Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ddoboz

csendes tag

válasz luciferc #98 üzenetére

Igen ez lenne a feladata egy kereskedelmi szoftvernek. De az apeh által kiadottnak szerintem az a feladata, hogy az apehos nyomtatványokat pontosan megjelenítse, ellenőrizze, és az adózónak ne legyen belőle semmi hátránya ha megbízik benne.
    Ezer mezőből 1 prompt meg egy input véletlenül 1másra lóg. Skandallum, kirúgni az összes pancsert!
    A vágólap tényleg gáz, de azért nem hiszem, hogy emiatt szar az egész.
    De folytatom: "internetbögésző" volt az 1ik cimke, a szervíz sztem rövid i. De nem hiszem, hogy ezek olyan lényegesek

A megjegyzés nem csak úgy jött, Te hoztad föl. Most már megnyugodtam, hogy Te is befizető pozícióban van :)

Itt legalább elkészült valami, ha nem is tökéletes (<-> pl. Korm. 1/4)

• ddoboz

csendes tag

válasz luciferc #96 üzenetére

Ez a legkevesebb?
    Egy adóbevallást segítő programban az a legkevesebb, hogy jó-e az ellenőrzés vagy nem? Vagy csak azt nehezebb fikázni?
    Mert szerinted mi? Az hogy simán települjön linux alá?
    Egyébként valahol írta valaki, hogy akkor meg a "nem linux használó" közösség háborog majd, hogy az ő adóforintjukat pocsékolják pár ember hobbijára. Ha majd megjelenik vhol 1 ilyen fórum, akkor meg az apeh csak hátradől és röhög.
    03-12: sztem ezeknek az embereknek semmi közük ahhoz, hogy mikor és milyen adótörvényt fogadnak el. Gondolom 1etértünk abban, hogy mindenkinek jobb lenne évekre előre tervezhető adótörvény, ahol csak az összegek, %-ok változnak.
    Az elvárást pedig nem a működőképes programra értettem, az természetesen teljesen jogos (csak az 1. pontban írtak alapján azt nem tudom Te mit értesz működőképes program alatt)
    hanem arra, hogy sztem túl sok információt akar. Bár ez más, szerencsésebb fejlődésű országokban asszem teljesen magától értetődő lenne.

kicsit más: ezt az "én adómból..." dolgot tudod hányszor hallottam már - és legfőképpen olyan emberek szájjából akik életükben 1 fillér adót sem fizettek.
    Ne vedd magadra, csak 1 megjegyzés volt.

• ddoboz

csendes tag

válasz luciferc #93 üzenetére

Jó, nem ugyanazok csinálják, akkor miért kérik számon a nyomtatványkitöltőn, hogy szar benne az ellenőrzés?
    Március és december között az a sok ember gondolom az új adótörvényeket vitatja meg :)
    Hűha, a windowsos verzióból meg biztos azért kell évente (sőr gyakrabban) újat kiadni, mert olyan fajinul független a program a függvénydefinícióktól, meg az egyéb változó dolgoktól,
    Az időket azért írtam, mert - ellentétben a 2 hetes határidőt emlegető valakitől - szoktam gondolkodni. Az persze benne van, hogy hibás következtetésre jutok néha.
    Az os-hoz meg annyi köze van, hogy sztem túl sokat vár el ez a közösség az apehtól. Kérje a beküldendő formátumot és kész. De 1 csomó ember gondolom fáradságos munkáját (ellenőrző fv-ek) sztem túlzás, bár lehet, hogy tévedek.
    + ha os. lenne a kitöltő, akkor még az a pici hivatkozási alap is ugrana, amit eddig jelentett, hogy az abev szerint hibátlan volt. (jó tudom, hogy ez nem volt garancia, de mégis számított sztem)

• ddoboz

csendes tag

Kedves opensource támogatók!
    Akkor az menne, ugye, hogy az apeh emberei átböngésznék az összes nyomtatvány (kb 150) kitöltési útmutatóját (pl 0753-as kb 50 oldal) , lekódolnák belőle az ellenőrzéseket valamilyen előre - lehetőleg általatok - definiált metanyelvre, majd ezt közzétennék és várnák a kész bevallásokat. Közben persze azért adják ki a nyomtatványkitöltő aktuális verzióját, súgóval,...
    Ja, mikor is fogadja el az ogy. az adótörvényeket? Decemberben? Akkor még bőven van idő, hogy mindezt megcsinálják, ellenőrizzék. Mikorra kéne kint lennie az interneten, hogy Nektek is megfelelő lenne az időpont? Január közepe jó lenne mondjuk?
    Ja, és az szja-t be lehet adni papíron. Ja, annak úgy kell kinéznie, mint eddig. Ja, a többinek is, mert a revizor úgy kéri majd esetleg, meg főnök/könyvelő/... is azt szokta meg.

Van itt azért pár probléma sztem. Úgyhogy óvatosan azzal a (két hetes) baltával, Jenő!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés