Felszarvazták az ASUS RT-N12HP n-es routert

A vezeték nélküli technológiák egyik legnagyobb problémája pont abból ered, hogy nem egy stabil és zajmentes közegen keresztül kommunikálnak a felek, hanem rádióhullámok segítségével, amelyek útjuk során megannyi akadályon kell hogy átvergődjenek a célig, mindeközben nem csak erősségük, de sokszor tartalmuk is sérül. Éppen ezért egy Wi-Fi hálózat esetében nem könnyű feladat egy adott lakás, épület vagy iroda minden kívánt pontjában megfelelő térerősséget biztosítani, mivel a holt terek (dead zone) sokszor nem várt pontokban is kialakulhatnak.

A problémák leküzdésnek egyik legkézenfekvőbb megoldása, ha növeljük az adóteljesítményt, így a térerő is stabilabb és messzebb nyúlik majd, ehhez viszont nem elegendő a hagyományos eszközök „tuningolása”, érdemes célhardverek után nézni. Most például az ASUS jelentett be egy olyan útválasztót, amelyről már első pillantásra is hihető, hogy többet tud egyszerűbb társainál, az RT-N12HP ugyanis méretes, 9 dBi erősítésű antennákat kapott. A gyártó ezzel azt állítja, hogy egy 2 dBi-s antennával szerelt routerhez képest 300%-kal nagyobb területet képesek lefedni egyetlen készülékkel.

Ettől eltekintve az RT-N12HP egy IEEE802.11b/g/n kompatibilis Wi-Fi útválasztó, amelynek hátoldalán a WAN csatlakozó mellett 4 darab 10/100 Mbps-os RJ-45 aljzat sorakozik, ám sem USB-vel, sem ac szabvánnyal, sem pedig 5 GHz-es kommunikációval nem kecsegtet. Kezelőfelületénél viszont arra törekedtek, hogy a különösebb hálózati ismeretekkel nem rendelkező felhasználók is könnyedén üzembe tudják helyezni a berendezést, egy okostelefon vagy tablet segítségével például bekapcsolás után 30 másodperccel már biztonságos, internetkapcsolattal megtámogatott hálózatunk lehet.

Több SSID-s hálózatok kialakításának sincs akadálya, sőt a dinamikus sávszélesség kiosztás a különböző hálózati részek (belsősök-vendégek) és felhasználók között is részletesen konfigurálható. Szintén érdekes funkció, hogy az útválasztó (router), ismétlő (repeater) és hozzáférési pont (AP) üzemmódjai között az EZ Switch segítségével egyetlen érintéssel váltogathatunk, bár egy kiépített hálózatban az eszközök aránylag ritkán cserélgetik szerepüket.

Az ASUS RT-N12HP n-es router megjelenési dátumáról és vételáráról még nem érkezett információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés