Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszabee
aktív tag
Nem rossz csak egy kicsit lassúcska
-
Ribi
nagyúr
Tudomásom szerint a ready boost során a sokat használt kis fileokat rakja ki pendrivera IS.
Mivel a winyo nagyon nem szereti a sok kis filet, viszont pendrive vagy ssd nem érzékeny erre annyira, ezért onnan gyorsabban szippantja fel. A winyóról való olvasáson 10 csillio terra ram se segít... -
stifi
senior tag
sztem usb-s eszközt kell neki beállítani és akkor látni fogja / bootolni fog róla
vagy ha nem, és elterjed a dolog, akkor biztos lesz rá biosfrissítés, hogy működjön, bár az elterjedés kérdéses (expresscardba rackelhető merevlemez? jó az nekünk?)
sztem csak az ssd-k árcsökkenése miatt jönnek ki jobbra balra az új ötletek, mostmár megéri fejleszteniNincs időm kedvesnek lenni!
-
zed1983
őstag
válasz Depression #3 üzenetére
Enyje ez egy picit félreérthető lett
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
spln
tag
Ez a kártya normálisan helyre illesztett állapotában is kilóg a gépből?
Mert akkor nem túl praktikus (főleg ReadyBoost vagy oprendszert ár ötletekhez).Pendrivenál nyilván drágább, de azért jóval gyorsabb is. Ekkora méretnél azért számít szerintem, hogy azt a jó pár gigát 4 MB/s vagy 30 MB/s sebességgel tolja rá, illetve a 100 MB/s körüli/fölötti olvasás pendrivenál szintén nem jellemző
ReadyBoost-ról meg swap-ról annyit, hogy én 2GB ram mellett vistával semmi gyorsulást nem éreztem. Ellenben 4GB-vel swap-ot kikapcsolva érezhetően gyorsabb lett egy-két dolog.
Jelenleg win7 beta van fent, 2GB rammal swap nélkül szépen megy (persze erősen memória igényes dolgokhoz már kevés lenne így)."Danger! Avoid death!"
-
Ricco_hun
senior tag
16/32/64 GB-nyi cookie?
Maradjunk annyiban, hogy semmi értelme, csak még egy eszköz amit el lehet adni jó drágán, mert benne van a nevében az SSD. 64GB-os pendrive-ról hallottak már? És szerintem az is tudja ezt a readyboost ficsőrt, plusz valószínűleg ez az ExpressCard-os SSD többszöröse lesz árban egy pendrive-nak.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
őstag
30MB/sec írási sebesség?
-
Gergő_
őstag
Mindenki fájlalja a viszonylag lassú sebességet és hogy nem érdemes rakni rá OS-t.Szerintem sem.
Ha nekem lenne egy ilyen én arra használnám hogy minden bizalmas adatomat és jelszavakat mint pl cookiekat és hasonlókat erre menteném aztán ezt a zsebemben hordanám külön a géptől.
-
törölt tag
A lapozófájl a merevlemezen marad.
Egyébként meg teljesen igaz, amit a #6 végén írtál. Ha van elég memória, a hajadra kenheted a ReadyBoost-ot. -
RootRulez
félisten
Engem nem nagyon hatnak meg még ezek a megoldások. Valóban, inkább kis+ ram és mehet is...
═════════════════════════════════════════
-
Devid_81
félisten
Tudom a választ előre, de fel lehet erre taszajtani egy oprendszert? (Vista kilőve, mert az nem OS )
Nem igazán látok a boot menüben ilyen funkciót, hogy boot express card, vagy other...szóval rendszernek ezek szerint nem jó....
-
Hebry
senior tag
Ennek akkor látnám értelmét, ha be tudna bootolni rólla a rndszer, és erről is futna, magyarúl ssd funkciót látna el.
-
rootkiller
őstag
Tiszta jó hogy ilyenek is vannak.
Artengo TR 990 Pro
-
waterman_
aktív tag
csak engem zavar az a 30MB/sec írási sebesség? az egésznek csak az életképességét kérdőjelezi meg. swapot nem ide rakja az ember, a rendszert szintén nem egy a gépből kiálló valamire fogom pakolni, adathordozásra/pendrivenak egy csöppet drága. akkor mire jó?
..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe..
-
mephi666
nagyúr
jah, de ilyen esetben az a cél, hogy a lassabb vinyó helyett gyors memóriát használj, ha kevés a ram a gépben... minden betöltődik a háttérmemóriába és keveset kell a vinyóhoz nyúlni... csak hát pont arról a tárolóról levenni a terhet, ami nem érzékeny a folyamatos írás/olvasásra és áttenni a terhet az ssd-re ez elég fura elgondolás :S teljesen más a sima ram és az ssd/pendrive... szvsz még mindig jobban megéri beletenni pl +2-4gb 800/1066-os ddr2-t a gépbe, mint ssd-t használni erre a célra
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
A readyboost-hoz szerintem bőven elég egy gyors pendrive. Vagy 4 giga ram, és nem is létszükséglet. Engem az érdekelne, hogy lehet-e erről bootolni?
-
Depression
veterán
Van egy szabad nyílásod? Akkor tervezünk oda is egy SSD-t!
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
mephi666
nagyúr
ez a readyboost mit takar? ide swap-ol a vista az ssd-re? mert ha így van, akkor gyorsíthat a rendszeren sokat, de az élettartamnak nem tehet jót a folyamatos írás/olvasás :S
...habár ebben az esetben ha valaki gari vége előtt cseréltetni akarja az ssd-jét, akkor elég kiszedni pár rammodult a gépből, hogy éppen csak felálljon a rendszer és memóriaigényes alkalmazásokkal hanyattcsaphatja a meghatjóját[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
negyedes
addikt
Hmm nem rossz, egy 64 GB elfogadnek, de biztos nem lenne nagyon olcso cucc.
mephi666:Valami hasonlo de nem swaparea ahanem rendes ramkent hasznalja ha jol ertem readyboost
[ Szerkesztve ]
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest