Új hozzászólás Aktív témák
-
-
"NV és Intel fanboyainak folyamatos pocskondiázása... "(ezzel a mondatoddal magad is beálltál egy adott oldalra, még ha úgy gondolod nem is.. és hidd el , ugyan olyan B közép tábor van az AMD mögött is és osztják a nagy gonosz Intelt és NV-t minden egyes megjelenő cikknél.( Mintha azok a termékek szarok lennének és csak a nagyságuk miatt piacvezetők) Pont én írtam, hogy akkor beszélhetnénk arról is, időközben az AMD hány kártyát tett abszolút legacy státuszba a Fermi óta,( nem csupán dx 12 oldalról megközelítve).
Amúgy meg ilyen megnyilvánulások mögött lehetséges valóságalap is húzódhat.Értsd, nekik nem elég az AMD épp aktuális CPU -GPu felhozatala, vagy éppen úgy érzik nem azt adja adott gyártó a piacnak, amit ígért.( ugye ezt a másik oldalnál már többször megértük ennél sokkal nagyobb tételben és sajtóval)
Lehet hogy van igazság abban amit írnak (írunk).
Én azért még nem írnám le ezt a dolgot, mert a Vulkan még nyitott és járható út lehetne a ferminek is.( csak úgy, mint az AMD régebbi kártyáinak.) -
arn
félisten
akkor is a gpgpu miatt vettem, es 200 wattnal huztam meg a tdp limitet
igy igazabol teljesen mellekes szamomra, hogy jatekok alatt mit nyujt, jo ha egyket jatekot megnezek evente. iden cserelem majd alaplap, proci, stb egyetemben - harom eves lesz - most is hasonlo szempontok alapjan. a broadwell-e-t megvarom, meg a kov generacios gpukat.
nem volt vele kulonosebb problemam.
-
-
_drk
addikt
DX11-nél hány videokártya hasalt el teljesen? Olyan ami még előtte azért használható volt.
Most az 560ti kb a 750ti és a 950-es között helyezkedik el (1-2 régebbi benchmark-ot és összehasonlító oldalt néztem meg, de biztos rosszabb ezeknél már). De ezek már 4 éves kártyák garancia nélkül.
Ez inkább jövőre fog kijönni, amikor már a 750ti is kevés lesz szerintem.
Max az 570 és 580 tulajok idegeskedhetnek. De aki akkor rááldozott annyi pénzt az már régen lecserélte, vagy jövőre éppen ideje lesz lecserélni ha még normálisan játszani akar -
Csak azt nem tudom, hol jelenik meg a gyűlöletmarketing, mert én nem találkozom vele. Eszembe sem jut fikázni az AMD-t, Intelt vagy NV-t, és fel nem fogom, hogy felnőtt emberek itt a PH-n hogy jutnak el idáig, hogy tudnak így lealjasulni, hogy elkezdik akármelyiket szidni. Mert az már a legalja szerintem.
Szóval mi az, amivel ezekre az emberekre így tudnak hatni a gyártók?
-
A Mantle sosem arról szólt, hogy majd ötször nagyobb FPS-t fog a VGA kártya kinyomni magából, hanem arról, hogy csökken a CPU bottleneck. Csak úgy látszik, a PH-n az emberek nem tudták értelmezni az erről szóló híreket, cikkeket, és csodálkoztak,hogy az i7-esükön miért nem jelentkezett sebesség növekedés Mantle alatt.
Én is itt vagyok 15 éve, én is olvasom minden nap a PH híreit, cikkeit, de nem azért vettem AMD-t, mert Abu ezt meg azt írt, hanem mert a megcélzott árkategóriában számomra az a jobb/szimpatikusabb választás.
Más kérdés, hogy az utóbbi néhány év Intel és NV fanboyainak folyamatos AMD pocskondiázása unszimpatikussá tette azt a két márkát. Ez az én hibám, ennek egyébként meg semmi értelme sincs, lélektelen hardvereszközökről beszélünk, profitorientált, lélektelen cégekről, nem is kellene érzelmileg kötnie magát senkinek semelyikhez a három közül. Persze az ember ilyen gyarló, mindig keresi a valahova tartozást és imádja gyűlölni azt, aki mást vall, mint ő, főleg csordában.
Hozzáteszem, nemrég még Intel/NV gépem volt, és ugyanúgy játszottam rajta, mint az AMD-n, és csak azért adtam el, mert felesleges volt abban tartani a pénzem, amikor egy harmadába kerülő AMD konfig ugyanúgy kiszolgálja az igényeimet. Nem vagyok HC gamer, így nincs szükségem több tízezer forintos Intel procira és még drágább AMD vagy NV kártyára.
Szomorú ez az egész, mert emlékeim szerint ilyen fika nem ment régebben, ez tényleg csak az elmúlt években lett szokás. Nem tudom, talán Abu85 cikkenek hatására indult ez be? No offense Abu, csak próbálom megérteni!
Száz szónak is egy a vége: nem kellene sem egymást, sem bármelyik céget szapulni, csak mert nekünk más gyártóra esett a választásunk.
-
Gaga
tag
Neked kellene hírezned, hogy meglegyen az ellensúly és hoznád a rengeteg nVidia-fant, hogy fellendüljön a hirdetési bevétel. Ennyire sértve érzed magad a kiegyensúlyozatlan tájékoztatás miatt, vagy mi történt? Remélem a média más szereplőinél is vered az asztalt, mert a kedvenc pártodról túl sokat/túl keveset írnak, pedig milyen fontos a kiegyensúlyozott tájékoztatás.
Kérdezd meg esetleg, hogy nem foglalkoztatnának-e a Prohardveren, mint ügyeletes nVidia-fényezőt. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Van rá hét játék, amelyeken belül jelentősen csökkent a processzor többletterhelése. Most épül még rá egy szabványos nyílt API, illetve egy LiquidVR, amivel megoldhatók olyan dolgok is VR-ben, amire más, saját API híján nem képes. Ha a Mantle nem lenne, akkor ezek sem lennének.
Nekem például hatalmas segítség a low-level API, mert egy csomó játékot nem tudnék játszani nélküle. Túl lassúak lennének. A Dragon Age: Inquisition például legalább kétszer gyorsabban fut.Melyik játék nem alkalmaz ma már GPGPU-t? Mindegyik tele van compute shaderrel, egyre többel.
(#49) Szaby59: Működtek csak a textúrákat mediumra kellett rakni. Ezt később korrigálták egy jobb memóriamenedzsmenttel, amit a BF4 után mindegyik Frostbite játék megkapott.
-
törölt tag
Ha nem voltál megelégedve a 270X akkori teljesítményét látva akkor nem az ígéretekre kellett alapozni hanem azt venni amelyik akkor meggyőzött...
Eleve tudni lehetett, hogy a kisebbik gyártóhoz kötött API nem lesz sokáig a piacon, mostanra már ott vagyunk, hogy még az a pár cím is ami megkapta jobban működik DX11-ben.
De ha jól emlékszem az első Mantle címnél (BF4) a 2 GB-s kártyák nem is működtek jól, minimum 280-tól érte meg már akkor is. -
arn
félisten
nekem meg anno az amd azt igerte, hogy a mantle lesz az uberallat, es megvalt mindent. ezert vettem 270x kartyat anno. kernek rola cikket - csak hogy ertsd mirol beszelek.
de irhatnam a gpgput, etcetc - be nem valtott igeretekkel teli a padlas minden gyartonal, miert pont ezt emelted ki?
-
Nem hallottam mostanában sulykolást, és például Quantum Break alatt is jól fut a 980Ti:
Oké, a 960 már nem annyira, de a 380-on meg micro shuttering van:
-
DooMbo
tag
Na akkor dobhatom ki a 2db GTX480 amat... szóval olcsón eladó pc:
http://hardverapro.hu/apro/brutal_gamer_pc_olcson_2x6mag12szal_16gb_ram_2xgtx480_ssd -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az, hogy nem NV alatt nem igazán jó arról nem én tehetek, hanem a Microsoft. Ez van, ebbe bele kell törődni. Majd jön egy új architektúra, amivel jobb lesz. Eleve hiba volt úgy felhasználni az AMD prototípus API-ját, hogy azt a Microsoft nem vette meg a forráskódot. Persze a fene se gondolta volna, hogy az AMD ezt a kódot felhasználja maga is.
A konkrétum annyi, hogy ne várd. Felesleges. Ha lesz is, semmit sem fog érni.
-
arn
félisten
nekem a szokasos sulykolasnak tunik, hogy az nv dx12 alatt nem jo es kesz, abu megmondta. most komolyan, mi volt ennek a cikknek a celja? nem derult ki belole, hogy lesz e dx12es drv vagy sem. semmi konkretum.
ps: arra en is kivancsi lennek, ki az a hibbant, aki egy ot generacioval ezelotti kartyan a jovobeli dx12es jatekok normalis futasat varja el?
-
MeszesKPT
őstag
Hiánypótló cikk, köszönöm.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az az érdekes inkább, hogy a Vulkan API-ra már meg sem ígérték, pedig azt sokkal könnyebb lenne a Fermivel támogatni, mint a DX12-t. Akár azt is mondhatnák, hogy kiváltják a DX12-t a Vulkan támogatással. Komolyan többet érne. Persze a DX12-es játékokon nem segít, de Vulkan alatt a bekötési modell még nem bindless dizájnra van felépítve, mint a DX12-nél. Emiatt ez csak egy későbbi verzióban lesz kiterjesztve. A Fermi tulajok így járnának a legjobban, mert nekik a DX12 aztán tényleg semmit sem fog érni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #21 üzenetére
Semmilyen. Már van rá driver és nem emulál semmit. Van hardveres MMU és TIER_3-as a bekötési modell, tehát a lehető legalacsonyabb a többletterhelés.
A 9800GX2 nem Fermi. Arra az NV sosem ígérte meg a támogatást. Egyébként nem is megoldható. A Ferminek elsődlegesen az a gondja, hogy emulált a GPUMMU, illetve csak TIER_1-es a bekötési modell, ami azt jelenti, hogy ezt is a proci oldja meg a hardver helyett. Ez már egy elég nagy hátrány, és erre jön még az, hogy egyetlen fejlesztő sem célozza a Fermit. Akkor sem fogják célozni, ha lesz rá driver.
(#33) kisbalázs: Az Intel ugyanezeket a lehetőségeket használja a Gen7.5/8 IGP-ken, szóval ezen az MS annyira nem mérgelődik. Mondjuk az Intelnek ugyanezért szart sem ér a DX12.
-
-
kisbalázs
tag
Szerintem csak arról szólt ez a cikk, hogy az nv kirinyált egy csomó emulációt amit csak miatta tettek be és most nem fogja/értelmetlen használni.
-
-
Raysen623
addikt
Kepler karim van, de arra se várok sokat...Ennyi. Ezen én nem bosszankodom.
-
MZperX75
addikt
válasz
#00137984 #26 üzenetére
Max grafika alatt is van élet a játékosok világában?
Én mikor még játszottam ,alapon a játszhatóságot néztem ,addig butítottam ,amíg nem ment rendesen.
A butítás olyan mértékű volt,ami már elviselhetetlen kategóriába tartozott,(persze ez egyéni megítélés) a szeretett játékomnál ,akkor VGA csere.(talán ez 720p medium-low ingerküszöb 35-45Fps)
FPS játékoknál 1600x900 low no AA 60-80fps.Ma már a játékok hidegen hagynak,talán az elmúlt 3-4 évben 1-2 címet toltam végig
Win7-em van HD6670-el passzívan,de ez is sok nekem a A8-3870K-m igp-je is az .
2010-es VGA-t nem támogat egy 2016-os API na bumm .....
-
arn
félisten
Napi nv fika hir... Hat igazan szemetseg, hogy a 2010es gpu nem tamogat mindent.
-
törölt tag
válasz
djculture #20 üzenetére
Teljesen egyetértek a véleményeddel. Példaként az R9 380 videókártya DX12 (DX12_0) támogatást kapott. Rengeteg friss technika van a GCN 1.2 Tonga GPU-ban, de erőben még egy GTX 960-as képes megszorongatni. Nem érzékelem a nagy fensőbbséges technika nyújtotta előnyöket, amikor friss játékokban éppen kiköhögi magából azt a 30 FPS-t. Igaz, hogy nem konzol grafikán teszi ezt, de ez most a középkategória egyik legjobb videókártyája. FullHD felbontáson és nem maximumra állitva hozza ezt a teljesitményt, és akkor az 1440P vagy a 4K játék és a VR még nagyon messze van. Ezt még a felsőkategória sem képes magában megoldani, mire majd jönnek a két GPU-s fenevadak. Voltak itt hatalmas igéretek, de majd a DX12_1 képes videókártyák majd valamivel többet valósitanak meg ezekből... és azok is csak részben fogják teljesiteni.
-
Loresz
tag
5 játék????
.....hóóól vannak?...
-
törölt tag
Hihetetlenül lesújt a dolog.
Megyek is vásárolni új VGA-t, csak le ne maradjak, a dx12-es játéközönrőldx9/10-es játékkal játszottam a hétvégén, azt még viszi
-
big-J
őstag
válasz
antikomcsi #21 üzenetére
Nem kell olyan messzire menni, már a kepler sem ér semmit dx12 alatt, maxwell is gyengül.
HD7970 ellenfelének gtx680-nak több, mint dupláját hozza. -
antikomcsi
veterán
Holnap szívesen olvasnék arról is, hogy milyen problémák lehetnek a GTX 280 dx12 támogatása körül.
Pedig már nagyon várom rá a megfelelő meghajtót, és emulációkat.
Illetve meg lehet e oldani rendesen egy 9800GX2-nél az sli miatt?
-
djculture
félisten
Eleve gyengék a piacon lévő kártyák dx12 alatt úgyhogy tökmindegy. Meg teljes a káosz ami támogatja is abban is ez az eljárás nem működik vagy a cpu végzi a másikon meg megint más eljárással van a baj. 100% támogatású kártya sehol a piacon.
-
FLATRONW
őstag
Ezt a lassítást nagyon sokan félreértik.
Pl. egy játék nem lesz lassabb az újabb driverektől, 1-2 százalék teljesítménykülönbség lehet ide-oda, de ez akár mérési hiba is lehet.
A félreértést a következő dolog okozza: egy új játék megjelenésekor a játékhoz megjelenő első driver nem teljesen használja ki a régebbi kártyák teljesítményét. A következő driverek sem hoznak teljesítménynövekedést ezeken a régebbi kártyákon, de nem is rontanak rajta.
Azonban a régebbi driver pedig egyáltalán nem tartalmaz optimalizálást ehhez az új játékhoz és így a rosszabb teljesítmény mellé még más hibák is társulhatnak. -
Locutus
veterán
Én a Radeon 8500-amra szeretnék DX12-t, az mikor jön? Bár nemtom mivel játszanék rajta, épkézláb DX12 játék hiányában...
-
Shing
őstag
-
GEIL
addikt
válasz
FrozenThrone #14 üzenetére
így így....mire a DX12 kiforr és elterjed a játékokban...addigra még minimum egy videokártya cserénk lesz......talán csak én érzem, de szerintem most sűrűsödnek a DX-ek újabb és újabb verzióinak kiadásaik és az előző generációk nincsenek rendesen kiaknázva........de mégha ki is jön egy új game pl majd 2017 elején, simán elég lesz még látványban a DX11 módban egy mostani videokártyán is.....a kimaxolt beállítással és DX12-ben ugyis az akkori top kártyákkal rendelkező játékosok fognak játszani....de én inkább tolnám egy GTX980-on DX11-ben...mint egy GTX1060-on DX12-ben.....kb érzitek mire gondolok...
-
-
Cassi
őstag
Ha egy NV vagy AMD tulaj éppen elszontyolodna a driveres szívatások miatt, elég belegondolnia magát egy Intel IGP-s fószer helyzetébe, hogy jobb kedvre derüljön.
-
Mondjuk megnézném egy ilyen hír mellett azt is, az AMD hány kártyát tett legacy státuszba a Fermi megjelenése óta. Mert driver attól még mindig jön rá, még ha egyenlőre nem is Dx12. ezzel kétségbeejtő helyzetet teremtve mind az 5 dx12 játékra epekedőknek.
szaby59(#8) : Ő egyértelműen iróniának szánta...
-
snecy20
nagyúr
Felesleges várni a
Fermire aDirectX 12-t? -
flashpointer
őstag
Hát így hogy hozta azt a meseszerű gyorsulást amit ígért (nem) , ez teljesen semleges hír.
-
Shing
őstag
Nem is lenne értelme. A legújabb szériáknál is előfordul, hogy a DX11 jobb teljesítményt ad mint a DX12. Akkor egy mindent emuláló kártyától már ne várjunk semmit...
-
törölt tag
Az NV fórumán mind a 2 érdeklődő nagyon szomorú emiatt. Az egyik már dühösen közölte is, hogy radeont vesz. Ennek hatására a cég részvényei 0.3% -ot estek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rövid videón a Titan Quest II
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Végleg leállnak az Anthem szerverei
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Elektromos cigaretta 🔞
- OLED monitor topik
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest