- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#04824576 #157 üzenetére
Nem kell ide keverni mást chipletes volt hasonlítva a chipletes megoldáshoz. Meg ha megnézed a 3xxx-nél az if maradt 12nm, így a 7nm-es részek elég kicsik. Így ez nem indokolja ezt a nagy drágulást, de ha az msrp ár ugyanaz és kb a dollár is, akkor a kereskedőknél kell keresni a drágulás okát.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#04824576 #154 üzenetére
Nem tudom, pl ha a 7nm kétszer drágább, mint a 12, de közben kb kétszer több chip fér el a waferen, akkor nem hiszem, hogy többe kerülne az amd-nek és ha jól emlékszem régebben kb 70%-kal mondták drágábbnak. De ha így haladnak előre és a 4xxx erősebb lesz minden szempontból az Intel megoldásánál, akkor vastagon fog fogni a ceruza az árazásnál. Régen már egyszer megtörtént.
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#04824576 #149 üzenetére
Az árakat nézve már érezni, hogy jobb thelyzetben érzi magát az amd, elég csak megnézni a 3xxx árakat a 2xxx árakhoz képest. A 2600 megjelenés után 50-55e körül már beszerezhető volt, a 3600 meg még mindig 65e felett mozog. Ha a 4xxx teljesítményben még jobb lesz, szerintem ott is drágábban kapjuk majd meg a termékeket.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
s.bala31 #142 üzenetére
17 évig csak intelem volt, most mindkettő van. Nem érzem magam átverve, de jelenleg az Intel nagyon elbaszta a dolgokat. Remélem még 1-2 évig bénázni fog, hogy kicsit erősödjön az amd. Aztán jöhet a vásárlók szempontjából egy egészséges árverseny. Na meg ha megszedné magát az amd egy kis pénzzel, akkor végre VGA fronton is jobban tudna támadni.
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
S_x96x_S #135 üzenetére
Az a vicc, hogy a legtöbb írás normális hangnemben ment, de Intel fika ezért jön a sok amd-s szöveg az ilyenektől. Nekem is amd a fő gépem, de Intel a nas, a családban is van pár Intel, így nem tudom, hogy egyeseknek miért fáj, ha nem Intelt használ a forumozó és úgy ír egy inteles hírhez.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#04824576 #118 üzenetére
Megint csak feltételezések, látom nem érted, amit írok.
Az első csak feltételezés, a második meg általában, amíg nincs meg a javítás titokban szokták tartani, hogy ne lehessen addig is kihasználni. Persze ha a gyártó szarik rá, akkor nyilvánosságra hozzák.
- beáldozza a látványos sebességért a nehezen bizonyítható biztonságot...
- lefizeti és megfenyegi a sebezhetőségek megtalálóit, hogy titokban tartság.. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
#04824576 #112 üzenetére
Gondolom tisztességesebb akart lenni. Annyit az amd-ről, hogy amikor nyeregben érzi magát, akkor ugyanúgy elszáll az árazással, mint az intel. Azt meg még mindig nem bizonyította senki, hogy ezek a sérülékenységek szándékosan kerültek bele az intel cpu-kba, azért mert az amd-nek más a felépítése és így nincs ez a gond náluk ez nem érv arra, hogy az intel a szemét és direkt szart adott ki.... Mindezt úgy írom, hogy lassan 2 éve amd-m van, mielőtt valaki megtalálna, hogy intel fan vagyok.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#04824576 #110 üzenetére
Azok a független cégek kb 10 évig nem találták meg ezeket a sérülékenységeket. A többi, amit írtál meg mind csak találgatás, egyik cég se nyilatkozott erről, amd se, hogy ők a biztonságot választották és nem a sebességet. Ezek mind találgatások és jaj az amd a jó fiú az intel a rossz, de a valóságban mindkettő az emberek pénzére hajt.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
wattafaka #73 üzenetére
Gondolom elolvastad az első mondatot, ezt az intel jelentette be. Azért ez szerintem nagyobb gáz, mint a cpu-s dolgok, mert itt nagy sebesség vesztésről van szó és ha windows10-t használ az ember, akkor mindenképp fog frissíteni és sok laptopban csak igp van, ahol ez számít is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Update 07.03. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell E5450 nagyon szép állapot i5, FHD IPS, 8GB, 256GB SSD, NVIDIA,Világítós HU billentyűzet
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest