Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vladi

nagyúr

válasz domi007 #45 üzenetére

Akkor jövök egy kis elméleti gondolatmenettel:

Nem lehetne megoldani valahogy a titkosítást úgy, hogy a kulcs semmiképpen se utazzon a levegőben? Úgy értem fix kulcso(ka)t adni a kliensnek és a szervernek is. (Pl: router - gép) Egyszer használatosakat, amik csak egy óráig élnek. Ha kell "fizikailag is" odavinni az eszközhöz.

Ha már úgyis állandóan titkosítunk, mindegy, ha megadunk x darab 'jelszót' mindkét gépen. Igaz marha macerás, de amíg nem ismétlődik a kulcs addig csak fizikailag babrálható.

Egy történelmi példáról jutott ez eszembe. A kgb-nél volt ez bevett módszer, hogy csináltak jónéhány random számsort, majd ezek segítéségvel kódolták az üzenetet. A kémeknél ugyanez a számsor megvolt. Minden üzenetet a soron következővel titkosítottak. A jenkik meg vért izzadtak, mégsem tudták feltörni. Egészen addig, amíg nem használtak egy kulcsot kétszer.

De lehet, hogy hülyeségeket beszélek, mert hülye vagyok. :DDD

• Vladi

nagyúr

Nah most jutottam el addig, hogy volt időm elolvasni.

Ááá nagyon gyenge a drót nélküli biztonság! :O
    A kuscs kérdés meg kulcskérdés. Eleve xar az a rendszer, ami küldözgeti a kulcsot. Így max nehezíteni lehet a feltörést (pl: 1 év vagy 1000 gépnek.)

Asszem jó ideig még vacakolok drótokkal. Fizikai hozzáférés a routeremhez meg csak az én fizikai jelenlétemen át. :D

Új hozzászólás Aktív témák