Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz Fire/SOUL/CD #137 üzenetére

  Na várj, engem most az OEM-partíció őszintén szólva a legkevésbé sem érdekel, az sem baj, ha az elvész. Legalábbis tudtommal ez csak a recovery miatt érdekes, és azt beszéltük itt korábban, hogy ez a partíció áthelyezésekor valószínűleg úgysem fog menni, mert szektorszinten rögzített a pozíciója. Most akkor mégsem így van?
  A D partíciónál meg az lett volna a lényeg, hogy az OS bootolásakor ne legyen probléma az áthelyezés miatt, tehát pl. a webszerver D-n elhelyezkedő site-jainak az elérési útja ne legyen rossz, meg egy-két proginak, aminek a telepítéskor a D-re adtam meg a célkönyvtárát.
  Most az a része nem világos, hogy miért nem jó, ha mondjuk a Macriummal vagy valami Live Linux-szal (PartedMagic) létrehozok egy plusz adatpartíciót az első kettő partíció szektorszintű átmásolása után, és simán rámásolom a fentebb már említett fontos könyvtárakat? Csak mert arra tippelnék, hogy mivel úgysincs másik eszköz, meg látható partíció a gépben, a Windows ennek a plusz, manuálisan létrehozott partíciónak úgyis a D betűjelet adná. Így pedig a Windows eleve úgy indulna az SSD-ről (! amennyiben sikeres volt a szektorszintű másolás), hogy már megvan a D-partíció is, és a D-re rakott programok és site-ok elérési útjai is jók.
  Milyen hiba van a gondolatmenetben? Ki tudnád fejteni, mire gondoltál? Köszi!

  [ Szerkesztve ]

  Sk8erPeter

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés