- Milyen processzort vegyek?
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerr'y
senior tag
Es C2Q rendszerrol mire erdemes valtani? 1150 vagy 1151? Adobe programok, CAD/CAM futna rajta, neha jatek. FullHD monitorral hasznalnam, DGPU maximum GTX 970 szintu menne bele, ez a jovoben se valtozna.
-
hupisom1
tag
Én most váltottam fm2 ről ( 750k + egy alap ds2 lap ) eladtam garival 24 ezerért a kettőt , 12500ért vettem 1150 msi p33 as lapot + 20500 ért egy g3250as procit .
33-24 = 9 ezeres
Memóriám megmaradt , wot cpu limites ugye , 30-35 fps ről ,---> 50-55 fps lett
Gondolkoztam 1151 ben de 16500 a lap , g4400 kb egy árban van , de ramot kellet volna vennem , igy ez olcsóbb volt jóval
Amd fan vagyok , de prociban ez a kis intel 2 magos is sokkal többet ad mint az amd 4 magosa. -
ledgeri
nagyúr
válasz csabi0805 #35 üzenetére
Én is alapból. Bár próbálkozok streamelgetni ezért elgondolkodtam egy foglalaton belüli váltáson a full platform váltás mellett is (kellene több szál, vagy erősebb mag...), de hát lehet, hogy inkább várni és gyűjtögetni érdemes, és majd egyben az egészet (ami a cikkben felsorolt) váltani...
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Erdei88
veterán
-
törölt tag
válasz Kronos3000 #20 üzenetére
Pontosan ezért váltottam én is H170 Skylake-re B85 Haswell-ről. Igaz, hogy nekem G1840-em volt, szerettem volna kicsit erősebbet. 30 ezer Ft-t fizettem rá az alaplap, processzor, memóriára. Ezért kaptam egy jövőbiztosabb alaplapot az NVMe személyében, ugyanis ha a 850 Pro 128 GB-os SSD méretében duplázni szeretnék a nem túl távoli jövőben, akkor az már NVMe lesz. Realtek LAN helyett Intel LAN-t. Továbbá szükség volt egyszerre a HDMI (TV) / DP (WQHD)-re is, ami leszűkítette a lehetőségeket, de ez a B85-n is megvolt. Memória fronton a G1840 miatt 1333 MHz-ről 2133 MHz-re sikerült ugrani. Processzorból nagyobb cache-t kaptam, +700 MHz-t és sokkal jobb IGP-t. Fogyasztásom idle 16W-ra csökkent, ami jó 50%-os csökkenés.
Egyébként ebben az összefoglalóban elhallgatásra kerül, hogy a G4500 nem csak 200 MHz-el több a G4400-nél. A G4500-ben már ugyanaz az az IGP van, ami a Skylake i3, i5, i7-ekben. Persze az árkülönbség így is óriási és nem éri meg, de ha mondjuk 3-4 ezerrel lett volna drágább a G4500 a G4400-nél, biztos azt veszem (eredetileg is azt akartam). Amikor néhány hétre rá megláttam a boltokban a G4500-t és az árát, láttam, hogy ebből nem mostanában lesz reális ármérséklés, így nem vártam és elhoztam a nagyon jó áras G4400-t.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mercutio_ #25 üzenetére
Ha addig használod, amíg ki nem pusztul, akkor valóban érdemesebb a régebbit megvenni. Viszont szerintem nem éri meg addig használni
(#32) nyunyu: dehogynem, sőt, még azzal a nagyvonalú feltételezéssel is éltem, hogy egyáltalán el tudod adni a régebbit. Manapság milyen esélyekkel, milyen áron tudsz eladni egy 2.5 éves i5-760-at? Ezzel összevetve egy 2.5 éves i5-4570-et?
(#22) Duliee: az 1150-esek közül a G3260 van a legközelebb hozzá, annál 5-10%-kal gyorsabb. IGP-ben is hasonló a helyzet, a G4400-ban több a unit, viszont a G3260-ban az IGP órajele magasabb.
Ami igazán érdekes a G4400-ban, hogy konzisztensen gyorsabb lehet az i3-2100-nál. Talán még az i3-3220-at is megkörnyékezi átlagosan, bár valószínűleg több helyen gyorsabb az Ivy i3, mint ahol az új Pentium.[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Graphics
Jómunkásember
válasz #72042496 #36 üzenetére
Én vettem egy Z97-et, bele egy G3258-at, egymagos teljesítménye 4,4-en kiváló számomra, a memória sebesség is eléggé megnőtt.
Amire használom több mint tökéletes. És még olcsó is volt. Raktam mellé egy GTX650-est, ha netán játszanék, de eddig csak a port fogja a gépben..
@Májkii: akad DDR3-as lap is az újak közül
DDR4-es drágább max egy 1000-1500 Ft-tal...
Crucial DDR4 2133-as 6378Ft... [link] Ez minden csak nem drágább én olyan brutálisan nagy drágulást nem látok jelenleg a ramoknál...
Lehet magasabb órajeles ramoknál nagyobb az eltérés, de ha alapszinten vásárol most valaki, akkor Skylake-kel indulhat akár.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
törölt tag
Én még egy Ivy i3-mal is elvagyok. Pedzegettem már a Skylake i5-öt, de arra jutottam, nincs szükségem rá. Az AAA játékok nagy része hidegen hagy, amelyik meg érdekelne, arra időm nincsen. Másért meg minek váltanék.
Maga a Skylake számomra az alaplapi M.2 port miatt lenne később érdekes, de mire aktuális lesz egy ilyen meghajtó, addigra már alighanem a Cannonlake környékén fogunk járni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
3570@4,5Ghz után (amit kb.:0ft-ból upgradeltem, lap+cpu) egyedül lga 2011 lenne alternatíva, ahova lehetne tovább lépni. Még az a kérdés, hogy elviselném-e a 2x-es térfogatú gépházat 1db VGA- kiszolgálása okánán..
Talán Skylake életciklusa végén, ha véletlen jönnének a 6C/6T-s cpu-k, akkor, már nagyobb lenne a vásárló kedvemMegéri/nem éri meg. Majd ha jó 20%-al csökkenek az árak, és a bakik száma is drasztikusan csökken.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
bár olyan szemmel is érdemes nézni a dolgot, hogy ha 2-3 év múlva túl akarsz adni a motyón, akkor a Haswell platform már 5-6 éves technológia lesz, és sokkal kevésbé lesz piacképes - valószínűleg amivel többet rá kell tenni a Skylake-re, annyival többért el is tudod adni, tehát csak cashflowban jársz rosszabbul.
Nem fogsz annyival tobbet kapni a modernebb cuccert hasznaltan, mint amennyivel MOST tobbe kerul ujonnan.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dannyl
addikt
válasz Fitzgerald #30 üzenetére
Így van. Nekem az i5 2500k + r9 280x Witcher 3 alatt minden max, kivéve hairworks (amit amúgy is kikapcsolnék, mert ronda), ott VGA 100% körüli kihasználtság mellett a CPU kb. 50-60 közt ingázik csak. Persze egy komoly multihoz már lehet kevés lenne, nem tudom, nem multizom. Annyi tuti, hogy 4,5 GHz-en a 4590-nel simán pariban van (ha nem erősebb) a 2500k. Fölösleges váltanom. A VGA-t cserélem, és még 2 évet kihúzok Sandy-vel.
-
Fitzgerald
veterán
-
Dominó85
addikt
ID-Cooling ventijeim több, mint egy évesek. Illetve az i5-4590T prockómat mini-ITX lapban egy ID-Cooling cpu-cooler tartja kordában. Az áruk nem olcsó (Aliexpress-ről rendelve az itt 43.990-es hűtés ha véletlen Áfa menne rá se kerül mondjuk 35-be...), de teljesítményük, dobozolásuk és felszereltségük dícséretes. A kapott ezüst paszta pedig állagra MX-2. De nem használtam még.
* Péter - 06302461862 *
-
R9DEON
senior tag
válasz twollah1976 #26 üzenetére
Egy I5 3550 van nem látom miért kellene lecserélni az Intel is annyira belassított vagy belassult a fejlődésben hogy nem érdemes cserélni hacsak nem az APU része érdekel valakit de ott pontosan a Brodwell ami értékes.
-
törölt tag
válasz twollah1976 #26 üzenetére
Igy igaz. Sandyt és Ivyt majd 2017 -ben Cannonlakere lesz érdemes.
-
Mercutio_
félisten
Fene tudja: Ha most veszem ugyanúgy 3 év gari van rá, teljesítményben minimális a difi, i5 mellé úgy is dvga megy, ha nem, akkor nem gamer a vevő, a megjelenités legacy driverrel is menni fog.
Ha még gari lejárta előtt eladom valszeg annyival lesz csak lentebb az ára amennyivel olcsóbban hozzájutottam.
Ha addig használom amíg ki nem pusztul, akkor pedig spóroltam az alacsonyabb bekerulesi költségen (saccra annyi élettartama egy 1150-es rendszernek is lesz mint a 1151-nek)Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Kronos3000
senior tag
Haswell vagy Ivy-ről váltani,még nem nagyon érdemes,de sokkal régebbi cuccról azért meggondolandó,már amennyiben mindenből újat akar valaki.Használt 1150-es i5 már 40-45e-ért szokott lenni az aprón,mellé akár egy új b85,15-20e-ből kijön,+2X4Gb ramot is lehet 10-15e között szerezni.Persze akinek nem elég,vagy hard core gamer,az vegyen mindenből újat,legjobbat.
Wasabi...
-
Graphics
Jómunkásember
-
Venyera7
senior tag
Egy haswell 4790k-t nem érdemes skylake 6700k-ra cserélni,inkább 5820k-ra ugyan annyiba van a váltás,de már 2maggal több van.+egy-két apróság...
[ Szerkesztve ]
-
RyanGiggs
őstag
Én még jelenleg vígan elvagyok a 2012-ben vásárolt i5-3570K procimmal.
Jelen pillanatban mindenképp kivárom a Zen APU-kat, hátha sokkal gyorsabbak lesznek a jelenlegi procimnál. Intel-re abszolút nem várok, mert megálltak a fejlődésben. Talán most vagy soha robbant nagyot az AMD! Ezt mint mondtam, mindenképp kivárom!! -
derive
senior tag
"Összefoglalva tehát néhány extrán akciós kivételtől eltekintve, vagy olyan esetben, amikor régebbi, DDR3 memóriát használnánk fel, új hardver vásárlása esetén célszerűbb Skylake-ben gondolkodni, mint az előd Haswellnél maradni."
Azert ezt a marketingszoveget lenyomni a +20% felarra (nem beszelve, hogy a jelenlegi best-buy kombok elegansan ki lettek hagyva az osszehasonlitasbol)... Kedvencem, mikor +15% ra a szerzo kommentje, hogy nagyjabol azonos ar.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mercutio_ #10 üzenetére
Egyelőre a DDR4-es alaplapok eszetlen felára miatt valóban van értelme az 1150-ben gondolkodni, bár olyan szemmel is érdemes nézni a dolgot, hogy ha 2-3 év múlva túl akarsz adni a motyón, akkor a Haswell platform már 5-6 éves technológia lesz, és sokkal kevésbé lesz piacképes - valószínűleg amivel többet rá kell tenni a Skylake-re, annyival többért el is tudod adni, tehát csak cashflowban jársz rosszabbul.
Ill. az i5-4440/4460 párja szerintem az i5-6400, a 6500 a 4570/4590 megfelelője, itt árban nem vészes a diff.(#12) Duliee: kb. 750(Ti) / R7 360, de attól függ, mivel játszol, mert lesz, amihez eleve gyengécske a két mag, meg van olyan játék is, ahol egy 960-at / 380-at is vígan kihajt. Viszont ha 2 magban gondolkodsz, akkor érdemes megvárni a Celeronokat, mert lehet, hogy alig lesznek a Pentiumoknál gyengébbek.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
szente
addikt
Hunter Duetről vélemény? Gondolom komolyabb VGA-nál (pl R9 390) nem árt pár süni a memóriára illetve a VRM-re.
-
Graphics
Jómunkásember
Engem az érdekelne, hogy a G4400-ast mivel lehet párba tenni kb?
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Mercutio_
félisten
Csak tippelni tudok, hogy miért az i5 4440 lett az összehasonlítás alapja az azonos áru i5 4460 helyett... (pcx-ben is 55,3k)
Alaplapoknál is mintha nem létezne a B85 ami az új 110-es csipszetnél jobban felszerelt és sokszor (a type C-t kivéve) a 170-esektől se marad el lényegesen jobb áron.
Tuti, hogy ha most raknék össze gépet se 1151-ben gondolkodnék, a kulonbségből kijön egy ssd.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
R9DEON
senior tag
válasz Blindmouse #5 üzenetére
Ez attól függ mit csinálsz a géppel ha a játék a lényeg akkor 4 mag 8GB+ memória és minél nagyobb VGA.
-
-
shiftac
aktív tag
"áremelzésével"
Még mindig nagyon drága a Skylake.Samsung Galaxy S23, Galaxy Buds 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Gran Turismo
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- PlayStation 4
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM