Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez a csodaszarvas vajon a belsejében miben különbözik az
én szarvas:-omtól?Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
fri
tag
Nálam az a baj, hogy néha az apám hozzáértése nem előnyt hanem hátrányt jelent, mert annyira túlbonyolítja a dolgot, hogy a végén elmegy az ember kedve mindentől...és már csak azt látom ennyi év után, hogy az apám csak azt keresi, hogy mit miért nem lehet ,megcsinálni...és ezt a témát is agyonmagyarázta...
Nem hálás munka de mégis hálás feladat, mert fel tudod világosítani az embereket, hogy mi vár rájuk, mit tehetnek és egyébként mi a felelősségük és kötelességük. Sajnos magyarok vagyunk és azok is maradunk: ergo mindenfélére (a legtöbbször sajnos mondvacsinált indokra) hivatkozva megpróbáljuk akár még le is tagadni azt amit tettünk, nem egyszerűen azt akarják megúszni az emberek, hogy ne kelljen az esetleges terheket megfizetni, hanem mindjárt az egész tartozást akarják megtagadni, sőt olyannak is találkoztam, hogy még a bank fizessen kártérítést, úgy, hogy nekik az eredetileg felvett hitelt ne kelljen kifizetni !
Szal inkább nehéz mint hálátlan...de ez hosszú történet, sokat tudnék mesélni -
fri
tag
Köszönöm a választ, sajnos nem nagyon van olyna laptop, amin lenne bármilyen külső antenna csatlakozó...nemhogy ez üzleti Dell 6410-en
Érdemes lenne egyszer egy ilyen komplett összefogó cikket fabrikálni a témáról valakinek aki nálam jobban ért a témához, hogy ilyen baromságokkal mint a nagyobb antennával gyártott router, ne lehessen bekajáltatni az embereket. Nekem mérnök az apám és néha ez segít...
-
-
fri
tag
Mondjuk én rendeltem a laptopomba egy intel 6235-ös csúcs kártyát is...attól azért várok egy kisebb csodát...mármint nem térerő terén de abban van 4.0 BT is... Remélem két héten belül meg is jön.. Szted a win7-ben is tudom állítani a régiót külön, vagy ott a rendszer azonnal állítja valahol ?
-
fri
tag
Kedves Gicz !
Látom sokkal jobban értesz ehhez mint én...nekem apám szota megmagyarázni milyen hülye vagyok, amikor nagyobb kereket teszek az autómra
Viszont lenne egy komoly kérdésem: valaki azt mondta, hogy egy TP-LINK 1043ND routeren átállítom a régiót japánra v. talán kambodzsára (utóbbiban nem vagyok biztos) akkor nagyobb teljesítménnyel fog sugárizni metr ott magasabb a megengedett jelszint. Igaz lehet ?!
Egyébként én is ilyen routerre vennék 8dbi-s antennát. Ezek szerint annak inkább lenn értelme.
Köszi a válaszod:
fri -
And
veterán
Nincs igazad. A megafonos hasonlatod erősen sántít, hiszen az antenna nagyobb nyeresége - természetesen - vétel irányban is kihat, a vevő bemenetére nagyobb jelszintet juttat, mint egy ugyanazon a helyen telepített, de kisebb nyereségű példány. Tehát olyan, mintha a 'megafont' tölcsérként is használnád vételkor, és a füledhez emelnéd, így jobban hallanál.
"Nyilván ha a tölcsért a füledhez teszed, lehet jobban hallasz de nem úgy mintha én is megafonnal kiabálnék neked."
De pontosan úgy. A nyereség éppen annyit számít adáskor, mint vételkor, nem valami aszimmetrikus fogalom.
Amiről írsz, az épp az adóoldali nyers kimenőteljesítmény emelésére igaz, ami visszafelé, vétel irányban hatástalan ugyanazon az állomáson. Viszont ha az antenna nyereségét akár csak az egyik oldalon növeljük, azt elméletileg mindkét állomásra hatással van: adáskor növeli az EIRP-t, amit a 'túloldalon' megnövekedett jelszintet eredményez, vételkor pedig akkor is nagyobb jelet eredményez, ha az adóoldalt változatlanul hagyjuk.[ Szerkesztve ]
-
Immy
őstag
válasz fordfairlane #10 üzenetére
Itt ebben a formában szerintem félrevezető.
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
czanga
őstag
Muther of antenna's!
-
Gicz
addikt
az előbb elszámoltam, 31 dbm az nem 1500, hanem cska 1260mW.
-
Gicz
addikt
Akkor járjuk körbe picit:
a routereknél a max EIRP, azaz effektív kisugárzott teljesítmény van adott országbeli szabályozás szerint beállítva.
ergó ha ezt a routert ezzel az antennával árusítják, ugy ehhez lőtték be az adóteljesítményt. tehát adás irányban nem lesz jobb, pont ugyanolyan messze "küldi" el a jelent mint egy 2dbi antennás, de nagyobb teljesítménnyel sugárzó router.
amivel jobb, az az, hogy a nagyobb térnyereségű (nem erősítésű, a cikkben rosszul szerepel, passzív alkatrész nem erősít....) antenna miatt erőserbben veszi a jeeket. tehát végülis javul a wifis neted, hiszen a router jobban "hallja" amit a notid vagy telefonod ordibál.
voltak akik azt írták hogy nem lett nekik jobb a netjük nagyobb antennával sem otthon. nyilván, hiszen ez akkor ér valamit ha szabad(közeli) a rálátás. otthon te a másik szobában, csak reflektált jeleket kapsz, nagyon keveset számít ott az antenna irányítottsága(térnyeresége). ellenben ha kiveiszed szabadtérbe, pl mint nálam a kert fele néz egy 8 dbi-s antenna, és 50-60 méterre fák lombján keresztül vígan netezek jól erősségű jellel. ugyanitt 3 dbi-s gyári antennával semmi jel nem volt.
Na a lényeg, hogy jobban jártsz, ha veszel egy kicsi antennás routert, és azt cseréled nagyobbra. hiszen azon az EIRP a kicsi antennára van beállítva gyárilag. ha azt cseréled nagyobbra, akkor nagyobb lesz az EIRP-d. ami lehet hogy nem teljesen törvényszerű, de hanm jár az utcátokban minden nap NMHH-s mérő kocsi, akkor nem lesz belőle bajod.
itthon egyébként 100mW az EIRP max értéke.
viszont ha veszel pl egy tplink 1043ND-t, aztán teszel rá egy DDWRT-t és felhúzod az adóteljesítményt a max 23dBm-re, és veszel rá 8dBi-s antennát, akkor az EIRP-d máris 31dBm-nek felel meg azaz nagyjából 1500 mW-nak
azzal meg már elég jó a wifi higyjétek el
ezenkívül ne szereljétek falra a routert, mert a faltól pár centire levő antenna nagyon rosszat tesz a jel minőségének, mert a vett jeleket, egy antenna kb a vett teljesítménynek felével ujra kisugározza, és a pár centiről reflektált hullámok még elég erősek, ezeket fázistolással ujra ksugározva(ergó zavaró jelként) rengeteget ront a jel minőségén.
[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz fondorlatos #23 üzenetére
Ez attól függ milyen környezetben használod. Én pl. kénytelen voltam 8dbi-os antennákat venni, mert használhatatlanul gyenge volt a jel.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
bteebi
veterán
Elég csúnya szegény . Jó kérdés amúgy, hogy tényleg jobban működnek-e ezek az antennák. Elvileg igen, de jó lenne ezt a gyakorlatban is megvizsgálni.
Egyszer én is vettem egy hasonlóan nagy antennát a PCI-os WiFi kártyámhoz, nekem az az adott körülmények között jobban működött. Az viszont mindenképp zavaró volt benne, hogy nem tudta megtartani a saját súlyát, ezért oda kellett kötözni a gép hátuljához, hogy ne dőljön oldalra .
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
nagyúr
true, amit írtam, nettó hülyeség.
ami miatt az egész mégis parasztvakítás, az az, hogy routereknél nem kunszt kierőltetni 2 dBis antennákból sem a 100mW eirp-t, többet meg nem lehet, különben nem kap a kütyü típusengedélyt. szóval azok a botok annyit érnek, hogy a router antennákat meghajtó része nem 63 mW-t eszik, hanem 12-t.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Ez kegyetlen!
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Kinder
senior tag
Én is vettem 8-as antennát, de nem lett jobb, talán csak 1-2%-al.
Viszont vettem egy range extendert 8k-ért, és lőn, mindenhol van net....[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
Jó nagy doboz kell ezeknek az antennáknak. Kétszer akkora doboza lesz majd, mint a többi routernek a polcon
-
fondorlatos
aktív tag
Egy teszt jó lenne róla, hogy mi haszna ennek a gyakorlatban.
-
Z86
őstag
Nem egészen, elméletben a 7dB-t mindenképp megnyered. Gyakorlatban befolyásolja pl. a korábban emlegetett sugárzási karakterisztika, de a +7dB adás és vétel irányban is működik. Ennyivel nagyobb jelet sugároz fő irányban a vevő felé, és ennyivel kisebb visszasugárzott jel is azonos teljesítményszintet jelent a router bemenetén.
-
Szafter
tag
ÚÚÚRISTVÁÁN! Azok a csáápok...
Nevess, és a világ veled nevet. Horkolj, és egyedül alszol.
-
nagyúr
"tölcsért csinálok a kezemből..."
a cucc akkor ér valamit, ha eddig a router oldalon volt a szűk keresztmetszet, vagy ha a vevő oldalon is megfelelően bővítik az adóteljesítményt. ha viszont eddig is a vevő oldal volt a szűk keresztmetszet, ezzel nem nagyon leszünk kint a vízből. vevő oldalon adóteljesítményt bővíteni pedig kompakt eszközök (telefon, laptop) esetében a legtöbbször macerás.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
fri
tag
Azt hiszem, a saját kérdésedre válaszoltál is... Mert a pc-re dugtad és nem a routerre, így ott kevesebb volt a veszteség.
Szal nem elég az egyik oldalon "tuningolni".
Képzeld csak el, ha ketten kiabálunk egymásnak. Nálad megafon van, nálam meg nincs. Én hallak téged de én kiabálhatok te akkor sem fogod hallani. Nyilván ha a tölcsért a füledhez teszed, lehet jobban hallasz de nem úgy mintha én is megafonnal kiabálnék neked. És pont ez az amiről a többiek beszélnek: szűkül az irány...
Persze ez sántít de hasonló a helyzet... -
PPatrik
aktív tag
Hidjetek el sokat szamit az antenna. Akinek asztali gepe van, es wifi kartyaval netezik, kiprobalhatja, mi tortenik, ha leveszi az antennat. Nalam nemreg egy erdekes dolog tortent. Nagyon lelassult a net. (egy noname wifikarit hasznalok) Es nem tudtam miert. Es mar amikor nagyon merges voltam, apukam megszolal: "Nem lehet hogy az antenna rossz?". Nem tudtam , hogy ezen sirjak vagy nevessek, mert eddig ezzel az antennaval ment gond nelkul. Es egy masik antennat raraktam, ami raadasul kabellel megvan toldva. Es azota is boldogan netezek vele, teljes sebesseggel! Azt, hogy mi tortenhetett az antennaval, vagy a wifi kartyam szart be, es ad gyengebb jelet, azt mindenki dontse el maga.
[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
Ez aztán az antenna!
-
akom
őstag
-
ufocsalad
tag
1. Az antenna csak egy alkatrésze a rádiónak nem kéne az erősitőt is "megpiszkálni" ?
2 érzékeny?, nem csak vesz egy antenna hanem ugyanugy szór is a wifinek meg
szüksége van a csomagátvitelekhez folyamatosan a párbszédre.
Tehát itt is a gyenge láncszemen bukik ell... sztem. -
moqs
csendes tag
Én egy ilyet vettem a Tp-Link routeremhez és érezhetően jobb lett. Nem mértem programmal, de a telefonomon sokkal gyorsabban tölti be a weblapokat.
Nem gondolom, hogy KELL nagyobb antenna a vevő oldalra. -
ncc1701
veterán
Arra nem gondolsz, h a routeren levő nagyobb antenna nem csak nagyobb erővel ad, hanem érzékenyebb is vételkor?
BTW én itthon lecseréltem a gyárit 9dbi-sre, semmi változás. Aztán visszatettem a kicsiket. Muternál viszont bejöttek, de nem a routerbe dugtam, hanem abba a gépbe, ami a kicsivel már nem látta a hálót. A naggyal simán megy a net.
-
Nekem egy ipv6 kompatibilis D-link dir-615 wifi routerem van, mindenhol full jel a lakásban beton falak amúgy. Nem hiszem hogy sok múlna az antennán pl. azért nem járkálunk még mindig 20 cm antennájú telefonokkal.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
fri
tag
Nem csoda hogy nem lett jobb a net a nagyobb antennával, hiszen a gépben lévő adónak is kellene valami ! Hiszen ha nem "hat" el a sminkelt hörcsögig akkor baltázhatod !
Kizárólag a nagy antennával nem lesz jobb...ez csak smink...hogy hörcsög vagy sem...azt mindenki döntse el maga... -
Immy
őstag
Parasztvakítás!
Azt már nem merik leírni, hogy a nagyobb nyereségű antennát úgy érték el, hogy a vertikális és horizontális nyílásszögeket csökkentették...Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Bounti
aktív tag
Ezzel kellene kombinálni: [link]
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!
-
Z86
őstag
Érdemes lenne ezen kicsit elmélázni, mert érdekes téma. Nagyobb térerősség, jobb jel/zaj viszony, kevesebb hiba, nagyobb adatsebesség. A jobb nyereség az adatátvitel sebességét így növelheti, de a pingre van hatása?
(#3) Atos23:
Úgy rémlik +3dB dupla annyi teljesítmény, 10 dB 10x-es teljesítmény.[ Szerkesztve ]
-
Atos23
senior tag
A TP-Link routernél a gyári 3dB-s (Van amihez 3dB van, van amihez 5dB) antenna helyett 8dB-set rakva sem változik semmi. Hiszen vevő oldalon is emelni kell a jóságot.
Ha jól emlékszem, hangyányi, észrevehető térerő változáshoz négyzetes(!) teljesítmény kell.
-
kinsy2
csendes tag
Ocsmányul néz ki. Mintha döglött hörcsögöt sminkeltek volna...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Reméljük, hogy az Asusnál beválik, nekem a Linksysnél nem jött össze:
Mikor vettem, azonnal rendeltem hozzá 2 db 8dBi-s antennát is a 3-asok helyére, de nemigen lett jobb: "mérve" igen, de 15 méterről, a kertből pont ugyanannyira vacak a net (sávszélesség, ping), mint előtte az őskövület MSI-routeremmel volt.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest