Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shing
őstag
Miért, manapság melyik gépigényre van magyarázat?
-
stratova
veterán
Hmm pedig ez szépen elszaladgált P4C 2.8 + Ati Radeon 9800 Pro de emlékeim szerint még a 850-es Thunderbird + Matrox G400 konfiggal is (VGA-ból talán Savage 4 volt a beugró). Semmivel nem volt nagyobb a tényleges gépigénye, mint a VIII-nek, ami megjelent PC-re.
-
Tokman
csendes tag
Valamilyen mai enginere átírják Unreal engine vagy Unity tökmindegy azoknak meg van minimális gépigénye.
-
nonsen5e
veterán
-
nonsen5e
veterán
Úgy lesz az 8k, ahogy a Pong-ot is lehet 8k-ban játszani,
csak éppen minek, amikor ugyanaz a kép, csak ki vannak nyújtva minden irányban a pixelek. Az meg előre elkönyvelhető, hogy az user interface modernizálásán kivéve (értem ezalatt az éles betűket) és egy élsimítás ráhúzásán a karakterekre kívül nem fognak semmit csinálni a játékkal. Nem is értem mi benne a 20 giga.
Tényleg ez lehet, hogy upscaleltek minden videót, és beleégették a felirat és a hangsávokat is, így minden hang-felirat kombinációra külön elmentették a videót. (XIII így volt) Jobbat tényleg nem tudok kitalálni. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
#52815360 #14 üzenetére
Bacsis után én nem hiszek az ilyeneknek.
Simán csak iderittyentettek egy gépigényt, hogy ez biztos megvan mindenkinek már, és ezen játszatok, mert mi nem fogunk tesztelgetni millió gépet. 20 GB hely, pf, pofám leszakad. Ajánlom hogy az átvezetők ezért minimum 4k felbontásúak legyenek.
-
menpee
aktív tag
System Requirements
MINIMUM:
Processor: Yes
Graphics: Only if you like bananas
Hard Drive: 500 MB available space
Sound Card: Yes, please!
Additional Notes: We <3 you -
Madara-san
aktív tag
GOG-on is vicces gépigényeket szoktak megadni a 15-20-25 éves játékoknak. Doomra pl. ezt írják:
Minimum system requirements - Windows: Windows XP/Vista/7/8/10
Processor: 1.8 GHz Processor
Memory: 512MB RAM (1 GB recommended)
Graphics: 3D graphics card compatible with DirectX 7 (compatible with DirectX 9 recommended)
Hard Drive: 2GB HDD
Mouse, KeyboardNyilván dosbox-ot kalkulál bele, de még annak is bőven erős túlzás ez szerintem. Főleg, hogy anno 386-oson nyomtuk 1MB VRAM-al.
Szerintem is az lesz itt inkább a magyarázat, hogy nem akarják egyszerűen tesztelni régebbi gépeken. Amúgy szerintem simán futna rajtuk...
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
#52815360 #11 üzenetére
Melyik Windowsé?
Mert egyiknek sem kell ekkora gépigény.
Vista:
-800 MHz-es 32 bites (x86) processzor vagy 800 MHz-es 64 bites (x64) processzor
-512 MB rendszermemória
Megjegyzés: A rendszermemóriát grafikus memóriaként használó rendszerkonfigurációk esetén az operációs rendszerhez legalább 448 MB rendszermemória szükséges, mivel bizonyos mennyiségű memória a képek számára van lefoglalva.
-DirectX 9 osztályú grafikus kártya
-32 MB memória a grafikus kártyán
-20 GB-os merevlemez, legalább 15 GB szabad lemezterülettelWin7:
-1 gigahertzes (GHz) vagy gyorsabb 32 bites (x86) vagy 64 bites (x64) processzor
-1 gigabájt (GB) RAM (32 bites) vagy 2 GB RAM (64 bites)
-16 GB (32 bites) vagy 20 GB (64 bites) szabad lemezterület
-DirectX 9 grafikus eszköz WDDM 1.0 vagy újabb illesztőprogrammalWindows 8/8.1:
-Processzor: 1 gigahertzes (GHz) vagy gyorsabb, PAE-, NX és SSE2-támogatással (további információ)
-RAM: 1 gigabájt (GB) (32 bites rendszerhez) vagy 2 GB (64 bites rendszerhez)
-Merevlemez-terület: 16 GB (32 bites rendszerhez) vagy 20 GB (64 bites rendszerhez)
-Videokártya: Microsoft DirectX 9-kompatibilis grafikus eszköz WDDM-illesztőprogrammalWindows 10:
-1 GHz-es vagy gyorsabb processzor vagy SoC
-RAM:1 gigabájt (GB) 32 bites rendszerhez vagy 2 GB 64 bites rendszerhez
-Merevlemez-terület:16 GB 32 bites operációs rendszerhez, 20 GB 64 bites operációs rendszerhez
-Videokártya: DirectX 9-kompatibilis vagy újabb, WDDM 1.0 illesztőprogrammal
-Képernyő:800 x 600És ezek mind az MS hivatalos oldaláról:
-
törölt tag
Minimum gépigény:
Windows Vista/7/8/8.1/10
Intel Core 2 Duo 2GHz
2 GB RAM
NVIDIA GeForce 8600GTS vagy ATI Radeon HD4650
DirectX 11
20 GB szabad hely a merevlemezenLátszik hogy amatőrök vagytok, ugyan is ez maga a Windows gépigénye. Szóval ha a Win fut, a játék is fut
-
Televan74
nagyúr
Húúúúú! Gépet kell cserélnem,nem tudom hogy a mostanin elfut e egyáltalán.
-
alevan
őstag
Persze ez a gépigény 800x600 felbontásra vonatkozik. Ha HD-t vagy neagyisten FullHD-t akarsz, minmum 2 Titan X kell SLIben
-
nonsen5e
veterán
PS1 hardware:
CPU: 32-bit RISC MIPS R3000A (33.8688 MHz)
RAM: 2 MB main, 1 MB video -
bitblueduck
senior tag
szerintem egész egyszerű magyarázat is létezhet: senki nem akar se tesztelni, se azzal szenvedni supportnál, hogy a via chipsetes pentium 3-as asrock alaplap bugzik, vagy geforce 2 MX400-on csíkozódik a kép.
-
ldave
félisten
Gondolom lesz acsi ezekre:
- nyerj az ugróköteles játékban
- 100 nobles impressed
- Excalibur II megszerzése -
Head88
addikt
Bezzeg a régi szép időkben ezt a ps1-en játszottam. (ehhez képest ledöbbentő a gépigény). A 20 GB-ról meg annyit, hogy az eredeti 4x650 MB-os CD-ről futott plusz egy slot az 1Mb-os memory cardról.
Akkora remastered-et csak nem kapott a játék, hogy ez az igény indokolt legyen.
UI: A FF IX nem szinkronos játék. A párbeszédek csak felrat alapúak. (Szinkron a FF X-től indult be.) -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
kriszpontaz #2 üzenetére
Hja hát igen, az ajánlott RAM mennyiség miértjéről nem is beszélve, meg hogy ugyanaz a minimum VGA mint az ajánlott.
(#4) Head88
Na igen bocsi, el is felejtettem hogy nincs szinkron. -
oriic
HÁZIGAZDA
A 20 GB-ot még betudom annak, hogy lesz esetleg két szinkron, meg talán nagy felbontású videó, de a többi?
Új hozzászólás Aktív témák
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max