Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• joysefke

veterán

válasz lmno #111 üzenetére

Én vagy 3x végigtoltam a BG2-t, de még nem vettem észre, hogy open world lenne. Sőtt, még a Dragon age-nél sem vettem észre, hogy az open world lenne, vagy a NWN2, de még a Planescape Torment sem volt open world. Vagy a Witcher 2 open world volt? Ja az sem..
    Vagy mondjuk a Fallout 1-2 amelyet (főleg a második részét) én minden idők egyik legjobb RPG-jének tartok sem a szó mai értelmében volt open world.

Jelenleg az open woldség abból áll, hogy a pénzbeli keret 80%-át arra használják teremtenek egy nagy üres világot, majd a maradék nagy részén valami improvizált tizenkettő-egytucat sztoriszerűséget beleraknak majd a pangó világot megtöltik egy fetch quest generátor kimenetével.

A vicc pedig az, hogy a legtöbb játékos ez utóbbit leszarja, nem érdekli, hogy a játék nagy része lehet hogy csak végtelenített szemét. (mondjuk egy Ubisoft játék...)

Most is mi megy? Egymást licitálják túl a fejlesztők, hogy kinek a játéka fogja a legnagyobb open world világot prezentálni, most kb ez a legfontosabb marketing pont a videójáték piacon.

J.

Új hozzászólás Aktív témák