és ha megszűnne a Föld mágneses védelme, ez megóvna a Nap káros sugaraitól, és a földi radioaktív sugárzástól is. Mivel a telefon már nem csak telefonálásra jó, ezért a kikapcsolás nem feltétlenül a legjobb döntés. Inkább kivehetné a SIM-et. Amúgy nem tudom, mire lehet ez jó. Lopott telefonról a maradék pénzt lebeszélni egyszer itt, aztán ott, hogy ne kövessék?
A kabát is nézhetne ki akár jól is, de még, ha kiderülne, hogy sugárzásmentesen le tud fedni, szerintem sokan inkább kockáztatnának, minthogy ezt felvegyék.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
scarabaeus #9 üzenetére
Ezek a drónok tényleg nagyon jópofán hangzanak de az aksijuk még mindig piszok gyorsan lemerül.
A cikkben lévő drón is 10-20 percet bír repülni (időjárás függő) egy feltöltéssel ami nagyon kevés.
Max 50,4 km/h szelet bír ami 300 m magasságban (max eddig repülhet fel) necces szerintem, nem vízálló/porálló.
Szóval szerintem az is necces, hogy mondjuk szörfözés közben azon kell, hogy aggódjak mikor pottyan le a 270k-s drónom az égből. -
sultansmith
senior tag
78 ezerért veszek egy hűtőt...
-
scarabaeus
őstag
Jaja, külön jó lehet hosszabb távon akkunak meg nekünk is, ha az eszközök ezerrel hajtják a rádióikat abban a Faraday-kalitkában, erőlködve a térerőhöz jutásért. Az illető használni annyira tudja úgy eltéve, mintha ki lenne kapcsolva, akkor pedig minek hagyni az eszközt pörögni?
-
gyulank
addikt
Búvárkodás?
Kintről kétes a láthatóság a tükröződés miatt, meg a hullámok is torzítanának, ha meg búvármasina is készülne, a hínárokba akadna, és elsüllyedt városok falainak menne neki, vagy korallzátonynak, jéghegynek, hajónak, halnak, másik búvárnak.
Persze ha atomstabilra csinálják, hogy még a cápaharapást is kibírja, és mondjuk belül vannak a lapátok, és csövön szívja-fújja a vizet az irányításhoz, akkor kibírhatná, de ettől még, ha nem figyelsz rá elhagyod az első akadálynál, aztán az áramlatok elrabolják.
A sörhűtő pedig szerintem senki se gondolja, hogy megéri az árát. Mindenki multifunkcionálisat akar, hogy mindenféle dobozt és üveget bele lehessen tenni, és egyszerre ne csak 1-2 hideget lehessen kivenni. A hőmérséklet pedig sok mindentől függhet, ha a közelben mondjuk van víz akkor lehet, hogy hidegebb lenne, de persze agyagos földbe esélyesebb, főleg, ha víz is van, de szerintem nálunk is 1,5-2,5m mélyen van a cső, pedig a vízóra aknába is betör a talajvíz, és agyagos a föld is, van mi hűtse.
-
Jose73
tag
TGIF: A drón nem rossz, de a többi termék... sörhűtő nem hűt igazán, és k*rva drága; kijelző kütyü aranyos, de kb minek; és a zavaró kabát feltalálóinak meg kéne mutatni, hogyan kell kikapcsolni egy telefont az "eltűnéshez".
-
-
ViZion
félisten
Jóember, itt a homokban -ahol igazi, afrikai futóhomok van- leáshatsz egy méterre, még süt nyáron...
...illetve olyan hőfokon sört nem innál szívesen. Régen az öregek sem gödröt ástak az Alföldön, hanem az ásott kútba engedték le vödöbe a sörös / boros üvegeket. Nah az hideg volt.
AirDog aranyos, ötletes.
gyulank: akkor keress olyan sportot, mint ezek a jóemberek: mittomén síelés alaszkában, ilyen vízi ejtőernyős miez, vagy a búvárkodás... -
gyulank
addikt
válasz
scarabaeus #9 üzenetére
Azért megnézném, biztos nem használható akárhol. Pl. ha fel akarnám venni ahogy biciklizek, valószínűleg városba nekimenne egy falnak, vagy beakadna a villanyvezetékbe, falun, meg erdőbe fának menne, de még út közbe is beakadhat az út széli fákba. De attól még jó dolog, mert biztos olcsóbb légi felvételeket lehet vele készíteni, mint helikopteres stábbal.
-
gyulank
addikt
válasz
mrhitoshi #20 üzenetére
A második ábrán a mostanihoz közeli 2. vonalon Május, 7°C van. Nálunk is mindig olyan hideg, hogy kézmosásnál is majd lefagy a kezem. Persze nyilván, ha van egy Csőrész szobahőmérsékleten, akár még a falba is jobban felmelegedhet, akkor az abba lévő vízoszlop lehet melegebb, de ha az a rész kifolyik, és a mélyből jön, hideg. Nem lehet, hogy neked a hideg is langyos, annyira bírod a hideget?
-
-
mrhitoshi
veterán
Végtelenül engedhetném a csapból a vizet, attól még nem lenne egy pontnál hidegebb, ez a pont pedig a környezeti hőmérséklet. Ez vajmi kevés lenne a sörhöz.
Hirtelen ezt találtam: [link] meg ezt [link]
Szóval abban megegyezhetünk, hogy ez a hőmérséklet közel sem megfelelő egy jó hideg sörhöz, az meg ugye megint csak probléma, amit egyik fórumtárs is említett, hogy mindig csak a legfelsőt tudod kivenni, ami a legmelegebb.
-
válasz
mrhitoshi #18 üzenetére
]Keress ra googleban azert van..
Amugy meg ami a csapbol folyik miert nem talajhideg... Mert a hazban levo vezetekekben allando vizoszlop van. Nem veletlen ha tovabb engeded egyre hidegebb lesz a viz.
Tobbet nem tudok magyarazni. Egyszeru videki vagyok Nalunk ilyen a viz.. De mashol se kulonb a fizika
Ástam már ki egykét mélyebb gödröt.. Száraz időben is földfuroval. Oszlopnak. Hideg van lent. A talaj felso retege szaraz..
Ha lentebb szaraz lenne elszaradnanak a fák is.
-
mrhitoshi
veterán
Nem reagáltam rá direkt. Nem tudom honnan van az adat, de biztos hogy nem állandó érték, ami mindenhol ugyanannyi pontosan. Ráadásul az ivóvízvezetékek is nagyjából ebben a mélységben vannak lefektetve, és ami a csapból folyik víz, az közel nem hideg, hanem kellemesen langyos, de a sörnek ettől jóval hidegebbnek kell lennie.
Azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy ahogy párolog a víz a földből, úgy lehet hogy elérhetne egy kellemesen hideg hőmérsékletet, de mondom itt nálunk hetek óta nem esett az eső normálisan.
Az meg a másik, hogy te 1,5-2m mondasz, itt pedig szerintem legjobb esetben is max 1m -ről van szó.(#7) FishAir: Jó meglátás.
-
-
mrhitoshi
veterán
Szerintem semmi haszna nincs ennek a sörhűtőnek. Egy meleg nyári napon ha olyan 10-11fokos a sör, de a legjobb szerintem 6-7, az már nagyon jó, de ennyire 1m mélyen szerintem esély nincs hogy lehűtsd itt. Főleg úgy, hogy már szinte hetek óta szárasság van. (Kelet-Alföld)
-
-
Cannabis7
senior tag
hát igen...
amőgy valaki írta, hgoya a felsőt lehet elvenni, ez nem igaz, a legalsót veszed ki, ezért lehet forgatni az egész tárolót, valahol olvastam róla egy részletesebb cikket.
Bár az tényleg kérdés, hogy felénk 1 méter mélyen milyen lehet a talaj hőmérséklete, 15 foknál biztos nem kevesebb, az meg nem nagy segítség.
-
Ic3man
tag
"Az eCool egy 113 centiméter magas szerkezet ... Az eCoolt az alábbi oldalon lehet megrendelni 349 dolláros áron..."
Felénk vidéken ezt úgy hívják hogy pince... -
törölt tag
A sörhűtő érdekelt volna, de ez csak langyosan tart.
Szórjak bele szárazjeget, attól még ECO marad? -
Sanchez638
addikt
0,33l, akkor 78e ft, ki veszi meg?
negyed áron le lehet gyártani...
-
scarabaeus
őstag
Az AirDog nagyon tetszik. A kvadkopterek utóbbi pár éves fejlődése is tetszik, de ennél ez a beépített témakövetéses goprós légifelvétel, ez nagyon el lett találva.
-
janos1988
addikt
Az a sörhűtő már jó egy hónapos hír, de nem akarok szőrszálhasogató lenni.
A kabát meg baromság. Ha el akarok "bújni" vki szeme elől, akkor nem viszek magammal kütyüt. Ha meg nem akarom, hogy elérjenek, bekapcsolom az airplane-t, ami lelövi az antennákat.
-
FishAir
senior tag
Még egy ekkora oltári baromságot, mint az a sörhűtő. Nyáron 1 méter mélyen kb 20 fok ha van. Arról nem is beszélve, hogy nyilván a legfelsőt lehet csak elvenni. Namost a sört 6-8 fokosan csapolják.
-
korion
senior tag
az a tv nem lehet rossz..
deeltudnámképzelni (nézném rajta a 800 mb-os filmeket!)
nah majd 14 év múlva -
alevan
őstag
Tetszik a sörhűtő, de le kéne ássa magát a földbe
-
bolvar
senior tag
0.33-as
.Ne már az nem sör
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az SSD-k hidegháborúja és a borús VGA-piac után még egy rádiójeleket blokkoló kabátot is bemutatunk.
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest