Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
-
Griff55
senior tag
Karcok ellen már nem tudnak semmit tenni. Az üveg a mohs skála szerint 6-ós kemén,ségtől meg fogják a dolgok karcolni, így volt ez GG1 és GG5-nél is... Ha alapjaiban megváltoztatnák az alapanyagot zafírra akkor nem lenne annyi karc
de ez annyira megdobná a költségeket, hogy nem lépi meg egyio nagy gyártó sem... Pedig 300K-ért nem hiszem, hogy nem jut a flagship modellekbe zafír..
-
-
zsolt320i
senior tag
-
dabadab
titán
válasz
beyruth82 #142 üzenetére
"Volt hogy hozzá se nyúltam és csak pusztán a rászálló pórtól amit letöröltem újabb karc lett rajta"
Eddig is elég sokszor le lett írva, hogy hétköznapi körülmények között az egyetlen dolog, ami garantáltan meg tud karcolni bármilyen üveget, az a por/homok. Ezek után meglepődni azon, hogy megkarcolja...
-
Nekem volt samsung note 3-am és élettársamnak note 3 neo.Hétköznapi használattal tok és fólia nélkül sem karcolódtak meg 1 év alatt sem.Aztán váltottam note 4-re ami elvileg gg4 és egy napig volt zsebemben kulcs,aprópénz mellett,tiszta karc lett.Volt hogy hozzá se nyúltam és csak pusztán a rászálló pórtól amit letöröltem újabb karc lett rajta.Leesett 2x több mint 1,5 méterről de nem tört be.Kit érdekel ha tiszta karc volt a semmitől is?Ez saját tapasztalat.
-
Nagyon jó írás az edzett üvegekről:
Szó van benne, a GG-ről, zafírüvegről, Dragontrailről és Tempered Glassről is.
A lényeg, hogy mindegyik törik, minél ellenállóbb a karcolások ellen, annál törékenyebb. A GG3 valóban jobban ellenáll a karcolásoknak (vagyis keményebb), mint a GG4, viszont e miatt jobban is törik.
A homok természetesen az összeset karcolja, de akár a por is, mert kvarckristályok találhatóak bennük, melyek keményebbek az összes edzett üvegnél.
Még valami. Soha, semelyik gyártó nem állította, hogy az általuk előállított üveg nem karcolható és nem törik. Tudomásul kell venni, hogy a keményített üveg jobban törik, mint a normál!
Ami még érdekes, hogy a Tempered Glass több rétegből áll, és van köztük műanyag is. Természetesen egyik sem lehet 9-es keménységű, mint ahogy néhány gyártó állítja róluk, azok általában a GG keménysége szintjén vannak (tehát 6-7 körül).
-
Remélhetőleg a gg5-nél kiküszöbölik a gg4 hibáját ami bár nehezebben törik mint a gg3 de lényegében véve a semmitől is karcolódik.A gg3 karcállóságát kéne ötvözni egy új törésálló technológiával.
-
kcsa
veterán
válasz
holozis_HUN #138 üzenetére
Vannak olyan fényviszonyok, és le lehet úgy fotózni, hogy ennyire kék legyen, ennyit akartam mondani. De attól még nem védem, nekem speciel egy leejtés során eltört, és többet kéket nem akarok látni se
Viszont feladatát betöltötte, kijelző nem sérült.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Zsmester89 #134 üzenetére
ja, hologrammos, draga nillkin. De ha ilyen biztos vagy magadban, akkor rendelj te es probald ki...
#135: slightly blue-t irtak, ez nekem messze nem slightly, ez gusztustalan. A le nem tapado szelekrol nem beszelve.
-
Cathulhu
addikt
-
kcsa
veterán
válasz
kovbandi82 #131 üzenetére
Most épp nekem is jobbfajta egydollárosom van egyébként
De ha ismerős kérdezi, nillkint szoktam ajánlani mint kockázatmentes termék.
-
-
dabadab
titán
Kicsit elképzeltem, hogy milyen lehet az ellenálló GG:
"Ugrott apósom, nagy régi sólyom
Mindene az illegalitás
Revolvert rántott és így kiáltott
De jó kis elvtársam vagy, Balázs" -
TeeJay
félisten
-
kchris78
veterán
a) kék metrón nem annyira a pénzesebb réteg szokott utazni (bocs az általánosításért)
b) nincs pénze kicserélni a kijelzőt, örül hogy azelőtt volt pénze valami régebbi szériára..
másik hogy egy régi iPhone esetén kb a totálkár a kijelzőcsere mert baromira nem éri meg, tekintve egy ilyen kijelző és a készülék aktuális árát... Nekem i6 tört össze tavaly nyáron, gazdaságilag jobban megérte vennem egy újat beszámíttatva, mert lett egy vadiúj nem javított garis készülékem amit utána jobban tudtam eladni.OFF: Elég megnézni az autók állapotát. Régi autók le vannak rohasztva mert nincs pénz (meg sokkal több igény se) a rendes karbantartásra. Nekem sincs fiatal autóm (nem használom napi szinten, ne nálam amortizálódjon), de sokkal jobb műszaki és esztétikai állapotban van mint sok fele annyi idős autó.
-
jorgoszka
tag
Ez egy nagy semmi, mikor a Motorolának (valóban!) törhetetlen kijelzőjű telefonja is van.
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem ha jobb mint az előző, akkor lényegtelen hogy ténylegesen mennyire törhetetlen vagy karcolhatatlan. Náluk ez a legjobb...és abba se szólhatsz bele, hogy a kinézett telefonodba milyet építsenek bele. Ergo felesleges fikázni.
Azt meg ne remélje senki, hogy miközben egyre vékonyabb lesz a telefon (amit gyakran a kijelző és a kijelzőt védő üveg vékonyításával érnek el), majd erősebb is lesz. Ez is olyan mint az akku téma. Ha vékony telefont veszel, akkor az gyengébb lesz sok szempontból. Kár hogy kevés gyártó tervez kifejezetten a telefonjához illő dizájnos tokot, miközben tudja, hogy "naked" verzióban nagyon sérülékeny.
-
TeeJay
félisten
én még csak ájfónt láttam pókhálós kijelzővel de azt nagyon sokat
elég csak utazni párszor az M3 metrón KÖKI-től úgy a Lehel térig
ja és annyira fanatikusok az ájfón használók hogy még úgy törött kijelzővel is képesek hónapokig használni szóval jó az nekik úgy
családban van pár okostelefon, szerencsére egyik sem ájfón hanem főleg LG de én még soha egyiken sem láttam karcot vagy törést
GG van mindben
LG F6, L90, Leon, G4
Samsung S6edge
de mind karcmentes -
Dr. Akula
félisten
válasz
Zsmester89 #109 üzenetére
A szélén kell eltalálni, egyből reped. Persze nem csak ott, de ha oda esik a teló, garantált a kijelzőcsere.
-
Dr. Akula
félisten
Minden Gorilla Glassra ezt mondják, aztán úgy betörik hogy öröm nézni.
-
lorincmate
tag
Én szemüvegekben utazok. A párhuzam ott keletkezik, hogy minnél keményebb valami annál ellenállóbb a behatások (karc) ellen, de annál törékenyebb is.
Vannak olyanok, akik üveg lencsét vesznek mai napig, mert az kevésbé karcolódik.
Komoly mérnöki kompromisszumok ezek.... -
Matada2.3
veterán
Csatlakozom a szkeptikus csoporthoz. Annyi tényező van amit figyelembe kéne venni, egy esésnél, hogy szerintem pofátlanság kijelenteni, hogy x ideig teszteltük és 1.6 méteres esést kibír. Ez torzítás.
-
kchris78
veterán
A homok miatti karcolasnal nem a tengerparton szorakozunk es azert baj hogy karcolodik hanem mert a sima sztenderd por is valamilyen szinten homok! ha zsebbe bekerul egy kicsi, az ki nem jon onnan szerintem sok mosassal se nagyon, ellenben a betett telefon kijelzot jol ossze tudja karcolni. viszont szerintem folia sem feltetlenul kell. en egy bebujtatos tokot hasznalok, ez megoldotta a problemat.
-
phanze
aktív tag
Aki szereti dobálni a mobilját az vegyen Droid turbo 2-t
-
kcsa
veterán
válasz
kovbandi82 #97 üzenetére
Nillkin (szerintem) nem a karcállóságban jobb, hanem összességében jobb minőségű termék: nem jön fel a széle (csinált már ilyet az egydolláros), mérete pontosabb, kivágások is jobbak. Biztos van olcsóból is ilyen, de minek kockáztatni?
-
Asszony S6-ja 1 hétig volt védelem nélkül, egy karcot összeszedett, pedig vigyázott rá. Akármilyen GG, ha karcmentes kijelző kell, TG vagy fólia, és X időnként csere.
Nekem síma 1 dolláros TG van a Mi5-ön. Miért? Volt egy Nillkin TG-m, téves szállítás, nem jót küldött az eladó, pótolta, ez itt maradt. Kivancsi voltam a különbségre, elovettem egy 1 dodós TG-t, és elkezdtem karcolgatni késsel, ollóval, ami csak a kezembe kerult, meg a betonon is húzogattam a lábammal. Ugyanazt az eredmény hozta a 2000 Ft-os Nillkin is mint az 1 dolláros No name. Utánna kés hegyével ütögetve elrepesztettem mindkettő, a Nillkin se bírt ki többet. Erröl ennyit. -
hemaka
nagyúr
Fake&gay
-
-
TeeJay
félisten
az miért van hogy metrón utazva 99%-ban csak szifon telefonokat látok pókhálósra repedt üveggel míg Samsung LG Huawei és egyéb telefonokat meg sosem...
vagy ilyen tré üveg van a szifonon vagy minden szifon vásárló ilyen pancser hogy örökké elejtik a telefonjukat?
LG F6 telefonomon sosem volt semmiféle fólia 2évet simán karc nélkül bírta pedig csak GG2 van rajta
most LG G4 telefonom van GG3-al és csak egy neoprén tokban hordom arra se fogok semmi fóliát rakniakik tönkre vágják az üveget valamit nagyon tudnak
-
Shifty01
aktív tag
Ez minden évben törhetetlen, aztán mindig valaki sarokra ejti ami ugye hát user error és nem a termék hibája
-
MeszesKPT
őstag
Könnyű megállapítani, hogy mekkora eséllyel esik egy telefon pont a kijelzővel lefelé. "Minden másra ott a MasterCard."
-
Pont a zafírt akartam felhozni, szép és jó, h fejlesztgetik a GG-t, de miért nem zafír, egy szifon árába beleférne egy mesterséges zafírlap ára
Bár a karcállóság !!=tartósság, egy karcot el lehet viselni, de egy keresztbe-törést már nem. Az esetleg lehet, hogy oldalirányú sokknál a zafír hamarabb törne, mint a GG.
-
Limpii922
csendes tag
Nekem az s7 edge elején és a hátulján is lett karc már az első nap.... egyszer sem esett le soha semmivel sem volt egy zsebbe rakva szóval érdekes dolgok ezek.
-
válasz
Motion_Blur #81 üzenetére
A kulcs nem tudja karcolni, mert puhább fémből van, mint amilyen kemény az üveg.
-
Motion_Blur
félisten
És milyen szép is a valóság, amikor a zsebedben egy kulcs mellett szétkarcolódik 2 perc alatt az egész kijelző...
-
Balint1408
aktív tag
Jól hangzik.
-
tothbe
addikt
akkor mázlid volt, pont úgy esett (keretre), stb. Nekem nadrágzsebből esett ki a GG4-el ellátott asus zenfone és bár működőképes maradt, rendesen bepókhálósodott. ez kb. 1 méteres esés. Mondjuk karcosodni szerencsére nem karcosodott nagyon előtte, bár a mások által említett hajszálkarcoból azért volt 1-2.
-
Reggie0
félisten
zafír a korund csoportba tartozó ásvány, ennél csak a gyémánt keményebb, így csak a gyémánt keménységű anyagok karcolják.
Nem igaz. Onmagat minden anyag kepes megkarcolni. Ezert vagjak/csiszoljak gyemanttal a gyemantot. Tehat a zafirt karcolja a zafir, moissanit, gyemant es meg vagy 20 masik anyag(SiC, WC, TiC, ReB2, bor, bornitrid....)
-
mozesapo
tag
Pedig létezik.
Zafír kristályüveg: a legkeményebb üveg típus, mindennapi használat során egyáltalán nem karcolódik. A zafír a korund csoportba tartozó ásvány, ennél csak a gyémánt keményebb, így csak a gyémánt keménységű anyagok karcolják. Az óra hátlapján ( néha a számlapján is ) mindig feltüntetik ezt a tulajdonságot, így csak az az óra karcálló üvegű, amelyen a "sapphire crystal" felirat olvasható! A luxus órákra ez nem vonatkozik, ott nem írják tele információval az órát, magától értetődő, hogy zafír az üvegük.A zafír évezredek óta ismert drágakő. Rendkívüli keménysége és nagy tisztasága miatt kedvelt ásvány volt régtől fogva. 1902-ben sikerült mesterségesen is előállítani méghozzá úgy, hogy az összes kedvező tulajdonsága megmaradt.
Keménysége a Mohl skálán 9. A mesterséges előállítás egy nagy előnnyel rendelkezik a természetesen bányászott zafírral szemben: szinte tetszőleges méretben és alakban előállítható nagy tisztaságban.A zafírkristályból készült óralapok előállítása eleve költségesebb, mint a hagyományos üvegből vagy műanyagból készülteké. Ez egyrészt a magas nyersanyagáraknak - a szintetikus monokristály-szerkezetű zafír nemesfém -, másrészt a körülményes csiszolási eljárásoknak köszönhető.
A 15 éves Seiko órám üvegjén 1 karc sincs.
-
válasz
SpongyaBob #70 üzenetére
Nem. Soha, senki sem állította, hogy a GG törhetetlen, a gyártó meg legfőképpen nem. Az üveget edzik, méghozzá azért, hogy nehezebben karcolódjon. Ennek amúgy az a mellékhatása, hogy könnyebben törik.
-
törölt tag
válasz
bollokcs80 #49 üzenetére
Majd probald ki a telodon, aztan mond el a velemenyt
-
SpongyaBob
veterán
"Félelmetesen ellenálló a Gorilla Glass 5"
Nahát, már a GG1 is törhetetlen volt, nem!?
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Zsmester89 #63 üzenetére
Havonta ilyen sokszor? Az azért kemény
-
Laci.M
senior tag
És milyen Ferrarid van?
Megsúgom eddig mindegyik iPhoneban GG volt, és a következőben is az lesz. Nem hirdetik hogy GG,de attól még az van benne. Pont az első iPhone miatt kezdték el gyártani a GG-t, előtte csak a polcon sorakozott a technológia mert nem volt rá vevő.
-------------------
Egy G4 tulaj aki bumperra és üvegfólia kombóra esküszik!
-
Lirion
addikt
válasz
mefistofeles #64 üzenetére
Még hányszor fogod beírni, hogy neked a gg3 üveggel is karcmentes a telefonod 1 év koszos környezetben való használat után?
Ez a gg5 marketing rizsa egy bullshit, ha az ip68-as védettségű telefont reklámoznák úgy, hogy az esetek 80%-ban bírja a vizet, mindenki kiröhögné a gyártót. 10-ből 8-szor egyben marad a kijelző, ráadásul csak akkor, ha lapjával lefelé esik le, tehát lényegében semmit nem nyer a többség, mert akinek esze van, ugyanúgy fóliázni/tokozni fog továbbra is. Te meg kockáztass nyugodtan, hátha majd az olajos kezedből kicsúszik, sarkára esik és bepókhálósodik a csoda gg3 kijelződ.
-
Tikakukac
titán
válasz
mefistofeles #64 üzenetére
Én is megbecsülöm. Vigyázok rá. Karcolódik.
Fikázók is lesznek meg kivételek is. Ettől nem változik semmi, tucat telómnak elég volt 1-2 nap bontás után és már megtaláltam rajta ellenfényben a karcot.
-
válasz
Tikakukac #59 üzenetére
Nem egyről beszélünk.
Én is használom a telefonomat csak megbecsülöm annyira, hogy vigyázok rá!
Nekem csak GG3 van a kijelzőmön de nyugodtan gyere és nézd meg, egy év után makulátlan!
MINDENT össze lehet törni vagy meg lehet karcolni csak hozzáállás kérdése. Tehát fikázók is lesznek örökké.... -
Zsmester89
őstag
Lg G4 esik-kel szegény havonta 2-3x 1m magasságból, eddig jól bírta...fizetem a biztosítást, így nem aggódom a törés miatt.
-
ciao
senior tag
MI ez a indexes szinvonalú cím? gányadék!
-
-
Tikakukac
titán
válasz
mefistofeles #55 üzenetére
Érzékeny elektronikával dolgozom, tehát nem a határban, mégis tud a fránya GG-s kijelző karcolódni. Nem kulcsos zsebben, nem dobálva, sosem törtem telefont, évek alatt ha ejtettem 3-szor sokat mondok. Bizony, teszteltem a dolgot, 5 kijelzőt pörgettek bele a HTC Sensationba és meguntam a fóliázást, aztán jött a kísérlet. Szépen mentek rá a hajszálkarcok hétről-hétre
Egyébként ja, fikázni mindent lehet. Meg ülni a seggünkön is, ez meg az öregebb generációk sajátja. Leginkább ezen mentalitás miatt lehet az, hogy 2016-ban még mindig TN-es HD paneleket raknak legtöbbször 300k köröli notikba is. Mikor kérdezek ügyfelet nem zavarja-e a Junoszty minőség: jahj, hát jó az. Mondom okés, akkor csapassuk.
-
válasz
hyperspace #21 üzenetére
dettó, semmi látható problémája nincs a Gorilla Glass 3-as Nexus 5-ömnek 1.5 év után, pedig nincs kímélve, nincs tokban, nincs fólia vagy hasonló. Megy a farmerbe, kulccsal egy zsebbe, stb.
-
Fejvadi
nagyúr
Ez jó hír, végre bátran elhagyhatnám a Temoered Glass vásárlásokat.
-
Kékes525
félisten
Lekopogom, az okos telefonjaimat még nem eltettem el (S2,S6), pedig a régieket eléggé sűrűn (Nokia). Soha nem hibásodtak meg ezért.
-
Fikázni természetesen mindent lehet.....
Ez a baj ezzel a mai generációval akik leszarnak mindent de ha nem jó akkor kérem a következőt.
Biztos én vagyok a hülye (vagy csóró) de nem szoktam a homokban karistolni a telefonom, sőt még csak nem is dobálom! Munkámból kifolyólag sokszor vagyok kénytelen, koszos, szennyezett kézzel nyúlni hozzá de érdekes módon nekem még egy év után is makulátlan a kijelzőm, fólia nélkül.....
Ha lenne egy telefon ami tuti kibírja az 1,6 méter zuhanást akkor biztos még aznap megjelenne az első fikázó, hogy ő bedugta egy szibériai tigris szájába és karcos lett. Milyen szar ez! -
etohun
aktív tag
Hát nekem eddig két müanyag kijelzős telefonom volt, vastag kávával(amit amúgy nem szeretek) és a káva körül mindegyiken ott volt még ez a szintén idegesítő műanyag keret. Átlag heti/kétheti egyszer ejtem le a telóm, ezért nem is veszek fém telefont. Én tokot nem tudok megtűrni a telefonomon, nehogymár alap legyen, hogy húsz féle tartozék van egy telefonon...Tök érdekes h egy legolcsóbb műanyag huawei y300 4 év alatt egykét hajszálkarccal és negyed mmes benyomódással megúszta a gg tűréshatárát jóval meghaladó eséseket, míg a környezetemben számtalan gg-es eszköz összetört sz...á karcolódott stb... Marketing az egész, senki sem karcolgatja gyémánttal a telefonját, a fém kulcsoktól meg a legolcsóbb mezei üveg is megvéd..
-
greyslay
aktív tag
végre - végre - végre.
Én bízok a gg -ben, már csak az illeszkedési problémákat oldják meg jól, e.g edge kijelzőkre -
holozis_HUN
addikt
Nem istenítem én a Nillkint, de azért jó cuccokat gyárt telókhoz
Sok panaszt nem hallok rájuk, ami van nekem is üveg nagyon jó, vízlepergető, lekerekített szélei miatt jó a teló fogása is. Nagyon jól érzékel a képernyő is. Szépen felmegy a képernyőre, csomagolása is nagyon szép, és sok dolog van benne, amivel a felrakást lehet ségíteni. És azért nem egy Noname cég. Sok termékük van. Tokot, kábelt, fóliát, üveget mindenfélét gyártanak. Én nem csalódtam. Ez is karcolódik, mint minden.
-
DooMbo
tag
válasz
holozis_HUN #35 üzenetére
Homok ellen nincs mit tenni mert kvarc kristályt tartalmaz és az ellen kevés a gorilla glass is... így nyírtam ki a "mineral" uveggel védett drága karórámat is... strand + homok és jöttek a karcok...
Esésről csak annyit hogy a teszten is szépen lapjára ejtik egy sima felületen ami ritkán jön össze a valós életben.
-
Tikakukac
titán
válasz
holozis_HUN #45 üzenetére
Nillkin és 500 forintos üveg pont ugyanazt hozza. 3 szett Nillkin és 1 tucat JJC és egyéb noname üveget raktam fel a telóimra és a fénygépeimre meg az iPadokra. A Nillkin ügyesen csinálja a brandet
-
válasz
Hihető, a Corning nem képes 9-es keménységűt előállítani, hozzá képest meg egy nevenincs gyártó igen. De egyébként két azonos keménységű anyag is karcolja egymást.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Nillkin, nillkin, nillkin. Tobbezer forintos nillkineket dobtam kukaba felrakas utan, semmi minoseget nem jelent az a nev, egy kinai a sok kozul.
-
kcsa
veterán
válasz
Olyan nincs. És kifizetni se szeretnéd
-
zsolt320i
senior tag
Sziasztok!
Hogyhogy mostanában Abu nem videokártyákat, procikat tesztel, és arról írja a cikkeket?
Stratégiaváltás volt a PH-n?
Vagy csak nekem tűnt fel? -
Ernest.
tag
Végül is ha ráteszel egy akármilyen Temperad Glass "fóliát", meg egy bumpert, akkor a legtöbb hétköznapi balesetet túléli.. Legfeljebb a fóliát kell cserélned..
-
Cathulhu
addikt
válasz
igen, kinabol, 300 Ft-ert. Ezeket a 9H-kat kezeljuk a helyen szerintem.
Mas: nekem is pillanatok alatt megkarcolodik barmi, kicsit ugy erzem, hogy aki evek ota nem talal karcot rajta, az csak nem latja, mert nem uti meg az ingerkuszobet. De mikrokarcok vedtelen uvegen pillanatok alatt lesznek, akar GG, akar nem. Zafiruveg mas kerdes, azon nalam sincs semmi karc.
-
fene_vad
senior tag
válasz
hyperspace #36 üzenetére
a 9H csak egy marketingszöveg, az égvilégon semmi értelme nincsen. De tényleg.
Törés- és karcállóság pedig tudtommal egymás ellen dolgoznak.
Ha valami nehezen karcolódik, akkor keményebb, ridegebb, jobban törik. -
Gábor-KJ
őstag
Jajjjj - hagyjuk már ezt - egyre viccesebb ez a gorilla szar!
Törik mint állat és már (iPhone esetében főleg) egy szemüvegtörlő kendő is simán összekarcolja... -
kcsa
veterán
válasz
Az üvegfóliákat kínai mértékegység szerint mérik 9H keménységűnek (kb. hasonló skála mint a ruházati cikkeknél, amiből kínainál simán 5XL-est kell hordanom
)
-
holozis_HUN
addikt
válasz
hyperspace #36 üzenetére
Eredeti Nillkin. Nagy márkának számít, tényleg jó minőségű, korrekt a csomagolása is. Vízlepergető meg minden. De azért ez is karcolódik... Hiába 9H.
-
hyperspace
őstag
válasz
Akkor azok lehet nem is 9H fóliák
-
kátú
őstag
Szerintem teljesen hihető az 1.6m ejtési magasság, neken az SGSA is esett le olyan magasról betonra és csak a keret sérült
-
deicide
veterán
válasz
ricshard444 #17 üzenetére
Az hogy? Lassan 1.5 éves S6 Edge-em én is nadrágban hordom, sosem volt rajta semmi fólia, tok és egy darab karc nincs rajta. Mondjuk a zsebemben nincs más olyankor, csak a telefon és zsebkendő.
-
ViSAS
senior tag
Hihetetlen miket ki nem hoznak az üvegből...lenyűgöző.
Karcolni mindig is lehet majd őket, ahogy a kolléga is írta előttem, a homok a legnagyobb ellenség ebből a szempontból. Viszont az a fő, hogy a kijelző ne törjön, a karcok ellen egy mezei fóliával is lehet védekezni és időről időre cserélni, ha már túl karcos.
-
jerry311
nagyúr
válasz
A GG keménységét tekintve kb. sima üveg, sőt talán még puhább is, rugalmasságát tekintve viszont már sokkal jobb.
A porban lévő kvarc kristályok keményebbek mint az üveg.
A megoldás: zafírüveg. Kemény, nem karcolódik poros zsebben, de a akkor sem ha a gyerek homokozólapátnak használja, cserébe rideg és törékeny, valamint drága is. -
atike
nagyúr
Jó hír, öröm, hogy ilyen iramban fejlődik...
Csak ne lenne annyi betört kijelző mégis...
Igen, tudom, szerencsétlenül esnek...
-
Mindig van olyan akinek semmi sem jó.....
Nekem a kis Lumia 535-ben GG3-as üveg csücsül és bár bőrtokban hordom, kőkemény ipari környezetben van használva, sokszor nagyon koszos olajos, szennyezett kézzel. Egy év alatt egy mikrokarc sincs rajta.......Amúgy én ha lehet nem arra törekszem, hogy kipróbáljam, milyen kemény a kijelző hanem vigyázok rá és nem ejtem le..........
-
válasz
killer095 #16 üzenetére
A porban simán lehetnek olyan apró homokszemek, melyek keményebbek az edzett üvegnél. A homok a Mohs keménységi skálán a 9-et is elérheti, aminél csak a gyémánt keményebb (10, a skálán). A Gorilla Glass 4 meg az 5 és 6 szint között van. Vagyis ne álmodj karcolhatatlan kijelzőről, mert lehetetlen olyat csinálni a jelenlegi technológiával. Majd ha gyémántkeménységű üveg lesz (kvázi soha), akkor nem lesz karcolható.
-
Mulholland
tag
hát viszonylag ritkán tesztelem ezt a feature-t
-
600700
senior tag
Szerintem sima plexi is jo lenne a telefonokba az nem torne, a karcok ellen ugyis megy ra egy sima folia es csokolom.Folosleges ez az egesz GG dolog...
-
rodrigez
senior tag
válasz
Nekem nem pár napja, hanem 2 és fél éve van minden nap zsebben hordva az első generációs Moto G, mellette sokszor lakáskulcs, kocsikulcs, aprópénz. Egy karc nincs rajta.
-
Reggie0
félisten
válasz
En 3 evig hordtam farmer zsebben es meguszta karc nelkul.
-
-
hyperspace
őstag
válasz
Érdekes nadrágjaid lehetnek, az én Oneplusomnak semmi baja nem lett zsebben nagyjából egy év alatt.
-
duke
aktív tag
Az lehet, hogy a hajlekony, es eros uveg nem serul meg, de hogy az alatt levo lcd osszetorik, egy erosebb utestol az biztos.
-
kymco
veterán
Szerintem az is számít, hogy 5"-os, esetleg 6"-os vagy 6,44"-os... Törés szempontjából ez sem mindegy..
-
Yep, karcok ellen kellene már valami valóban. Végigmentem a Gorilla Glass 2-3-4-n, de ugyanúgy pár nap alatt hajszálkarcos vagy mélyebb nyomok lesznek rajta. Szimplán farmerben.
Ez napsütésben nagyon zavaró/lehangoló.
-
killer095
őstag
Sarkot kap a telefon esés közben és pókhálósodik is(ez ellen nem véd semmi sem, esetleg bumper).... Ezen kívül majd ha a finom por nem karcolja hülyére, akkor lehet hinni a marketing shitnek! Addig meg mindenki veszi a fóliát a vadállat sérthetetlen majomüvegre, vicc!
-
Bandi995
aktív tag
Brutális ez a cucc.
-
rodrigez
senior tag
A Moto Shattershield-et 20m-ről dobálta a gyerek a tesztben már tavaly és nem lett baja. 1.6m? Bitch please!
-
Silentfrog
veterán
Nyugodtan csinálhatnák az egész telefont ilyen anyagból.
-
sb
veterán
A sértetlen szó elég egyértelmű, összetört kijelzőt nehéz annak hívni. Tehát ez azt jelenti, hogy nem törik és nem karcolódik.
Itt az apróbetűs rész a "kijelzővel lefelé" szöveg és a 80%. Vagyis a becsapódás szöge igencsak számít, ahogy eddig is és nem 100%, hogy túléli. magyarul simán összetörhet szögtől függően és/vagy kisebb magasságból is.
@nlpK
Ettől függetlenül szvsz ez is jó. Jobb mint a semmi és jó, hogy fejlődik. Lehet persze arra várni, hogy fej fölé tartva, erkélyről erővel földhöz vágva is kibírja de felesleges. Attól még mindig jobb, mint ha ez sem lenne. -
Tikakukac
titán
Félelmetesen durva anyagnak kellene már lennie, hiszen minden generációval megtörténik a "csoda".
-
Lacok
őstag
Jó marketingel mindent el lehet adni
-
DithenS
senior tag
Karcok ellen kellene valami már
-
kymco
veterán
A sértetlen alatt a karcolódást, és nem a törést érti szvsz...... vagy a ridegségét is elvették az üvegnek?
-
cc42
csendes tag
Inkább lenne 1 méterről 100% a "túlélés" esélye.
-
SunMount3r
nagyúr
1.6m, aha. Sajnos engem nem vettek meg. Úgy számolom, ha fotóznék valamit, akkor kb. 185cm magasan lenne a telefon a szemem előtt (mivel 191cm magas vagyok) és ha így ejteném ki, akkor már "Azellen' nem véd"
...
-
Az elmúlt másfél hónapban két iPhone6 kijelző tört össze a közelemben úgy, hogy ülve ejtette ki a delikvens a zsebéből, tehát 1 méternél biztosan nem magasabbról esett le. Mindkettő képernyője eltört. Ennyit erről...
-
R9DEON
senior tag
Mindig ez a mese aztán kiderül hogy ugyanúgy törik.
-
hpeti2
aktív tag
Mindenki nyugodjon le. Semmi változás nem lesz törés szempontjából. Inkább a gyártók vékonyítanak az üvegen 0,6 mm-t, hogy a telefon még laposabb lehessen és ugyan annyira törjön, mint GG 4-el.
-
Zsmester89
őstag
Így tovább!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat az ötödik generációs konstrukciójával még többet bír ki a kijelző üvegborítása.
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest